Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, mikor van (56 db)

Nagyon rendszertelen menstruáció esetén (olykor16napra, 23napra, 27napra jön meg), honnan tudhatom mikor van peteérésem? Azt olvastam van, hogy csak 2-3havonta van valakinek peteérése, honnan lehet ezt tudni?

Legjobb válasz: etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.

etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.
baromság. havonta van peteérésed legalább (plusz lehet spontán is). rendszertelen menzesz esetén lehetetlen kiszámolni, még rendszeresnél is rizikós, mert csak utólag derül ki. a menzesz ELÕTT 14 nappal VOLT.
Mindig van minimális peteérésed, védekezés szempontjából hülyeség a naptárazás. Ha meg kimondottan gyereket akarsz, akkor 2-3 naponta lehet próbálkozni..:)
shanana, általánosságban beszéltem normál ciklusról.
Nincs olyan, hogy "minimális" peteérés. És az sem igaz, hogy havonta van mindenkinek. Úgy tudod meg, hogy van-e, ha hõmérõzõl. Nézz utána neten a módszernek.
Ennyire rendszertelennél maximum ovuteszttel.
Ha ilyen rendszertelen a menstruációd, akkor menj orvoshoz!! És ha már ott jársz, akkor felteheted neki a kérdéseidet, mert õ biztosan tud értelmes választ adni. De ilyen rendszertelenség szerintem tényleg orvost kíván.

Honnan tudhatom, mikor elég a tejem és mikor van még szüksége a kicsinek a szopira?

Tegnap jöttünk haza a kórházból, ma 4 napos a babó. Utolsó ájszakám ráment a kórházban, hogy beinditsam a tejet, de egész egyszer?en nem tudom megitélni, hogy a baba eleget szopott-e, vagy kell még neki. Ugyanis állandóan eszi a kezét, nyitogatja a száját, nem tudom kiismerni. Állandóan sirok, mert annyira sajnálom. Tejem van, de nem tudom, hogy elég-e neki. Kaptam egy tápszer receptet a kórházból, de hogy váltsam ki a gyerek nevére, ha TAJ száma sincs??? És egyedül vagyok itthon, senki nem tud segiteni... Mecsek tejszapritó teát iszok napi 3 alkalommal és legalább 2-2.5 l vizet. Teljesen össze vagyok törve...

Legjobb válasz: Elõször is: teljesen természetes, hogy össze vagy zavarodva, nem ismeritek egymást még a kicsivel, egy kicsit több idõ kell, hogy magabiztosan tudj körülötte mûködni, de ez is eljön majd. :) Ha beindult a tejed, az nagyon jó, és valószínûleg elég a babádnak, mert ilyenkor a szervezeted még jóval több tejet termel, mint amit a kicsid megenne, a kereslet-kínálat egyensúlya csak késõbb áll be. Ilyen pici babánál az a legjobb, hogy megpróbálod mindig cicire tenni, ha látsz rajta bármi olyan jelet, ami az éhségét jelentheti - szájtátogatás, cuppogás, kézevés, sírás. Akármennyi idõ is telt el a legutóbbi evése óta, tedd cicire, és ha éhes, szopni fog. Lehet, hogy akkor is szopni fog, ha nem éhes, és csak egy kis anyára van szüksége, hagyd hogy cumizzon rajtad. Mennyi pisis pelusa van egy nap? Ezen jól le lehet mérni, hogy eleget eszik-e. 6-7 pisinek kellene lennie.

Elõször is: teljesen természetes, hogy össze vagy zavarodva, nem ismeritek egymást még a kicsivel, egy kicsit több idõ kell, hogy magabiztosan tudj körülötte mûködni, de ez is eljön majd. :) Ha beindult a tejed, az nagyon jó, és valószínûleg elég a babádnak, mert ilyenkor a szervezeted még jóval több tejet termel, mint amit a kicsid megenne, a kereslet-kínálat egyensúlya csak késõbb áll be. Ilyen pici babánál az a legjobb, hogy megpróbálod mindig cicire tenni, ha látsz rajta bármi olyan jelet, ami az éhségét jelentheti - szájtátogatás, cuppogás, kézevés, sírás. Akármennyi idõ is telt el a legutóbbi evése óta, tedd cicire, és ha éhes, szopni fog. Lehet, hogy akkor is szopni fog, ha nem éhes, és csak egy kis anyára van szüksége, hagyd hogy cumizzon rajtad. Mennyi pisis pelusa van egy nap? Ezen jól le lehet mérni, hogy eleget eszik-e. 6-7 pisinek kellene lennie.
Olvasgasd a La Leche Liga honlapját, nekem sokat segített. Tanácsaim: -ha van elég pisis, meg kakis pelus az oké, van elég tejed -meg látod, hogy nyugodt nem feszült a baba (persze nem etetés elõtt) -ne használd a mérleget !!!!(annyit), mert sosem fogja az elõírt mennyiséget szopizni (este mindíg kevesebb, de az a tej sûrûbb, zsírosabb) -tej nagyja a szoptatás alatt termelõdik (nem 2 szopi között) -aludj a babáddal egyidõben délután, jót fog tenni -a kecskerutafüvet édesköménnyel javaslom, próbáld ki, nekem bevált -egyél rendszeresen ha kell éjszaka is -és ne aggódj ezzel nagyon sokan (én is) így voltam, elmúlt, és nagyon jó lett. Bízz benne!
szia, 4. válaszoló vagyok. nekem nem jött semmi, csakis avent mellszívóval. eléõtte teljesen bedurrant a cicim, a csecsemõsök kézzel se tudtak pár cseppnál többet kipréselni. a babám az elején 1 hétig az intenzíven volt, nem tudtam szoptatni, 1 hónap kínlódás árán álltunk át a tápról a cicire. de megérte. egyébként meg akármennyit is tudsz bárhogy kifejni, annál a baba jóval többet ki tud szopni.
Nekem a kórházban úgy sikerült beindítani a tejleadó reflexet, hogy azt mondogattam magamban: csinálok neki tejet, hogy jó legyen neki. Végig a babámra gondoltam, aki inkubátorban volt, mert besárgult.
Fejni én is csak nagyon nehezen tudok, pedig még most is szinte csak szopik a héthósom, úgyhogy nem a mennyiséggel van a gond, csak arról van szó, hogy nehezen indul be a reflexem a mellszívóra. Csak akkor indul be néhanapján, ha a gyereket nézem, és kifejezetten a száját, valamint felidézem az érzést, ahogy szopik. :) Így megy.. próbáld ki, hátha.
Szia! A fejéssel kapcsolatban próbáltad a maszírozást. Jó alaposan át kell dögönyözni a cicit aztán fejni egy kicsit, ismét átmaszírozni majd fejni. Ha kemény, feszülõs a melled akkor biztos ott a tejcsi. A babát pedig minnél gyakrabban tedd cicire az is segít. Neked is a tejtermelésbe, meg neki is ha éhes vagy csak meg akar nyugodni. A szopit neki és neked is tanulnod kell. Elsõ babámmal semmi gondom nem volt, azt hittem ennél könnyebb dolog nincs is. Most a picivel eleinte mi is megkínlódtunk de aztán 1-2 hét alatt kiismertük egymást és már minden rendben. :)
Táp meg cukros víz... ennyi eszük van abban a kórházban?? Te egyiket se add, a cukros vizet még csak eszedbe se jusson!!!! Az én babám nem szopott, fejtem neki kezdettõl fogva, úgyhpogy tisztában vagyok a mennyiségekkel. Ilyen pici babának egy szopinál bõven elég 20-30 mili, ami alig több, mint egy evõkanálnyi. Ne aggódj! Nem véletlenül tilos a tejelõ teheneket stresszelni. A szoptató anyának is elmehet a teje nagyon hamar az idegeskedéstõl. Szóval a sírás tilos. Ezenkívül sok anya van, aki egyszerûen nem tud fejni, . Köztük van az unokatesóm, aki mindkét babáját másfél éves koráig szoptatta, de soha egyetlen csepp tejet nem tudott kifejni. Miért? Mert csak akkor jön a tej, ha van tejleadó reflex. Ennek a beindításához elég a puszta csecsemõsírás, de lehet csurig a cicid tejjel, robbanásig feszülve, mégse indul be a tejleadó reflex, ha pl ideges vagy (hogy elég-e a tejed, vagy sietni kell). A tejleadást az agyalapi mirigy szabályozza a prolaktin hormon révén, úgyhogy vedd szó szerint: minen a fejben dõl el. Ha a baba szépen fejlõdik, jó kedélyû, nem aluszékony, 2-4 óránként szopizni kér, napi 6-7 pisi pelusa van, akkor nem kell aggódnod: eleget szopik. Tejszaporításra meg nekem leginkább a görögszénamag-tea vált be.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendesek vagytok, köszi szépen. Az még a probléma, hogy nem tudok fejni. Se géppel, se kézzel, mert nem jön semmi. Akkor ez a kicsi baba mit eszik??? Ha rányomok a bimbóudvarra, jön tej, de többet képtelen vagyok kipréselni. A kórházban kiegészitésként tápolták és cukros vizezték. Én egyiket se adjam? Totál ki vagyok merülve már.
szia, ha van elég tejed, eszedbe se jusson tápot adni! figyeld ababádat. ha sír, nézd meg a pelenkáját, nem az zavarja e. vagy nincs melege, nem fázik e. az is lehet egyszerûen csak kézben szerten lenni. ha mellre rakod, és éhes, akkor elkezd szopni, ha nem éhes, akkor kiköpi. ha ezek után is sír, akkor nem az éhség volt a baja. az enyém is elég nyûgi volt az elején, sokat volt kézben, de volt elég tejem, és a mai napig is kap még cicit alvás elõtt, 18 hós. igyál sokat, szoptatás után fejjél még, és ne idegeskedj! ha nagyon bizonytalan vagy, az is megoldás, ha leméred szoptatás utána babád, hogy mennyit evett, ha nincs mérlegetek, kérd meg a védõnõt, hadd csinálj próbaszoptatást, és akkor ott megszoptatod, utána lemérik, és megnyugszol. :) egyébként a receptet ki tudod váltani, mert van már taj száma, csak még a kártya nem jött meg. de sztem ne váltsd még ki. ;)
Ja és még valami: nehéz megítélni, hogy mennyi elég egy újszülöttnek. Van amelyik baba ügyesen szopik, és elégedetten elalszik órákra - nála ez jelenti azt, hogy eleget evett. Van a besárgult aluszékony baba, aki annak ellenére elalszik, hogy még kopog a szeme az éhségtõl. Van a hasfájós baba, aki sír, sírdogál a fájdalom miatt, pedig eleget evett, sõt, lehet hogy túl sokat is. Vannak a többemberes, nyûgösebb babák, akik annak ellenére sírnak sokat, hogy tele a pocak és semmi hasfájás - nekik egyszerûen csak nehéz a kinti létre való átállás. Szóval sokféle baba lehet... A biztos az, hogy gyakran kínálod cicivel, amikor a legapróbb gyanúd támad, és figyeled a pelusokat. Mérheted is szopi elõtt-után.
A baba gyomra még elég kicsike, nagyon kevés tejjel is beéri. Egy ekkora babánál még nehéz kiismerni a jeleket, még most szoktok össze. Egy újszülött akár 12-15x is szophat egy nap, fõleg ebben a melegben! A pelenkák számát figyeld, kakis és pisi pelusnak is lennie kell, kb 6-7 db-nak. Ha étkezés után nyugodt, nem sír még, akkor valószínû jóllakott. Ha sír célszerû megböfiztetni, mert lehet, hogy csak a levegõ szorult be neki! Egy ekkora babánál a szoptatási idõ is elég hosszú, akár 30 perc is lehet! Ha van tejed, volt tejbelövellésed, akkor feleslegesen aggódsz, mert ha igény szerint szoptatsz, akkor lesz elég tejed babának. De ha már a 4. napon idegeskedsz, akkor mi lesz késõbb? Szerintem nyugodj meg, mert ez a legfontosabb a baba számára is!
Hívd fel a védõnõdet, gyerekorvost. Biztos tudnak valahogy segíteni. A tápszert csak biztonsági okokból váltsd majd ki, hogy legyen. Én megnyugodtam tõle, de végül nem használtam fel.Azt meg hogy elég e a tej majd a súlya megmondja. ha szopizik elégszer, éhenhalni nem fog, nyugi.

Mit kell érteni alsó szigetelésen? Honnan tudhatom hogy van-e szigetelés?

Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Ház vásárlás elött állok. Ugye fontos hogy van-e alsó szigetelés. Ezt honnan tudhatom, hogy alulról van-e szigetelve egy ház? Pl. ahol most lakom régi cementlapos a folyosó és a fürdő, kamra betonozott nincs is semmi gond, száraz minden. Viszont mikor linóleumot tettem a kamra betonjára kicsapódott a nedvesség a falakra, penész formájában. Azt mondják azért mert nincs szigetelve. Mit kell érteni alsó szigetelésen? Honnan tudhatom hogy van-e szigetelés?

Legjobb válasz: Van pince a ház alatt?

Van pince a ház alatt?
létezik víz és hõszigetelés. a beton alap fölé a fal alá vízszigetelést raknak, hogy a talaj nedvessége ne szivárogjon fel a falakba. ugyanígy szigetelik víz ellen az aljzatbetont-járófelületet is; alul van egy komplett vízzáró réteg. valamint szigetelnek hõmegtartás miatt is, falat, lábazatot és aljzatot is. hõszigetelés csak mostanában divat, víz elleni szigetelés általában a régi vályogházaknál nincsen meg.
A kérdező hozzászólása: Hát amibe én lakom 1920ba épült tégla, de ez sincs szigetelve.
A gombák nem elsõ sorban a linóleum miatt keletkeztek. A pára elsõsorban az ablakon és az ajtón távozik, a cement is elnyel valamennyit, de nem ennek kéne lenni a mérvadónak, mert fordítva is elsülhet ha az nedves vagy kiegyenlített. Ha párás a kamra és bezárod az ablakot, ott lesz a penész ha van linóleum ha nincs. Ha nincs ablaka se szellõzõje, akkor viszonyt a falak és az aljzat az ami elvezeti a párát, igaz nagyon gyéren.
1880-tól az 1960-as évekig csak 1 rétegû kátránypapíros falszigetelés volt az alap és az elsõ téglasor között... A padló alatt csak beton, alatta salak van, alatta meg az anyaföld.

Honnan tudhatom, hogy van-e esetleg sárgatest elégtelenségem? (hőmérsékleti görbe alapján előfordulhat, de nem tudom annyira kiértékelni) Ha az van, mi a teendő?

Legjobb válasz: Ha a peteérés utáni fázis rövid azaz 12 napnál rövidebb, vagy esetlega a mensit több napos pecsételés elõzi meg, akkor elképzelhetõ de nem biztos a SE. Ha az van, akkor terhesség esetén a doktor felír hormontablettát, ami pótolja. De pl. hormonvérvételre nem nagyon utalnak be a dokik. Én elvetéltem szilveszterkor majd kértem hogy nézzenek meg, azt mondta az orvso hogy egy vetélés után még nem néznek. Majd ha újból. Eléggé felhúztam magam, de az megnyugtató, ha újból pozit tesztelek rohanhatok az orvoshoz és felír valami gyógyszert. Legalábbis azt mondta.

Ha a peteérés utáni fázis rövid azaz 12 napnál rövidebb, vagy esetlega a mensit több napos pecsételés elõzi meg, akkor elképzelhetõ de nem biztos a SE. Ha az van, akkor terhesség esetén a doktor felír hormontablettát, ami pótolja. De pl. hormonvérvételre nem nagyon utalnak be a dokik. Én elvetéltem szilveszterkor majd kértem hogy nézzenek meg, azt mondta az orvso hogy egy vetélés után még nem néznek. Majd ha újból. Eléggé felhúztam magam, de az megnyugtató, ha újból pozit tesztelek rohanhatok az orvoshoz és felír valami gyógyszert. Legalábbis azt mondta.
Szia! Nekünk nem jött össze a baba, és a dokim elküldött hormonos vérvételre, ahol megállapították, hogy mim nincs rendben. Kaptam rá Clostyt és mellé még Duphaston nevû gyógyszert, ami sárgatestet tartalmaz. Szerintem mindenképp menj el Te is dokihoz, õ biztos tud segíteni.

14 évesen (szűz) alakulhat ki ciszta? Mik a tünetei? Kimaradhat miatta menstruáció? Honnan tudhatom hogy van-e cisztám?

Valaki segítsen!

Legjobb válasz: nekem volt cisztám de 23éves vagyok és nemrég. én éreztem hogy ott nagyon fáj. de ha félsz vagy valami nincs rendben úgy érzed, menj el nõdokihoz anyukád elkísér , és tényleg ne félj tõle.

nekem volt cisztám de 23éves vagyok és nemrég. én éreztem hogy ott nagyon fáj. de ha félsz vagy valami nincs rendben úgy érzed, menj el nõdokihoz anyukád elkísér , és tényleg ne félj tõle.
A kérdező hozzászólása: nekem nem fáj semmim. csak kb. 2 hónapja nem jött meg, és gondolkoztam azon, hogy esetleg emiatt.de köszi:)
hááát 2hónap még 14éves korban nem gáz.:) akkor még nem állt be nekem sem. lehet egy évig kimarad és után a jön majd meg rendesen
Ilyen korban a maximum fél éves kimaradás még normális, utána kell orvoshoz menni. :)
Ahogy az elõzõ válaszoló is írta, ilyen fiatalon akár fél év is lehet 2 menstruáció között. Ha nincs semmi kellemetlen tüneted, akkor nem kell aggódnod.
Nincs semmi bajod, nyugi! 17 éves korodig bármi megtörténhet, az is hogy hónapokra kimarad.

Mi a különbség a golf4 1.9tdi ben amiben 5illetve 6 sebességes váltó van? Honnan tudhatom hogy pdtdi is az autó?

Legjobb válasz: sima TDI-ben tudtommal csak 5 sebességes váltó van. PD TDI-bõl van mind2. Egyrészt onnan tudhatod, hogy pd tdi csak 2001-tõl van szerintem, másrészt a ha a motortérben nem utal erre semmi, akkor a motorkód alapján megnézed, vagy simán megnézed a forgalmiban hány kilówatt. A sima 1.9 TDI-bõl az erõsebb ugye 110 lóerõ, az 81 KW kb. e körül kell legyen a forgalmiban, meg van a 90 lovas, értelemszerûen az még kevesebb. A 130lóerõs PD TDI-nek a forgalimjában viszont 95-96 KW kell legyen kb. Ezen kívül az elsõ PD TDI-k között volt talán 115 lóerõs, kb. egy évig max, illetve késõi évjáratokban volt 150 lóerõs is, de ezek ritkák... A váltón kívül egyébként mûszakilag nincs különbség 5-és 6 sebességes között, a 6-osban rövidebbek a fokozatok, ennyi.

sima TDI-ben tudtommal csak 5 sebességes váltó van. PD TDI-bõl van mind2. Egyrészt onnan tudhatod, hogy pd tdi csak 2001-tõl van szerintem, másrészt a ha a motortérben nem utal erre semmi, akkor a motorkód alapján megnézed, vagy simán megnézed a forgalmiban hány kilówatt. A sima 1.9 TDI-bõl az erõsebb ugye 110 lóerõ, az 81 KW kb. e körül kell legyen a forgalmiban, meg van a 90 lovas, értelemszerûen az még kevesebb. A 130lóerõs PD TDI-nek a forgalimjában viszont 95-96 KW kell legyen kb. Ezen kívül az elsõ PD TDI-k között volt talán 115 lóerõs, kb. egy évig max, illetve késõi évjáratokban volt 150 lóerõs is, de ezek ritkák... A váltón kívül egyébként mûszakilag nincs különbség 5-és 6 sebességes között, a 6-osban rövidebbek a fokozatok, ennyi.
A kérdező hozzászólása: http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/982462_VW_Golf_4_20.. én erre az autóra gondoltam, akkor ez biztos pdtdi?mert 116lóvas és 6sebességes.mert ha az akkor szerintem keressek másikat.az eladó azt mondja hogy nem az de nekem gyanús kicsit.
szerintem ez az! Ez pont az a ritka 115 lóerõs, amit még a 130 lovas elõtt csináltak, ez az évjárat alapján is stimmel, mert 2000-es, tehát még épp 2001 elõtti
A kérdező hozzászólása: hát ez kár de azért köszi a választ :D
Hello! Mivel nagyon hajszoltam PDTDI motorral felszerelt Golfot így észrevettem egy detailt, ami alapján a legegyszerûbben, az elsõ ránézésre(anélkül hogy levedd a motortakaró fedelet) meg tudod különböztetni a dízelmotrokat, hogy az most PDTDI vagy sima TDI.Ez a rész pedig az olajbeöntõ nyílás.Ha felnyitod a motorháztetõt akkor, ha jobb oldalon van az PDTDI, ha pedig bal oldalon akkor sima TDI.Passatoknál más a helyzet mert ott nem keresztben van elhelyezve a motor, hanem hosszában van, de ez alapján logikusan kikövetkeztetheted, csak fordítsd meg a felyedben 90 fokkal :D

Honnan tudom meg hogy egy rt. -nek mikor van a gyorsjelentése? Pl. Honnan tudhatom hogy mikor lesz a Sony negyedéves jelentése? Van ezzel kapcsolatos oldal?

Legjobb válasz: Mivel legtöbb esetben az üzleti év egyenlõ a naptári évvel, ezért ugyanígy van a negyedévekkel is.

Mivel legtöbb esetben az üzleti év egyenlõ a naptári évvel, ezért ugyanígy van a negyedévekkel is.
[link] Legalsó sor, next earnings announcement. Egyébként minden tõzsdei válallat honlapján van errõl információ, az Investor Relations vagy Investors stb menüpont alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! megy a zöld kéz
morningstar.com
Ti nem kommunikáltok????!!!!!! :S
Ha már azt mondja h "Ne hagyd abba...", na akkor abbahagyod, és elmész enni, vagy aludni.
ma 06:55 Akkor te se vagy valami tapasztalt, ha ezt állítod! :DDDD
A kérdező hozzászólása: Taniíts mester! :D
tegnapelõtt 08:38 Aha... Mondom én, hogy nem vagy valami tapasztalt! Egy 35 éves nõnek másfél perc alatt okoztam elég nagy orgazmust farmeren (!) keresztül. Senki nem mondja hogy ez elég egy kiéhezett nõnek, de a jelenlegi barátnõmet is bármikor elélveztetem ruhán keresztül és õ is 30 fölött van. Hidd el hogy akár egy csókkal is el lehet élveztetni egy nõt!
ruhán keresztül felizgatni lehet csak orgazmushoz több kell: az nem csak annyi, h élvezte, hanem attól sokkal több....;-)
azért hogy te élvezd..a ruhán bévül inkább akkor lesz orgazmus.. és akkor hagyd abba ha mondja vagy ilyenkor más az arca mint orgazmus közbe..:)
hát, biztosan jobban örülne ha nem lenne ott az a ruha...
miért nem kérdezed meg tõle? basszus, ember..szoktál te beszélgetni?
A kérdező hozzászólása: :DDD
Azért, mert alszik.
A kérdező hozzászólása: ruha alatt pl egy bugyit értek, de rosszul kérdeztem. azért hagyja magát mert élvezi vagy azért hagyja magát bugyin keresztül simogatni, mert azt hiszi, hogy én élvezem? :D
Csak hogy egy értelmes válasz legyen: a nõ pupillái kitágulnak, libabõrös lesz, beleremeg... remélem ezek közül legalább egyet észleltél. amúgy ruha alatt mit értesz? mert nem mind1, hogy egy tangát vagy egy sínadrágot :P
6:55 vagyok, elég tapasztalatom van, hidd el, 30 múltam nemrég. De a kedvedért javítom magam. Az igazi nõnek nem elég, ha ruhán keresztül simogatják, tehát így nem lesz orgazmusa. A 14 éves kiscsajoknak lehet, hogy elég egy érintés, de kétlem.
Ruhán keresztül nem lesz orgazmusa, bármikor abbahagyhatod.
Amikor azt mondja " Semmi gond, próbálkozni lehet"
06-24 10:39 A net televan szakirodalommal. Hogyan kell puncit nyalni, a csikló, a punci gasztronómiája, 35 legforróbb szextipp, leggyakoribb nõi fantáziák, a nõi kezek dícsérete, stb. Ezerszámra találsz ilyeneket.

Honnan tudhatom, hogy mikor van peteérésem? Hőmérőzni hogyan kell, mikor? Azzal megtudom állapítani?

Nem mindíg jön meg a mensim,hónapokat kihagy.

Legjobb válasz: Elõször is ajánlatos felkeresni egy dokit,aki talán elküld hormonális vérvételre! Így nem is biztos,hogy van péd ha össze-vissza jön meg. Hõmérõzni mindig ébredéskor kell nyelv alatt mérve. Ajánlatos regisztrálnod a ciklus.hu-n és ott vezetni. Ovulációkor leesik a hõ,majd hírtelen megemelkedik az alaphõ felé.Ennek így is kell maradnia a következõ mensiig,ha van baba ha nincs. Figyeld a tested jelzéseit(ha vannak). Nyák,hasi fájdalom stb. A legjobb pedig az ovulációs teszt használata. Ez megmutatja a tutit!

Elõször is ajánlatos felkeresni egy dokit, aki talán elküld hormonális vérvételre! Így nem is biztos, hogy van péd ha össze-vissza jön meg. Hõmérõzni mindig ébredéskor kell nyelv alatt mérve. Ajánlatos regisztrálnod a ciklus.hu-n és ott vezetni. Ovulációkor leesik a hõ, majd hírtelen megemelkedik az alaphõ felé.Ennek így is kell maradnia a következõ mensiig, ha van baba ha nincs. Figyeld a tested jelzéseit(ha vannak). Nyák, hasi fájdalom stb. A legjobb pedig az ovulációs teszt használata. Ez megmutatja a tutit!
Hõmérséklet alakulása a ciklusban: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml Mikor van ovuláció: http://babatervezok.otthona.net/ovulacio.shtml Hõt mérni minden reggel ébredés után, felkelés elõtt, azonos idõben, azonos helyen kell mérni. Hónaljban nem jó. Szájban vagy hüveloyben mérd. Grafikonok ábrázold, így lehet követni. A legjobb a ciklus.hu
A kérdező hozzászólása: És hogyan használjam a ciklus.hu-t?
A ciklus.hu-n regisztrálni kell, minden le van írva érthetõen. Amikor ez megvan, onnantól kezdve méred a hõdet, azt is be tudod írni, az menszeszedet is, nyákodat, méhszáj elhelyezkedését, szóval mindent. A kalkulátor kiadja, hogy mikor fog megjönni, mikor lesz az ovud.

Teherbe eshetek, ha nincs rendszeres menstruaciom? Honnan tudhatom hogy mikor van peteeresem?

Nagyon szeretnenk egy babat a parommal de mar tobb mint egy feleve elmegy bennem es semmi.Igaz a menstruaciom nagyon rendszertelen,az utolso Junius 13-an kezdodott es 19-ig tartott,ma Augusztus 17-en ujra megjott .Juliusban nem volt eggyaltalan.Fogamzasgatlot nem szeretnek szedni mert kell a baba ,ha valaki tud valami termeszetesebb dolgot,peldaul noveny kivonatu dolgokat .Nagyon szeretnenk ezt a babat ,es nem ertem mi okozza a menstruacio hianyomat felek,megis igy mikor van peteeresem,es ha eggyutt vagyunk a parommal mert nem estem annyi ideje teherbe?Koszonom a valaszokat elore is es kerem aki tud valami hasznosat irjon.

Legjobb válasz: Elsö lépésként menj el nögyógyászhoz, hogy vizsgálják ki, hogy miért nincs rendszeresen meg a menzeszed. Erre normális orvos NEM fogamzásgátlót ír, mert az nem rendbehozza, hanem csak elnyomja a természetes szabályzást. Amig nem tudni, hogy mi az ok, addig nem is lehet kezelni, és amit nincs rendszeresen peteérésed, addig nem sok esélye van a babának.

Elsö lépésként menj el nögyógyászhoz, hogy vizsgálják ki, hogy miért nincs rendszeresen meg a menzeszed. Erre normális orvos NEM fogamzásgátlót ír, mert az nem rendbehozza, hanem csak elnyomja a természetes szabályzást. Amig nem tudni, hogy mi az ok, addig nem is lehet kezelni, és amit nincs rendszeresen peteérésed, addig nem sok esélye van a babának.
valszeg hormonális betegséged van keress fel egy jó endokrinológust leginkább a mensmentist ajánlom õk ilyen esetekre vannak specializálódva. Mindenképpen kell 3. 21. napi hormon sor és egy terheléses cukor+inzulin vizsgálat..
Nálam ugyan így volt.40-50 napos volt a ciklusom egy évig. Nekem a hõmérõzés meg a cickafark+palástfû tea segített vissza állítani a ciklusomat.3 teás ciklusban tökéletes ciklusom lett és jött a baba. 10 hkm (azért azt megjegyzem hogy a a tea csak kisebb bajokra gyógyír.Nem csodaszer, mindent nem tud helyre hozni, így nem árt ha elõször orvossal megnézeted magad.A hõmérõzés azért jó mert legalább látod hogy van-e egyáltalán peteérésed)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!