Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, minden rendben (7 db)

Honnan tudhatom, hogy minden rendben van-e a babával?

Csütörtökön voltam 12. heti uh-n ott minden rendben volt, utána most már csak a 20. hét körül lesz!!! Tehát addig honnan tudom, hogy minden rendben van vele? Ha nincs semmi panaszom, nem ütöm meg magam, nem kapok el fert?zést és egyéb influenza szer? dolgot, akkor már szinte esélytelen, hogy baj legyen? Mert a csütörtök óta nyugodt vagyok, csak most ez rám jött hirtelen ez a gondolat, lehet a pánikbetegségem miatt... Köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: 12 hetes vagy és már ezen pánikolsz? Szerintem menj el egy jó pszichológushoz, mert mit fogsz csinálni ha megérkezik a baba? Nem rásegíteni a pánikbetegségre, de pont most olvastam egy történetet, hogy megszületett a baba, rendben volt, kitolták a levegõre és meghalt. Kiderült valami szívbetegsége volt. Vagy ott van az a színész, akinek az agyában volt születése óta gond valami érrel. Soha nem tudhatod rendben van e minden, hiszen nem viheted orvoshoz állandóan, nem végeztethetsz el rajta mindenféle vizsgálatot és nem retteghetsz egész életedben sem. És nem esélytelen, baj bármikor lehet.

12 hetes vagy és már ezen pánikolsz? Szerintem menj el egy jó pszichológushoz, mert mit fogsz csinálni ha megérkezik a baba? Nem rásegíteni a pánikbetegségre, de pont most olvastam egy történetet, hogy megszületett a baba, rendben volt, kitolták a levegõre és meghalt. Kiderült valami szívbetegsége volt. Vagy ott van az a színész, akinek az agyában volt születése óta gond valami érrel. Soha nem tudhatod rendben van e minden, hiszen nem viheted orvoshoz állandóan, nem végeztethetsz el rajta mindenféle vizsgálatot és nem retteghetsz egész életedben sem. És nem esélytelen, baj bármikor lehet.
Na, az elsõ válaszoló jól megbiztatott téged!!! Az empatikus készsége hagy némi kivetnivalót...
Én is így vagyok vele, aggódom, nemsokára megyek a 18 heti UH-ra. De tudod "Minden fejben dõl el"
Pl. ez a 12. héttõl: http://www.amazon.co.uk/AngelSounds-Fetal-Heart-Detector-Dop.. De ne ijedj meg, ha elugrik és nem tudod folyamatosan venni a jelet. Kb. a 33. hét körül kezd annyira szûkös lenni a hely, h vizsgálóeszközzel be lehet venni szépen a hangot. Ezért is van az, h nem ctg-znek nagyon elõtte, csak kivételes esetben. Ez a doppler azért egy jó dolog.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, veszek, csak nem tudom mikortól lehet vele nézni a szivüket, mikortól lehet vele megtalálni?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!! :) ))
Ha nagyon félsz vegyél ilyen magzat szívhang figyelõt ....
A kérdező hozzászólása: Én se a betegségek miatt félek, azon aggódok, hogy dobog-e még a pici szíve!!!:( Szörnyû így aggódni, bár tudom, hogy nem kéne...
Ne izgulj, ezen sokan átmennek, én is féltem, de a szervezetünk olyan, hogy jelez ha baj van.
12.20-as, szerinted az nem OFF, amit te írtál???? Tudod, a felfelé és lefelé mutató nyilacskák...
Szia elsõ babám én is nagyon aggódtam amikor 6 hétig semmit nem tudtam róla és még a mozgását sem éreztem, ezért mentünk el 16 hetesen 4D-re és felejthetetlen élmény volt meg tudtuk a nemét csináltak genetikai szûrést is és megnyugodtam még mielõtt tudtam volna az AFP eredményét én nem betegségek miatt féltem hanem egyszerûen azért hogy megmaradjon a baba, annyi mindent hal az ember meg hát vannak kedves okos ismerõsök is akik direkt paráztatnak. Most 38hetes vagyok és már nagyon várom a szülést, azóta voltam még 3szor 4D-n csak mert az orvosomnak van, és valóban a pofija a 25 héttõl már gyönyörû de akkor már nem fér bele a képbe csak egy-egy testrésze. Ha megnyugtat menjetek el hidd el megéri!
Én úgy mentem el, h addig kuncsorogtam ott, míg elintéztek nekem egy idõpontot. Nem voltam háziorvosnél, de kamaszkoromban pszichiáter szedált és ezt meguntam. Nekem az volt az érzésem, h ki kellett mondanom. A pszichológusom segített. Nemcsak beszélgettünk, hanem relaxációs gyakorlatok is voltak. Fantasztikus volt. Sajnos mindketten külön országban élünk már. Azt nem mondom, h nem pánikolok, de nem görcsölök annyira, mint azelõtt.
A kérdező hozzászólása: Én menni akartam pszichológushoz, de azt mondta a pszichiáter, hogy, nem ajánlja, mert jobban rám törhet a szorongás stb. stb. De a háziorvos se adott beutalót, csak a pszichiátriára, mert szerinte pszichológus felesleges, de megfogadom a tanácsod, és nem fogy érdekelni ezen orvosok véleménye, mert Te tapasztaltad, hogy segít, tehát, akkor miért ne hallgatnék Rád!!! Köszönöm az eddigi és ez utáni válaszokat!!!
Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez! Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted! Hej, az a szövegértelmezés, ugye.
Zsuzsu vagyok. Állítólag 4Dre igazán 28. hét körül érdemes menni, akkor van igazi "moziélmény". Persze van aki többször is elmegy, tudok olyat, aki a 16 héten volt, és már felejthetetlen élményrõl számolt be. Nyugi!!! :)
Leírtak elõttem mindent. Én csak annyit fûznék hozzá, h nagyon sürgõsen keress fel egy pszichológust (nem pszichiátert), mert az ilyenfajta pánikbetegség nemcsak a te, de a megszületõ baba, apa életét is megnyomorítja. Én sokat köszönhetek az én pszichológusomnak, aki nem volt fizetõs és mégis nagyon jó terápiát adott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is Zsuzsu a választ, boldog babavárást Neked is!!! Majd az lesz, hogy megyünk 4D-re, csak nem tudom mikor lenne érdemes!?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, tudom, hogy ilyen vagyok, voltam már orvosnál terhesség elõtt, hát akkor nincs mit tenni reméljük a legjobbakat!!!
Szia Tuncyy! Egy másik kérdésnél már váltottunk pár szót. Nagyon örülök hogy minden rendben! Ne aggódj, minden jól fog alakulni, a babád bizti szépen fejlõdik majd. Sok ez a 8 hét, de hidd el, gyorsan elrepül. egyébként a 18. héten kell majd menni UH-ra szerintem, én elõtte a 16. héten vérvétel meg vizelet, legalábbis nálam ez a menet. 14 hetes vagyok, bár itt becsúszott egy kis gond, de MINDEN RENDBEN LESZ!!! Nem lehet másképp!!! Ha esetleg mégis szeretnél bekukkantani hozzá, menj el egy olyan magánrendelésre, ahol van a dokinak UH., és õ biztosan megnyugtat majd. Kitartás! Zsuzsu
Vehetsz, de a babák bent nem szeretik. Ha veszel, akkor tényleg csak akkor kukucsolj, ha nagyon izgulsz.

Honnan tudhatom, hogy minden rendben van?

Jelenleg 12 hét 3 napos terhes vagyok. 11+1-en voltam UH-n, ott minden rendben volt, de most a 16. hétig nem kell mennem semmilyen vizsgálatra. (akkor lesz genetikai tanácsadás (volt a családban fejl?dési rendellenesség)+ AFP) Tudom, hogy nem kellene mindig a rosszra gondolnom, de úgy félek, hogy valami baj lesz.

Legjobb válasz: Nyugalom,és próbálj a testedre figyelni.Hidd el,jelezni fog,ha valami nem tetszik neki.Pl, ha keveset pihensz,vagy túl sokat idegeskedsz,feszült vagy,olyan haskeményedéseid lesznek mint a csuda.Hallgass az ösztönökre!Én a 12.heti UH óta nem láttam a babát,és jövõ szerdán megyek a 36 hetesre,ahol szintén nem fogom:(Ha a védõnõ nem szól rám,akkor nõgyógyászhoz sem megyek el,a nõgyógyász meg lebaszott,hogy lehet ilyen felelõtlen.mikor mondtam neki,hogy minden a legnagyobb rendben van szerintem a babával,ha valami nem jól lenne jöttem volna.Erre kinevetett majd vizsgálatkor rájött,hogy tényleg igazam van.Nyugodj meg,és figyelj magatokra,az ösztönök megsúgják,ha valami nincs rendben!

Nyugalom, és próbálj a testedre figyelni.Hidd el, jelezni fog, ha valami nem tetszik neki.Pl, ha keveset pihensz, vagy túl sokat idegeskedsz, feszült vagy, olyan haskeményedéseid lesznek mint a csuda.Hallgass az ösztönökre!Én a 12.heti UH óta nem láttam a babát, és jövõ szerdán megyek a 36 hetesre, ahol szintén nem fogom:(Ha a védõnõ nem szól rám, akkor nõgyógyászhoz sem megyek el, a nõgyógyász meg lebaszott, hogy lehet ilyen felelõtlen.mikor mondtam neki, hogy minden a legnagyobb rendben van szerintem a babával, ha valami nem jól lenne jöttem volna.Erre kinevetett majd vizsgálatkor rájött, hogy tényleg igazam van.Nyugodj meg, és figyelj magatokra, az ösztönök megsúgják, ha valami nincs rendben!
Bíztatni és tanácsolni tudom tiszta szívbõl, hogy pozitívan gondolkozz! Ez fontos, mert ha nyugodt vagy, boldog és kiegyensúlyozott belsõleg, azt a baba is érzi! Ne gondolj rossz dolgokra, és elõre ne idegeskedj, ne félj, mert a 16. hétig meg fogsz õrülni, egy nyugodt éjszakád nem lesz! Vannak tünetek, melyekkel tanácsos minél elõbb orvoshoz fordulni, és NEM várni, de ezek tulajdonképpen az egész terhesség idejére vonatkoznak. Ilyenek pl: görcs, vérzés, (akár még a rózsaszínes folyás), ill. égõ, viszketõ hüvely, csípõ vizelet. Ha ilyenek nincsenek, UH is rendben volt, akkor eddig minden OK! Pihengess, kapcsolódj ki! Beszélgess mindenrõl barátaiddal, családoddal, olvass egy vidám könyvet, sétálj, próbáld a várandósság témát néha mellõzni, és nem ezen rágódni! Hidd el, könnyebb lesz! Remélem, meg fogsz tudni nyugodni, és rendben lesznek az eredmények! Boldog babavárást kívánok!

UH-gal egy 4 cm-es cisztát találtak a petefészkemben és felmerült az endometriózis lehetősége. Honnan tudhatom, h az-e? Kellene még vmi tünetnek lennie? Minden más vizsgálati eredményem rendben van.

Nagyon félek az endometriózistól..

Legjobb válasz: szia! én oktoberben jártam igy! rendszertelen volt a menzeszem és fájt a hasam! elmentem dokihoz, UH-t csinált hüvelyit és hasit is! és talált egy 4 cm es cysztát! én kaptam rá gyógyszert, norculutot, vagy valami hasonló volt a neve! És azt mondta ha a következõ menzim rendes lesz akkor nem kell visszamennem! nekem rendesen meg is jött! most voltam nála megint a babprojekt miatt! és minden rendben volt, tényleg elment a cysztám!

szia! én oktoberben jártam igy! rendszertelen volt a menzeszem és fájt a hasam! elmentem dokihoz, UH-t csinált hüvelyit és hasit is! és talált egy 4 cm es cysztát! én kaptam rá gyógyszert, norculutot, vagy valami hasonló volt a neve! És azt mondta ha a következõ menzim rendes lesz akkor nem kell visszamennem! nekem rendesen meg is jött! most voltam nála megint a babprojekt miatt! és minden rendben volt, tényleg elment a cysztám!
elsõ vagyok! még anniy hogy ha nem használt volna a bogyó, akkor irt fel volna másikat ami kifakasztja a cysztát és csak végsõ esetben lett volna mûtéti vége! de ne ijedj meg , ez a cyszta ( 4cm ) egyáltalán nem nagy! a sogórnõmnek 8 cm-es volt és neki a duphastontól kifakadt! szóval nem értem hogy te miért nem kapsz rá gyógyszert!
A kérdező hozzászólása: Szia! Jó volt olvasni, amit írtál! Köszi! Szóval neked nem endometriózis volt szerencsére..:) Engem 1 hét múlva hívtak vissza UH-kontrollra, gyógyszert nem kaptam. Volt már sárgatestcisztá mkorábban (6 cm) de az magától elmúlt. Remélem, ez is csak ilyen..
A kérdező hozzászólása: Szokott fájni menses elõtt és alatt a hasam, de emiatt volt kivizsgálásom évekkel ezelõtt, ott nem találtak semmit.

3 hete elküldtem a GYES igénylést postán, honnan tudhatom hogy minden rendben és mikor kapom?

Legjobb válasz: Én a fontosabb leveleket ajánlottan,az ilyen nagyon fontosakat(MÁK,APEH,stb.)tértivevénnyel küldöm.Ha bizonyos idõn belül nem jön semmi,gáz van.Ha meg megkapták,és úgy nem stimmel valami,megírják,hogy mi a gikszer.

Én a fontosabb leveleket ajánlottan, az ilyen nagyon fontosakat(MÁK, APEH, stb.)tértivevénnyel küldöm.Ha bizonyos idõn belül nem jön semmi, gáz van.Ha meg megkapták, és úgy nem stimmel valami, megírják, hogy mi a gikszer.
Én már 3 hónapja kaptam a gyest amikor jött a levél, hogy elfogadták a kérelmemet, úgyhogy nem kapkodták el a kiküldését.
A kérdező hozzászólása: Ajánlott levélként küldtem, remélem minden rendben, fel lehet hívni õket érdeklõdni? Vagy kb elérhetetlenek?

Honnan tudhatom, hogy minden rendben?

13 hetes vagyok,elmúltak a rosszulléteim,de még nem érzem a babát mozogni.Ez olyan rossz köztes állapot:S Sokszor gondolok arra,hogy vajon minden renben van-e? Alig várom a következ? vizsgálatot,biztos kérni fogom,hogy nézze meg UH-on.

Legjobb válasz: Szia! Létezik már magzati szívhang hallgató. Kb 10ezer forint, és a 12-ik héttõl használható.

Szia! Létezik már magzati szívhang hallgató. Kb 10ezer forint, és a 12-ik héttõl használható.
Kérdésedre válaszolva:sehonnan. Sajnos.Nemsokára elkezd mocorogni, addig kitartás.
Én a 14.hétben vagyok. Karácsony elõtt voltam nyakiredõ vizsgálaton. Nagyon jó volt, mert vagy 15 percig nézhettem kivetítõn a babát. Éppen aludt, és persze nem jó helyzetben, szóval fel kellett ébreszteni. Amikor sikerült felébreszteni, nagyon gyorsan megfordult, és még a kezét is lóbálta. :) Én mindig megkérdezem a dokit, hogy minden rendben van-e. Mert mindig csak értékeket közölnek. Pl. a nyakiredõnél is, hogy 2. Mire én azonnal megkérdeztem, hogy az jó, vagy nem? Egyébként, ha kérdezek, mindig bõséges magyarázatot kapok. Szóval érdemes kérdezni. Én sem érzem még a babát mozogni, pedig az UH alatt rengeteget mozgott.

35+1 hetes terhes vagyok. Honnan tudhatom, hogy minden rendben van odabent?

Gondolok itt arra, hogy a baba nem e kakilt bele a magzatvízbe, nincs e útba a köldökzsinór, stb.

Legjobb válasz: fölösleges ilyenen gondolkodnod mert ebben a stádiumban ha valami baj lenne annak érezhetõ és látható következménye lenne! Ha mozog rendszeresen nincs gond

fölösleges ilyenen gondolkodnod mert ebben a stádiumban ha valami baj lenne annak érezhetõ és látható következménye lenne! Ha mozog rendszeresen nincs gond
Ilyenkor a mozgás a mérvadó. Ha érzed, hogy mozog, semmi baj . Baj amúgy mindig lehet, hallottunk már 39. héten elhalt magzatról is, de ez igen ritka. A szülésnél pedig figyelnek a babára, ha gond van, császároznak. De ne ilyeneken járjon a fejed, örülj a kicsinek, és használd ki a még együtt töltött 5 hetet.-)Közhely, de már én is tudom, miért mondják ezt:-)) (11 hós a lányom, mit nem adnék 5 hét pihenõért:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok. :) Nem ezen agyalok, de néha nekem is megfordulnak hasonlók a fejemben. csak átalánosságban tájékozódom. :) Tudom, hiszem hogy minden rendben van/lesz. :) Köszi és sok boldogságot a babákhoz. :)

Honnan tudhatom meg hogy meddig várnak a szülésmeginditással, és mennyivel elötte fektetnek be a ha minden rendben van csak nem indul meg? A joslofájások elmulhatnak, ugy hogy nem indul mega szülés, de akkor mikor lessz baba (39hetes vagyok)?

Pécsen az édesanyák utján fogok szülni,mi ott a rendszer mikor fektetnek be,mennyit várnak az inditással?Szült ott valaki igy,kérem irjon nekem ,ire számithatok??FONTOS LENNE KÖSZÖNÖM ELÖRE IS!!

Legjobb válasz: A kíírt napra mindenképp be kell feküdni,ha nem indul be a szülés állapotodtól függõen,otthon v.a kórházban ráhúzhatsz max.2 hetet.

A kíírt napra mindenképp be kell feküdni, ha nem indul be a szülés állapotodtól függõen, otthon v.a kórházban ráhúzhatsz max.2 hetet.
Kérdezd meg a dokidat, ha nincs fogadott orvosod, akkor éppen azt, amelyik kéznél van.Barátnõ azt sem tudta mi az a jóslófájás, amíg be nem indult neki a szülés.Nekem meg hetekig voltak.Majd akkor lesz baba, amikor õ úgy gondolja.Amúgy egy hetet minimum várnak, de van ahol kettõn túl is , ha minden rendben van.(Nem pécsett szültem, de ez az általános.)
A kérdező hozzászólása: Tényleg be kell feküdni a kiirt napn a korházba ha nem indul meg a szülés?Csak arra a napra vagy a szülésig bent kell maradni?
Szia! Nálam a kiírt napon még nem kellett befeküdnöm, csak pont egy hét múlva. És még egy hetet hagytak volna (ha a baba még nem akar jönni) a szülésig, csak magas lett a vérnyomásom, és meg kellett indítani a szülést. Nálam egyáltalán nem voltak jóslófájások, és még a hasam sem erszkedett le, az én lányom nem nagyon kívánkozott ideki:) )
Én teljesen zárt voltam és mivel aug.20.-ára volt kiírva a szülés nem szerettem volna a kórházba tölteni.Akárhogy könyörögtem a dokinak azt monta, hogy aznap kötelezõ, szabály, de ha nem lesz semmi hazamehetek. de mindegy, mert 18.-án jöttek a fájások, 19.-én megszültem úh.20.-án már a babával néztem az ablakból a tüzijátékot.:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!