Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, van-e peteérésem (6 db)

Honnan tudhatom ha szoptatok, és még nem jött meg a mensim szülés óta, hogy van-e peteérésem? Kistesót szeretnénk minél kevesebb korkülönbséggel.

Már mérem a h?met 1,5hónapja, vettem ovutesztet is, de sem a h?m, sem az ovuteszt szerint nincs peteérésem. :( Ez addig így is marad, amíg szoptatok? 7hós a kislányom...

Legjobb válasz: Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4,5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.

Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4, 5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.
A szoptatások között eltelt idõ függvénye.. ha még sürün szoptatsz nem fog megjönni. amikor már csak naponta 3-x pl. akkor érdemes próbálkozni de jó lenne ha várnátok egy vérzést..
Ha még men jött meg, nagyon valószinû, hogy peteérés sincs. A szoptatás egyfajta fogamzásgátló hatást ad, pont azért, hogy ne terhelje le a nõt még egy baba! Szerintem ne sürgesd a természetet!
Szia! 16 hónapos a lányom, és még mindig sokat szopik, ezért még mindig nem menstruálok, tehát peteérésem sincs! mert ugye a szoptatás egy olyan hormont termel, ami gátolja a peteérést. Nõgyógyászom szerint, amíg legalább 5 szopás van egy 24 óra alatt, addig nem lesz változás. Az alattinál várható peteérés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, hogy még sûrûn szopizik, hiába kap más ételt is, de a cici mindig a szájában van, és mindig szív is belõle. Nekem nagyon jó érzés, hogy szoptathatom, akkor kivárjuk a megfelelõ idõt, amire beáll a ciklusom, vagy várjuk az elsõ mensit :) Annyiszor olvastam, hogy szopi mellett estek teherbe, úgy, hogy nem volt menstruáció. Érdekelt a dolog, hogy így miként foganhat meg a baba :)
6 hónapig kizárólag szoptattam. Júni 25-én szültem és január közepén jött meg. tehát peteérésem pont 6 hónapnál volt. Nem hiszem, hogy az a napi 1-2 kanál almapép miatt lett peteérésem. Utána is egy jó ideig még ugyanannyit szoptattam. Most 21 hónapos a kisfiam, még mindig szopik, de a dokim azt mondta, hogy most már le kell választanom, mert 4 hós terhes vagyok. Sógornõm nem kizárólag szoptatott, de õ is majd 2 évig szoptatott, de a fiai már 2!!! hónaposan kaptak szép lassan mindent. Neki 15 hónap múlva jött csak meg. Mivel babát szeretnél, kíváno, hogy minél elõbb legyen peteérésed.
nekem pl. hébe-hóba jött meg 2x szülés után rövid idõre, majd úgy lettem terhes, hogy védekeztünk, nem éltünk tévhitben, hogy a szoptatás véd. Ja, és akkor estem teherbe, amikor egy késhegynyi almát megkóstolt a lányom, nem látok összefüggést, napi 5-6x szopizott még :) (ekkor volt 6 hós, majdnem 7 hós volt, mire egy kiskanálnyi almát megevett)

Ha szoptatok és még nem menstruálok honnan tudhatom meg, hogy van-e peteérésem?

Legjobb válasz: Szia!Bár én még csak a tervezés stádiumában vagyok,de nekem rengeteget segített a Maybe baby ovulációs teszt.Picit húzós az ára,de egy életen át tudom használni.Nekem régebben volt gondom a peteéréssel és ez nagy segítség volt.Azóta simán nyomon tudom követni.Vagy akár drogériákban 1-2-3 ezer forintért is szerezhetsz néhány darabos ovutesztet.Szió!

Szia!Bár én még csak a tervezés stádiumában vagyok, de nekem rengeteget segített a Maybe baby ovulációs teszt.Picit húzós az ára, de egy életen át tudom használni.Nekem régebben volt gondom a peteéréssel és ez nagy segítség volt.Azóta simán nyomon tudom követni.Vagy akár drogériákban 1-2-3 ezer forintért is szerezhetsz néhány darabos ovutesztet.Szió!

Honnan tudhatom biztosan hogy van-e peteérésem?

Nem vagyok abban biztos hogy van peteérésem. A fogamzásgátlót februárban hagytam abba, akkor vártunk egy hónapot és azóta próbálkozunk párommal. Nincs tojásfehérjés nyákom, hõmérõzni nem tudok ( hol éjjel, hol nappal dolgozom). Honnan bizonyosodhatnék meg arról hogy van egyáltalán peteérésem?

Legjobb válasz: 3. és 21. napi vérvételbõl, illetve ultrahangos cikluskövetésbõl. Szóval csak doki tudja megmondani

3. és 21. napi vérvételbõl, illetve ultrahangos cikluskövetésbõl. Szóval csak doki tudja megmondani
Vannak erre tesztek. Menj a patikába , kérj egyet.
ovulációs teszt
esetleg ha a tested figyeled kb középidõben nincs valami tüneted, hasfájás, szurkálás petefészek körül? Ovu tesztet megpróbálhatod, vaterán is árulnak olcsóbban. Bár így hogy össze vissza dolgozol, lehet az sem mûködne.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy semmi tünetem nincs. Nem fáj a hasam, pedig figyelem magam. Elsõ hónapban, miután leálltam a fog. gátlóval akkor volt tojásfehérjés nyákom, bár a hasam nem fájt. Azóta viszont semmi.
Hány naponta jön meg? Én mindig furán néztem arra aki mondta hogy megérzi, de azt kell mondjam én is megérzem a peteérést fogamzásgátlót már nem szedek, de mielõtt elkeztem szedni akkor nem éreztem ilyet. Amúgy nem biztos hogy mindenki megérzi, tudod lehet ez is olyan, hgoy valakinek nagyon görcsöl a hasa mikor megjön van akinek nem. Szóval ez nem tuti. Esetleg annyit tegyél, hogy mikor nappalra mész dolgozni legalább azokon a napokon megméred, hátha pont akkor jelez valami hõmérséklet különbséget a hõmérõ. De inkább az orvos lesz a megoldás.
A kérdező hozzászólása: Hát amióta abbahagytam, 30 , 31 és most utoljára késett így 34 napra jött meg. Lehet akkor mérek ha nappalosa leszek illetve szabadnapos. Az is jobb mint a semmi. És szerinted ha vennék ovilációs tesztet, hányadik napon, napokon lenne érdemes tesztelnem?
több ovu tesztet vegyél van a vaterán akár 20-30as csomagot is érdemes. ha 31-34 napra jön meg akkor olyan 15. naptól csináld akár egy hétig is délután kb ugyanabban az idõben, ne igyál elõtte sok folyadékot. Nekem akkor így mondták, de lehet valaki profibb :)

Honnan tudhatom, hogy van-e peteérésem szoptatás alatt, ha még nem menstruálok?

Legjobb válasz: Vagy úgy hogy veszel ovulációs mikroszkópot pl. PG53 vagy ovutesztet- terhességi teszthez hasonló- vagy csak méred az ébredési hõt de ez azt hiszem kicsi baba mellett a lehetõ legnehezebb vállalkozás hiszen idõben kell kelni hozzá.

Vagy úgy hogy veszel ovulációs mikroszkópot pl. PG53 vagy ovutesztet- terhességi teszthez hasonló- vagy csak méred az ébredési hõt de ez azt hiszem kicsi baba mellett a lehetõ legnehezebb vállalkozás hiszen idõben kell kelni hozzá.
Szerintem van ennek sokkal egyszerübb módja is, nem kell ilyen drága kütymütyöket venned. Fogod és megvizsgálod magad: Ha a hüvelyváladékod más, mint szokott, úgy értem nyúlósabb és ragacsosabb, az peteérésre utal. Nálam mindig bejött.

Honnan tudhatom, hogy van-e peteérésem?

Legjobb válasz: Én használtam ov. mikroszkópot aztán annyira össze vissza mutatott hogy már nem tudtam mit gondolni.Az ov.teszt jobb,szerintem.Semilyen ov.tünetem nem volt,igy aztán el mentem egy hüvelyi uh.ra és a doki azt monda hogy minden ok.Végig kisérte a ciklusom és szolt hogy mikor akciózzunk ,nekem ez volt a tuti biztos mert mos 8 hetes vagyok.üdv.

Én használtam ov. mikroszkópot aztán annyira össze vissza mutatott hogy már nem tudtam mit gondolni.Az ov.teszt jobb, szerintem.Semilyen ov.tünetem nem volt, igy aztán el mentem egy hüvelyi uh.ra és a doki azt monda hogy minden ok.Végig kisérte a ciklusom és szolt hogy mikor akciózzunk , nekem ez volt a tuti biztos mert mos 8 hetes vagyok.üdv.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked! Minden jót!
Ha megírod nekem az utolsó 3 mensid elsõ napjai, és azt, hogy hány naposak a vérzéses napjaid, kiszámom neked. :-))
Szia!Regisztrálsz a ciklus.hu-ra, mindent beírsz amit kér, õ számol majd, és megmutatja kb.mikor lehet.A másik, hogy veszel ha még nincs, egy digit hõmérõt, amivel reggel közvetlenül ébredés után megméred a hõdet szájban, és beírod a ciklus.hu-ra, vagy csak egy naptárba.Ha hirtelen felugrik minimum 5-6 tized fokot, akkor van peteérésed, nekem például 1 egész fokot szokott "ugrani".Az ovutesztre is sokan esküsznek, én még nem próbáltam személy szerint, 2 ezer forint kb.és 2 hónapra biztos elég állítólag.Egy öreg róka
Végezhetsz önvizsgálatot. A hüvelyváladék a peteérés napján bõségesebb és hígabb. A méhszáj tapintása puhábbá válik. Peteéréskor olyan mint az ajkad, máskor meg mint az orrod hegye.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Elõzõ három ciklusom: november 24-én december 26-án és most február 1-jén kezdödött. Mindig kb. 5-6 napig tart. Köszi.

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idővel áll vissza a "normális" mensi? Ha nem jön meg, honnan tudhatom, hogy mikor van peteérés, ill. hogy van-e egyáltalán?

Mi a tapasztalat? Nekem már 25 napja késik...

Legjobb válasz: Szia! Én aug.22én hagytam abba. Nekem is rendszertelen még. Eddig 3x jött meg, de remélem, hogy most nem is jön meg, mert babát szeretnénk! :)) Nekem megjött már 34, 41, és 29 napra is. Szóval össze-vissza. Én most 28-29 napos ciklust számolok, ami a hétvégén telik le, de tesztet inkább csak a jövõhéten csinálok, ha olyan 35 napnáj járok. Sok sikert neked is! :))

Szia! Én aug.22én hagytam abba. Nekem is rendszertelen még. Eddig 3x jött meg, de remélem, hogy most nem is jön meg, mert babát szeretnénk! :) ) Nekem megjött már 34, 41, és 29 napra is. Szóval össze-vissza. Én most 28-29 napos ciklust számolok, ami a hétvégén telik le, de tesztet inkább csak a jövõhéten csinálok, ha olyan 35 napnáj járok. Sok sikert neked is! :) )
Nekem tabi után(vagyis hüvelygyûrût használtam) az elsõ hónap is percre pontos volt.A második már nem is jelentkezett, és reményeim szerint júliusig nem is nagyon találkozom a havi vendégemmel:D:D De ahány nõ annyi szokás.Barátnõmnek, még mindig nem állt helyre rendesen, pedig egy fél éve abbahagyta, valamelyik hónapban késik, másikban hamarabb megjön.Amúgy 3 hónapot szoktak mondani.
Én is aug. 22-én hagytam abba. A következõ 2 mensi abszolút kimaradt, reménykedtem kismama vagyok, de sajna csalódnom kellett. Természetesen mindennap úgy éreztem, most meg fog jönni. Szenvedtem a tünetekkel: görcs, hangulatingadozás, mellfeszülés. Gondolhatod milyen ezt 60 napon keresztül elviselni:( Aztán a doki felírta a Norcolutot és Clostilbegyit, ezek segítségével rendesen megjött (3 nappal korábban), de most a köv. mensim újra 12 napot késett. Szintén újra reménykedtem. Szerintem kb. 6 hónap, mire helyre áll. Szóval ez van. Viszont megfogadtam, hogy soha többé hormon tabi! Barátnõm 4 évig szedte, és azóta is percre pontosan megjön. Hát nem vagyunk egyformák:)
SziaIÉn áprilisban hagytam abba és lehet szerencsés vagyok de nekem 24 napra beállt a ciklusom!Hallottam rémhíreket én is hogy nem fog helyreállni, de hála az égnek nálam minden oké.Remélem nálad is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!