Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom valaki (64 db)

Mikor tölt le valaki a büntető törvénykönyv szerint tiltott pornográf tartalmat? Ha jól tudom 18 év alatti képek azok, de honnan tudhatja valaki, hogy aki a képen van hány éves?

Mindez akkor is tiltott, ha valahonnan szabadon letölthető? nem torrentre gondolok, hanem nyiltan fent van a neten.

Legjobb válasz: Találtam neked egy kimerítõ cuccot: http://doktori-iskola.ajk.pte.hu/files/tiny_mce/File/Archiv/..

Találtam neked egy kimerítõ cuccot: http://doktori-iskola.ajk.pte.hu/files/tiny_mce/File/Archiv/..
A kérdező hozzászólása: Ez nekem kicsit sok. Most volt egy hír a TV-ben és azért kérdezem, mert nem világos, hogy a rendõrség mikor kopogtathat.
Erre én is wzeretnék választ kapni.

Honnan tudhatja valaki, hogy trombózisra hajlamos es nem szedhet tabit? Mely laboreredmények utalnak rá?

Voltam vérvételen, de meg se nézte a doki a papíromat. Elkezdtem a tablettát szedni, simán kiírta. Azt szeretném tudni, hogy milyen laboreredmények jelzik azt,hogy trombózisra hajlamos valaki. Egyik barátn?m 9 évig szedett tabit, aztán véletlenül derült ki,hogy nem lett volna szabad. Annak idején a doki nem küldte el vérvételre, csak kiírta neki a fogamzásgátlót....

Legjobb válasz: a "tabitól" az is hajlamos lesz a trombózisra, aki nem volt. a nõk 60%a szülés után, akik szedtek tablettát, hajlamosak lesznek rá. vannak, akiknek szülni se kell, barátnõm is trombózist kapott a tablettától 3 év után :S pedig õt kivizsgálták, és eü okokból javasoltak neki tablettát

a "tabitól" az is hajlamos lesz a trombózisra, aki nem volt. a nõk 60%a szülés után, akik szedtek tablettát, hajlamosak lesznek rá. vannak, akiknek szülni se kell, barátnõm is trombózist kapott a tablettától 3 év után :S pedig õt kivizsgálták, és eü okokból javasoltak neki tablettát
szia, sajnos én ugyan így vagyok.2hete derült ki hogy trombózis hajlamom van, ennek ellenére évekig szedtem a fogigátlót!és most sem nõgyógyász révén derült ki!!!jó mi?
Szia! szerintem menjél egy nõgyógyászhoz és mond el , h szeretnél tabletat szedni, de elõtte kérjél hemosztázisra beutalót és az orvos tudni fogja, mit kell felírni! (pl. PI, APTI, TI, Di-dimer)
Szia! Ha még aktuális a kérdés... Én 10 évig szedtem tablettát, a dokim azt is tudta, hogy dohányzom, soha nem tagadtam le. Ennek ellenére nem küldött el vizsgálatra soha. Én kis buta nem is gondoltam, hogy ragaszkodnom kéne hozzá. Elvégre baj mindig másokkal történik, velem nem. :) Idén januárban kaptam trombózist. 30 évesen. Augusztusban megcsinálták a vizsgálatot. Kiderült Homozigóta Leiden mutációm van. Mindkét szülömtõl örököltem a hajlamot. Tehát a trombozis kialakulásának esélye kb 80%. Kész csoda, hogy 10 évig nem történt baj. Ha a családban volt trombózis vagy ha nagyon félsz akkor mindenképpen kérj trombophilia vizsgálatot. Ha kell menj el egy másik orvoshoz.

Honnan tudhatom, hogy Õ hiányzik, vagy csak az, hogy legyen mellettem valaki?

Legjobb válasz: ezt nem tudhatod. Nekem így lett egy hároméves nagy szerelem. Mindig mellettem volt, mindenben és elkezdett bennem motoszkálni egy érzés. Mint késõbb kiderült, õ már egy ideje szeretett. Nem voltam benne biztos, h õ kell vagy csak kivetítem rá, h egyedül vagyok. Egy nap elmondtam neki õszintén, h miért nem mondok igent, mitõl félek. Hogy mi lesz, ha két hét múlva jön a nagy wellington. Akkor arra kért, ne döntsek helyette, próbáljuk meg. kb 2 hét után eldõlt, h bizony õ kellett, nem más. Szép 3 év volt.

ezt nem tudhatod. Nekem így lett egy hároméves nagy szerelem. Mindig mellettem volt, mindenben és elkezdett bennem motoszkálni egy érzés. Mint késõbb kiderült, õ már egy ideje szeretett. Nem voltam benne biztos, h õ kell vagy csak kivetítem rá, h egyedül vagyok. Egy nap elmondtam neki õszintén, h miért nem mondok igent, mitõl félek. Hogy mi lesz, ha két hét múlva jön a nagy wellington. Akkor arra kért, ne döntsek helyette, próbáljuk meg. kb 2 hét után eldõlt, h bizony õ kellett, nem más. Szép 3 év volt.
onnan, hogy megismersz valaki egy új embert, és ha vele is jó, akkor megvan a válasz...
pontosan...ha két emberbe vagy szerelmes, akkor a másodikat választd, mert ha igazán szeretted volna az elsõt, nem szeretsz bele a másodikba.:/

Ha valaki vérzik a terhesség alatt, az más, mint a rendes menstruáció? Mert megjött, de honnan tudhatom, h most akkor baba, vagy nem?

Legjobb válasz: Azért ha megjön rendesen nem valószínû a baba. Ha pecsételõs akkor lehet babára is gondolni és még sok mindenre pl ciszta, hormonzavar..stb. Onnan tudhatod hogy baba van-e ha csinálsz egy terhestesztet ill. nõgyógyászhoz mész aki vérvételre küld és onnan 100%-ra kimutatható hogy terhes vagy-e.

Azért ha megjön rendesen nem valószínû a baba. Ha pecsételõs akkor lehet babára is gondolni és még sok mindenre pl ciszta, hormonzavar..stb. Onnan tudhatod hogy baba van-e ha csinálsz egy terhestesztet ill. nõgyógyászhoz mész aki vérvételre küld és onnan 100%-ra kimutatható hogy terhes vagy-e.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. olvasd el, remélem kiderül ebbõl a válasz számodra! üdv

Nagyon rendszertelen menstruáció esetén (olykor16napra, 23napra, 27napra jön meg), honnan tudhatom mikor van peteérésem? Azt olvastam van, hogy csak 2-3havonta van valakinek peteérése, honnan lehet ezt tudni?

Legjobb válasz: etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.

etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.
baromság. havonta van peteérésed legalább (plusz lehet spontán is). rendszertelen menzesz esetén lehetetlen kiszámolni, még rendszeresnél is rizikós, mert csak utólag derül ki. a menzesz ELÕTT 14 nappal VOLT.
Mindig van minimális peteérésed, védekezés szempontjából hülyeség a naptárazás. Ha meg kimondottan gyereket akarsz, akkor 2-3 naponta lehet próbálkozni..:)
shanana, általánosságban beszéltem normál ciklusról.
Nincs olyan, hogy "minimális" peteérés. És az sem igaz, hogy havonta van mindenkinek. Úgy tudod meg, hogy van-e, ha hõmérõzõl. Nézz utána neten a módszernek.
Ennyire rendszertelennél maximum ovuteszttel.
Ha ilyen rendszertelen a menstruációd, akkor menj orvoshoz!! És ha már ott jársz, akkor felteheted neki a kérdéseidet, mert õ biztosan tud értelmes választ adni. De ilyen rendszertelenség szerintem tényleg orvost kíván.

Honnan tudhatom, ha egy hobbi amit végzek és szeretek, nem nekem való?

Legjobb válasz: Ha szereted, akkor hobbi és neked való.

Ha szereted, akkor hobbi és neked való.
Nem vagy jó benne, vagy nem élvezed. Az elsõn rengeteg gyakorlással lehet segíteni. Viszont ha a második akkor az nehezebb.
Paradoxon a kérdés. Ha szereted, akkor miért ne lenne neked való?
de lehet ilyen hogy van egy hobbija pl. vmi sport szereti is csinálni de mondjuk ha elmegy egy orvoshoz az lebeszélné róla mert gerincferdülése vagy térdproblémája van stb. mi a hobbyd kérdezõ? (skalpgyûjtés is egy hobby :P)

Honnan tudhatom hogy mennyi a mellméretem? Hogy kell megmérni? Valaki segítsen légyszi!

Legjobb válasz: "Két méretet mérj le, hogy kiderüljön pontosan, milyen melltartóra van szükséged. Egy mérõszalaggal mérd le a melled alatti részt, illetve a mellbõségedet. Figyelj arra, hogy közben kihúzd magad, így lesz a legpontosabb. A táblázatból kiderül, hogy milyen méretre van szükséged." http://www.femina.hu/szepseg/a_tokeletes_melltarto

"Két méretet mérj le, hogy kiderüljön pontosan, milyen melltartóra van szükséged. Egy mérõszalaggal mérd le a melled alatti részt, illetve a mellbõségedet. Figyelj arra, hogy közben kihúzd magad, így lesz a legpontosabb. A táblázatból kiderül, hogy milyen méretre van szükséged." http://www.femina.hu/szepseg/a_tokeletes_melltarto
kézrátétellel a legbiztosabb: alma, narancs, mangó vagy dinnye méretû...
A kérdező hozzászólása: köszii :)
A 2. link a jó, nekem az elsõre 90D-s melltartóra jönne ki, ami nem lehet!
*vagyis bocsi, 90B, de valójában 80C
http://harisnya.hdishop.hu/melltarto-meret-kalkulator?gclid=.. én ezt a kalkulátort ajánlom, nekem ezzel jött ki a legpontosabban az eredmény :)

Honnan tudhatom meg, hogy letiltott-e valaki MSN-ről?

Legjobb válasz: Megkérdezel valakit, akinek fent van.

Megkérdezel valakit, akinek fent van.
ha gyanúsan sokáig nem jelentkezik be, akkor megkérdezel egy közös ismerõsötöket, hogy nála fent van-e. meg ha jól tudom, akkor az msn discovery új verziója tud ilyet, hogy kiírja, de nem tudom hogy mûködik-e
Letiltod te is, és majd ha látod, hogy megharagudott, akkor õ nem tiltott le, csak te õt...

Honnan tudhatom meg, ha valakinek én vagyok a legjobb barátja? Azt a valakit én a legjobb barátomnak tartom.

Legjobb válasz: A legjobb barátnõmmel mindent megbeszélünk. Ha náluk vagyok simán benyúlok a hûtõbe italért, ha az asztalon van a süti kérdezés nélkül veszek, õ szintén ilyen nálunk. Volt már, hogy hajnali négykor hívtam, hogy kidobott a barátom, õ fél óra múlva itt volt és megvigasztalt. Egyszer õ éjszaka kellõs közepén fél 1 körül odaállított hozzánk, hogy itt szeretne aludni, mert anyukája kidobta(természetesen másnap délután megbeszélték és hazament). Ha ilyen helyzetekbe téged keres biztos, hogy a legjobb barátod. 18/L

A legjobb barátnõmmel mindent megbeszélünk. Ha náluk vagyok simán benyúlok a hûtõbe italért, ha az asztalon van a süti kérdezés nélkül veszek, õ szintén ilyen nálunk. Volt már, hogy hajnali négykor hívtam, hogy kidobott a barátom, õ fél óra múlva itt volt és megvigasztalt. Egyszer õ éjszaka kellõs közepén fél 1 körül odaállított hozzánk, hogy itt szeretne aludni, mert anyukája kidobta(természetesen másnap délután megbeszélték és hazament). Ha ilyen helyzetekbe téged keres biztos, hogy a legjobb barátod. 18/L
Nekem nincs legjobb barátom, illetve vannak többen is, de mindenki "másban jó", valakivel el lehet menni ide-oda, valaki megértõbb, és meg lehet beszélni vele a gondjainkat, valakivel egyszerûen csak jó beszélgetni. Persze nem rossz, ha mindez egyetlen emberben testesül meg. De vajon tényleg olyan fontos, hogy legyen egy "legjobb", és hogy a másik is kimondja?
A második válaszolóval teljesen egyetértek! Miért fontos, hoyg legyen egy "legjobb"? 19/L
Ezt akkor tudod meg, mikor neadjisten 20 év múlva valami tragédia történik az életedben akkor is ott lesz melletted és megvigasztal.

Babám kapott ajándékba egy Müller-kártyát. (Ajándékutalvány) Honnan tudhatom meg, hogy mennyi pénz van rajta? Van valakinek ilyen?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem ilyen segitseget varsz, de szerintem azok sem fognak neked tudni segiteni, akiknek mar van ilyen kartyajuk. Merthogy a kartya barmilyen osszeggel feltoltheto, lehet rajta 1000 forint es lehet 25000 is. Interneten keresztul nem lehet leellenorizni az osszeget. Amit megprobalhatsz: nezd meg, hogy van-e rajta barmilyen egyedi azonosito, sorszam, kartyaszam, stb. Ha van, akkor itt kikeresed a hozzatok legkozelebb levo muller uzletet, kidobja a telefonszamot is (legalabbis a kozelunben levohoz nem csak cim van megadva, hanem telefon is). http://www.mueller.co.hu/mueller-uezletek/uezletkereso.html Felhivod a szamot es megkered oket, hogy az azonosito alapjan mondjak meg neked a kartya egyenleget, ha van ra lehetoseg telefonon. Ha nincs rajta azonosito, akkor viszont csak es kizarolag az uzletben fogjak ezt megmondani neked.

Lehet, hogy nem ilyen segitseget varsz, de szerintem azok sem fognak neked tudni segiteni, akiknek mar van ilyen kartyajuk. Merthogy a kartya barmilyen osszeggel feltoltheto, lehet rajta 1000 forint es lehet 25000 is. Interneten keresztul nem lehet leellenorizni az osszeget. Amit megprobalhatsz: nezd meg, hogy van-e rajta barmilyen egyedi azonosito, sorszam, kartyaszam, stb. Ha van, akkor itt kikeresed a hozzatok legkozelebb levo muller uzletet, kidobja a telefonszamot is (legalabbis a kozelunben levohoz nem csak cim van megadva, hanem telefon is). http://www.mueller.co.hu/mueller-uezletek/uezletkereso.html Felhivod a szamot es megkered oket, hogy az azonosito alapjan mondjak meg neked a kartya egyenleget, ha van ra lehetoseg telefonon. Ha nincs rajta azonosito, akkor viszont csak es kizarolag az uzletben fogjak ezt megmondani neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, bár nem tudtam meg semmi újat:( A Müller oldalát már én is böngésztem, de nem tudtam meg, van-e pénz a kártyán. Esetleg valakitõl valami más ötlet?
menj el a müllerbe, biztos megmondják
A kérdező hozzászólása: Köszi:( A város másik végén van, babával nem szeretnék kimenni. Annyira nem fontos, csak gondoltam majd olyanok válaszolnak, akiknek van, és tudják, hogyan van ez.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!