Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudjam, mikor (215 db)

Informatikai iskolába járok, de honnan tudjam, mi akarok igazán lenni?

Most járom a negyedik évemet a számtech suliba,de valahogy elhagyott a hitem hogy mi is akarok igazán lenni. Hogyan tudjam meg,mibe vagyok jó?Milyen tanácsokat tudtok adni,hogy jó életem legyen,és élvezzem a munkám(vagy legalább ne utáljam)? 18éves vagyok.

Legjobb válasz: Nagyon kevesen vannak, akik ezt ennyi idõsen már tudják. Keress valami olyan munkát, amit ezzel a sulival csinálni tudsz, aztán majd idõvel rájössz. Késõbb is lehet változtatni.

Nagyon kevesen vannak, akik ezt ennyi idõsen már tudják. Keress valami olyan munkát, amit ezzel a sulival csinálni tudsz, aztán majd idõvel rájössz. Késõbb is lehet változtatni.
attól hogy most mélyponton vagy, ne add fel eddigi álmodat.

Az állatok honnan tudják, mit ehetnek meg, és mit nem Pl: : A vaddisznók szeretik a gombát, mégsem nem eszik meg a mérges gombát! Miért?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ez tanult viselkedés, kitûnõ a szaglásuk és kiskorukban megtanulják, hogy mi ehetõ és mi nem. De akár ösztönös is lehet, nem tudom.

Én úgy tudom, hogy ez tanult viselkedés, kitûnõ a szaglásuk és kiskorukban megtanulják, hogy mi ehetõ és mi nem. De akár ösztönös is lehet, nem tudom.

Az Olimpia kapcsán érdekelne, hogy úszásnál a váltó számokban honnan tudják, mikor ugorhatnak következőnek, mikor sokszor századok vannak csak eltérésben?

Mert itt ugye simán lehet pár tizedet nyerni és nincs rá garancia, hogy egy majdnem holtversenynél nem ugrik be el?bb az egyik, mint a másik, ezzel értékes el?nyre szert téve...

Legjobb válasz: Az ugró figyeli a szemével, hogy a másik mikor ér be. Az elrugaszkodás pillanatát és a beérkezés pillanatát egy-egy érzékelõ figyeli. Ha túl nagy a kettõ között az eltérés (van erre egy érvényesnek számító idõintervallum) akkor jelez a bíróknak és kizárják a csapatot. Ilyen egyszerû.

Az ugró figyeli a szemével, hogy a másik mikor ér be. Az elrugaszkodás pillanatát és a beérkezés pillanatát egy-egy érzékelõ figyeli. Ha túl nagy a kettõ között az eltérés (van erre egy érvényesnek számító idõintervallum) akkor jelez a bíróknak és kizárják a csapatot. Ilyen egyszerû.
azt meg jó sok gyakorlással lehet megállapítani, mikor tökéletes az indítás

Ha saul és az összes embere öngyilkos lett, honnan tudják mik voltak az utolsó szavai?

Saul és az összes katonája öngyilkos lett, és nem volt más túlél? ott, a filiszteusok pedig még nem értek oda. Akkor honnan tudja a "Biblia" hogy mik voltak utolsó szavai?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Nem mindenki lett öngyilkos, csak Saul és a fegyverhordozója. A többi harcost és Saul fiait a Filiszteusok ölték meg a csatában, nyilván nem egyszerre, nem egyetlen azonos idõpillanatban, így lehetett alkalom másoknak is elmondani, mi történt a királlyal, pl. azoknak a népeknek, akik a "a völgyön túl és a Jordánon túl laktak" és végignézték az egészet, aztán látva, hogy a csata elveszett, elmenekültek onnan. Továbbá, ahogyan pl. Mózes sem volt ott Ábrahám elhívásánál, mégis hiteles az általa lejegyzett történet, hiszen Isten Szelleme által van ihletve; ugyanígy megadhatta az Úr Sámuelnek is, hogy jobban tudja mi történt, mint bárki más.

Kedves kérdezõ! Nem mindenki lett öngyilkos, csak Saul és a fegyverhordozója. A többi harcost és Saul fiait a Filiszteusok ölték meg a csatában, nyilván nem egyszerre, nem egyetlen azonos idõpillanatban, így lehetett alkalom másoknak is elmondani, mi történt a királlyal, pl. azoknak a népeknek, akik a "a völgyön túl és a Jordánon túl laktak" és végignézték az egészet, aztán látva, hogy a csata elveszett, elmenekültek onnan. Továbbá, ahogyan pl. Mózes sem volt ott Ábrahám elhívásánál, mégis hiteles az általa lejegyzett történet, hiszen Isten Szelleme által van ihletve; ugyanígy megadhatta az Úr Sámuelnek is, hogy jobban tudja mi történt, mint bárki más.
Dávidnak hírt vittek Saul haláláról...de jobb ha elolvasod magad, hogy történt. . . 2.Sámuel.1. 3Monda pedig néki Dávid: Honnét jössz? Felele néki: Az Izráel táborából szaladék el.4Monda néki Dávid: Mondd meg kérlek nékem, mint lõn a dolog? Õ pedig felele: Megfutamodék a nép a harcból, és a nép közül nagy sokaság esett el, és meghalának. Sõt Saul is és Jonathán az õ fia meghalának.5Dávid pedig mondá az ifjúnak, ki néki ezt elbeszélé: Honnan tudod, hogy meghalt Saul és Jonathán az õ fia?6Felele az ifjú, ki a hírt hozta: Történetbõl felmenék a Gilboa hegyére, és ímé Saul az õ dárdájára támaszkodott vala, és ímé a szekerek és lovagok utólérék õtet.7Hátratekintvén pedig Saul, megláta engem és szólíta, és mondék: Ímhol vagyok én.8Monda pedig nékem: Ki vagy te? Felelék néki: Amálekita vagyok.9Akkor monda nékem: Kérlek állj mellém és ölj meg engem, mert dermedtség fogott el engem, pedig a lélek még teljesen bennem van.10Annakokáért én mellé állván, megölém õtet, mert tudtam, hogy meg nem él, miután elesett, és elhozám a koronát, mely az õ fején vala, és az aranyperecet, mely az õ karján volt, és azokat ímé ide hoztam az én uramnak.
Felíták! Bizonyítéknak ott a biblia!
Nem tudják. Csak így izgibb lett a történet. Azt se tudjuk, hogy a nagymamának mi volt az utolsó szava, akkor honnan tudnánk, hogy mi volt egy olyan emberé, aki több ezer éve halt meg? Isteni sugallat, mi? Kicsit be volt ott valaki tépve...
Kedves 4-es számú válaszoló! A hírhozó férfi története nyilván a valóság elferdítése volt, hiszen õ abban a hiszemben szaladt a hírrel Dávidhoz, és vitte el neki a koronát, hogy Dávid örülni fog Saul halálának, õt magát pedig majd megjutalmazza. Pechjére Dávid szívbõl sajnálta a király és fiainak pusztulását, a talpnyaló, nagyravágyó embert pedig kivégeztette. Valószínûleg az illetõ a közelbõl láthatta, mi történt Saullal, és miután a fegyverhordozó is meghalt, ellopta a királyi ékszereket, majd kitalálta a mesét a saját hõsiességérõl.
Kedves munyamunya ! Egyetértünk, hogy másra számított a hírhozó, de a feltevésed, hogy ez álinformáció, tedd meg alátámasztod valamivel, mert addig szappanbuboréknak tartom. Tisztelettel :) Ha hiszel abban hogy Isten szíve szerint választott férfiú volt Dávid, és az Úr volt vele, azt is feltételezheted, hogy nem egy naív cserkészharcos volt, akit át lehet verni a palánkon, mégis hitelesnek találta a beszámolót. Ha õ így tett, ne haragudj, de te ki vagy Dávidhoz képest? Õ elhitte....
Dávid lehetett az Úrtól választott személy, mégsem volt, közel sem tökéletes, számtalan téves döntést hozott királyként is. Attól, hogy valakit az Isten kiválaszt egy feladatra, még nem lesz az illetõ tévedhetetlen. A hírhozó meséjét én azért nem hiszem el, mert ez elõtt a jelenet elõtt az Isten Szelleme által ihletett könyvben le van írva, mi is történt valójában. Így én, engedelmeddel, inkább hiszek Isten prófétájának, mint egy haszonlesõ amálekitának.
"A hírhozó meséjét én azért nem hiszem el, mert ez elõtt a jelenet elõtt az Isten Szelleme által ihletett könyvben le van írva, mi is történt valójában. Így én, engedelmeddel, inkább hiszek Isten prófétájának, mint egy haszonlesõ amálekitának." Megengedem persze:D Amit akarsz azt hiszel, és örülök, ha te tökéletesebb vagy Dávidnál:D Kevés bátor embert láttam, aki ezt mondta volna..na mindegy:D Jobb emberismereted van innen a szobából, mint Dávidnak testközelbõl :D Most már várom, hány zsoltár fog tõled is származni :D Isten által ihletett könyv az egész biblia-te is egyetértesz. Akkor mégis miért hihetõbb egyik történet változata a másiktól? Feltételezem valami frappánsat fogsz írni, de arra már nem válaszolok, mert innentõl kezdve számomra értelmetlen a vita.Válogasd ki magadnak amelyik tetszik és mond ihletettebbnek egyiket a másikénál :D Amit akarsz.... :D Gratulálok hozzá! Számomra viszont egyik kiegészíti a másikat . . .
Az 1 Sámuel31:4-7 ezt mondja:"Saul akkor így szólt a fegyverhordozójához: „Vond ki a kardodat, és szúrj át vele, nehogy idejöjjenek ezek a körülmetéletlenek, átszúrjanak, és kegyetlenkedjenek velem.” De a fegyverhordozója nem akarta ezt, mert nagyon félt. Saul ekkor fogta a kardját, és beledõlt. 5 Amikor a fegyverhordozója látta, hogy Saul meghalt, akkor maga is kardjába dõlt, és meghalt vele együtt. 6 Így halt meg Saul és három fia, meg a fegyverhordozója, igen, valamennyi embere azon a napon együtt. 7 Amikor a völgy területén és a Jordán vidékén levõ izraeliták látták, hogy Izrael férfiai megfutamodtak, és hogy Saul meg a fiai meghaltak, akkor elhagyták a városokat, és elmenekültek. A filiszteusok azután odamentek, és letelepedtek azokban." A 7 vers szerint voltak katonák akik megfutamodtak, õk akár fültanúi is lehettek annak, amit Saul mondott.

Honnan tudjam mit kell csinálni a szüzesség elvesztésénél, mikor mit kell csinálni?

Legjobb válasz: Ha fiú vagy, be kell dugnod a kukacod a lány puncijába. :)

Ha fiú vagy, be kell dugnod a kukacod a lány puncijába. :)
Hány éves vagy? Amúgy tényleg ösztönösen jön, és ha bénázol az elsõ alkalomnál, senki nem fog megkövezni érte, majd belejössz. De a lényeget már leírták elõttem :) CSak ne parázz miatta, és lazulj el.
Mondjam, vagy mutassam? :)
Milyen részletekre vagy kíváncsi. Kérdezz bátran...!
Várj még egy pár évet, és tudni fogod.
Ha sor kerül rá, magadtól fogod tudni, ösztönösen. Abban éppen az a szép.
A kérdező hozzászólása: De részleteket honnan tudjam
Ha lány vagy akkor meg be kell fogadni a kukit a punciba!
Ne aggódj, majd jön magától. Ha abszolút nem vagy képben, nézz pornót és meríts ötleteket. Aztán majd jön magától XD
Ha még nem tudod, akkor még ne szexelj......

Az emberek honnan tudják mi a sorsuk? Egyszerűen megvilágosodnak, vagy mi?

Voltak az egyik kérdésben kommentel?k miszerint ha megkérjük Istent, akkor válaszol. Nade milyen módon válaszol? Mert énmár kértem, csak valószínüleg nem vettem észre a választ. Vagy egyáltalán hogy van ez?

Legjobb válasz: Ne keresd a választ. Ráfogsz jönni magadtól, hogy mi a sorsod. Persze ehez rengeteg idõ kell és mégtöbb türelem.

Ne keresd a választ. Ráfogsz jönni magadtól, hogy mi a sorsod. Persze ehez rengeteg idõ kell és mégtöbb türelem.
A kérdező hozzászólása: rengeteg idõ... engem az õrületbe kerget a kiváncsiság!
uh-.- bazzeg milliomos leszel!na így jó?
A kérdező hozzászólása: az jó lenne, de én ebben a kérdésben nem a pénzre gondoltam.
a numerológia segít. Namaste

Hogyan változtassak a külsőmön? Honnan tudjam, mi az ami jól áll, és mi az ami nem?

Szeretném megváltoztatni a küls?met teljesen,mert nem szeretem ahogy kinézek.Min tudok változtatni,és honna tudjam mik azok a dolgok.pl:smink,frizura,ruhák amik jól állnak,és amik nem?

Legjobb válasz: egészen egyszerû:felhívod egy nagyon jó barátnõd,aki megmondja a frankót és elhívod,hogy segítsen. smink,haj,ruha.szerinte mi áll jól neked, és ha neked is tetszik máris megvan!

egészen egyszerû:felhívod egy nagyon jó barátnõd, aki megmondja a frankót és elhívod, hogy segítsen. smink, haj, ruha.szerinte mi áll jól neked, és ha neked is tetszik máris megvan!
Hajjal kapcsolatban például a fodrászod segíthet a legtöbbet. Én 2-3 havonta járok fodrászhoz és majdnem mindig más a frizurám mert segít h mindig legyen valami kis újítás=) Kérj a fodrászodtól tanácsot
sminket pedig nem érdemes feleslegesen felkenni (hacsak nem alkalomra egy komplett smink alapozóvalÖ. max szemkontúr, ha jól áll neked és szájfény. rengeteg tinit látni az utcán, akik még nyáron is jó vastagon bevakolják magukat - jó gyorsan tönkre is megy majd a bõrük. szempillát/szemöldököt kozmetikusnál tudsz festetni/helyrehozni.
Kérdezd meg a fodrászod mi álna jól az arcodhoz, sminket tényleg feleslegesen ne tegyél fel fõleg ha nagyon fiatal vagy olyan csunyák azok a fiatal lányok akiken 77 fajta smink van.
Legyél rocker!Bizti meglepõdnek majd az osztálytársaid ha bemész egyik nap full feketébe és szegecsekkel! :D Csak vicceltem! :D de nálam már volt ilyen persze most is rocker vagyok de már felveszek más színt is :) Bár nem ismerlek és nem tudom hogy nézel ki de azért megpróbálok segíteni! :) Ha szeretnél újítani akkor vegyél fel kiegészítõket pl fülbevalót hozzá top + farmer az mindenkinek jól áll! Ha eddig összefogtad a hajad akkor enged ki ha egyenes hullámositsd be! Fesdd be a körmeidet a kedvenc szinû lakkoddal rá meg tegyél csillámot vagy átláccó ezüst lakkot :) Tegyél egy kis sminket de az is elég ha kihúzod a szemed és spirálozol + szájfény!+ púder Az újítás lényege hogy legyél kreatív! :) Remélem segítettem :D
Körömlakk csak akkor, ha nem rágod a körmeid, és mindig ápolod a körmeid, továbbá legyen visszafogott - a csillám bulira való inkább. Púdert felejtsd el, eltömeszeli a pórusaidat és pattanásosabb leszel. Kiegészítõkben viszont egyetértek!
17:10 es vagyok Am én magamból indultam ki amikor a pudert meg a csillámot ajánlottam! Szerintem jól néz ki, igaz megvannak a hátrányai is! Ebbe egyetértek 19:55! Mindenkinek magának kell rájönnie hogy mik az elõnyei azokat kiemelni a kevésbé elönyösön meg javitani!

Honnan tudjam miket ehetek a terhességem alatt ha minden oldalon mást írnak? Valaki írjon lécc pár biztosat! Csak olyanok írjanak akik már anyukák!

Legjobb válasz: Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2,5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!

Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2, 5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!
A terhesség nem betegség, nem kell túl aggódni. Bármit ehetsz amit megkívánsz kivéve a nyers húst vagy a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. Mindent lehet, csak mértékkel és akkor semmi gond nem lesz. Leginkább sok gyümölcsöt illetve zöldséget és sok folyadékot fogyassz.
Én is mindent ettem amit megkívántam, de próbáltam több gyümölcsöt és zöldséget enni.A terhesség elején minden nap húslevest ettem csípõspaprikával, nagyon jól esett, aztán ez elmúlt.A vége fele, meg csak gyümölcsöt kívántam, fõleg sárgadinnyét és cseresznyét:) .
Én is mindent megettem. Nyers tojást, nyers húst pedig alapból nem eszek, a penészes sajtot nem szeretem. A terhességem elején minden nap karalábét ettem, ha egy nap nem ettem már hiányzott :) Mostmár inkább a gyümölcsöt kívánom, eszek is amennyit birok. Aztán a sok leve miatt meg ötpercenként pisilek :) Úgyhogy szerintem egyél csak amit kívánsz.... 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 37 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Szia! Én mindent ettem, amit megkívántam, kivéve a nyers húst, a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. 18 hónapos kisfiú anyukája és 24 hetes kismama
Ahogy az elõttem szólók is írták a nyers tojás, nyers hús és a penészes sajtok, ami tényleg nem javasolt. Rengeteg tojást ettem, de ügyeltem rá, hogy meg legyen fõve, sülve. Mindig a kólát ittam volna, ezért hetente egyszer 3 decit engedélyeztem magamnak. Minden reggel ittam kapuccsinót is...tényleg a mértékletesség a lényeg.
Utolsó vagyok:Vagyis cikória kávét, amiben kevés rendes kávé van.

Miért kellek neki? Honnan tudjam mit is érez irántam? Tapasztaltabbak válaszát várom.

Független, elvált pasi vagyok és van egy szintén elvált barátn?m egy kisfiúval. Nagy szerelemnek indult két három-éve, de már nem vagyok benne biztos, hogy miért is van velem... Van egy olyan érzésem, hogy nem szeret, csak azért tart ki mert nem akar újra egyedül maradni, nem állok se túl jól se túl rosszul, de azért alapvet?en én tartom el hármunkat és a sráccal is jól kijövünk - hát pótapának elmegyek tán.

Legjobb válasz: Zátonyra futottatok sajnos. Ha mindketten meg akarjátok menteni a menthetõt, kommunikálnotok kell. A barátnõdnek is le kell mondani mi jó neki és mi nem. Ha nem akar róla beszélni, akkor valószinûleg valóban csak azért van veled, mert nem akar egyedül lenni. Ha fontos vagy neki akkor fog róla beszélni és megpróbálhatjátok másképp folytatni, de ha úgysem megy akkor nem kell erõltetni. Egy próbát mindenképp megért, de nem a huzavonás erölködést. 27/N

Zátonyra futottatok sajnos. Ha mindketten meg akarjátok menteni a menthetõt, kommunikálnotok kell. A barátnõdnek is le kell mondani mi jó neki és mi nem. Ha nem akar róla beszélni, akkor valószinûleg valóban csak azért van veled, mert nem akar egyedül lenni. Ha fontos vagy neki akkor fog róla beszélni és megpróbálhatjátok másképp folytatni, de ha úgysem megy akkor nem kell erõltetni. Egy próbát mindenképp megért, de nem a huzavonás erölködést. 27/N
nem írtad a korod, de szerintem fiatal vagy még ahhoz hogy lehúzd a rolót. hagyd ott és kezdj egy jobb életet.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam rá, de annyira már nem vagyok fiatal sajna (39 F) jó lett volna ha ebbõl lesz valami. Szeretnék végre igazi rendes szeretõ családot... vagy valamit valamiért? boldogság vagy biztonság?
Hát spec . én a helyedben beszénék a barátnõvel , és megmondanám , hogy ez így tovább nemmehet . Ha nem akar semmit se , azaz semmi komolyabbat egy mezei együttélésnél, akkor fel is út le is út . A legtöbb nõ 30 éves kora környékén kezd el férjet keresni , lehet hozzádmegy, de az egy hosszú és unalmas házasság lesz , és a helyedben inkább keresnék egy jobbat ...

Honnan tudjam mit gondol?

Van egy fiú akit több alkalommal is "bámultam" a buszon és többször is észre vette és néha rám nézett... Mit gondolhat?

Legjobb válasz: A fiú magában: Mi a ***** bámul ez a p*csa engem?

A fiú magában: Mi a ***** bámul ez a p*csa engem?
A kérdező hozzászólása: lehet...
xdddddd
Melyik buszon? :P
A kérdező hozzászólása: volán...
Amíg csak nézed addig semmit se gondolnék én.Ha már elkapja a tekintetét esetleg mosolyog akkor talán gondolnék valamit :)
A kérdező hozzászólása: hát õszintén elkaptam a tekintetem és nem direkt, de elmosolyodtam..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!