Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom hogy mikor (151 db)

Honnan tudom meg hogy egy rt. -nek mikor van a gyorsjelentése? Pl. Honnan tudhatom hogy mikor lesz a Sony negyedéves jelentése? Van ezzel kapcsolatos oldal?

Legjobb válasz: Mivel legtöbb esetben az üzleti év egyenlõ a naptári évvel, ezért ugyanígy van a negyedévekkel is.

Mivel legtöbb esetben az üzleti év egyenlõ a naptári évvel, ezért ugyanígy van a negyedévekkel is.
[link] Legalsó sor, next earnings announcement. Egyébként minden tõzsdei válallat honlapján van errõl információ, az Investor Relations vagy Investors stb menüpont alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! megy a zöld kéz
morningstar.com

Honnan tudhatom, hogy mikor vagyok sok a szeretetben, illetve mikor nem?

A barátommal másfél éve vagyunk együtt. Sok mindenen keresztül mentem, most próbálom rendezni az életem, amiben nagy szerepet játszik. Õ lett az életem, és semmi más nem okoz örömet. Egész nap őt várom, nicns rajta kívül életem. Rájöttem, hogy kell élnem, kellenek a barátok, olvasni, stb, szóval ezen most dolgozom. Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy mikor vagyok sok, és mikor nem. Minden szünetben együtt vagyunk, viszont suli után csak heti 1x kétszer találkozunk, valamint szombatonként egész napra. Régen próbáltam azt, hogy szünetbe baráátokkal lenni, suli után többet, de az neki nem volt jó. Minden szünetben ölelgetem, fogom a kezét, és maximális figyelmet várok tőle. Valamint minden este beszélünk chaten. Hogy oldjam meg, hogy ne legyek rámenős? Néha direkt vissza veszek, hogy érezze, hogy Õ teperjen, ilyenkor teper is, de sose tudom hol a határ, mikor már tudom, hogy sok vagyok. Tudom, hogy érdemes sokmindent megebszélni, de szerintem ezt például nem lehet. Nem mondhatom neki mindig, hogy most zavar, ha megölellek? Most sok vagyok? Ezt honnan lehet tudni? Vagy ezt érzi az ember?

Legjobb válasz: Miért elõírás az, hogy valamelyik félnek tepernie kell? Ez értelmetlen. Jó helyeken egyik félnek sem kell teprgetnie, mert mindketten tiztában vannak a dolgok jó és rossz oldalaival, és nem bohóckodnak ilyen dolgokkal hanem együtt haladnak elõre. És ebbe bõven belefér az olvasás, saját csoportok - erre nagyanyámék a legjobb példa. Nagyanyám baráti köre teljesen eltér nagyfaterétõl. Nagyapám inkább a pár igazi barát elvet követi, míg nagymutter a sok felszínes cibora dolgot - de õ ettõl boldog, szeret szerepelni. És jól megvannak, jut idõ mindenre, ahogy én látom mikor ott tartózkodom.

Miért elõírás az, hogy valamelyik félnek tepernie kell? Ez értelmetlen. Jó helyeken egyik félnek sem kell teprgetnie, mert mindketten tiztában vannak a dolgok jó és rossz oldalaival, és nem bohóckodnak ilyen dolgokkal hanem együtt haladnak elõre. És ebbe bõven belefér az olvasás, saját csoportok - erre nagyanyámék a legjobb példa. Nagyanyám baráti köre teljesen eltér nagyfaterétõl. Nagyapám inkább a pár igazi barát elvet követi, míg nagymutter a sok felszínes cibora dolgot - de õ ettõl boldog, szeret szerepelni. És jól megvannak, jut idõ mindenre, ahogy én látom mikor ott tartózkodom.
Figyi, erre recept nincs! Nagyon fiatal vagy még, majd ráérzel. Most az az idõszak van, amikor próbálgatjátok a kapcsolatteremtést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) NEm elõírás, hogy valakinek tepernie kell, akkor rosszul fogalmaztam meg. Inkább az a lényeg, hogy sose tudom mikor adok már túl sokat, mikor folytom meg, és Õ ezt gondolom izonyos szintig megszokta, és van, hogy direkt visszaveszek, de nem azért, hogy "teperjen", hanem, hogy azért Õ is keressen. Tehát én alapból mindig, de mindig ott vagyok, így nincs ideje magától "adni".

Honnan tudhatom hogy mi Isten akarata az életemmel?

Legjobb válasz: ne hallgasd rájuk, Istenre hallgatsz alapból nem értem, hogy minek jönnek ide ismeretleneket ateizálni

ne hallgasd rájuk, Istenre hallgatsz alapból nem értem, hogy minek jönnek ide ismeretleneket ateizálni
Isten szabad akaratot hagyott neked is, hogy indulj el egy úton. Majd hívni fog, ha úgy gondolja, de van, hogy csak élned kell az életed.
Élj és segíts élni...
A te életed, te döntöd el mit akarsz vele.
Ne istentõl remélj ilyen kérdésekre választ. Azt csinálsz az életeddel amit akarsz!
Na nehogy már egy olyan valaki döntse el hogy mit kezdj az életeddel akit még soha senki nem látott, és létezését nem lehet tudományosan bizonyítani...-.- Csináld azt amihez tehetséged van (a vallásosak úgy is azt mondják hogy azt isten adta), de elsõsorban azt amit szeretsz, amihez kedved van. Nincs senkinek akarata az életeddel, te alakítod.
Sértegessük a kérdezõt, ha már nem hajlandó ránk hallgatni...
Kérdezõ! A helyesírásodból ítélve, van még bõven mit tanulnod. Inkább bújd a tankönyveket, ne csak a Bibliát.
A kérdező hozzászólása: 21 válaszoló lány vagyok XDD és inkább maradok Istennel é nem hanyagolom mert attól még ugyanúgy tudok tanulni az éretségire :)
hány éves vagy?
Sok ember nem hisz semmiben, csak a tagadásban. Nem is ateisták, csak kereszténység tagadók. És dühösek valamiért nagyon.
Azt ugye tudjátok, hogy aki a keresztény elfogultság ellen beszél, az még nem lesz ateista? A legtöbb ember fogalomzavarban szenved. Másrészt ez nem világkép változtatás, hanem figyelmeztetés.Nem lehet úgy élni, hogy azt várod, mikor szólal meg egy hang a fejedben.
Arien! Olvasd csak el a kérdést még egyszer! Honnan tudhatom Ezzel kezdõdik a kérdés. Nem azt kérdezte a kérdezõ, hogy ki mit csináljon, kire hallgasson. Azt mondd el neki, hogy honnan tudhassa.
Azt tedd, ami neked örömet okoz. Ülj le és gondold át, hogy mi az. Ha Istennek tetszõ életet akarsz élni, akkor úgy is arra tereli az életedet ami neki tetszõ és egyben neked is örömet okoz. Egyébként is ember tervez, Isten alkot.
Honnan tudhatod? Sehonnan se tudhatod. Ez benne a szép. De ha meghaltál, egy veled nem ismertetett elvárásrendszert néznek meg, hogy teljesítetted -e, és mehetsz a levesbe.
31 es! Elolvastam. És válaszoltam hogy sehonnan mert nincs senkinek szándéka az életével.
Legyél pap, legalább nem szaporítod a beteg géneket!
35- ös! Ezzel kezdted. "Mert az ateisták meg azt nem akarják megérteni, hogy szerencsére a hit egész más, mint a papság, meg az a történelmi torzszülött egyház, amihez annyi vér tapad, és csak égette Isten nevét a sok aljassággal, elnyomással, sok bolond kitalált dolgaival, igeellenes liturgiákkal, és még-igeellenesebb életmódjaikkal. ami nem csoda, hogy ekkora ellenérzéseket vált ki, teljesen jogosan! Csakhogy ez teljesen másról kell szóljon. " Ami ez után következik, az szín tiszta keresztény vallás, pedig azzal kezdted, hogy a hit nem ugyan az , mint a vallás.
Legalább vállaljátok már fel a saját egyházatokat, ha keresztények vagytok. Ezt nem lehet elkülöníteni.A valláshoz már egyház is tartozik több mint 1000 éve. Az egy dolog, hogy maguk papi intézmények, és maga az egyház is elfajult, és átfordult a pénzhajhász oldalra, de attól még a valláshoz tartozik. Hülyeség azt mondani, hogy válasszuk szét a vallást az egyházától.
Ugyanez igaz a hit és vallás dologra.
A kereszténység talán akkor volt jó és hasznos, amikor létrejött. Aztán az emberek elkezdték ezeket a felesleges új irányzatokat gyártani, a reformáció alatt ezeket szinte a futószalagról vették le.Az egyház el van világiasodva, és volt régen is.Gyakorlatilag az egész vallás romokban hever.A Bibliát mindenki a maga szájíze szerint értelmezik, az irányzatok egymással vitatkoznak, ... El van már cseszve az egész.
Nem a világnézetét akarjuk megváltoztatni, csak egyszerûen úgy nem lehet élni, hogy azt várod, hogy Isten szóljon hozzád, mert ez nem fog megtörténni. Amúgy meg az ateisták nem csak egy fajta világnézetet hirdetnek, hanem az igazságot.
Azért vicces, mert az itt beíró ateisták egy része nem azt írja, nincs Isten, hanem mintha hinne benne, csak negatívan állna hozzá :) Akkor az már nem ateizmus :) Juhvik kérdése nem az volt, kire hallgasson vagy nem, feltehetõen mint hívõ ember kért tanácsot. De ez egyeseket nem zavar abban, hogy a világnézetét akarják megváltoztatni. Nincs is veszélyesebb a fundamentalistáknál, teljesen mindegy miben hisznek vagy miben nem hisznek.
A kérdező hozzászólása: 15 vagyok
hallgass* elnézést!
Kedves 5. Akkor beszélj a te isteneddel hogy mit csináljon a kérdezõ az életével. Ha megbeszéltétek írd le kommentben légyszíves!
Ne egy képzeletbeli felsõbb hatalom határozza meg az életed, ne is egy emberek által kreált szenteskedõ mesekönyv, csak használd az eszed és hallgass a szívedre! Az életed te irányítod, a kérdés, hogy TE mit akarsz az életeddel kezdeni.
Szia! Sztem ha nem mesz konokul es makacsul a magad fejed utan, hanem neha "elcsendesedsz" es megkerdezed Istent, hogy merre tovabb, akkor iranyt fog mutatni. Lehet, hogy csak apro dolgokkal. De fog. :)
Ez egy életcél, út. Hallottam olyant, hogy a pásztor már rég megtért, már vagy 10-15 éve vezetett egy gyülekezetet, és akkor szólt hozzá Isten, hogy ez még csak felkészülés arra , amire igazából lehívta. ilyen óriási világi befolyások, lenyugvás szinte lehetetlenné tételével elég nehéz. 91-ben tértem meg 18 évesen, akkor azt hittem tudom, érzem. most épp gõzõm sincs, de keresem újra. Csak közben pár évet eltékozoltam. De kihez mehetnék, ha nem az Úrhoz...
Azt gondoltam, hogy erre a kérdésre hittérítõk hada fog válaszolni, de látom, hogy az ateisták megelõzték õket. Én nem tudom mit akar tõlem isten. Ha akar valamit biztos szólít. Addig élek becsülettel, tisztességesen.
Az életeddel csak neked legyen akaratod, senki másnak. Tulajdonképpen azt kezdesz vele, amit csak szeretnél, de a döntést mindig tartsd meg magadnak. Nehogy már másnak legyenek elképzelései a te életedrõl.
Vicces, hogy az ateisták azt írják "ne más akarata legyen meg" mikor elvileg ez a más szerintük nem létezik. Logikai bukfenc.
Szerintem arra gondolhattak, hogy ne legyél szolgálja egy (vagy több) másik embernek, hanem te magad légy a legfontosabb az életben. Tehát az Istent csak az emberek találták ki, hogy a saját véleményükkel láncba verjenek... Szerintem ez nem így van, csak leírtam, hogy tisztázzuk a dolgot:)
Ateisták válasza roppant értelmes egy ilyen kérdéshez. Ha nem hisznek Istenben, nem is tudnak válaszolni erre a kérdésre. Na mindegy. Legegyszerûbb dolog, hogy mibe vagy jó, mihez van tehetséged. Amihez Isten tehetségedet adott neked, azt kell (érdemes) végezned, tisztességgel és becsülettel.
A 16-os válaszoló mindent elmondott az "ateisták" véleménynyilvánításáról, ezen kár is rágódni. Az pedig nem igaz, hogy nem tudnak rá válaszolni, a kérdés nem zárja ki azt, hogy az isten, akinek akarata van az életeddel, nem létezik. Az is válasz, hogy ne hagyd magad feleslegen befolyásolni mások által, mindegy hogy egy istenrõl van-e szó, vagy egy másik emberrõl.
A legfõbb kérdés az: ki is vagy valójában? A tested az érzéseid, gondolataid, vágyaid?
Nem tudom mit szidjátok az ateisták válaszát. Ha a kérdés a Télapóról szólna ugyan úgy vallásosok írnák, hogy nincs télapó. A mi szemszögünkbõl pedig ez ugyan az.
Na ez szép volt.
Végül is Jézus is a zsidó ószövetséget alakítgatta saját szájíze szerint. Õ is csak egy reformer volt a maga korában.

Teherbe eshetek, ha nincs rendszeres menstruaciom? Honnan tudhatom hogy mikor van peteeresem?

Nagyon szeretnenk egy babat a parommal de mar tobb mint egy feleve elmegy bennem es semmi.Igaz a menstruaciom nagyon rendszertelen,az utolso Junius 13-an kezdodott es 19-ig tartott,ma Augusztus 17-en ujra megjott .Juliusban nem volt eggyaltalan.Fogamzasgatlot nem szeretnek szedni mert kell a baba ,ha valaki tud valami termeszetesebb dolgot,peldaul noveny kivonatu dolgokat .Nagyon szeretnenk ezt a babat ,es nem ertem mi okozza a menstruacio hianyomat felek,megis igy mikor van peteeresem,es ha eggyutt vagyunk a parommal mert nem estem annyi ideje teherbe?Koszonom a valaszokat elore is es kerem aki tud valami hasznosat irjon.

Legjobb válasz: Elsö lépésként menj el nögyógyászhoz, hogy vizsgálják ki, hogy miért nincs rendszeresen meg a menzeszed. Erre normális orvos NEM fogamzásgátlót ír, mert az nem rendbehozza, hanem csak elnyomja a természetes szabályzást. Amig nem tudni, hogy mi az ok, addig nem is lehet kezelni, és amit nincs rendszeresen peteérésed, addig nem sok esélye van a babának.

Elsö lépésként menj el nögyógyászhoz, hogy vizsgálják ki, hogy miért nincs rendszeresen meg a menzeszed. Erre normális orvos NEM fogamzásgátlót ír, mert az nem rendbehozza, hanem csak elnyomja a természetes szabályzást. Amig nem tudni, hogy mi az ok, addig nem is lehet kezelni, és amit nincs rendszeresen peteérésed, addig nem sok esélye van a babának.
valszeg hormonális betegséged van keress fel egy jó endokrinológust leginkább a mensmentist ajánlom õk ilyen esetekre vannak specializálódva. Mindenképpen kell 3. 21. napi hormon sor és egy terheléses cukor+inzulin vizsgálat..
Nálam ugyan így volt.40-50 napos volt a ciklusom egy évig. Nekem a hõmérõzés meg a cickafark+palástfû tea segített vissza állítani a ciklusomat.3 teás ciklusban tökéletes ciklusom lett és jött a baba. 10 hkm (azért azt megjegyzem hogy a a tea csak kisebb bajokra gyógyír.Nem csodaszer, mindent nem tud helyre hozni, így nem árt ha elõször orvossal megnézeted magad.A hõmérõzés azért jó mert legalább látod hogy van-e egyáltalán peteérésed)

Honnan tudhatom hogy mit érez irántam?

Van egy lány már három éve ismerjük egymást ? is oda jár edzésre ahova én és facebookon szoktunk beszélgetni van olyan hogy ha egy jó darabig nem beszélgetünk még akkor is el tudunk beszélgetni mint ha csak tegnap hagytuk volna abba és amikor elköszönünk akkor mindig dob egy szív smileyt meg én is. Utána 3-4 nap múlva megint beszegetünk akkor már nem ír szív smileyt. De már de már mondta hogy menjenek majd abba a suliba amibe majd ? megy meg mindig kedvesen szolit meg vagy beszél hozzám edzésen általában igyekszik mellém ülni az a kérdés hogy bejövök neki kedvel vagy szeret és ezt honnan tudjam? Gondoltam rá hogy megkérdezem de mi van ha mégsem érez irántam semmit csak tetszem neki és semmi komoly akkor én ott maradok egy kínos helyzetben.

Legjobb válasz: Próbálj meg egy kicsit másképp közeledni hozzá. Mondjuk öleld át, köszönés képpen. A nap folyamán többször is húzd magadhoz. Ha hagyja, akkor 100% a szimpátia. Hívd el valahova magaddal, mondd meg neki, hogy jó lenne ha még többet tudnátok beszélni. Írj neki face-n, ha már kezd hiányozni, mikor elköszönsz nyugodtan küldj smileyt meg szívet. Vagy akár a beszélgetés közben is, ha esetleg mond neked valami kedves dolgot, nyugodtan. Ha tetszik neki akkor szerintem biztos bejövõs lehetsz. :) Harjá! 16/L

Próbálj meg egy kicsit másképp közeledni hozzá. Mondjuk öleld át, köszönés képpen. A nap folyamán többször is húzd magadhoz. Ha hagyja, akkor 100% a szimpátia. Hívd el valahova magaddal, mondd meg neki, hogy jó lenne ha még többet tudnátok beszélni. Írj neki face-n, ha már kezd hiányozni, mikor elköszönsz nyugodtan küldj smileyt meg szívet. Vagy akár a beszélgetés közben is, ha esetleg mond neked valami kedves dolgot, nyugodtan. Ha tetszik neki akkor szerintem biztos bejövõs lehetsz. :) Harjá! 16/L
Én lány vagyokkkkkk segíthetek !! Írj privibe ha gondolod. Vagy van skypeod?
Hát tudod én azt javaslom , hogy légy olyan szappanoperás pasi viselkedésû. Néha ha nagy társaságba vagytok és látod h õ sem tud nagyon a beszélgetésbe szólni, akkor fogd meg a karját és húzd magaddal, vagy dícsérd meg a ruháját, légy kedves, csak egy dologra ügyelj sose légy túl nyálas , mert igaz azt hiszik a fiúk , hogy a lányok imádják ha a lábuk nyomát is csókolják, de a nagy többség jobban szereti a szolidabb viselkedést.
A kérdező hozzászólása: Majd megírom de nem két nap lesz :)
Majd megirhatnád nekünk ha véretlenül bejönnél a csajnak :)
A kérdező hozzászólása: Jolvan köszi majd lehet irok
Nincs mit! :) Ha szükséged van valamire írj privit! :) Segítek szívesen, ha tudok! :) 16/L
A kérdező hozzászólása: Köszi ténleg megkérdeztem é s kiderült hogy nem látta rendesen :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi a válaszokat :D
Nem kell azonnal rosszra gondolni. Lehet, hogy nincs éppen gépnél vagy esetleg csinál valami mást. De ilyenkor nyugodtan írd oda neki, hogy haragszol rám valamiért, hogy nem válaszolsz? :( És mivel most már látod face-n hogy ki mikor nézte meg az üzeneted, ezért tudni fogod hogy nem akar válaszolni, vagy nem is látta. :) 16/L
Ne parázz. A nagy kérdés az, hogy neked tetszik? Ha igen, akkor kérdezz rá. Ha nem, akkor nem is lényeges. Ha meg nem tudod eldönteni, vagy csak nagyon kicsit tetszik, akkor az elsõ válaszolóval tartok. ;)
A kérdező hozzászólása: És akkor mii van aha rá írok és van egy párszor amikor nem ír vissza? Átölelni csak edzésen tudom amikor találkozunk de van én vagyok ott elõször vagy õ
A kérdező hozzászólása: Már mindegy már nem érdekes.

Honnan tudhatom, hogy mikor van peteérésem? Hőmérőzni hogyan kell, mikor? Azzal megtudom állapítani?

Nem mindíg jön meg a mensim,hónapokat kihagy.

Legjobb válasz: Elõször is ajánlatos felkeresni egy dokit,aki talán elküld hormonális vérvételre! Így nem is biztos,hogy van péd ha össze-vissza jön meg. Hõmérõzni mindig ébredéskor kell nyelv alatt mérve. Ajánlatos regisztrálnod a ciklus.hu-n és ott vezetni. Ovulációkor leesik a hõ,majd hírtelen megemelkedik az alaphõ felé.Ennek így is kell maradnia a következõ mensiig,ha van baba ha nincs. Figyeld a tested jelzéseit(ha vannak). Nyák,hasi fájdalom stb. A legjobb pedig az ovulációs teszt használata. Ez megmutatja a tutit!

Elõször is ajánlatos felkeresni egy dokit, aki talán elküld hormonális vérvételre! Így nem is biztos, hogy van péd ha össze-vissza jön meg. Hõmérõzni mindig ébredéskor kell nyelv alatt mérve. Ajánlatos regisztrálnod a ciklus.hu-n és ott vezetni. Ovulációkor leesik a hõ, majd hírtelen megemelkedik az alaphõ felé.Ennek így is kell maradnia a következõ mensiig, ha van baba ha nincs. Figyeld a tested jelzéseit(ha vannak). Nyák, hasi fájdalom stb. A legjobb pedig az ovulációs teszt használata. Ez megmutatja a tutit!
Hõmérséklet alakulása a ciklusban: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml Mikor van ovuláció: http://babatervezok.otthona.net/ovulacio.shtml Hõt mérni minden reggel ébredés után, felkelés elõtt, azonos idõben, azonos helyen kell mérni. Hónaljban nem jó. Szájban vagy hüveloyben mérd. Grafikonok ábrázold, így lehet követni. A legjobb a ciklus.hu
A kérdező hozzászólása: És hogyan használjam a ciklus.hu-t?
A ciklus.hu-n regisztrálni kell, minden le van írva érthetõen. Amikor ez megvan, onnantól kezdve méred a hõdet, azt is be tudod írni, az menszeszedet is, nyákodat, méhszáj elhelyezkedését, szóval mindent. A kalkulátor kiadja, hogy mikor fog megjönni, mikor lesz az ovud.

Honnan tudhatom, hogy mi számít C1-es kifejezésnek?

Angol különtanárhoz járok, C1-es nyelvvizsgára készülök. A különtanárom gyakran adja fel házinak, hogy különbözõ témákhoz keressek C1-es kifejezéseket. Honnan tudhatom, hogy melyik C1-es kifejezés, vagy tudtok valamilyen oldalt, ahol ki vannak gyûjtve a kifejezések, vagy legalább ilyen szintû szövegek különbözõ témákhoz?

Legjobb válasz: Én is készítettem már fel angol nyelvvizsgára tanulókat, még vizsgáztattam is, de még olyant életemben nem szagoltam, hogy "C1-es kifejezések" O.o

Én is készítettem már fel angol nyelvvizsgára tanulókat, még vizsgáztattam is, de még olyant életemben nem szagoltam, hogy "C1-es kifejezések" O.o
A kérdező hozzászólása: Õ így fogalmazott, gondolom az igényesebb, a B2-es szintnél valamivel komplikáltabb kifejezésekre gondolt.
Mondd meg neki, hogy túró a fülébe. [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, de igazság szerint nekem témák szerint kellenének igényes kifejezések. :S
[link]
A kérdező hozzászólása: Jaj, hülye vagyok, megtaláltam, nagyon szépen köszönöm!!! :)

Hogy vannak ezek a múltidők az angolban? Honnan tudhatom, hogy mikor, melyiket kell használni és miért?

Megpróbálta nekem 2 ember elmagyarázni,de mindig az volt a végeredmény az agyamban,hogy tök mindegy,tulajdonképpen ugyanarra való mindegyik,akkor minek ennyi múlt....Valaki segítsen :/

Legjobb válasz: Nem ugyanaz! Olvasd el Dohár Péter Kis Angol Nyelvtan címû könyvét A neten fent van!

Nem ugyanaz! Olvasd el Dohár Péter Kis Angol Nyelvtan címû könyvét A neten fent van!
No néhány példa: Hol tanultál angolul? Where did you learn English? ha általában kérdezed Where have you learned English? ha arra utalsz hogy a jelenben eredménye van, vagy arra hogy valaha egyszer tanulta Where have you been learning English? ha arra utalsz hogy egy meghatározott ideje tanulja és még mindig tanulja Where had you been learning English? ha arra utalsz hogy a múltban egy meghatározott ideig tanulta. lt Where were you learning English? ha a tanulás folyamatára, folytonosságára akarsz utalni remélem jól mondtam... :) )) A egyszerû múltat mindig lehet használni (ezt amcsik mondták)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, értem már, mentek a pacsik :)

Hogyan lehetséges számon tartani a napi bevitt kalóriát és Honnan tudhatom, hogy miben mennyi van?

Itt most a házi kosztra is gondolok. Elvileg ha 2237 kalóriát viszek be naponta maximum, elindulna a fogyás nálam, természetesen mozgok is mellé.

Legjobb válasz: http://kaloriabazis.hu/fooldal

vannak erre szakosodott oldalak. Fõzéskor leméred mibõl mennyit teszel. Megkapod úgy az egész készétel kalória értékét. Amennyit abból elveszel, azzal leosztasz. És megkaptad, mennyit ettél.

Nagyon lassú az internet és sokszor szét is kapcsol. Honnan tudhatom, hogy mi hibásodott meg?

Laptopról netezek wifivel, egy ideje nagyon lassú az internet. Van, hogy normálisan m?ködik, de legtöbbször kb. 5 perc vagy még több, mire betölt egy oldalt, képeket van, hogy nem is tölti be egészen, csak félig, aztán abbahagyja. Videó abszolút esélytelen. Elvileg 54Mbps lenne. El?fordul az is, hogy lekapcsolódik, és vissza se tud kapcsolni, kiírja, hogy probléma a hálózattal, vagy valami ilyesmi. Ilyenkor vagy újraindítom a gépet és jó lesz, vagy az se segít és csak pár óra múlva m?ködik megint. Tesóm is szokott panaszkodni, hogy belassul, de pl. amikor a gépemen szétkapcsol, akkor a telefonomról általában tudom használni ugyanazt a hálózatot. Van valami módszer, amivel meg lehet állapítani, hogy mi hibás? Egyáltlán nálunk lehet a hiba vagy a szolgáltatónál?

Legjobb válasz: Figyeld utp kábelen is. Ha a kérdéses sebességcsökkenésnél a másik gépen nem zuhan le a sebesség egyértelmû hogy eszközhiba. Egyébként ezt mióta csinálja? Volt a laptop és a routered együtt használva elõtte és akkor nem volt gond? Hogy ha 2 wifi eszközn él is elõfordul tedd fel újra a routeredre a fw-t, ha ez se segít csavarozd szét és nézd meg van e benne pópos vagy kiszáradt kondi. Ha nincs akkor cseréld az eszközd. Az modem és a router közötti kábelt ellenõrizd multiméterrel, ha lehetõség van rá cseréld ki.

Figyeld utp kábelen is. Ha a kérdéses sebességcsökkenésnél a másik gépen nem zuhan le a sebesség egyértelmû hogy eszközhiba. Egyébként ezt mióta csinálja? Volt a laptop és a routered együtt használva elõtte és akkor nem volt gond? Hogy ha 2 wifi eszközn él is elõfordul tedd fel újra a routeredre a fw-t, ha ez se segít csavarozd szét és nézd meg van e benne pópos vagy kiszáradt kondi. Ha nincs akkor cseréld az eszközd. Az modem és a router közötti kábelt ellenõrizd multiméterrel, ha lehetõség van rá cseréld ki.
A kérdező hozzászólása: A router már szét lett szedve korábban és elvileg nem hibás. A modemet nem tudom, nézték-e, én nem értek hozzá, szóval nem nyúltam hozzá. Azért gyanakszom a laptopomra, mert a telefonnal meg gond nélkül felcsatlakozom a hálózatra olyankor is, amikor a gép nem enged. Viszont ha belassul, akkor nem csak nálam lassul be, hanem tesómnál is, szóval passz. A laptopomon hogy tudom megnézni, hogy hibás-e valami? Vezérlõpultnál megnéztem, és ott azt írja mindenre, hogy megfelelõen mûködik. Vagy az nem jelent semmit?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!