Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudja ember, hogy idegösszeroppanása (1 db)

Honnan tudja az ember, hogy idegösszeroppanása van, vagy közel áll hozzá? Mik a jelek?

Legjobb válasz: ez a cikk nagyon jól összefoglalja: http://www.femina.hu/egeszseg/idegosszeomlas nekem is volt egyszer valami hasonló.. a barátok nagyon sokat segítenek ilyenkor...

ez a cikk nagyon jól összefoglalja: http://www.femina.hu/egeszseg/idegosszeomlas nekem is volt egyszer valami hasonló.. a barátok nagyon sokat segítenek ilyenkor...
nekem is ugyanazok a tünetek voltak mint az elsõ hozzászolonak kivéve a csörgõorát. :-) -folyamatosan bõgtem, de mindenen már. egyedül éreztem magam a világban, hiába voltak sokan körülöttem, fáradt voltam és képtelen bármit is tenni csak feküdni az ágyban és bõgni, remegett az egész testem, arra is képtelen voltam hogy egyek vagy igyak és ettöl mégrosszabbul és méggyengébbnek éreztem magam és aaz volt a legrosszabb hogy tudtam h senkit sem érdekel még a saját anyámat sem hogy kivagyok készülve és olyanokon gondolkodtam h õljem meg magam meg hogy már nembirom sokáig.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet borderline személyiségzavarom?

Az a helyzet, hogy mindig mindent elrontok. Az emberek rendszerint magamra hagynak, nincsen egy őszinte kapcsolatom sem, hiába ragaszkodom foggal-körömmel hozzájuk. Egyik lány, aki korábban a barátnőm volt, azt mondta, hogy szerinte szociopata vagyok, de nem valószínű, mert érzek bűntudatot. Nagyon erős bűntudatot... Gyakran azt érzem, hogy meg sem érdemlem, hogy éljek. Voltak öngyilkossági kísérleteim is, és rendszerint szólok ezekről a hozzám közel állóknak. Vagdosom a karjaim, meg a lábaimat is, rendszerint a bűntudat miatt. Néha olyan szinten, hogy nincs egy szabad bőrfelület sem a karomon. Állandóan változik a hangulatom... az egyik pillanatban még nagyon jól érzem magam, és csak a jót látom, a következőben, amikor valami rossz történik, vagy ha szimplán csak úgy érzem, hogy nincs mellettem senki, akkor olyan üresnek érzem magam... Úgy érzem, hogy nincs értelme az életemnek. Ez borderline lehet? El kéne mennem pszichiáterhez, tudom, de az a baj, hogy a szüleim nem hajlandóak fizetni, én meg csak szeptembertől fogok dolgozni... Kezdek beleőrülni ebbe.

18/L

3

Egy gyerek halálát hogy lehet feldolgozni? Képtelen vagyok rá.

Amikor meghallottam, hogy balesetben mrghalt a 8 éves gyerekem, lepergett előttem az életem és hirtelen olyan érzésem volt mintha kiléptem volna a testemből. Senkinek nem kívánom azt amit át kell(ett) élnem. Ez 2 éve történt és azóta van egy nem tervezett gyerekünk meg az előző házasságomból egy másik. Csak az akkor terhes feleségemért és a másik lányomért próbáltam erős lenni de a lelkem a mai napig darabokban van, szilánkosra tört. El se tudom mondani, hogy mekkora hiányt érzek, egyszerűen lehetetlen elviselni, hogy neki csak ennyi jutott és soha többé nem ugrik a nyakamba, nem mondja hogy szeret. Annyira fiatal volt. Szinte még mindig nem telik el úgy nap, hogy ne sírnék miatta pedig tudom hogy el kéne engednem de nem tudom. A feleségem rábeszélt egy pszichológusra mert ő is járt és könnyebb lett neki de rajtam nem segített. Akkor jobb amikor nagyon nagyon elfoglalt vagyok. Még mindig gyakran előjön az álmaimban és reggelente könnyes szemmel ébredek mert elviselhetetlenül fáj. Õ (volt) a mindenem. Olyan mintha csak elutazott volna. Emlékszem milyen boldogok voltunk amikor megszületett, felriadtam a szuszogására, emlékszem minden mozdulatára. Rettenetesen hiányzik. Minden kislányban őt látom és haragszom magamra amiért volt olyan, hogy helyette valami más elfoglaltságot találtam és nem vele voltam de hát nem tudhattam. Még abba is belegondoltam, hogy most hogy nézhet ki?! Úgy érzem sosem fog enyhülni a fájdalom. Egyáltalán lesz ez elviselhetőbb?

24

Mit csináljak? (folyt lent sos)

nem tudok aludni tegnap 2 orát aludtam mert barátnömmel beszélgettem és ma meg attol félek hogy nem fogok tudni aludni:'(

3

Mihez kezdjek magammal? Hogy jöjjek ki a depresszióból? Kapcsolat lehetséges?

30 éves pasi vagyok és egyszerűen nem tudok mit kezdeni magammal. Depressziós vagyok, pánikrohamokkal küzdök és kapcsolat képtelennek érzem magam. 4 éve segíteni próbáltam egy volt kolléganőmnek, aki egy volt kapcsolatából lépett ki, szenvedett tőle, én segíteni akartam neki. Ezt úgy hálálta meg hogy fél év lelki kapcsolat után bepanaszolt a vezetőségnél, hogy zaklatom, sikerült kimagyaráznom magam, de annyi minden történt még emelett és annyira megalázott ezzel, hogy a mai napig meghatároz minden döntésemet és lépésemet. Egy ideig egymástól teljesen függetlenül dolgoztunk, de nagyon rossz volt 3 hónap alatt 30kg-t fogytam miatta. Részben próbáltam hatni rá, de egy idő után már étvágyam sem volt és nem bírtam enni. Mindenki csak arról kérdezett, beteg vagyok-e, annyira megalázónak éreztem a helyzetet, hogy szégyelltem elmondani, mi történt, így nem mondtam semmit. Ami rosszul esett, hogy a családom nagy ívben tojt rám, apán annyit mondott, hogy egyek már valamit, meg sem kérdezte, hogy miért, a barátaim ugyanígy. Egyre jobban fordultam magamba. Aztán tavaly ilyenkor úgy adódott, hogy a lány mellé kellett volna visszamenjek dolgozni, én nem vállaltam és eljöttem, azóta nincs rendes munkám. Még rosszabbul érzem magam. Nem vesznek fel sehova, pedig napi rendszerességgel járok interjúkra. Az évek alatt sorra hagytak el a barátaim, akikkel meg tudtam beszélni a problémáimat, volt, akit én hagytam el, mert önzően viselkedett. Egyre jobban készülök ki, folyamatos pánikrohamaim vannak, depressziós vagyok. A szüleimmel rossz a kapcsolatom, nem tudom velük megbeszélni ezeket. Apám úgy beszél velem, mint egy 5 éves gyerekkel. És ami a legrosszabb, még mindig a megalázottságot érzem. Próbálok ismerkedni, beszélgetni, de folyamatosan pánikrohamszerűen jön elő, hogy újra meg fog történni. Tudom, hogy 30 éves pasiként nem rinyálni kéne, de lassan a maradék életkedvem is elmegy és egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy jöjjek ki ebből a helyzetből.

6

Hi! Nektek volt már-e olyan, hogy nem tudom így kimentek az utcára és megöltők pár embert ( vagy állatot)?

5

Úgy hiszem bipoláris zavarban szenvedek. Mi a teendő?

5

Miért nem érzek ilyenkor semmit?

Ha elvesztek valamit/valakit akit szeretek nem érzek semmit, nem sírok, nem sajnálom csak élem tovább az életem. 14 évesen vettem észre először amikor meghalt a cicám, nem éreztem semmit miközben mindenki megsiratta. Most derült ki, hogy anyukám rákos, most se éreztem semmit miért van ez? Lehet, hogy csak elfojtom az érzelmeimet? Vagy nem képes felfogni az agyam a dolgok súlyosságát? Antiszociális vagyok?

8

Fejvakarás ellen mit tegyek?

Nem vagyok tetves, semmi baja nincs a hajamnak/fejbőrömnek. Nem tudom miért de nagyon szeretem vakarni a fejem, nem azért vakarom mert viszket, sőt nem is viszket. Egyszerűen csak amikor nem foglalom le a kezem valamivel pl. ha valamire koncentrálok vagy gondolkozom vagy filmet nézek stb. stb. és egyedül vagyok akkor állandóan a fejbőrömnél van a kezem. addig vakarom amíg ki nem sebesedik, és a sebes részt is lekapargatom. Mert ott a fejbőrnél nem olyan a seb mint pl egy horzsolás a térden. Azt kifejezetten utálnám ha vakargatni kéne (amit tudom hogy amúgy sem szabad) se pattanásokat nem szeretem vakarni. És nem úgy vakarom mintha egy szúnyogcsípést vakarnék, mert nyilván az viszket az ember erősebben, intenzívebben, gyorsabban vakarja meg. Általában csak 1 ujjal finoman csinálom. Valamint még annyit szeretnék mondani, hogy sokszor észre sem veszem magam, hanem csak egy idő után érzem, hogy már megint a fejbőrömet kapargatom.

Ez szerintem valamiféle pótcselekvés akar lenni (olyan ez mint másoknál a körömrágás), és hallottam h a pótcselekvés idegi eredetű, szóval valami stressz okozza? Vagy mástól van? És mit tegyek ellene? Én próbálkozom nem csinálni nem olyan egyszerű. Főleg az elején amikor gyógyuló félben van/regenerálódik, akkor a legnagyobb a kísértés, illetve ahogy már írtam sokszor észre sem veszem magam... :'( Mit tegyek? Mit tanácsoltok? Mi a véleményetek? Illetve mitől van ez? 17/L
Köszönöm előre is a válaszokat!

3

A pszichoterápiának van értelme? Segített már valakin?

8

A múltban élek folytón, hogy változtassak ezzen?

Azért írtam ezt a kérdést mert ugy gondolom változtatni kéne ezzen amit csinálók mindig. Szóval nagy részt itthon üllök a múltban éllek 5 éve van szorongásom a tovább tanulás óta és a szorongásal rá fél évvel lett depresszióm is.A Szorongás elsőnek csak bizonyos Szituációkba lépett fell,például iskolában a Gipsyk miatt, mert egésznap szorongtam meg féltem hogy belém kőtnek! Órán is izzadt végig a kezzem , alig vártam hogy kijöjjek a teremből. Ez volt 2008 Szeptembertől -2009 Júniusig. Ilyenkor volt az hogy elkezdtem logni is mert nem bírtam iskólába se lenni.
2009 Nyarát végig otthon ültem ,durván 2X-szer voltam odakint. Utána Jött Szeptember ilyenkor mentem átt egy Szakiskolába Pincér szakmára és Szeptembertől megint jött ez a szorongás itt is nagyon sok volt a gipsy .Első hónapja be se jártam mert folyton szorongtam és orvosnál voltam ilyenkor októbertől novemberig jártam pszihologushoz írtak fell prozacot meg frontint akkor szedtem. De elfogyott és anyu nem vitt vissza mert megunt vellem messzira járkálni. 2009 decemberébe felhúztak és belevágtam a falba az öklömel és eltört az V. Metacarpus csontom. Akkor 1 hónapig folyamatosan otthon űltem ismét.
És Igy telt az ídő nagy nehezzen kibirtam Utána jött a 2010-es ídőszak nagy nehezzen kibirtam jött a nyár. Ami aránylag tűrhető volt jobb volt de szeptembertől megint jött ez az egész . Új osztálytárs Ez a Béla nagyon Kötekedös mindenkit bántott terrorizált és 2011 Elején felhúzottt és belevágtam 3-szor a padba teljes erőböl. És a tanár meg se szóllat mikor 3x-szor hátba rúgott. Utána Gabi osztálytársam apja feljellentette mert az ő fiátt is zaklatta és egyűtt mentűnk bee az apjával feljelentést tenni. Kirugták és akkor is odajöttek reggel a gipok fenyegetni hogy ha kimegyek a sulibol össze-vissza vernek. Ilyenkor is erős szorongás tört rám. Szóval Ebből nem lett végül semmi . Utána 2011 Február elején beleszerettem az egyik osztálytársam Jenniba öö aranyos kedves lány volt akit folyton bántottak ebbe a suliba a (Gipsyk) vagy a Gipsykel egy szinten lévők. 2011 február 22-én Egyik srác kötekedett vele én nekem és kérdezgette tőle hogy hogy járna -e vellem meg szórakozott vele. Utána beszóltam nekem megint rám tört ez a dűhkitörés és szétvertem egy ajtót. Utána engem vittek biróságra garázdaságért. 2011. Február 24-én Végül összejöttem Jennivel ö volt az első barátnőm. Bár a suliba az volt a gondom hogy mikor Jennit ölelgettem folyon zaklattak minket a Gipsyik szóval még több szorongásom lett mert folyton ugy éreztem ött is meg kell védenem. Nagy nehezzen kibirtuk Júniusig utána jött a nyár ami aránylag jól telt de én már féltem előre mi lesz szeptemberbe mert én mindenkép Jennivel akkartam maradni nagyon féltettem. Jött Szeptember 2011-ben szóval én pincér , ő cukrász kevesset
2011 Szeptember 25én volt nállam utoljára az volt vasárnap. Szóval utána jövöhéten elaludt és jött át hozzám onnastól amugyis megromlott valami közöttünk és mikor sebezzhető volt ezzek a Gipsy osztálytársak ellenem forditótták akkor éreztem elsőnek hogy kezd engem hanyagolni. Szóval októberban minden reggel mentem a korai busszal csak hogy láthassam de ö mondta ne jöjjek elé és ez nagyon rosszul esett. Oktober 24-én volt a szűlinapja
és Oda meghívtak de én nem mentem átt mert sok lett volna a tömeg + a szűlei jellenléte amugy a szorongást váltott ki. És Jennit megvártam a tancukrászdánál és 27-én szakitot vellem egy csűtörtöki napon. Szóval ilyenkor probáltam elfelejteni de mikor Jennit újraláttam folyton rám tört honapokon átt a szorongás. Ez elég hosszú ideig tartott még 2012 Szeptemberében is rám tört. Szóval a suliban is gondok voltak mert ott a tanétteremben is rám tört a szorongás. 2012 Agusztusában megismerkedtem haverom Imi úkokahugával Napsugáral ő egy aranyós lány volt nagyon :)
Vele ismerkedtem De ő Budapesti volt szóval ismerkedtünk találkoztunk őllegettünk egymást de utána Novemberben vele is vége volt és ő miatta is magam allá estem. De legalább utána nem voltam anyira beleesve Jennibe. Szóval 2 Lányban voltam idáig nagyon szerelmes. Telt az ídő és 2012 szeptemberétől egy gonosz tanár volt a gyakorlatis tanáróm. Az osztálytársaim 90 % és Pattkkánykodótt végig szóval. Folyon vellem fóglalkoztak a lányok meg Bea is. Mikor tanárnő leégetett az osztály (Az egész tanétterem előtt)
akkor az nagyon feldűhitett , olyanokat kérdezgetett hogy mi volt Jennivel mondjad már, meg hogy szoktam -e őnkielégiteni. Meg hogy Én még szűz vagyok, meg minden fajta dolgót mondod. Mikor Elmondtam az osztályfőnöknek ö azt mondta hogy kérdezzem meg tőle mi baja ? + Az osztályfőnök mondta az a gond hogy nagyon halk vagyok , ö mondta hogyha itt ugy alakúl akkor elkell küldeni az embert a ku:va anyába. Szóval ilyenkor is anyira erős volt a szorongás hogy egyszer túladdagoltam a Xanaxot és ugy mentem suliba. És nem emlékeztem semmire se. Állitólag lassitótt felvétel voltam. Szóval A tanárnak hála megbuktam mert egész évben zaklatótt elérte a célját.
+ Na meg a többieknek. Szóval 2013 ban összeismerkedtem márciásban egy másik lányal Gyöngyivel , Ö hip-hop táncos volt. Vele volt közös témánk de kicsit fiatal volt hozzám . De ö nagyon vondozott szóval Jól elvoltunk :) Én 20 vagyok most ö volt 15. Szóval utána a szűlei nem engedték mert állitólag én szorongós vagyok meg ilyenek szóval ennek az egésznek és vége lett. Szóval Most 2013 Agusztusa van . Több mint 2 hónapja gyógyszermentes vagyok De nem javúltam semmit otthon üllös vagyok. És A Jennis emlékeim miatt Jenniék fele kicsit szoktam sétálni.
Apu 10 évesen volt Öngyilkos , bár egyedül is elvagyok. Probáltam már sok minden szoktam sétálni mert állitólag az emeli a szerotirin szintet az agyban. Anyira szeretnék egy új barátnőt bár most azon a szinten állok hogy semmi önbizalmam szóval az ismerkedésre se vagyok képes! Szeretnék boldog lenni. 2 Napja jött meg az Omega 3 amit rendeltem 2011 novemberében az sokkat segített szóval ezzel probálok javitani a dolgokat Magnéziúmot is szeddek Napi 290 mg-ot ! Egy Felnőtt férfi szűkséglette 350 mg átlagban de ha hozzáadom a szorongást akkor szerintem mehetne be 400 mg-m is! Szóval B-6 vitamint is szedtem elleinte segitett de mióta ebben az évben szedtem a Xanaxot azóta nem segit! Menyi ídő amig a szorongás oldó teljesen kiürül belőlem! ?
Szóval még a gond ez mellet hogy állomvilágban éllek nagy részt. Szóval nagyon össze vagyok + Számitógépfüggö.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!