Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, minden (35 db)

Honnan tudhatom, hogy minden rendben van-e a babával?

Csütörtökön voltam 12. heti uh-n ott minden rendben volt, utána most már csak a 20. hét körül lesz!!! Tehát addig honnan tudom, hogy minden rendben van vele? Ha nincs semmi panaszom, nem ütöm meg magam, nem kapok el fert?zést és egyéb influenza szer? dolgot, akkor már szinte esélytelen, hogy baj legyen? Mert a csütörtök óta nyugodt vagyok, csak most ez rám jött hirtelen ez a gondolat, lehet a pánikbetegségem miatt... Köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: 12 hetes vagy és már ezen pánikolsz? Szerintem menj el egy jó pszichológushoz, mert mit fogsz csinálni ha megérkezik a baba? Nem rásegíteni a pánikbetegségre, de pont most olvastam egy történetet, hogy megszületett a baba, rendben volt, kitolták a levegõre és meghalt. Kiderült valami szívbetegsége volt. Vagy ott van az a színész, akinek az agyában volt születése óta gond valami érrel. Soha nem tudhatod rendben van e minden, hiszen nem viheted orvoshoz állandóan, nem végeztethetsz el rajta mindenféle vizsgálatot és nem retteghetsz egész életedben sem. És nem esélytelen, baj bármikor lehet.

12 hetes vagy és már ezen pánikolsz? Szerintem menj el egy jó pszichológushoz, mert mit fogsz csinálni ha megérkezik a baba? Nem rásegíteni a pánikbetegségre, de pont most olvastam egy történetet, hogy megszületett a baba, rendben volt, kitolták a levegõre és meghalt. Kiderült valami szívbetegsége volt. Vagy ott van az a színész, akinek az agyában volt születése óta gond valami érrel. Soha nem tudhatod rendben van e minden, hiszen nem viheted orvoshoz állandóan, nem végeztethetsz el rajta mindenféle vizsgálatot és nem retteghetsz egész életedben sem. És nem esélytelen, baj bármikor lehet.
Na, az elsõ válaszoló jól megbiztatott téged!!! Az empatikus készsége hagy némi kivetnivalót...
Én is így vagyok vele, aggódom, nemsokára megyek a 18 heti UH-ra. De tudod "Minden fejben dõl el"
Pl. ez a 12. héttõl: http://www.amazon.co.uk/AngelSounds-Fetal-Heart-Detector-Dop.. De ne ijedj meg, ha elugrik és nem tudod folyamatosan venni a jelet. Kb. a 33. hét körül kezd annyira szûkös lenni a hely, h vizsgálóeszközzel be lehet venni szépen a hangot. Ezért is van az, h nem ctg-znek nagyon elõtte, csak kivételes esetben. Ez a doppler azért egy jó dolog.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, veszek, csak nem tudom mikortól lehet vele nézni a szivüket, mikortól lehet vele megtalálni?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!! :) ))
Ha nagyon félsz vegyél ilyen magzat szívhang figyelõt ....
A kérdező hozzászólása: Én se a betegségek miatt félek, azon aggódok, hogy dobog-e még a pici szíve!!!:( Szörnyû így aggódni, bár tudom, hogy nem kéne...
Ne izgulj, ezen sokan átmennek, én is féltem, de a szervezetünk olyan, hogy jelez ha baj van.
12.20-as, szerinted az nem OFF, amit te írtál???? Tudod, a felfelé és lefelé mutató nyilacskák...
Szia elsõ babám én is nagyon aggódtam amikor 6 hétig semmit nem tudtam róla és még a mozgását sem éreztem, ezért mentünk el 16 hetesen 4D-re és felejthetetlen élmény volt meg tudtuk a nemét csináltak genetikai szûrést is és megnyugodtam még mielõtt tudtam volna az AFP eredményét én nem betegségek miatt féltem hanem egyszerûen azért hogy megmaradjon a baba, annyi mindent hal az ember meg hát vannak kedves okos ismerõsök is akik direkt paráztatnak. Most 38hetes vagyok és már nagyon várom a szülést, azóta voltam még 3szor 4D-n csak mert az orvosomnak van, és valóban a pofija a 25 héttõl már gyönyörû de akkor már nem fér bele a képbe csak egy-egy testrésze. Ha megnyugtat menjetek el hidd el megéri!
Én úgy mentem el, h addig kuncsorogtam ott, míg elintéztek nekem egy idõpontot. Nem voltam háziorvosnél, de kamaszkoromban pszichiáter szedált és ezt meguntam. Nekem az volt az érzésem, h ki kellett mondanom. A pszichológusom segített. Nemcsak beszélgettünk, hanem relaxációs gyakorlatok is voltak. Fantasztikus volt. Sajnos mindketten külön országban élünk már. Azt nem mondom, h nem pánikolok, de nem görcsölök annyira, mint azelõtt.
A kérdező hozzászólása: Én menni akartam pszichológushoz, de azt mondta a pszichiáter, hogy, nem ajánlja, mert jobban rám törhet a szorongás stb. stb. De a háziorvos se adott beutalót, csak a pszichiátriára, mert szerinte pszichológus felesleges, de megfogadom a tanácsod, és nem fogy érdekelni ezen orvosok véleménye, mert Te tapasztaltad, hogy segít, tehát, akkor miért ne hallgatnék Rád!!! Köszönöm az eddigi és ez utáni válaszokat!!!
Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez! Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted! Hej, az a szövegértelmezés, ugye.
Zsuzsu vagyok. Állítólag 4Dre igazán 28. hét körül érdemes menni, akkor van igazi "moziélmény". Persze van aki többször is elmegy, tudok olyat, aki a 16 héten volt, és már felejthetetlen élményrõl számolt be. Nyugi!!! :)
Leírtak elõttem mindent. Én csak annyit fûznék hozzá, h nagyon sürgõsen keress fel egy pszichológust (nem pszichiátert), mert az ilyenfajta pánikbetegség nemcsak a te, de a megszületõ baba, apa életét is megnyomorítja. Én sokat köszönhetek az én pszichológusomnak, aki nem volt fizetõs és mégis nagyon jó terápiát adott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is Zsuzsu a választ, boldog babavárást Neked is!!! Majd az lesz, hogy megyünk 4D-re, csak nem tudom mikor lenne érdemes!?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, tudom, hogy ilyen vagyok, voltam már orvosnál terhesség elõtt, hát akkor nincs mit tenni reméljük a legjobbakat!!!
Szia Tuncyy! Egy másik kérdésnél már váltottunk pár szót. Nagyon örülök hogy minden rendben! Ne aggódj, minden jól fog alakulni, a babád bizti szépen fejlõdik majd. Sok ez a 8 hét, de hidd el, gyorsan elrepül. egyébként a 18. héten kell majd menni UH-ra szerintem, én elõtte a 16. héten vérvétel meg vizelet, legalábbis nálam ez a menet. 14 hetes vagyok, bár itt becsúszott egy kis gond, de MINDEN RENDBEN LESZ!!! Nem lehet másképp!!! Ha esetleg mégis szeretnél bekukkantani hozzá, menj el egy olyan magánrendelésre, ahol van a dokinak UH., és õ biztosan megnyugtat majd. Kitartás! Zsuzsu
Vehetsz, de a babák bent nem szeretik. Ha veszel, akkor tényleg csak akkor kukucsolj, ha nagyon izgulsz.

Ha valaki vérzik a terhesség alatt, az más, mint a rendes menstruáció? Mert megjött, de honnan tudhatom, h most akkor baba, vagy nem?

Legjobb válasz: Azért ha megjön rendesen nem valószínû a baba. Ha pecsételõs akkor lehet babára is gondolni és még sok mindenre pl ciszta, hormonzavar..stb. Onnan tudhatod hogy baba van-e ha csinálsz egy terhestesztet ill. nõgyógyászhoz mész aki vérvételre küld és onnan 100%-ra kimutatható hogy terhes vagy-e.

Azért ha megjön rendesen nem valószínû a baba. Ha pecsételõs akkor lehet babára is gondolni és még sok mindenre pl ciszta, hormonzavar..stb. Onnan tudhatod hogy baba van-e ha csinálsz egy terhestesztet ill. nõgyógyászhoz mész aki vérvételre küld és onnan 100%-ra kimutatható hogy terhes vagy-e.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. olvasd el, remélem kiderül ebbõl a válasz számodra! üdv

Honnan tudhatnám hogy láthatok e aurát? Vagy valamit amire nem minden ember képes csak akinek van képessége hozzá . Honnan tudhatom hogy milyen képességem van?

Legjobb válasz: Az aura látáshoz nem kellenek különleges képességek, tanulható a látása. http://auranka.hu/auralatas/292-robert-bruce-auralato-tanfol.. Itt viszont már találsz konkrét feladatot is az auralátás kifejlesztésére: http://lasdazaurat.network.hu/blog/lasd-az-aurat-klub-hirei/..

Az aura látáshoz nem kellenek különleges képességek, tanulható a látása. http://auranka.hu/auralatas/292-robert-bruce-auralato-tanfol.. Itt viszont már találsz konkrét feladatot is az auralátás kifejlesztésére: http://lasdazaurat.network.hu/blog/lasd-az-aurat-klub-hirei/..
Aurát minden ember képes (lenne) látni, csak rá kell koncentrálni, rá kell hangolódni! Tanulható a látása.
Járj nyitott szemmel a világban, kérdezgess. Én is tegnap jöttem rá, hogy tudok kanalat hajlítani két illetve 3 ujjal! :) nagyon trükkös de semmi ördöngõsség sincs benne!
A legtöbb embernek van valamilyen ezoterikus képessége. Én pl.: erõs önszuggeszcióval képes vagyok 3 liter vizet felszippantani egy lavórból a rectum-omon keresztül. Nincs benne semmi ördöngõsség...

Honnan tudhatom, hogy van-e még tejci a cicimben, vagy mindet megette a babám?

Nagyon aggaszt, mert kevés a tejem.Ráadásul a babámnak gyakran megfájdul a pocakja evés közben, és sírni kezd.Sokszor már nem tudom eldönteni, hogy azért sír, mert még éhes, vagy mert fáj a pocakja.Ha kifogyott a tejci, ugyanúgy szopizik rajta.Honnan állapíthatom meg?

Legjobb válasz: Ha ennyit ki tudtál fejni, akkor bõven maradt is benne, hisz még a legjobb fejõgép se tud annyit kiszívni, mint a babád :)) a baba technikája sokkal-sokkal jobb:)) az, hogy éberebben alszik, az teljesen normális, hisz nõ, nem csak a teste, az értelme is. Egyre éberebb lesz, egyre többet lát, fog fel a világból. emellett a babák alvása egészen más, mint egy felnõtté. Errõl itt olvashatsz bõvebben:http://www.lll.hu/node/187

Ha ennyit ki tudtál fejni, akkor bõven maradt is benne, hisz még a legjobb fejõgép se tud annyit kiszívni, mint a babád :) ) a baba technikája sokkal-sokkal jobb:) ) az, hogy éberebben alszik, az teljesen normális, hisz nõ, nem csak a teste, az értelme is. Egyre éberebb lesz, egyre többet lát, fog fel a világból. emellett a babák alvása egészen más, mint egy felnõtté. Errõl itt olvashatsz bõvebben:http://www.lll.hu/node/187
Nyugi! A melled soha sem ürül ki teljesen, hisz épp szoptatás alatt termelõdik a legnagyobb része. Ne görcsölj ezen, ha a babád kibír egy szopi után legalább 2 órát, akkor elég számára a mennyiség :)
Ha egy mellbõl szoptatsz egy alkalommal, akkor, ha úgy látod, éhes még, tedd át nyugodtan a másikra is, abból is szopizzon. Ne aggódj, hogy így lecsökken, mert épphogy nõni fog a mennyiség! (Persze nem rögtön, hanem 2-3 nap intenzív, gyakori szoptatás után.) Ha két mellbõl szoptatsz és így sem elég, akkor is szoptasd õt mindenképp gyakrabban, akkor is, ha épp úgy érzed, semmi nincs benne. Minél gyakrabban/több inger éri a melled, annál több tejed termelõdik. Ha szopizás közben vagy röviddel utána sír, annak a szopi közben nyelt levegõ is lehet az oka (emiatt a pocak is megfájdulhat akár). Próbáld meg gyakrabban büfiztetni szopi közben is, hátha segít. A melled kiürülését megfigyelheted magadon, ha néhány alapos, hosszú szopi és/vagy alapos fejés után jól megnézed, megtapogatod magadat. Próbálgasd, figyeld meg és néhány alkalom után már simán tudni (látni, tapintani) fogod, hogy mikor ürülsz ki teljesen. És végül, ha a babád evés után még cumikázik a melleden, az egyáltalán nem baj! Ez a plusz idõ is beleszámít a tejfokozó-ingerlésbe(!) és ráadásul még a sírós babát is megnyugtatja.
A kérdező hozzászólása: Igaz, hogy elalszik a babám 2-3 órát, de mostanában nagyon éberen, sokszor kinyitja a szemét, és sokszor felsír.Ha megkínálom, akkor vagy elfogadja a cicit, vagy nem. Mind a két mellembõl szoptatom, de úgy érzem néha, hogy mindkettõ kevés.Most az utolsó evésidõ elõtt kiváncsiságból lefejtem mindkettõt, 110 ml jött ki, és 130-140 ml-t eszik a 6 hetes babám(a legutolsó cumisüvegbõl történõ leméréskor)Mérlegem sajnos nincs... Vajon az a hiányzó 20-30 ml-t szopizás közben még töltõdik?
Ja! ha éhes maradt volna, akkor nem aludna el, vagy ha mégis, akkor ébredéskor elfogadná ha megkínálod.
Ezek alapján nekem úgy tûnik, hogy minden rendben van. Nyugodj meg! Csak a babád jelzéseire figyelj, hidd el, õ tudja a legjobban, mikor mire van szüksége. Ha éhes lesz, biztosan tudni fogod. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Pont az a baj, hogy a babám jelzéseibõl sokszor azt látom, hogy éhes.Az öklét a szájába veszi, fejecskéjével a cicit keresi, sír...
mennyi idõs a babád? Lehet, hogy csak "felfedezte" a kezét, ezért van a szájában... Nem fájhat a pocija? Ha a pocija fáj, húzogatja a kis lábait, látszik rajta, hogy fáj valamije. próbáld meg a lábait feltolni a pocihoz, lehet, hogy a hasa görcsöl. a szopizás beindítja a bélmozgást, ez sok babának kellemetlen, lehet, hogy õ is ilyen érzékeny...
Ha úgy tûnik, hogy éhes, akkor tedd mellre. Ha valóban éhes, enni fog, ha nem, akkor vagy cumizik rajta vagy elfordul. Ha pedig láthatóan nem ez a gond, nekiállhatsz másik okot keresni (pocakfájást stb.). Próba-szerencse alapon megy az elején minden. Aztán a sok hasonló (sikeres vagy épp sikertelen) jelzés-válasz hatására õ is megtanulja, hogy mit hogyan jelezzen neked és te is rá fogsz érezni, hogy mit akar közölni veled. Nyugodj meg és légy türelmes magaddal és vele is. Idõ kell ahhoz, amíg megtanuljátok egymás nyelvét.

Honnan tudhatom, hogy minden rendben van?

Jelenleg 12 hét 3 napos terhes vagyok. 11+1-en voltam UH-n, ott minden rendben volt, de most a 16. hétig nem kell mennem semmilyen vizsgálatra. (akkor lesz genetikai tanácsadás (volt a családban fejl?dési rendellenesség)+ AFP) Tudom, hogy nem kellene mindig a rosszra gondolnom, de úgy félek, hogy valami baj lesz.

Legjobb válasz: Nyugalom,és próbálj a testedre figyelni.Hidd el,jelezni fog,ha valami nem tetszik neki.Pl, ha keveset pihensz,vagy túl sokat idegeskedsz,feszült vagy,olyan haskeményedéseid lesznek mint a csuda.Hallgass az ösztönökre!Én a 12.heti UH óta nem láttam a babát,és jövõ szerdán megyek a 36 hetesre,ahol szintén nem fogom:(Ha a védõnõ nem szól rám,akkor nõgyógyászhoz sem megyek el,a nõgyógyász meg lebaszott,hogy lehet ilyen felelõtlen.mikor mondtam neki,hogy minden a legnagyobb rendben van szerintem a babával,ha valami nem jól lenne jöttem volna.Erre kinevetett majd vizsgálatkor rájött,hogy tényleg igazam van.Nyugodj meg,és figyelj magatokra,az ösztönök megsúgják,ha valami nincs rendben!

Nyugalom, és próbálj a testedre figyelni.Hidd el, jelezni fog, ha valami nem tetszik neki.Pl, ha keveset pihensz, vagy túl sokat idegeskedsz, feszült vagy, olyan haskeményedéseid lesznek mint a csuda.Hallgass az ösztönökre!Én a 12.heti UH óta nem láttam a babát, és jövõ szerdán megyek a 36 hetesre, ahol szintén nem fogom:(Ha a védõnõ nem szól rám, akkor nõgyógyászhoz sem megyek el, a nõgyógyász meg lebaszott, hogy lehet ilyen felelõtlen.mikor mondtam neki, hogy minden a legnagyobb rendben van szerintem a babával, ha valami nem jól lenne jöttem volna.Erre kinevetett majd vizsgálatkor rájött, hogy tényleg igazam van.Nyugodj meg, és figyelj magatokra, az ösztönök megsúgják, ha valami nincs rendben!
Bíztatni és tanácsolni tudom tiszta szívbõl, hogy pozitívan gondolkozz! Ez fontos, mert ha nyugodt vagy, boldog és kiegyensúlyozott belsõleg, azt a baba is érzi! Ne gondolj rossz dolgokra, és elõre ne idegeskedj, ne félj, mert a 16. hétig meg fogsz õrülni, egy nyugodt éjszakád nem lesz! Vannak tünetek, melyekkel tanácsos minél elõbb orvoshoz fordulni, és NEM várni, de ezek tulajdonképpen az egész terhesség idejére vonatkoznak. Ilyenek pl: görcs, vérzés, (akár még a rózsaszínes folyás), ill. égõ, viszketõ hüvely, csípõ vizelet. Ha ilyenek nincsenek, UH is rendben volt, akkor eddig minden OK! Pihengess, kapcsolódj ki! Beszélgess mindenrõl barátaiddal, családoddal, olvass egy vidám könyvet, sétálj, próbáld a várandósság témát néha mellõzni, és nem ezen rágódni! Hidd el, könnyebb lesz! Remélem, meg fogsz tudni nyugodni, és rendben lesznek az eredmények! Boldog babavárást kívánok!

Honnan tudhatom, ha esetleg nem jó a tejem? Létezik, h ránézésre olyan, mint volt, de kevés a babának?

Szinte kezdetetektől keveset alszik a lányom. Írtam is ki kérdést, hogy mit tegyek, hiszen még 3hetes se volt és nagyon sokat volt ébren. Most 2hónapos és van, hogy egész nap több alkalommal 5-10perceket alszik..Este persze rettentő fáradt már. Éjjel szépen alszik, csak 1-2alkalommal szopizik egy keveset és alszik tovább. Ha már nem lenne jó a tej, mert mondjuk túl vizes, akkor éjszaka is ordítana hogy éhes szerintem. Fejtem le tejet és olyan,mint volt. Vannak napok, mikor olyan fáradt, hogy egész nap csak eszik és alszik. Gondolom 2-3 nap kevés alvás után tud aludni többet.

Legjobb válasz: A tejed mindig a legjobb a babádnak! A tej összetétele változó, reggel vizesebb és több, estére zsírosabb és kevesebb. Ezen belül ez elsõ tej hígabb, a hátsó pedig zsírdúsabb. Ha a babád jól fejlõdik és van elég pisis pelusa (naponta 4-6), akkor jól fejlõdik és elég neki a tej. Ha éhes lenne, biztosan üvöltene. Ha éjjel jól alszik, örülj neki, így nem gond, ha nappal kevesebbet szunyókál. A babák nagyon nem egyformák, az alvásigényük sem. (Nekem három van, és világosan látom ezt)

A tejed mindig a legjobb a babádnak! A tej összetétele változó, reggel vizesebb és több, estére zsírosabb és kevesebb. Ezen belül ez elsõ tej hígabb, a hátsó pedig zsírdúsabb. Ha a babád jól fejlõdik és van elég pisis pelusa (naponta 4-6), akkor jól fejlõdik és elég neki a tej. Ha éhes lenne, biztosan üvöltene. Ha éjjel jól alszik, örülj neki, így nem gond, ha nappal kevesebbet szunyókál. A babák nagyon nem egyformák, az alvásigényük sem. (Nekem három van, és világosan látom ezt)
Az elsõ válaszoló tömören és lényegretörõen leírta, egyetértek! :) A nappali alvásokhoz: próbáltál neki viszonylag nyugodt körülményeket teremteni, amikor látod, hogy álmosodik? Hátha ez segítene. - De ha nem, akkor se aggódj, vannak ilyen kis pörgõs babák. A tejeddel pedig minden rendben van, erre ne is gondolj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Fura, mert nem hízik annyit a kislány, mint anno az elsõ gyermek. Tény, hogy a fiam nagyon sokat aludt és fejlõdött a súlya egy hónapban másfél kilót is. Ez a kis hölgy viszont 75dekát hízik, és alig alszik nappal. Próbáltunk már mindent nála, hogy tudjon pihenni, de semmi. Az aggaszt, hogy elég sokszor van kakis pelusa még mindig. Akár napi 6-7alkalommal, ami így 2hónaposan nem a legjobb. Most Protexin Restore-t adok neki, mert születése után kapott antibiotikumot és hátha az csinált bajt a pocakjában.
Ha lecsökkent a bélbacik száma, azt a tejed fogja a leghamarabb és legjobban helyreállítani. ;) Egyébként minden gyerkõc más, ezt te is tudod. Nekem pont fordítva híztak úgy a gyerekeim, mint a tieid. De teljesen más karakterek õk is. Ne hasonlítsd õket össze, mert valószínûleg mások az igényeik. :)

Honnan tudhatom hogy még mindig szerelmes e?

Több hónapja hogy egy fiú szerelmet vallot, csak mást szerettem akkor. és ?t akkor ismertem meg. sokat harcolt értem. de aztán barátn?je lett ,közbe megtudta hogy megszerettem és nagyon boldog volt. csakhát ugy az nem megy. Na de mivel a csajt nem szerette most szakítanak. de utána honnan tudjam hogy ? még szerelmes e? mib?l látszik? mert ha ugyanugy viselkedik azt tudja tettetni talán megszerzési vágybol mostmár csak azért is. Ha nagyon féltékeny akkor az már jelent valamit?

Legjobb válasz: Kérdezd meg. Mi baj történhet? Csak lazán.. ráírsz interneten, felhozod hogy milyen jó volt régen hogy futott utánad, kicsit nosztalgiáztok, és finoman rákérdezel hogy és már elmúlt? Vagy még mindig megvan benne?

Kérdezd meg. Mi baj történhet? Csak lazán.. ráírsz interneten, felhozod hogy milyen jó volt régen hogy futott utánad, kicsit nosztalgiáztok, és finoman rákérdezel hogy és már elmúlt? Vagy még mindig megvan benne?
egyszerûen csak kérdezd meg :)
A kérdező hozzászólása: Már sokszor volt róla szó... de aztmondta õ velem mindig õszinte volt... meg multkor könnyes volt a szeme úgy mondta h szeret... de mégis megváltozott... egyszerûen talán már tudja hogy szeretem így nem kihívás? ez a baj hogy megszerezni akarnak a pasik megtartásért nem erölködnek :( Pedig szükségünk van a törõdésre...
Beszéld meg vele, tisztázzátok a dolgokat
Hogy szeretted meg? Nem az van a pakliban, hogy lett valakije és neked is vonzóbb lett egybõl?
A kérdező hozzászólása: Már mielött összejött a lánnyal (akibe nem szerelmes) azelött is már egy hónapja fojton törtem magam hogy mit tegyek adjak esélyt csak akkor nem voltam még biztos magamban. meg amikor eldöntttem h adok neki egy esélyt akkor mindig elrontotta valamivel :( mindig eljátszotta a bizalmam :S
Találkozgattatok, beszélgettetek közben, vagy csak úgy kialakult plátói módra?
A kérdező hozzászólása: szinte egész nyáron találkozgattunk. aztán volt szünet is amikor én utaztam el vagy mikor õ de azonkívül szinte minden este együtt voltunk ( egy baráti társaságba vagyunk :) )
NE kérdezd meg, hogy szeret-e mert: 1. Lehet hogy õ sem tudja igazán milyen érzések vannak benne veled kapcsolatban. 2. Ha megkérdezed, könnyen kijátszható leszel a számára azzal, ha így válaszol: "Igen szeretlek, de ne barátkozz több fiúval és feküdj le velem amikor csak én akarom..." Te pedig mivel szeretnéd hogy szeressen ezért mindent megteszel neki, holott pont ezzel rontod el a kapcsolatod, mert emiatt nem fog tisztelni téged, hiszen egy irányítható bábu vagy. Ha pedig nem tisztelünk valakit akkor nem is tudunk beleszeretni, vagy ha szerettük valamikor akkor azonnal kiszeretünk belõle és kapcarongyként kezdünk bánni vele, sárba tiporva az érzéseit.

UH-gal egy 4 cm-es cisztát találtak a petefészkemben és felmerült az endometriózis lehetősége. Honnan tudhatom, h az-e? Kellene még vmi tünetnek lennie? Minden más vizsgálati eredményem rendben van.

Nagyon félek az endometriózistól..

Legjobb válasz: szia! én oktoberben jártam igy! rendszertelen volt a menzeszem és fájt a hasam! elmentem dokihoz, UH-t csinált hüvelyit és hasit is! és talált egy 4 cm es cysztát! én kaptam rá gyógyszert, norculutot, vagy valami hasonló volt a neve! És azt mondta ha a következõ menzim rendes lesz akkor nem kell visszamennem! nekem rendesen meg is jött! most voltam nála megint a babprojekt miatt! és minden rendben volt, tényleg elment a cysztám!

szia! én oktoberben jártam igy! rendszertelen volt a menzeszem és fájt a hasam! elmentem dokihoz, UH-t csinált hüvelyit és hasit is! és talált egy 4 cm es cysztát! én kaptam rá gyógyszert, norculutot, vagy valami hasonló volt a neve! És azt mondta ha a következõ menzim rendes lesz akkor nem kell visszamennem! nekem rendesen meg is jött! most voltam nála megint a babprojekt miatt! és minden rendben volt, tényleg elment a cysztám!
elsõ vagyok! még anniy hogy ha nem használt volna a bogyó, akkor irt fel volna másikat ami kifakasztja a cysztát és csak végsõ esetben lett volna mûtéti vége! de ne ijedj meg , ez a cyszta ( 4cm ) egyáltalán nem nagy! a sogórnõmnek 8 cm-es volt és neki a duphastontól kifakadt! szóval nem értem hogy te miért nem kapsz rá gyógyszert!
A kérdező hozzászólása: Szia! Jó volt olvasni, amit írtál! Köszi! Szóval neked nem endometriózis volt szerencsére..:) Engem 1 hét múlva hívtak vissza UH-kontrollra, gyógyszert nem kaptam. Volt már sárgatestcisztá mkorábban (6 cm) de az magától elmúlt. Remélem, ez is csak ilyen..
A kérdező hozzászólása: Szokott fájni menses elõtt és alatt a hasam, de emiatt volt kivizsgálásom évekkel ezelõtt, ott nem találtak semmit.

Minden tünetem megvan minden hónapban, hogy terhes vagyok, nálam ezek mégse terhességi tünetek. Honnan tudhatom mégis hogy az vagyok?

Rengeteget olvasgattam már, hogy kinek milyen tünetei voltak teherbeeséskor.Mellem minden menstruáció el?tt fáj,erek is látszódnak,mirigyek is.Múlt hónapban annyira fájtak, hogy majd meg?rültem.És meg is örültem mert ilyenem még nem volt.De sajna semmi.Folyásom is folyamatosan van.Alhasi fájdalom, petefészek szúrkálás.Minden hónapban azt hiszem,hogy most már végre baba.Áprilisban kimaradt.Azt hittük baba.De kaptam rá gyógyszert és hál isten azóta teljesen rendszertelen a ciklusom is.Mindig 28 napos volt, azóta 33-35-28.Ebb?l se tudom megállapítani, hogy mikor reménykedhetem.Dokim szerint minden rendben mindkett?nknél,csak ne görcsöljünk rajta,mert akkor nehezebben fog összejönni.Van valaki hasonló helyzetben?Kicsit el vagyok ken?dve, már nagyon szeretnénk a babókát.

Legjobb válasz: Amióta próbálkozunk, ez velem is menetrend szerûen megtörténik. Sõt, azóta már ovuláció után pár nappal fáj a mellem, érdekes múdon meg is feszül, mégsem vagyok terhes soha... Talán játszik velem a saját testem. Vagy az agyam :-((( Nagyon kíváncsi vagyok véleményekre...

Amióta próbálkozunk, ez velem is menetrend szerûen megtörténik. Sõt, azóta már ovuláció után pár nappal fáj a mellem, érdekes múdon meg is feszül, mégsem vagyok terhes soha... Talán játszik velem a saját testem. Vagy az agyam :-((( Nagyon kíváncsi vagyok véleményekre...
ez tipikus esete annak, hogy bebeszéled magadnak, hogy terhes vagy, beleéled magad. nálam is elõfordul ez, csak nálam pontfordítva, nekem most nagyon nem lenne aktuális akármennyire is szeretnék. és én is ugyanígy terhességi tüneteket produkálok, ráadásul hitelesen, mert van egy lányom, tudom mihez hasonlítani. dokinak igaza van, ne görcsölj ezen, sztem annál nehezebben fog összejönni, de remélem sikerül hamar :)
Szia! Igazuk van azoknak akik azt mondták ez pszichés dolog. Nagyon-nagyon rossz dolog lehet hónapról hónapra várni de akárcsak itt körülnézel a gyakori kérdésekben szinte naponta 23x vannak ilyen tipusú kérdések hogy igy meg ugy rosszulvagyok, hasszurka, hányinger, meg mensi elõtt 4 nappal mi mit gondolunk. Nagyon sokat rágörcsölnek. Amint elindul a "babaproject" azonnal az aggodás. Egyébként régen sose foglalkoztak ezzel az asszonyok és nagyanyáink körében nem ritka az 5-6 gyerek. Pedig õk aztán azt sem tudták miazaz ovuláció:-) Nem mellesleg társadalmi probléma is lehet belõle hosszútávon mert minél többen és jobba aggodunk annál jobban nem jön a baba. A végén már sehogyse fog jönni pedig senkinek semmi baja. Ez nem egy bizonygatós pozitiv válasz, hogy de bizony sikerül kitartás, ez egy vélemény. Ugy lepontozó hajrá:) ) Ui: azért olvasni szép történeteket is, sok küzdés után :-D
Sajna a PMS-nek és a babásságnak szinte ugyanolyanok a tünetei:( Én amikor terhes lettem, semmi új tünetem nem volt. Késett 2 napot a mensim, és teszteltem kiváncsiságból... + lett. Elõtte is, és szülés óta is megvannak a tüneteim. Van amelyik nõ érzi ezeket, van amelyik nem.
utolsó válaszolónak: elképzelhetõ hogy felszivodott volna a magzat? mert a mensi utáni pozitiv tesz azért is lehetet mert még nem ürült ki a hcg a szervezetedbõl.

Honnan tudhatom, hogy elegendőt kakil-e a baba, ha többször van a pelusban kaki, de mindig csak kis pici darabok?

Legjobb válasz: Majdnem mindig van kaki,de sokszor tényleg csak egy kis darabka,most kaptunk AR-s tápszert,és eléggé megfogja neki a kakit,4 hós.

A kérdező hozzászólása: Majdnem mindig van kaki, de sokszor tényleg csak egy kis darabka, most kaptunk AR-s tápszert, és eléggé megfogja neki a kakit, 4 hós.
Mekkora a babád?Fájna a hasa, ha nem kakilna eleget.Minden peluscserénél van kaki?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!