Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, nem (216 db)

Honnan tudhatom hogy őszinte hozzám a nő és nem taktikázik? Honnan tudhatom hogy nem csak az agyamat húzza?

Legjobb válasz: Abbol,hogy mennyite viselkedik természetesen vagy csak játsza az agyát

Abbol, hogy mennyite viselkedik természetesen vagy csak játsza az agyát
Biztos akkor lehetsz benne, ha ló legel a sírján. Addig maradnak a kételyek... :)
Minél elõbb cselekedni kell.Olyan szituációba lépni vele, amire a válasza egyértelmû igen vagy egyértelmû nem leehet csak.Pl egy csók.Aztán még egy csók:)
Azt nem tudhatod, de abban biztos lehetsz, hogy hazudik, taktikázik és át akar baxni. Elõbb fogják megtalálni a repülõ elefántot, mint az õszinte nõt.
Én õszinte vagyok sosem taktikázom, sõt elutasítom ezt. a pasik vagy vérig vannak sértve vagy furán néznek...
képzeld magad a helyébe

Honnan tudhatom meg, hogy nem csak barátként tekint rám? Mik azok a jelek? Honnan tudhatom meg, hogy nem csak játszik velem?

Komoly válaszokat. Köszönöm 19L

Legjobb válasz: kérdezz rá.. ez a legegyszerûbb..bátraké a szerencse :D

kérdezz rá.. ez a legegyszerûbb..bátraké a szerencse :D
példa? miket csinál? am pl, ha más lányokkal is ugyanazt csinálja, mint veled, akkor csak hülyít.
A kérdező hozzászólása: Például a karjával hozzám ér, vagy a combunk ér össze. Becézget, mindig odajön hozzám, mellém áll. És nem tudom olyan furin néz rám. Vagyis nekem ez a megérzésem. Mélyen a szembe néz, de nem több mint 5 ms-ig. Ilyenek....
5 ms? azta...5 ezredmásodpercig mélyen a szemedbe néz...hogy csinálja?

2 napja fáj a torkom, nagyon, alig birok nyelni. Honnan tudhatom, hogy a fiam el e kapja? 8 honapos még nem tudja megmondani. Honnan tudhatom, bár elég nyügös, alig aludt éjszaka.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt többször is torokgyulladásom, amíg a Picúrom pár hetes volt, de én mindig szájmaszkot viseltem olyankor egész nap. Csak akkor vettem le, ha ettem, de a Babám olyankor nem is volt velem egy szobában. Sokszor szellõztettem, állandóan kezet mostam fertõtlenítõs szappannal, és szerencsére egyszer sem kapta el. (kopp-kopp). Mihamarabbi gyógyulást Neked, és vigyázzatok a Picúrra! Üdv, 9 és fél hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem is volt többször is torokgyulladásom, amíg a Picúrom pár hetes volt, de én mindig szájmaszkot viseltem olyankor egész nap. Csak akkor vettem le, ha ettem, de a Babám olyankor nem is volt velem egy szobában. Sokszor szellõztettem, állandóan kezet mostam fertõtlenítõs szappannal, és szerencsére egyszer sem kapta el. (kopp-kopp). Mihamarabbi gyógyulást Neked, és vigyázzatok a Picúrra! Üdv, 9 és fél hónapos kisfiú anyukája
Ha nem akar enni akkor neki is fáj a torka, de ne stresszelj, nem biztos hogy elkapja, nálunk sokszor voltam hol én hol párom megfázva, de a gyerek nem kapta el!
Ugy van, a kis torka ha fajni fog akkor ezt az etvagyan veszed eszre. Nallunk is ferjem hazahozott a munkahelyerol egy szep kis virust (hasmenes, torok fajas, laz). Engem es a ferjemet is megviselt nagyon. A pici is elkapta mert ment a hasa 2 napig de ezt leszamitva semmi baja nem volt. Laza nem ment fel, az elso nap mintha nem evett volna olyan sokat mert gondolom fajt picit a torka de meg nyugos sem volt. Erosek ezek a pici babak ne felj.

Az internetrõl ingyenesen le lehet tölteni weblap sablonokat. Ha megbízok egy programozót egy oldal vagy grafika elkészítésével, honnan tudhatom hogy nem egy ilyen sablont letöltve és egy kicsit megszerkesztve ad át nekem?

Legjobb válasz: Szerintem lehet letölteni is, de a neten rengeteg weboldal séma/sablon van fent amit egy weblap készítõ könnyedén le tud utánozni és így nem kell a saját kreativitására támaszkodnia, viszont egy ilyen sablon alapján elkészített oldal sosem mondható egyedinek szerintem. De mivel rengeteg ilyen sablon van, nem hiszem hogy valaha is a tudomásodra jut hogy az oldalad egy sablon alapján készült. Tehát érdemes megbízható lelkiismeretes embert megbízni akit esetleg sokan ajánlanak. Vagy szerintem ha ennyire nem bízol benne akkor találd ki te hogy hogyan nézzen ki és fogd rövid pórázra :D. Összegezve sehonnan nem tudhatod hogy sablon alapján készült-e.

Szerintem lehet letölteni is, de a neten rengeteg weboldal séma/sablon van fent amit egy weblap készítõ könnyedén le tud utánozni és így nem kell a saját kreativitására támaszkodnia, viszont egy ilyen sablon alapján elkészített oldal sosem mondható egyedinek szerintem. De mivel rengeteg ilyen sablon van, nem hiszem hogy valaha is a tudomásodra jut hogy az oldalad egy sablon alapján készült. Tehát érdemes megbízható lelkiismeretes embert megbízni akit esetleg sokan ajánlanak. Vagy szerintem ha ennyire nem bízol benne akkor találd ki te hogy hogyan nézzen ki és fogd rövid pórázra :D. Összegezve sehonnan nem tudhatod hogy sablon alapján készült-e.
egyrészt egy nem programozó fog neked frontendet készíteni a weboldalhoz másrészt oké, tegyük fel, hogy sablonból dolgozik mi is ezzel a problémád? hogy az bárkinek megy? ja, akkor kérlek csináld meg te ja, hogy nem megy? hát igen úgy egyébként meg az elsõ se nagyon sokat tud a designról/webdesignról, szerinted kinek készülnek a websablonok? szerinted honnan merítenek ötletet a designerek? megmondom én neked: -általuk korábban készített oldalakból -általuk korábban látogatott oldalakból -sablonból -kút fõbõl mind a négy forrást használni fogja, akár tetszik neked, akár nem, nem korlátozhatod le csak az utolsóra
A kérdező hozzászólása: "mi is ezzel a problémád? hogy az bárkinek megy? ja, akkor kérlek csináld meg te ja, hogy nem megy? hát igen" Mintha valami óvodás írta volna. Nem sok ésszel vagy megáldva ugye?
óvodás a kérdés
Sehonnan nem tudhatod, de nem is kellene hogy ezzel gond legyen. Ha meg mégis gond lenne, akkor nem "egy programozót" kell megbíznod, hanem egy arculattervezõt és majd õk csinálnak neked egyedi megjelenést. De mivel õk is sokszor stock fotókkal dolgoznak, azon se kell meglepõdnöd, ha máshol is szembejön az egyedi megjelenésed egy része. Mindennek ára van.
Tudod én magamnak készítem, tervezem a weblapomat. Kicsit lassabban megy, de egyedi. Rajzold, mond el mit szeretnél és ennyi.
Az a jó ebben az oldalban, hogy a válaszokról bárki nyilváníthat véleményt, a kérdezõ kommentjeirõl meg nem, és így némelyik kérdezõ azt hiszi, hogy szabadon sértegeti és gyalázhatja a válaszolókat. Kedves kérdezõ, saját magadat minõsíted, még ha nem is jelenik meg egy százalék a tenyérbemászó beböfögésed mellett.
Egy fél perc alatt készítettem neked. Remélem elég egyedi : http://users.atw.hu/clubwin/egyedi/
Ha már te is sértegetsz jóindulatú válaszadókat....

Honnan tudhatom meg, mikor derül ki, hogy teherbe estem szoptatás mellett, ha még nem jött meg?

11 hónapos kisfiam naponta 3-4 x szopizik. A menstruációm nem jött még meg szülés óta. Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Esetleg tesztelhetsz. Csak hát ugye nem tudhatod mikor volt peteérés. Szerintem havonta egy teszt.

Esetleg tesztelhetsz. Csak hát ugye nem tudhatod mikor volt peteérés. Szerintem havonta egy teszt.
Igen, tesztelhetsz idõrõl idõre, vagy talán lesznek terhes tüneteid, és akkor gyanakodhatsz.
elméssz orvoshoz megturkál, meg nézi ulktrahangal, véredet ellenõrzik és akkor pontos választ kapsz arra hogy állapotos vagy vagy sem... csak három napot száj rá

Honnan tudom, hogy a kapcsolatunk komoly? Honnan tudom, hogy nem-e csal meg? Honnan tudhatom, hogy tiszta szívéből szeret? (többi lent)

Na szóval , 3 hónapja vagyok egy lánnyal együtt, nálunk lakik azóta...

Legjobb válasz: Ja és igen, néha annyira tág neki a lyuka hogy alig érzem benne a farkamat.... De ez nem mindig van így 10 alkalomból 3-4 -szer.... Nekem a farkam 17 cm és 7 cm széles... Az jónak számít? Van hogy hamar elmegyek.... kb 3 perc alatt, de volt olyan hgoy 1 perc altt... Jobb esetekben 10-20, vagy 1 óráig is bírom, de ezek a ritkább esetek, 10 alkalomból 5 szór bírom sokáig.....

A kérdező hozzászólása: Ja és igen, néha annyira tág neki a lyuka hogy alig érzem benne a farkamat.... De ez nem mindig van így 10 alkalomból 3-4 -szer.... Nekem a farkam 17 cm és 7 cm széles... Az jónak számít? Van hogy hamar elmegyek.... kb 3 perc alatt, de volt olyan hgoy 1 perc altt... Jobb esetekben 10-20, vagy 1 óráig is bírom, de ezek a ritkább esetek, 10 alkalomból 5 szór bírom sokáig.....
Basszus te sem vagy egészen normális... 1. Az idõben kihuzom módszer nem védekezés. NEM, nem az. 2. Ha összebújok a barátommal alváshoz készülõdve, akkor nem a farkát akarom fogdosni, ha amúgy én szívesen kezdeményezek is. Hanem bármily meglepõ: aludni. 3. A tulajdonomban lévõ összes tárgy tartalmáról én döntök. Ha én hardcore melegpornót akarok nézni az exemrõl, akkor senki nem törölteti le velem, mert az az enyém. Nem leszek hûtlen, de hogy jössz te ahhoz, hogy megmondd neki, hogy mit töröljön le a telefonjáról és mit nem? 4. De jó is lenne gyermekotthonban élni egy normális (?) család helyett. Biztos én sem hazudnék arról, hogy miért inkább téged választalak a szarabb lehetõség helyett. Ah nem... Összességében a kiscsaj ki van szolgáltatva nektek és tudja is, , és hiába értene velem egyet, hogy te gáz vagy, valszeg inkább bevállalja, mert ez még mindig jobb, mint a semmi vagy a gyermekotthon. 21L
Ha beszélgetni akarsz valakivel ajánlanék egy pszichológust, komolyan. Ember nem vagy normális, igenis kényszeríted a csajt, (kellemetlen neki, majd mefogja ha akarja) és valami lelki difi is van nálad. A szexuális együttléteitek taglalására sem értem miért van szükség ha bizalmatlansági problémád van (ami egyébként minden kapcsolatot kicsinál elõbb utóbb)
A kérdező hozzászólása: startled, ez a k-vérrel kapcsolatban..... Bevalom, hogy rosszúl fogalmaztam... Úgy kellet volna írnom, hogy félek, hogy olyan fajta lány aki, egyik emberrõl a másikra megy... találkoztam eggyel és ahogyan írtam rossz emlékeket õriz. ezt gondolom meg tudod érteni.... Szabad akarattal rendelkezik, én nem erõltetek rá semmit semikor!!!!!! Én nem olyan fajta vagyok, nem strici vagyok, komolyan gondolom vele a kapcsolatomat. Õ nagyon szegény családból származik, mondtam neki , és hát mindent megbeszéltem vele, egyszerûen mindent, de néha nem öszinte, amint észre vettem rajta.... Mondtam neki, hogy ha csak azért jött velem össze, hogy jobban éljen, akkor mondja meg, mondtam neki nem baj, hogy ha ezért jöttél velem össze, csak mond meg mert ha igen akkor nincs semmi baj, mondtam neki, hogy ha azért jöttél velem össze akkor én segítek neked elhelyezkedni egy gyermekothonban, ahol sok gyerek él , és ahol mindene meglenne, és nem szenvedne hiányt semibõl, ráadásul egy alapot is kapott volna, amibõl késõbb házat tudot volna venni magának.... Õ erre azt mondta, hogy nem ezért jött velem össze és hogy velem akar maradni.... Nem értem az agresszív ész felfogásotokat, tudom rosszúl fogalmasztam, próbáltam öszintén írni a dolgokat és konkrétan, de tudatosan és értelmes emberként.
A kérdező hozzászólása: ez amikor a kezét a farkamra teszem, ez akkor van amikor a melkasomon fekszik, és amikor már össze bujtunk az ágyban, és aludni próbálunk... mikor már össze bujtunk, akkor a kezét a farkamra szoktam teni, mert jó érzés.... De nem erõltetem, mivel 2 percet szokta fogni, vagy simogatni, és utána elveszi a kezét és a melkasomra teszi..... De néha van úgy , ami nagyon ritka, hogy a kezét a farkamra teszem és utána egyõl elveszi, de utána én már nem teszem vissza a kezét, csak fura hogy nem hagya ott...... A lényeg, hogy , hát nem tudom....féltem..... mert félek hogy jobbat talál nálam.... Nem is tudom, én mindent megteszek.. Ahogyan írtam nálunk lakik, alszik eszik, mi fizessük a vonatát, a helyi busz járatát, hogy iskolába mennyen, ruhát veszek neki stb... szeretgetem, sokat sexelünk, és beszélgetünk is, és sokat nevetünk... csak az a baj, hogy tényleg féltékeny vagyok... és ez be látom és neki is mindig mondom, hogy én féltékeny tipus vagyok, de nem bántom, sose bántanám, ÕÕÕÕ hát igen, a nõre is gondolni kell, amikor hamar elégek, utána mindig megujjazom hogy azért élvezze.... :) De nagyon kedves, mivel ha mondom neki, hogy az ujjam elfáradt akkor azt mondja, hogy akkor hagyuk..... stb.... Amikor hamar elégek akkor pimaszul megjegyzi, hogy te sose birod... :) de amikor ovszert használunk akkor sokáig bírom... Csak hát nem igen használunk ovszert, mert mindig idõben kihuzom... stb...
Nem szereted te azt a lányt, csak birtokolni akarod. Mert megkíván és benedvesedik, akkor már ku*vavér van benne? Ha nem nedvesedne, akkor meg az lenne a baj... Idióta. Egyszer valaki összetörte a szívedet, ezért megbünteted a bizalmatlanságoddal azt, akit állítólag szeretsz. Gratulálok! 3. napon odaadta magát? Talán mert kívánt téged. Vagy már az is baj, ha egy lány felvállalja, hogy nem egy szende szûz, nem kéreti magát hónapokig feleslegesen? Ha szerencsétlen komolyan gondolja veled, ne ródd ezt fel neki. Ha meg a beteges féltékenykedésed miatt egyszer elhagy (mert nem bír tovább így élni), akkor gondolom õ lesz a büdös k*va.
Igenis erõlteted a lányt azzal, hogy odateszed a kezét a farkadra. Ha õ kíván, lépni fog, csak jobban megijeszted ezzel... A méreteddel szerintem semmi probléma, átlagos, de szerintem tudatosan gyakorolhatnál arra, hogy 10bõl max 2 legyen olyan eset, hogy rövid. Nem gondolsz az õ élvezetére? Szerintem ez a kapcsolat menthetetlen, mert te nem tudsz benne bízni, õ meg hazudni próbál...
A kérdező hozzászólása: minden esetre, köszönöm a válaszokat. Kérlek még írjatok, kell valakivel beszélgetnem.
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó... soha nem erõltetem , gyengéden csinálok mindent mindig.... Nem vagyok annyira féltékeny.... De ahogyan magyaráz, elárulja magát. És néha nem öszinte.... Pl: volt 3 fiú fénykép a telefonyában, ami már több mint 7 hónapja van a telefonjában..... Megkértem hogy törölje ki mert engem zavar, erre õ minden félét kitalál, hogy nem törli ki mert a öcséjé a memoria kártya, mondtam neki, jó akor veszek neked egy másikat, a kártyát holnap vissza agyuk a ögyédnek.... Erre õ, azt mondja, hogy valójában az övé a kártya... stb... Hogyan mondjam, figyeljetek ide, õ furán magyaráz, annyira hogy elárulja magát amikor hazudik.... És hát ez rosszúl esik... Ne engem itéljetek el.. Én itt kettõ fajta választ várok, a sexuális életemre és a kapcsolatom életére is, valami kis írányt...
A kérdező hozzászólása: Más részt, komolyan gondoltam a kérdést arról, hogy a méretem jó-e mivel nem tudom...... És néha hamar elmegyek..... Azért vagyok ilyen, mivel egyszer már porul jártam... A lány szó szerint K-volt , és hát mikor elmentem vele bulizni, sokat ivot és egyik pasiról mászott a másikra, nem szeretném, még egyszer össze törni a szívemet.... Gondolom ez érthetõ.
Nem értem hogy mondhatsz olyat arra akit szeretsz hogy kur*a vér van benne... Ha így vagy vele el kéne gondolkodni hogy tényleg szereted e. Ez az egyik a másik ha nem bízol benne akkor nem fog mûködni az egész, a bizalom egy nagyon fontos dolog lehetsz te féltékeny de ha megelégeli hogy ilyen vagy kidob a fenébe... Az meg hogy nem kezdeményezõ az lehet amiatt is mert te erõlteted neki, tudod egy lány nem feltétlen azt szereti ha te odateszed a kezét a farkadra stb...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, miért vagytok ilyen ellenszenvesek. Én rendes fiú vagyok, aki szeret egy lányt.... Meg van rá az okom, hogy néha ne- bízzak benne... Meg kell értenetek, hogy én ezt a kérdést nem azért tettem fel, mert tapló vagyok! A szerelem szó nálam sokat jelent! Eleinte, úgy voltam vele, hogy nem akarok bele szeretni, mivel akkor csak fájna nekem, hogy ha elszakadnánk.... Épp ezért fura az egész, mivel nincs miért hogy féltékeny legyek, csak hát egész nap nem látom, délután 3-ig és nem tudom, hogy addig mit csinál... Ezért egy kicsit féltékeny vagyok.... Azt, hiszem, hogy ez normális dolog, hogy féltékeny vagyok. Ahogyan írtam, meg van rá az okom, mivel már 2-szer csalódtam benne, mivel a múltjával kapcsolatban nem volt öszinte.... Leültünk és megbeszéltük, mind kettõ esetet.
Hallottál már olyanról, hogy bizalom? Olyanról, hogy szerelem? Ezek a fogalmak elég távol állnak tõled, ha a barátnõd meg is csal, akkor meg is érdemled. Megcsal, mert leült mellé egy fiú? Jézusom ember... Szegény barátnõdet ha szereted, adj neki bizalmat, nyilván minden kapcsolatban van féltékenykedés, de ennyire... Meg, hogy milyen tág? Nem lehet mindig szûknek lenni... Bár amilyen béna vagy, simán tarthatna magának szeretõt...
A kérdező hozzászólása: ne a helyesírásomat nézd, nincs helyes író elenõrzõm és, nem magyar a billenttyû! tehát a betüket sem látom! Ráadásul gépírva írok!
Honnan tudom, hogy nem vagy degenerált? Írni azt nem tudsz, fogalmazni pláne. De akkor legalább ne légy féltékeny... Ha veled van, ezen hibák ellenére is , akkor tuti szerethet a csaj...
A kérdező hozzászólása: egyébként, tök jól kijövünk.... Most nem azért, de furának tartom azt, hogy nem akar soha le....szo-ni-..... Két alkalommal volt , hogy bekapta de az se tartott 1 percnél tovább, mivel nem szereti, nem tudom miért...? Én csak válaszokat keresek! Ja meg este, mindig én rakom a kezét a pén., iszemre hogy simogassa meg, meg hogy fogja meg, de azt sem szereti nagyon.... Nem tudom, hogy miért..... De néha be adja a derekát és simogassa fogdozza... --Jó de ez sem számít...... Csak szeretem és kész, nem a se.x véget! De félek, hogy más fiukra is ráhajtana... Néha arra gondolok, hogy Ku., rva vér van benne.... Nem azért, mert komolyan nagyon rendes lány és kedves, félénk stb..... Csak hát, amikor mellete vagyok , hamar benedvesedik, , , Nagyon! És ez fura, és ha én ilyen hatást tudok kikelteni belõle pillanatok alatt, akkor más???? Jó peresze, nem tudom... találkozásunkról röviden, , , , hamar oda adta magát, 3 nap lefektettem... Persze én nem akartam elsijetni!!!! Együtt aludtunk, és mondta hogy bárhol megfoghatom neki, kérdeztem tõle, ott is???? erre õ, igen ott is bárhol... rákérdeztem hogy be-e rakhatom, erre õ......: Igen persze.... Mire figyeljek oda, mik az árulkodó jelek?
A kérdező hozzászólása: hát te utolsó teljesen idióta vagy... minden nap megyünk a szüleihez és a családjához is... ráadásul, a õ anyukája az én anyukám osztájtársa volt... a feltételezések nem érdekelnek.... köszi a válaszodat.

Ezek után honnan tudhatom, ha nem tudhatom?

Az els? szerelmem, akivel az életemet elképzeltem, szakított velem 1 év után. A kapcsolatunkban rengeteg probléma volt, és nem tagadom, én tehettem mindenr?l. Nem mutattam ki eléggé a szeretetem, kevés találkozás stb.. Azonban nehéz azt felfogni, hogy az a fiú, akit annyira szeretek még mindig, már nem is beszél velem. Kiszeretett bel?lem, és nagyon hiányzik. Még mindig hiányzik. Annyira éreztem az elején, hogy mi összetartozunk, igaz szerelemmel szeretem. Ezek után hogyan kezdjek új kapcsolatba? Hogyan léphetek túl, ha még nagyon szeretem? Mit tegyek?????

Legjobb válasz: Bicikliztél, elestél, lehorzsoltad a térded. Félsz újra nyeregbe szállni. Begyógyul majd és újra bringára ülsz.Ahogy az elõzõ mondta, idõ kell hozzá, hogy újra készen állj egy kapcsolatra. A kapcsolatotokban említett sok-sok probléma nem feltétlenül jelenti azt, hogy egymásnak voltatok teremtve. Megvolt a vonzalom, a "biológia", de nem voltatok olyan jók együtt, hogy elfogadjátok egymási hibáit vagy megoldjátok a kialakult problémákat. Majd lesz olyan kapcsolatod, ahol ezek is meglesznek és jobban fog alakulni. Fel a fejjel! 31F

Bicikliztél, elestél, lehorzsoltad a térded. Félsz újra nyeregbe szállni. Begyógyul majd és újra bringára ülsz.Ahogy az elõzõ mondta, idõ kell hozzá, hogy újra készen állj egy kapcsolatra. A kapcsolatotokban említett sok-sok probléma nem feltétlenül jelenti azt, hogy egymásnak voltatok teremtve. Megvolt a vonzalom, a "biológia", de nem voltatok olyan jók együtt, hogy elfogadjátok egymási hibáit vagy megoldjátok a kialakult problémákat. Majd lesz olyan kapcsolatod, ahol ezek is meglesznek és jobban fog alakulni. Fel a fejjel! 31F
Járj el barátokkal. Ismerkedj új emberekkel. Foglald el magad. Takaríts el mindent, ami rá emlékeztet (már amennyire lehetséges). Próbáld meg kitörölni. Ha mégis eszedbe jut, azonnal csinálj valami mást, ami leköt.
idõ majd jön magától
lesz majd az a fiú akin nem fogsz gondolkodni, hogy kezdj-e vele vagy sem. sajnos a szerelem ilyen, még nagyon sokszorra is megvisel. az igazán mély szerelem több fájdalommal jár, mint boldogsággal, de megéri. nem jó úgy kavarni, hogy nem érzel semmit belül. ne kezdj bosszút állni, ne akard görcsösen elfelejteni, szenvedj, sírj, sajnáltatsd magad, egyszer elmúlik a fájdalom is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A szakítás óta 1, 5 év telt el, de még egyenlõre kicsit sem enyhült a fájdalom.
Szerintem beszélj vele... lehet hogy õis gondol rád. Vagy messze van? Esetleg elköltözött? írj privit szívesen segítek ... x.x
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szeija, csak az a baj, hogy õ már nem akarja újra. Egyszer beszéltem vele, és sajnos letámadtam, ami a lehetõ legrosszabb módszer volt, mindent elrontottam vele. Azt mondta, hogy amit érez, és tud, hogy még tetszem neki, és szokott rám gondolni. De nem szerelmes, és ez a baj. Fél, hogy újra rossz lenne a kapcsolat. Pedig én annyira szeretnék küzdeni érte. :/
Ahh majdnem nekem is ilyen problémám van csak én srác vagyok :"( Írok neked pm et hogy tudj írni e mailemre ha gondolod... Én is mesélnék kicsit... :"(

Honnan tudhatjuk biztosra, hogy a világ nem virtuális?

Aki látta a Matrix c. filmet, tudja mire gondolok. Hogy lehet meggy?z?dni róla, hogy a világunk valós, és nem egy számítógépprogramban, vagy valakinek/valaminek az elméjében vagyunk?

Legjobb válasz: Sehonnan. Ez a kérdés Platón óta foglalkoztatja az embereket (lásd barlang-hasonlat, ugyanez pepitában), és nem tudhatjuk. De õszintén: számít ez egyáltalán? Lehet, hogy rájövünk, hogy a mi világunk virtuális és az igazi világ azon kívül van. De hidd el, rögtön azon kezdenénk el gondolkozni, hogy mi van, ha az is virtuális világ, és azon kívül van az igazi. És ezt örökké folytathatnánk. Soha nem bizonyosodhatunk meg róla, hogy valóban nem virtuális a világunk. De tényleg mindegy, évezredek óta elvan így egész jól :)

Sehonnan. Ez a kérdés Platón óta foglalkoztatja az embereket (lásd barlang-hasonlat, ugyanez pepitában), és nem tudhatjuk. De õszintén: számít ez egyáltalán? Lehet, hogy rájövünk, hogy a mi világunk virtuális és az igazi világ azon kívül van. De hidd el, rögtön azon kezdenénk el gondolkozni, hogy mi van, ha az is virtuális világ, és azon kívül van az igazi. És ezt örökké folytathatnánk. Soha nem bizonyosodhatunk meg róla, hogy valóban nem virtuális a világunk. De tényleg mindegy, évezredek óta elvan így egész jól :)
Az utolsónak van egy érdekes logikája. :D Szerintem sokan gondolkodtak már el ezen. Én akkor gondolkodok ezen mikor kilépek az utcára és üres. És mint a GTA játékba utána elkezdenek jönni az aútók emberek stb. Úgy megindul az élet. De néha látok ilyen érdekességeket. Például múltkor állt a busz a fedett buszpályaállomáson és kint esett az esõ. És a busz alatti pocsolyában is mintha ezett volna az esõ. :D Lehet csak a motor szele volt de bug-nak tûnt.
drakonak szolics Normális vagy? kérdezõ: nem tudhatjuk biztosra.
ha az is sikerült elhitetni a néppel hogy valós. nagyon is minden egyes másodperc amit élek valósnak tûnik :D
Sehonnan.
Ha egy virtuális világban élnénk akkor minden tökéletes lenne, így kijavítva a valóság hibáit, ha pedig teljesen olyan mint a valóság(ha mi egy mátrixban élünk) akkor teljesen mindegy , hogy melyikben élünk.
a mátrixban volt hogy a dézsavü az amikor hiba van a rendszerben? kedvet kaptam most megnézni a mátrixot
uhh... -.-
hát én élek tehát létezem XD agyam normális ez nem a mátrix xD feketeruhás teleportálos vllám csávokat még nem láttam a ház elött sosem XD vágd meg a keezd és ha fáj a valoság ha vérzik akkor is ha 0101010101010 ijenek jönek belöle akk ez a mátrix XD
Maradjunk annyiban, hogy kicsit sok sci-fit nézel. Néha kapcsolj át egy kicsit Spektrumra, Discoveryra. Okosabb lettél volna, ha most inkább hallgatsz.
Durván hangzik, de nem tudhatjuk biztosan, hogy nem így van.és mivel a mindenség végtelen, és mindennél van nagyobb, és mindennél van kisebb is, ezért az is lehet, hogy van valaki, aki most éppen mikroszkóppal nézegeti a földet.....
Én a második felvetéseden gondolkoztam már el. ("valakinek/valaminek az elméjében vagyunk?") Pontosan azért, mert az embernek a képzelõereje végtelen. Szerintem mindenkinek megvan a saját világa az elméjében. Mi van, ha az a világ valósággá változott az által, hogy kitaláltuk? És ha csak pár emberrel/élõlénnyel fantáziálunk, de teremtünk a bolygóra több embert is, akikkel nem foglalkozunk, akkor õk pl. hihetnek egy istenben, aki teremtette õket. Ugyanúgy szidhatják az istent, ahogy mi tesszük, hogy magunkra hagyott, nem törõdik velünk, létezik-e stb-stb... A lényeg, hogy lehet, hogy létezik a képzelõerõ miatt. És mi sosem juthatunk el oda. Õk sem ide, ugyanis az én elmémben vannak. Szóval akkor mi is lehetünk egy képzeletbõl született világban, amiben így teremtettek meg minket, hogy érezzünk, hogy kételkedjünk, hogy vágyjunk... És az egyetlen kérdésem, hogy mi történik, ha meghal az, akinek az elméjében vagyunk? Még most is él, vagy már meghalt, de mi, mint kitalált lények továbbra is fentmaradunk. Na mindegy, ez elég bonyolult. A lényeg, hogy nem lehet bebizonyítani sehogy szerintem.
10:24 vagyok Haladok a Gribbin-könyvvel (A multiverzum nyomában), és rohhhadtjó *.* Egy rakás kérdés megválaszolt eddig, és még csak a második fejezetnél tartok :D Az Everett-féle sokvilág-elméletrõl szól, spekulálok rajta, kitalálok valamit, erre ma folytatom, és leírja õ is :D Jelenleg egész tiszta és érthetõ a kép a világegyetemet illetõen. Dick is zseniális, jól szövi bele regényeibe a paranoiáját, tõle a kedvenc idézetem: "A valóság az, ami akkor sem szûnik meg létezni, ha már nem hiszünk benne." Amúgy ilyen "bug" már velem is volt párszor, egyszer pl. elmentünk bowlingozni, és az esetek 75%-ban mindig két bábu maradt fent. De sosem ugyanaz a kettõ. A gurítás hangja meg mintha laggolt volna xD És ha már bugok: http://2.bp.blogspot.com/_IF6Q-pCDIYI/TAECTDTq_oI/AAAAAAAAAP..
Na hát te is egy jó kis filmmániás õrült vagy mit ne mondjak...ezen 6 éves koromban gondolkodtam el 5 percig. :)
nyomd ki a szemed ha fáj, akkor nem vagy mátrix.
^ nem bug, ez csak fizika "Rossznak gondolod a világot? Látnod kellene a többit." -->> egyáltalán nem biztos, hogy a többi világ rosszabb, ha csak azt a példát vesszük, hogy milyenek az emberek által tudatosan teremtett világok (és ez alatt a különbözõ elektronikai eszközökre készült játékokat értem, a legtöbb ilyenben rosszabb a helyzet, mint a valóságban)
Ez az, amit soha az életbe nem tudhatsz meg...de ez nem azt jelenti, hogy a világ nem valós, vagyis a tapasztalat nem létezik, hanem csak annyit jelent, hogy a tapasztalaton túlmenõen nincsen pluszba egy fizikai világ, amit megérzékelsz. Ugyanis Te az elmédbõl nem tudsz kilépni sehogy sem. :) Ja és Te (nem a személyi tudatod, hanem az, ami valójában vagy) nem valaminek az elméjében vagy ekkor, hanem Te magad vagy eredetileg az az Elme, amiben létezik a világ...s így azért kissé más a felállás. :P üdv 27/F LastOne.Left
egyébként a tapasztalat egy mentális, mondhatni ugye virtuális jelenetsor, ami közvetlen az emberi elmének jelenik meg. plusz honnan tudhatjuk meg mi a valóság? onnan, hogy elõbb megtudjuk mi nem az, s így kizárásos alapon juthatunk bizonyosságra. :P üdv 27/F LastOne.Left
"hogy elõbb megtudjuk mi nem az" na ezzel nem értek egyet. honnan tudnánk "mi nem az", ha nem tudjuk mi az? ha nem tudjuk "mi az", azt, hogy "mi nem az" is csak kizárásos alapon tudnánk megállapítani, de két állításból kettõt nem lehet kizárásos alapon választani
Nem ravatali hivatali biztonsági ügynök tekeros mappákkal
Lol vektoros:) és mi van ha virust kap a mátrix? minden fekete masza lesz? aztán még ilyen hovatali krapekok futkosnak?
Akik pixelekkel jönnek, nyilván még nem ismerik a vektoros technikát XD
BUG-nak tûnt XDDDDD amúgy men in black-be van hogy a végén az ufo kinyit egy dobozt és abban van az emberiség:D
Errõl a kérdésrõl szerintem egy filozófia professzortól többet megtudnál, mint gyakorikérdéseken, ahol a kommentelõk fele retardált 15éves.
Soroljam? csak 1 életed van, nem nézel ki tökéletesen, nincsenek zombik és egyéb legyõzhetetlen szörnyek, nincs szupererõd, se csodafegyvered. Másrészrõl érdekes lenne annak az egy embernek kb 6milliárd képzeletbeli lény mindennapjait intézni. -.-
Jó közelrõl nézz meg egy tárgyat! Ha pixeles akkor virtuális világban élsz, ha nem, nem.
Akkor tudhatnánk biztosra, hogy a világ virtuális-e, ha ismernénk a valóságot.
nem biztos, hogy akkor meg tudnánk állapítani (értsd: tökéletes virtuális valóság, teljesen olyan mint a valóság)
számít ez bármit is? élünk és kész. ha a virtuális világ ilyen szar, akkor elképzelni se tudnám a valódit
Bug az tetszik amugy virtuális a világunk tele van effektekel pl.
Egyszerû. A világot a közös tudat hozza létre, aminek te is a része vagy. Nincs átverés, kihasználás a háttérben, pusztán a közös tudat idõleges "felbomlása" ami lehetõvé teszi, hogy személyiségjegyekkel felruházott számtalan én új tapasztalatokkal gazdagítsa ezt a közös tudatot. Ezek a kis ének mind mind megteremtenek maguknak egy világot, aminek szintézisébõl a jelenleg tapasztalt világ született meg, mely továbbra is illúziók összessége.
kedves utolsó. a valósághoz való eljutásig elõször azt kell megtapasztaljuk, ami nem valós, vagyis illúzió. az illúzióról tudjuk, hogy önmagában nem létezik és képlékeny, folyamatosan változó, az anyagi világra például e két dolog teljesen ráillik, hogy a kérdéshez is passzoljon a válaszom. onnan tudjuk, hogy mi nem a valóság, hogy nem áll meg a lábán, folyamatosan módosul, ebbõl kifolyólag a valóságnak valami olyannak kell lennie, amire ezek nem igazak, ami stabil, változatlan, egyetemes így örök. ne tévesszen meg, ez csak leírása, minõsítése volt a valóságnak és illúziónak, de nem maga a valóság és az illúzió. szóval ezen dolgok tudatában onnan tudhatjuk mi konkrétan a valóság, hogy elõbb megtudjuk mi nem az. és itt jön képbe az, hogy kizárásos alapon, ezen tények(szavak jelentésébõl kiindulva) tudatában felismerhetjük magát a valóságot abból, hogy észrevesszük mi az illúzió. ugye ha az egyik az illúzió, akkor a másiknak kell a valóságnak lennie. s itt a kérdésnél az "anyag" és az szellem(értsd elme) párosról van szó, mivel nekünk csak e két dolog van, mint tényünk, amikkel érintkezni tudunk. :) üdv 27/F LastOne.Left

Honnan tudhatom ha szoptatok, és még nem jött meg a mensim szülés óta, hogy van-e peteérésem? Kistesót szeretnénk minél kevesebb korkülönbséggel.

Már mérem a h?met 1,5hónapja, vettem ovutesztet is, de sem a h?m, sem az ovuteszt szerint nincs peteérésem. :( Ez addig így is marad, amíg szoptatok? 7hós a kislányom...

Legjobb válasz: Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4,5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.

Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4, 5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.
A szoptatások között eltelt idõ függvénye.. ha még sürün szoptatsz nem fog megjönni. amikor már csak naponta 3-x pl. akkor érdemes próbálkozni de jó lenne ha várnátok egy vérzést..
Ha még men jött meg, nagyon valószinû, hogy peteérés sincs. A szoptatás egyfajta fogamzásgátló hatást ad, pont azért, hogy ne terhelje le a nõt még egy baba! Szerintem ne sürgesd a természetet!
Szia! 16 hónapos a lányom, és még mindig sokat szopik, ezért még mindig nem menstruálok, tehát peteérésem sincs! mert ugye a szoptatás egy olyan hormont termel, ami gátolja a peteérést. Nõgyógyászom szerint, amíg legalább 5 szopás van egy 24 óra alatt, addig nem lesz változás. Az alattinál várható peteérés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, hogy még sûrûn szopizik, hiába kap más ételt is, de a cici mindig a szájában van, és mindig szív is belõle. Nekem nagyon jó érzés, hogy szoptathatom, akkor kivárjuk a megfelelõ idõt, amire beáll a ciklusom, vagy várjuk az elsõ mensit :) Annyiszor olvastam, hogy szopi mellett estek teherbe, úgy, hogy nem volt menstruáció. Érdekelt a dolog, hogy így miként foganhat meg a baba :)
6 hónapig kizárólag szoptattam. Júni 25-én szültem és január közepén jött meg. tehát peteérésem pont 6 hónapnál volt. Nem hiszem, hogy az a napi 1-2 kanál almapép miatt lett peteérésem. Utána is egy jó ideig még ugyanannyit szoptattam. Most 21 hónapos a kisfiam, még mindig szopik, de a dokim azt mondta, hogy most már le kell választanom, mert 4 hós terhes vagyok. Sógornõm nem kizárólag szoptatott, de õ is majd 2 évig szoptatott, de a fiai már 2!!! hónaposan kaptak szép lassan mindent. Neki 15 hónap múlva jött csak meg. Mivel babát szeretnél, kíváno, hogy minél elõbb legyen peteérésed.
nekem pl. hébe-hóba jött meg 2x szülés után rövid idõre, majd úgy lettem terhes, hogy védekeztünk, nem éltünk tévhitben, hogy a szoptatás véd. Ja, és akkor estem teherbe, amikor egy késhegynyi almát megkóstolt a lányom, nem látok összefüggést, napi 5-6x szopizott még :) (ekkor volt 6 hós, majdnem 7 hós volt, mire egy kiskanálnyi almát megevett)

Honnan tudhatom, hogy nem csak barátkozni akar? 19/F

Novemberben megismerkedtem egy lánnyal. A lány kezdeményezte az ismerkedésünket. December elején szakított a barátjával. A vizsgaid?szakig elég intenzíven beszélgettünk de a vizsgaid?szak alatt és utána már nagyon ritkán. Mégis múlt héten elhívtam randizni, pontosabban egy találkozóra :) Igent mondott. Igaz, hogy csak 2 hét múlva tudunk találkozni mert zh-zik de ett?l függetlenül örülök neki nagyon :) Ami zavar, hogy félek vmi miatt, hogy csak barátként tekint rám. Honnan tudhatnám meg, hogy a csak azért fogadta el a találkozót, mert barátkozni akar vagy azért mert tetszem neki?

Legjobb válasz: Ezt sehonnan se tudhatod meg, legfeljebb akkor, ha rákérdezel (de nehogy megtedd!). Az idõ viszont kideríti a dolgot. Neked csak annyit kell tenned, hogy randira hívod, randira hívod, randira hívod. Ha igent mond továbbra is, akkor nyert ügyed van.

Ezt sehonnan se tudhatod meg, legfeljebb akkor, ha rákérdezel (de nehogy megtedd!). Az idõ viszont kideríti a dolgot. Neked csak annyit kell tenned, hogy randira hívod, randira hívod, randira hívod. Ha igent mond továbbra is, akkor nyert ügyed van.
Majd kiderül mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Csak jó lenne már nem megint pofára esni.....
Hat baratom az csakis RAJTAD mulik.Ha "csakbaratkent" viselkedsz, o is ugy fog tekinteni Rad.Ha viszont szexualis vagy, es egyertelmuve teszed a szamara, hogy Te nokent tekintesz ra (marmint ugy, erted), akkor o is igy fogja venni a dolgokat.De ezt ne halogasd semmikeppen! Minel tovabb varsz, annal nagyobb az eselye, hogy LBCS-zonaba kerulsz, es onnan mar nincs kiut:)
A kérdező hozzászólása: Utolsó: jól látod. Az utóbbi egy hónapban szándékosan szinte nem is beszélek vele, pontosan emiatt, hogy nehogy betegyen a barát kategóriába, nehogy csak barátként tekintsen rám, akivel mindent meg lehet beszélni és annyi...:) Csak így veszítek abból is, hogy emiatt kevesebbet éritkezünk. Testbeszéddel és persze szavakkal akarom a tudtára adni majd a randin, hogy én többet szeretnék..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!