Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, mikor van a (37 db)

Honnan tudhatom, mikor elég a tejem és mikor van még szüksége a kicsinek a szopira?

Tegnap jöttünk haza a kórházból, ma 4 napos a babó. Utolsó ájszakám ráment a kórházban, hogy beinditsam a tejet, de egész egyszer?en nem tudom megitélni, hogy a baba eleget szopott-e, vagy kell még neki. Ugyanis állandóan eszi a kezét, nyitogatja a száját, nem tudom kiismerni. Állandóan sirok, mert annyira sajnálom. Tejem van, de nem tudom, hogy elég-e neki. Kaptam egy tápszer receptet a kórházból, de hogy váltsam ki a gyerek nevére, ha TAJ száma sincs??? És egyedül vagyok itthon, senki nem tud segiteni... Mecsek tejszapritó teát iszok napi 3 alkalommal és legalább 2-2.5 l vizet. Teljesen össze vagyok törve...

Legjobb válasz: Elõször is: teljesen természetes, hogy össze vagy zavarodva, nem ismeritek egymást még a kicsivel, egy kicsit több idõ kell, hogy magabiztosan tudj körülötte mûködni, de ez is eljön majd. :) Ha beindult a tejed, az nagyon jó, és valószínûleg elég a babádnak, mert ilyenkor a szervezeted még jóval több tejet termel, mint amit a kicsid megenne, a kereslet-kínálat egyensúlya csak késõbb áll be. Ilyen pici babánál az a legjobb, hogy megpróbálod mindig cicire tenni, ha látsz rajta bármi olyan jelet, ami az éhségét jelentheti - szájtátogatás, cuppogás, kézevés, sírás. Akármennyi idõ is telt el a legutóbbi evése óta, tedd cicire, és ha éhes, szopni fog. Lehet, hogy akkor is szopni fog, ha nem éhes, és csak egy kis anyára van szüksége, hagyd hogy cumizzon rajtad. Mennyi pisis pelusa van egy nap? Ezen jól le lehet mérni, hogy eleget eszik-e. 6-7 pisinek kellene lennie.

Elõször is: teljesen természetes, hogy össze vagy zavarodva, nem ismeritek egymást még a kicsivel, egy kicsit több idõ kell, hogy magabiztosan tudj körülötte mûködni, de ez is eljön majd. :) Ha beindult a tejed, az nagyon jó, és valószínûleg elég a babádnak, mert ilyenkor a szervezeted még jóval több tejet termel, mint amit a kicsid megenne, a kereslet-kínálat egyensúlya csak késõbb áll be. Ilyen pici babánál az a legjobb, hogy megpróbálod mindig cicire tenni, ha látsz rajta bármi olyan jelet, ami az éhségét jelentheti - szájtátogatás, cuppogás, kézevés, sírás. Akármennyi idõ is telt el a legutóbbi evése óta, tedd cicire, és ha éhes, szopni fog. Lehet, hogy akkor is szopni fog, ha nem éhes, és csak egy kis anyára van szüksége, hagyd hogy cumizzon rajtad. Mennyi pisis pelusa van egy nap? Ezen jól le lehet mérni, hogy eleget eszik-e. 6-7 pisinek kellene lennie.
Olvasgasd a La Leche Liga honlapját, nekem sokat segített. Tanácsaim: -ha van elég pisis, meg kakis pelus az oké, van elég tejed -meg látod, hogy nyugodt nem feszült a baba (persze nem etetés elõtt) -ne használd a mérleget !!!!(annyit), mert sosem fogja az elõírt mennyiséget szopizni (este mindíg kevesebb, de az a tej sûrûbb, zsírosabb) -tej nagyja a szoptatás alatt termelõdik (nem 2 szopi között) -aludj a babáddal egyidõben délután, jót fog tenni -a kecskerutafüvet édesköménnyel javaslom, próbáld ki, nekem bevált -egyél rendszeresen ha kell éjszaka is -és ne aggódj ezzel nagyon sokan (én is) így voltam, elmúlt, és nagyon jó lett. Bízz benne!
szia, 4. válaszoló vagyok. nekem nem jött semmi, csakis avent mellszívóval. eléõtte teljesen bedurrant a cicim, a csecsemõsök kézzel se tudtak pár cseppnál többet kipréselni. a babám az elején 1 hétig az intenzíven volt, nem tudtam szoptatni, 1 hónap kínlódás árán álltunk át a tápról a cicire. de megérte. egyébként meg akármennyit is tudsz bárhogy kifejni, annál a baba jóval többet ki tud szopni.
Nekem a kórházban úgy sikerült beindítani a tejleadó reflexet, hogy azt mondogattam magamban: csinálok neki tejet, hogy jó legyen neki. Végig a babámra gondoltam, aki inkubátorban volt, mert besárgult.
Fejni én is csak nagyon nehezen tudok, pedig még most is szinte csak szopik a héthósom, úgyhogy nem a mennyiséggel van a gond, csak arról van szó, hogy nehezen indul be a reflexem a mellszívóra. Csak akkor indul be néhanapján, ha a gyereket nézem, és kifejezetten a száját, valamint felidézem az érzést, ahogy szopik. :) Így megy.. próbáld ki, hátha.
Szia! A fejéssel kapcsolatban próbáltad a maszírozást. Jó alaposan át kell dögönyözni a cicit aztán fejni egy kicsit, ismét átmaszírozni majd fejni. Ha kemény, feszülõs a melled akkor biztos ott a tejcsi. A babát pedig minnél gyakrabban tedd cicire az is segít. Neked is a tejtermelésbe, meg neki is ha éhes vagy csak meg akar nyugodni. A szopit neki és neked is tanulnod kell. Elsõ babámmal semmi gondom nem volt, azt hittem ennél könnyebb dolog nincs is. Most a picivel eleinte mi is megkínlódtunk de aztán 1-2 hét alatt kiismertük egymást és már minden rendben. :)
Táp meg cukros víz... ennyi eszük van abban a kórházban?? Te egyiket se add, a cukros vizet még csak eszedbe se jusson!!!! Az én babám nem szopott, fejtem neki kezdettõl fogva, úgyhpogy tisztában vagyok a mennyiségekkel. Ilyen pici babának egy szopinál bõven elég 20-30 mili, ami alig több, mint egy evõkanálnyi. Ne aggódj! Nem véletlenül tilos a tejelõ teheneket stresszelni. A szoptató anyának is elmehet a teje nagyon hamar az idegeskedéstõl. Szóval a sírás tilos. Ezenkívül sok anya van, aki egyszerûen nem tud fejni, . Köztük van az unokatesóm, aki mindkét babáját másfél éves koráig szoptatta, de soha egyetlen csepp tejet nem tudott kifejni. Miért? Mert csak akkor jön a tej, ha van tejleadó reflex. Ennek a beindításához elég a puszta csecsemõsírás, de lehet csurig a cicid tejjel, robbanásig feszülve, mégse indul be a tejleadó reflex, ha pl ideges vagy (hogy elég-e a tejed, vagy sietni kell). A tejleadást az agyalapi mirigy szabályozza a prolaktin hormon révén, úgyhogy vedd szó szerint: minen a fejben dõl el. Ha a baba szépen fejlõdik, jó kedélyû, nem aluszékony, 2-4 óránként szopizni kér, napi 6-7 pisi pelusa van, akkor nem kell aggódnod: eleget szopik. Tejszaporításra meg nekem leginkább a görögszénamag-tea vált be.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendesek vagytok, köszi szépen. Az még a probléma, hogy nem tudok fejni. Se géppel, se kézzel, mert nem jön semmi. Akkor ez a kicsi baba mit eszik??? Ha rányomok a bimbóudvarra, jön tej, de többet képtelen vagyok kipréselni. A kórházban kiegészitésként tápolták és cukros vizezték. Én egyiket se adjam? Totál ki vagyok merülve már.
szia, ha van elég tejed, eszedbe se jusson tápot adni! figyeld ababádat. ha sír, nézd meg a pelenkáját, nem az zavarja e. vagy nincs melege, nem fázik e. az is lehet egyszerûen csak kézben szerten lenni. ha mellre rakod, és éhes, akkor elkezd szopni, ha nem éhes, akkor kiköpi. ha ezek után is sír, akkor nem az éhség volt a baja. az enyém is elég nyûgi volt az elején, sokat volt kézben, de volt elég tejem, és a mai napig is kap még cicit alvás elõtt, 18 hós. igyál sokat, szoptatás után fejjél még, és ne idegeskedj! ha nagyon bizonytalan vagy, az is megoldás, ha leméred szoptatás utána babád, hogy mennyit evett, ha nincs mérlegetek, kérd meg a védõnõt, hadd csinálj próbaszoptatást, és akkor ott megszoptatod, utána lemérik, és megnyugszol. :) egyébként a receptet ki tudod váltani, mert van már taj száma, csak még a kártya nem jött meg. de sztem ne váltsd még ki. ;)
Ja és még valami: nehéz megítélni, hogy mennyi elég egy újszülöttnek. Van amelyik baba ügyesen szopik, és elégedetten elalszik órákra - nála ez jelenti azt, hogy eleget evett. Van a besárgult aluszékony baba, aki annak ellenére elalszik, hogy még kopog a szeme az éhségtõl. Van a hasfájós baba, aki sír, sírdogál a fájdalom miatt, pedig eleget evett, sõt, lehet hogy túl sokat is. Vannak a többemberes, nyûgösebb babák, akik annak ellenére sírnak sokat, hogy tele a pocak és semmi hasfájás - nekik egyszerûen csak nehéz a kinti létre való átállás. Szóval sokféle baba lehet... A biztos az, hogy gyakran kínálod cicivel, amikor a legapróbb gyanúd támad, és figyeled a pelusokat. Mérheted is szopi elõtt-után.
A baba gyomra még elég kicsike, nagyon kevés tejjel is beéri. Egy ekkora babánál még nehéz kiismerni a jeleket, még most szoktok össze. Egy újszülött akár 12-15x is szophat egy nap, fõleg ebben a melegben! A pelenkák számát figyeld, kakis és pisi pelusnak is lennie kell, kb 6-7 db-nak. Ha étkezés után nyugodt, nem sír még, akkor valószínû jóllakott. Ha sír célszerû megböfiztetni, mert lehet, hogy csak a levegõ szorult be neki! Egy ekkora babánál a szoptatási idõ is elég hosszú, akár 30 perc is lehet! Ha van tejed, volt tejbelövellésed, akkor feleslegesen aggódsz, mert ha igény szerint szoptatsz, akkor lesz elég tejed babának. De ha már a 4. napon idegeskedsz, akkor mi lesz késõbb? Szerintem nyugodj meg, mert ez a legfontosabb a baba számára is!
Hívd fel a védõnõdet, gyerekorvost. Biztos tudnak valahogy segíteni. A tápszert csak biztonsági okokból váltsd majd ki, hogy legyen. Én megnyugodtam tõle, de végül nem használtam fel.Azt meg hogy elég e a tej majd a súlya megmondja. ha szopizik elégszer, éhenhalni nem fog, nyugi.

Honnan tudom meg hogy egy rt. -nek mikor van a gyorsjelentése? Pl. Honnan tudhatom hogy mikor lesz a Sony negyedéves jelentése? Van ezzel kapcsolatos oldal?

Legjobb válasz: Mivel legtöbb esetben az üzleti év egyenlõ a naptári évvel, ezért ugyanígy van a negyedévekkel is.

Mivel legtöbb esetben az üzleti év egyenlõ a naptári évvel, ezért ugyanígy van a negyedévekkel is.
[link] Legalsó sor, next earnings announcement. Egyébként minden tõzsdei válallat honlapján van errõl információ, az Investor Relations vagy Investors stb menüpont alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! megy a zöld kéz
morningstar.com

14 évesen (szűz) alakulhat ki ciszta? Mik a tünetei? Kimaradhat miatta menstruáció? Honnan tudhatom hogy van-e cisztám?

Valaki segítsen!

Legjobb válasz: nekem volt cisztám de 23éves vagyok és nemrég. én éreztem hogy ott nagyon fáj. de ha félsz vagy valami nincs rendben úgy érzed, menj el nõdokihoz anyukád elkísér , és tényleg ne félj tõle.

nekem volt cisztám de 23éves vagyok és nemrég. én éreztem hogy ott nagyon fáj. de ha félsz vagy valami nincs rendben úgy érzed, menj el nõdokihoz anyukád elkísér , és tényleg ne félj tõle.
A kérdező hozzászólása: nekem nem fáj semmim. csak kb. 2 hónapja nem jött meg, és gondolkoztam azon, hogy esetleg emiatt.de köszi:)
hááát 2hónap még 14éves korban nem gáz.:) akkor még nem állt be nekem sem. lehet egy évig kimarad és után a jön majd meg rendesen
Ilyen korban a maximum fél éves kimaradás még normális, utána kell orvoshoz menni. :)
Ahogy az elõzõ válaszoló is írta, ilyen fiatalon akár fél év is lehet 2 menstruáció között. Ha nincs semmi kellemetlen tüneted, akkor nem kell aggódnod.
Nincs semmi bajod, nyugi! 17 éves korodig bármi megtörténhet, az is hogy hónapokra kimarad.
???
A kérdező hozzászólása: Pl: Ház, telek, földek stb...
kérdezd meg
A kérdező hozzászólása: Kitöl? Honnan?
Földhivatal

Elso randin honnan tudhatom, hogy tetszek a fiunak? Mik a jelei? Tudom, hogy ha lesz 2. randi, de meg elotte, van valami jele?

Legjobb válasz: Randira általában azért hívnak egy illetõt, mert tetszik valakinek.

Randira általában azért hívnak egy illetõt, mert tetszik valakinek.
A kérdező hozzászólása: Vakrandi volt - bocsi ezt nem irtam.

Honnan tudhatom pulzusmérő óra nélkül, hogy mikor van a szervezetem a zsírégető-tartományban?

Szobabiciklit és elliptikus trénert használok!

Legjobb válasz: Elõzõ válaszoló azért ez aranyos volt. Sajnos ez nem ilyen egyszerû, ha ennyire könnyû volna, akkor mindenki maratonokat nyerne pulzusmérõ nélkül is. A pulzustartomány kérdése nagyon fontos. Az tény, és ezzel nem vitatkozhat senki, hogy a maximális terheléses pulzus 50-80%-a között vagy aerob tartományban. Ez egyénenként változó, hogy ez mekkora terhelést jelent. Hogy érthetõbb legyek, ez edzettségfüggõ. Legjobb ha beszerzel egy pulzusmérõt, hervisben 6000 ft ért már kapsz, mellkaspántos, mutatja pontosan a szívverésed. a max pulzusod 50%-a alatti terhelés nem vált ki semmit a szervezetedbõl, tehát e tartomány felett kellene edzeni. 40 perc a minimum alkalmanként, jobb ha beállsz egy órára, és azt heti 5x akár nyugodtan. A nyugalmi pulzusod is számít, minél edzettebb vagy annál alacsonyabb fekvõ helyzetben mért pulzusod, edzetlennél ez olyan 65-75 között, edzettnél 65-30 jözött, nekem pl. 42. Mivel terheléses teszten tudnád csak meg, hogy mik a zónáid, ezért a képlettel jobb ha számolsz, vagyis 220-életkor. Tehet pl nekem 220-25, vagyis 195 a maximális pulzusom. Na ez annyire nem igaz nálam, hogy nekem valójában teszten mérve 219 a max pulzusom :D De mindenesetre neked kezdésnek jó lesz, van akinek tényleg pont annyi mint a képlet szerinti érték, namármost ezt az értéket kell venni, én azt mondom, hogy ezt a kiszámolt pulzusértéknek vedd az 60-70%át és azon trénigezz, akkor biztos lehetsz benne, hogy az aerob tartományban vagy. :-) Ahogy edzetebbé válsz azt fogod észrevenni, hogy adott sebességel amivel mostanában edzel a pulzusod nem megy fel a zónába, ez azt jelenti hogy fejlõdsz, edzetebbé válik a szíved és a keringési rendszered is, ilyenkor úgy növeld a terhelést pl a bringán hogy a zónába kerülj ismét. És így tovább, ezáltal fogsz fejlõdni és adott pulzussal nagyobb távokat bringázni, vagy nehezebb fogkozaton, több kalóriát felhasználva, ám mégis zsírégetõ tartományban.

Elõzõ válaszoló azért ez aranyos volt. Sajnos ez nem ilyen egyszerû, ha ennyire könnyû volna, akkor mindenki maratonokat nyerne pulzusmérõ nélkül is. A pulzustartomány kérdése nagyon fontos. Az tény, és ezzel nem vitatkozhat senki, hogy a maximális terheléses pulzus 50-80%-a között vagy aerob tartományban. Ez egyénenként változó, hogy ez mekkora terhelést jelent. Hogy érthetõbb legyek, ez edzettségfüggõ. Legjobb ha beszerzel egy pulzusmérõt, hervisben 6000 ft ért már kapsz, mellkaspántos, mutatja pontosan a szívverésed. a max pulzusod 50%-a alatti terhelés nem vált ki semmit a szervezetedbõl, tehát e tartomány felett kellene edzeni. 40 perc a minimum alkalmanként, jobb ha beállsz egy órára, és azt heti 5x akár nyugodtan. A nyugalmi pulzusod is számít, minél edzettebb vagy annál alacsonyabb fekvõ helyzetben mért pulzusod, edzetlennél ez olyan 65-75 között, edzettnél 65-30 jözött, nekem pl. 42. Mivel terheléses teszten tudnád csak meg, hogy mik a zónáid, ezért a képlettel jobb ha számolsz, vagyis 220-életkor. Tehet pl nekem 220-25, vagyis 195 a maximális pulzusom. Na ez annyire nem igaz nálam, hogy nekem valójában teszten mérve 219 a max pulzusom :D De mindenesetre neked kezdésnek jó lesz, van akinek tényleg pont annyi mint a képlet szerinti érték, namármost ezt az értéket kell venni, én azt mondom, hogy ezt a kiszámolt pulzusértéknek vedd az 60-70%át és azon trénigezz, akkor biztos lehetsz benne, hogy az aerob tartományban vagy. :-) Ahogy edzetebbé válsz azt fogod észrevenni, hogy adott sebességel amivel mostanában edzel a pulzusod nem megy fel a zónába, ez azt jelenti hogy fejlõdsz, edzetebbé válik a szíved és a keringési rendszered is, ilyenkor úgy növeld a terhelést pl a bringán hogy a zónába kerülj ismét. És így tovább, ezáltal fogsz fejlõdni és adott pulzussal nagyobb távokat bringázni, vagy nehezebb fogkozaton, több kalóriát felhasználva, ám mégis zsírégetõ tartományban.
ezt úgy tudod a pulzusod ismerete nélkül megtapasztalni hogy próbálgatod. elvileg 40-60 perc az aerob edzés, tehát ha ezt nem bírod, akkor élbõl már a célszerû pulzustartomány felett jártál nagy valószínûséggel. De az meg a másik véglet ha még csak nem is lihegsz aerob közben, mert akkor tuti h az alatt vagy. Egyébként van számodra egy jó hírem: nem a pulzus a legfontosabb, hanem az intenzitás, ami nem egy számérték, mert relatív.

Honnan tudhatom, hogy van-e esetleg sárgatest elégtelenségem? (hőmérsékleti görbe alapján előfordulhat, de nem tudom annyira kiértékelni) Ha az van, mi a teendő?

Legjobb válasz: Ha a peteérés utáni fázis rövid azaz 12 napnál rövidebb, vagy esetlega a mensit több napos pecsételés elõzi meg, akkor elképzelhetõ de nem biztos a SE. Ha az van, akkor terhesség esetén a doktor felír hormontablettát, ami pótolja. De pl. hormonvérvételre nem nagyon utalnak be a dokik. Én elvetéltem szilveszterkor majd kértem hogy nézzenek meg, azt mondta az orvso hogy egy vetélés után még nem néznek. Majd ha újból. Eléggé felhúztam magam, de az megnyugtató, ha újból pozit tesztelek rohanhatok az orvoshoz és felír valami gyógyszert. Legalábbis azt mondta.

Ha a peteérés utáni fázis rövid azaz 12 napnál rövidebb, vagy esetlega a mensit több napos pecsételés elõzi meg, akkor elképzelhetõ de nem biztos a SE. Ha az van, akkor terhesség esetén a doktor felír hormontablettát, ami pótolja. De pl. hormonvérvételre nem nagyon utalnak be a dokik. Én elvetéltem szilveszterkor majd kértem hogy nézzenek meg, azt mondta az orvso hogy egy vetélés után még nem néznek. Majd ha újból. Eléggé felhúztam magam, de az megnyugtató, ha újból pozit tesztelek rohanhatok az orvoshoz és felír valami gyógyszert. Legalábbis azt mondta.
Szia! Nekünk nem jött össze a baba, és a dokim elküldött hormonos vérvételre, ahol megállapították, hogy mim nincs rendben. Kaptam rá Clostyt és mellé még Duphaston nevû gyógyszert, ami sárgatestet tartalmaz. Szerintem mindenképp menj el Te is dokihoz, õ biztos tud segíteni.

Honnan tudhatom meg hogy a gépemen mi fölösleges? Mert van kb 4 játékom és mégis a 057GB-ból 90 szabad!

Legjobb válasz: Ott pont nem fogod tudni, mi felesleges, mert ha valamit feltettél akkor valószínûleg nem felesleges. De ha ott olyan progit látsz amirõl tudod hogy biztosan nem kell, akkor jó az ötlet. Töltsd le a CCleanert és az kiszedi a szemét egy részét a gépedrõl... http://www.piriform.com/CCLEANER

Ott pont nem fogod tudni, mi felesleges, mert ha valamit feltettél akkor valószínûleg nem felesleges. De ha ott olyan progit látsz amirõl tudod hogy biztosan nem kell, akkor jó az ötlet. Töltsd le a CCleanert és az kiszedi a szemét egy részét a gépedrõl... http://www.piriform.com/CCLEANER
A kérdező hozzászólása: 157Gb csak elirtam
start menü, vezérlõpult, programok és szolgáltatások
ezek a cleanerek pont arról híresek, hogy nem basszák szét a rendszert... (pedig de)
Ha ész nélkül pipálod az opciókat akkor persze igen. Ha hagyod az alapbeállításokat akkor nem lesz gond. Én már évek óta használom gond nélkül...

Honnan tudhatom, hogy mikor van a fogantatás, hiszen nem csak egyszer vagyok együtt a párommal?

Legjobb válasz: Szia! A mensi elõ napjától számított 12-16 van a legnagyobb esély a fogantatásra. De a 14. nap a tuti, nekem akkor fogant a babám.:)

Szia! A mensi elõ napjától számított 12-16 van a legnagyobb esély a fogantatásra. De a 14. nap a tuti, nekem akkor fogant a babám.:)
Észre lehet venni, legalább is én tudom mikor van. Erõsebb aznap a nyálka termelõdés. DE vannak ilyen tesztek is.

Mi a különbség a golf4 1.9tdi ben amiben 5illetve 6 sebességes váltó van? Honnan tudhatom hogy pdtdi is az autó?

Legjobb válasz: sima TDI-ben tudtommal csak 5 sebességes váltó van. PD TDI-bõl van mind2. Egyrészt onnan tudhatod, hogy pd tdi csak 2001-tõl van szerintem, másrészt a ha a motortérben nem utal erre semmi, akkor a motorkód alapján megnézed, vagy simán megnézed a forgalmiban hány kilówatt. A sima 1.9 TDI-bõl az erõsebb ugye 110 lóerõ, az 81 KW kb. e körül kell legyen a forgalmiban, meg van a 90 lovas, értelemszerûen az még kevesebb. A 130lóerõs PD TDI-nek a forgalimjában viszont 95-96 KW kell legyen kb. Ezen kívül az elsõ PD TDI-k között volt talán 115 lóerõs, kb. egy évig max, illetve késõi évjáratokban volt 150 lóerõs is, de ezek ritkák... A váltón kívül egyébként mûszakilag nincs különbség 5-és 6 sebességes között, a 6-osban rövidebbek a fokozatok, ennyi.

sima TDI-ben tudtommal csak 5 sebességes váltó van. PD TDI-bõl van mind2. Egyrészt onnan tudhatod, hogy pd tdi csak 2001-tõl van szerintem, másrészt a ha a motortérben nem utal erre semmi, akkor a motorkód alapján megnézed, vagy simán megnézed a forgalmiban hány kilówatt. A sima 1.9 TDI-bõl az erõsebb ugye 110 lóerõ, az 81 KW kb. e körül kell legyen a forgalmiban, meg van a 90 lovas, értelemszerûen az még kevesebb. A 130lóerõs PD TDI-nek a forgalimjában viszont 95-96 KW kell legyen kb. Ezen kívül az elsõ PD TDI-k között volt talán 115 lóerõs, kb. egy évig max, illetve késõi évjáratokban volt 150 lóerõs is, de ezek ritkák... A váltón kívül egyébként mûszakilag nincs különbség 5-és 6 sebességes között, a 6-osban rövidebbek a fokozatok, ennyi.
A kérdező hozzászólása: http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/982462_VW_Golf_4_20.. én erre az autóra gondoltam, akkor ez biztos pdtdi?mert 116lóvas és 6sebességes.mert ha az akkor szerintem keressek másikat.az eladó azt mondja hogy nem az de nekem gyanús kicsit.
szerintem ez az! Ez pont az a ritka 115 lóerõs, amit még a 130 lovas elõtt csináltak, ez az évjárat alapján is stimmel, mert 2000-es, tehát még épp 2001 elõtti
A kérdező hozzászólása: hát ez kár de azért köszi a választ :D
Hello! Mivel nagyon hajszoltam PDTDI motorral felszerelt Golfot így észrevettem egy detailt, ami alapján a legegyszerûbben, az elsõ ránézésre(anélkül hogy levedd a motortakaró fedelet) meg tudod különböztetni a dízelmotrokat, hogy az most PDTDI vagy sima TDI.Ez a rész pedig az olajbeöntõ nyílás.Ha felnyitod a motorháztetõt akkor, ha jobb oldalon van az PDTDI, ha pedig bal oldalon akkor sima TDI.Passatoknál más a helyzet mert ott nem keresztben van elhelyezve a motor, hanem hosszában van, de ez alapján logikusan kikövetkeztetheted, csak fordítsd meg a felyedben 90 fokkal :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!