Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, mikor (198 db)

Nagyon rendszertelen menstruáció esetén (olykor16napra, 23napra, 27napra jön meg), honnan tudhatom mikor van peteérésem? Azt olvastam van, hogy csak 2-3havonta van valakinek peteérése, honnan lehet ezt tudni?

Legjobb válasz: etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.

etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.
baromság. havonta van peteérésed legalább (plusz lehet spontán is). rendszertelen menzesz esetén lehetetlen kiszámolni, még rendszeresnél is rizikós, mert csak utólag derül ki. a menzesz ELÕTT 14 nappal VOLT.
Mindig van minimális peteérésed, védekezés szempontjából hülyeség a naptárazás. Ha meg kimondottan gyereket akarsz, akkor 2-3 naponta lehet próbálkozni..:)
shanana, általánosságban beszéltem normál ciklusról.
Nincs olyan, hogy "minimális" peteérés. És az sem igaz, hogy havonta van mindenkinek. Úgy tudod meg, hogy van-e, ha hõmérõzõl. Nézz utána neten a módszernek.
Ennyire rendszertelennél maximum ovuteszttel.
Ha ilyen rendszertelen a menstruációd, akkor menj orvoshoz!! És ha már ott jársz, akkor felteheted neki a kérdéseidet, mert õ biztosan tud értelmes választ adni. De ilyen rendszertelenség szerintem tényleg orvost kíván.
vérzel
Nincs neked édesanyád, aki elmagyarázná?
vezess róla pontosan menzesz naptárat és tudni fogod...
Az elsöröl kérdezel? Mennyi idös vagy?
Hány éves vagy? Nõ a melled? Szõrösödik a puncid és a hónaljad? Van fehérfolyásod?

Több halam terhes mit csináljak? Honnan tudhatom mikor kell külön tenni?

Guppijaim és xifóim közül többnek is jó nagy hasa van már. Van ilyen m?anyag 2 részes szül? szobám meg egy 18 literes aksim. Az aksiba tehetek mondjuk kett?t szülni? Vagy oda majd csak az ivadékokat tegyem? Mib?l tudom, hogy már szülni fog? Ennyi halat nem tudok gondozni és el szeretném adni ?ket olcsón. Szerintetek mennyiért?

Legjobb válasz: Ingyen vagy csokiért/sörért.

Ingyen vagy csokiért/sörért.
A kérdező hozzászólása: Ó hát köszi a hasznos választ, de a sört nem szeretem. Mondjuk 50 ft/db sok?
Milyen genetikailag módosított halaid vannak amik szülnek?
A kérdező hozzászólása: Ezt nem értem. Xifók és guppik vannak. Genetikailag módosítottak? Kérhetném, hogy a kérdéseimre is próbáljatok válaszolni? nagyon fontos lenne.
50 ft/darab?! Max 5 forint... Ezek elevenszülõk, ha meglátják egymást máris halakat szülnek.
A kérdező hozzászólása: Ok én ezt csak úgy kérdeztem. Akkor ingyen fogom. Nem meggazdagodni akarok én. A többiben tudnátok segíteni?
Boltban 350-400 forintért árulnak egy guppit, ha el akarod adni a kicsiket nyugodtan megpróbálkozhatsz egy 80-130 ft közötti árral! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Kedves utolsó! Én is a bolti árakból kiindulva gondoltam. Úgy gondoltam, hogy nevelgetem õket és annyiért adom, hogy a kajájukra legyen meg a pénz.
Igen is van kereslet az elevenszülõk iránt is. 100-150 ft-ért vesztegetik a szebbeket 2-3 cm körül.

Honnan tudhatom, mikor elég a tejem és mikor van még szüksége a kicsinek a szopira?

Tegnap jöttünk haza a kórházból, ma 4 napos a babó. Utolsó ájszakám ráment a kórházban, hogy beinditsam a tejet, de egész egyszer?en nem tudom megitélni, hogy a baba eleget szopott-e, vagy kell még neki. Ugyanis állandóan eszi a kezét, nyitogatja a száját, nem tudom kiismerni. Állandóan sirok, mert annyira sajnálom. Tejem van, de nem tudom, hogy elég-e neki. Kaptam egy tápszer receptet a kórházból, de hogy váltsam ki a gyerek nevére, ha TAJ száma sincs??? És egyedül vagyok itthon, senki nem tud segiteni... Mecsek tejszapritó teát iszok napi 3 alkalommal és legalább 2-2.5 l vizet. Teljesen össze vagyok törve...

Legjobb válasz: Elõször is: teljesen természetes, hogy össze vagy zavarodva, nem ismeritek egymást még a kicsivel, egy kicsit több idõ kell, hogy magabiztosan tudj körülötte mûködni, de ez is eljön majd. :) Ha beindult a tejed, az nagyon jó, és valószínûleg elég a babádnak, mert ilyenkor a szervezeted még jóval több tejet termel, mint amit a kicsid megenne, a kereslet-kínálat egyensúlya csak késõbb áll be. Ilyen pici babánál az a legjobb, hogy megpróbálod mindig cicire tenni, ha látsz rajta bármi olyan jelet, ami az éhségét jelentheti - szájtátogatás, cuppogás, kézevés, sírás. Akármennyi idõ is telt el a legutóbbi evése óta, tedd cicire, és ha éhes, szopni fog. Lehet, hogy akkor is szopni fog, ha nem éhes, és csak egy kis anyára van szüksége, hagyd hogy cumizzon rajtad. Mennyi pisis pelusa van egy nap? Ezen jól le lehet mérni, hogy eleget eszik-e. 6-7 pisinek kellene lennie.

Elõször is: teljesen természetes, hogy össze vagy zavarodva, nem ismeritek egymást még a kicsivel, egy kicsit több idõ kell, hogy magabiztosan tudj körülötte mûködni, de ez is eljön majd. :) Ha beindult a tejed, az nagyon jó, és valószínûleg elég a babádnak, mert ilyenkor a szervezeted még jóval több tejet termel, mint amit a kicsid megenne, a kereslet-kínálat egyensúlya csak késõbb áll be. Ilyen pici babánál az a legjobb, hogy megpróbálod mindig cicire tenni, ha látsz rajta bármi olyan jelet, ami az éhségét jelentheti - szájtátogatás, cuppogás, kézevés, sírás. Akármennyi idõ is telt el a legutóbbi evése óta, tedd cicire, és ha éhes, szopni fog. Lehet, hogy akkor is szopni fog, ha nem éhes, és csak egy kis anyára van szüksége, hagyd hogy cumizzon rajtad. Mennyi pisis pelusa van egy nap? Ezen jól le lehet mérni, hogy eleget eszik-e. 6-7 pisinek kellene lennie.
Olvasgasd a La Leche Liga honlapját, nekem sokat segített. Tanácsaim: -ha van elég pisis, meg kakis pelus az oké, van elég tejed -meg látod, hogy nyugodt nem feszült a baba (persze nem etetés elõtt) -ne használd a mérleget !!!!(annyit), mert sosem fogja az elõírt mennyiséget szopizni (este mindíg kevesebb, de az a tej sûrûbb, zsírosabb) -tej nagyja a szoptatás alatt termelõdik (nem 2 szopi között) -aludj a babáddal egyidõben délután, jót fog tenni -a kecskerutafüvet édesköménnyel javaslom, próbáld ki, nekem bevált -egyél rendszeresen ha kell éjszaka is -és ne aggódj ezzel nagyon sokan (én is) így voltam, elmúlt, és nagyon jó lett. Bízz benne!
szia, 4. válaszoló vagyok. nekem nem jött semmi, csakis avent mellszívóval. eléõtte teljesen bedurrant a cicim, a csecsemõsök kézzel se tudtak pár cseppnál többet kipréselni. a babám az elején 1 hétig az intenzíven volt, nem tudtam szoptatni, 1 hónap kínlódás árán álltunk át a tápról a cicire. de megérte. egyébként meg akármennyit is tudsz bárhogy kifejni, annál a baba jóval többet ki tud szopni.
Nekem a kórházban úgy sikerült beindítani a tejleadó reflexet, hogy azt mondogattam magamban: csinálok neki tejet, hogy jó legyen neki. Végig a babámra gondoltam, aki inkubátorban volt, mert besárgult.
Fejni én is csak nagyon nehezen tudok, pedig még most is szinte csak szopik a héthósom, úgyhogy nem a mennyiséggel van a gond, csak arról van szó, hogy nehezen indul be a reflexem a mellszívóra. Csak akkor indul be néhanapján, ha a gyereket nézem, és kifejezetten a száját, valamint felidézem az érzést, ahogy szopik. :) Így megy.. próbáld ki, hátha.
Szia! A fejéssel kapcsolatban próbáltad a maszírozást. Jó alaposan át kell dögönyözni a cicit aztán fejni egy kicsit, ismét átmaszírozni majd fejni. Ha kemény, feszülõs a melled akkor biztos ott a tejcsi. A babát pedig minnél gyakrabban tedd cicire az is segít. Neked is a tejtermelésbe, meg neki is ha éhes vagy csak meg akar nyugodni. A szopit neki és neked is tanulnod kell. Elsõ babámmal semmi gondom nem volt, azt hittem ennél könnyebb dolog nincs is. Most a picivel eleinte mi is megkínlódtunk de aztán 1-2 hét alatt kiismertük egymást és már minden rendben. :)
Táp meg cukros víz... ennyi eszük van abban a kórházban?? Te egyiket se add, a cukros vizet még csak eszedbe se jusson!!!! Az én babám nem szopott, fejtem neki kezdettõl fogva, úgyhpogy tisztában vagyok a mennyiségekkel. Ilyen pici babának egy szopinál bõven elég 20-30 mili, ami alig több, mint egy evõkanálnyi. Ne aggódj! Nem véletlenül tilos a tejelõ teheneket stresszelni. A szoptató anyának is elmehet a teje nagyon hamar az idegeskedéstõl. Szóval a sírás tilos. Ezenkívül sok anya van, aki egyszerûen nem tud fejni, . Köztük van az unokatesóm, aki mindkét babáját másfél éves koráig szoptatta, de soha egyetlen csepp tejet nem tudott kifejni. Miért? Mert csak akkor jön a tej, ha van tejleadó reflex. Ennek a beindításához elég a puszta csecsemõsírás, de lehet csurig a cicid tejjel, robbanásig feszülve, mégse indul be a tejleadó reflex, ha pl ideges vagy (hogy elég-e a tejed, vagy sietni kell). A tejleadást az agyalapi mirigy szabályozza a prolaktin hormon révén, úgyhogy vedd szó szerint: minen a fejben dõl el. Ha a baba szépen fejlõdik, jó kedélyû, nem aluszékony, 2-4 óránként szopizni kér, napi 6-7 pisi pelusa van, akkor nem kell aggódnod: eleget szopik. Tejszaporításra meg nekem leginkább a görögszénamag-tea vált be.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendesek vagytok, köszi szépen. Az még a probléma, hogy nem tudok fejni. Se géppel, se kézzel, mert nem jön semmi. Akkor ez a kicsi baba mit eszik??? Ha rányomok a bimbóudvarra, jön tej, de többet képtelen vagyok kipréselni. A kórházban kiegészitésként tápolták és cukros vizezték. Én egyiket se adjam? Totál ki vagyok merülve már.
szia, ha van elég tejed, eszedbe se jusson tápot adni! figyeld ababádat. ha sír, nézd meg a pelenkáját, nem az zavarja e. vagy nincs melege, nem fázik e. az is lehet egyszerûen csak kézben szerten lenni. ha mellre rakod, és éhes, akkor elkezd szopni, ha nem éhes, akkor kiköpi. ha ezek után is sír, akkor nem az éhség volt a baja. az enyém is elég nyûgi volt az elején, sokat volt kézben, de volt elég tejem, és a mai napig is kap még cicit alvás elõtt, 18 hós. igyál sokat, szoptatás után fejjél még, és ne idegeskedj! ha nagyon bizonytalan vagy, az is megoldás, ha leméred szoptatás utána babád, hogy mennyit evett, ha nincs mérlegetek, kérd meg a védõnõt, hadd csinálj próbaszoptatást, és akkor ott megszoptatod, utána lemérik, és megnyugszol. :) egyébként a receptet ki tudod váltani, mert van már taj száma, csak még a kártya nem jött meg. de sztem ne váltsd még ki. ;)
Ja és még valami: nehéz megítélni, hogy mennyi elég egy újszülöttnek. Van amelyik baba ügyesen szopik, és elégedetten elalszik órákra - nála ez jelenti azt, hogy eleget evett. Van a besárgult aluszékony baba, aki annak ellenére elalszik, hogy még kopog a szeme az éhségtõl. Van a hasfájós baba, aki sír, sírdogál a fájdalom miatt, pedig eleget evett, sõt, lehet hogy túl sokat is. Vannak a többemberes, nyûgösebb babák, akik annak ellenére sírnak sokat, hogy tele a pocak és semmi hasfájás - nekik egyszerûen csak nehéz a kinti létre való átállás. Szóval sokféle baba lehet... A biztos az, hogy gyakran kínálod cicivel, amikor a legapróbb gyanúd támad, és figyeled a pelusokat. Mérheted is szopi elõtt-után.
A baba gyomra még elég kicsike, nagyon kevés tejjel is beéri. Egy ekkora babánál még nehéz kiismerni a jeleket, még most szoktok össze. Egy újszülött akár 12-15x is szophat egy nap, fõleg ebben a melegben! A pelenkák számát figyeld, kakis és pisi pelusnak is lennie kell, kb 6-7 db-nak. Ha étkezés után nyugodt, nem sír még, akkor valószínû jóllakott. Ha sír célszerû megböfiztetni, mert lehet, hogy csak a levegõ szorult be neki! Egy ekkora babánál a szoptatási idõ is elég hosszú, akár 30 perc is lehet! Ha van tejed, volt tejbelövellésed, akkor feleslegesen aggódsz, mert ha igény szerint szoptatsz, akkor lesz elég tejed babának. De ha már a 4. napon idegeskedsz, akkor mi lesz késõbb? Szerintem nyugodj meg, mert ez a legfontosabb a baba számára is!
Hívd fel a védõnõdet, gyerekorvost. Biztos tudnak valahogy segíteni. A tápszert csak biztonsági okokból váltsd majd ki, hogy legyen. Én megnyugodtam tõle, de végül nem használtam fel.Azt meg hogy elég e a tej majd a súlya megmondja. ha szopizik elégszer, éhenhalni nem fog, nyugi.

Honnan tudhatom, mi folyt ki, sperma vagy hüvelyváladék?

Óvszeres védekezés mellett szeretkezés után észrevettem egy foltot a leped?n, ami kés?bb, mikor száradt, fehéres lett. Még sose volt így, lehet, hogy spermafolt?

Legjobb válasz: Lehetett hüvelyváladék is, de nem kizárt, hogy az óvszerbõl mikor húzta le a párod, valamennyi kifolyott.

Lehetett hüvelyváladék is, de nem kizárt, hogy az óvszerbõl mikor húzta le a párod, valamennyi kifolyott.
hááát...nálunk a spermafolt száradás után színtelen. A hüvelyváladék viszont fehér.
Egyet értek.A huvelyvaladék általában fehér, a sperma viszont szintelen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Volt benne fehér is meg színtelen is, az az igazság. De megnyugtattatok kicsit :) Köszönöm!

Honnan tudhatom mi kell első osztályba?

Tud valaki segiteni?kaptam egy lapot amin össze volt foglalva,de sajnos nem találom.

Legjobb válasz: Az iskola ajtóra nincsen kitéve az a lap? Nekünk mindig ki volt írva mi kell. Hát nekünk kellett ilyen nagy papír dobókocka, meg óra, meg kisalapú elsõs füzetek, színes papír, A4-es lap, írólap (ami az a4-es fele méretû), félfamentes (vagy milyen XD) rajzlap, olló, ragasztó (stift ragasztó, ami nem folyik) szines cerka, zsírkréta, grafit ceruza (nekünk a rotringot se engedték, de az 97-be volt) a tollat se engedik, cellux esetleg... most ennyi jutott eszembe

Az iskola ajtóra nincsen kitéve az a lap? Nekünk mindig ki volt írva mi kell. Hát nekünk kellett ilyen nagy papír dobókocka, meg óra, meg kisalapú elsõs füzetek, színes papír, A4-es lap, írólap (ami az a4-es fele méretû), félfamentes (vagy milyen XD) rajzlap, olló, ragasztó (stift ragasztó, ami nem folyik) szines cerka, zsírkréta, grafit ceruza (nekünk a rotringot se engedték, de az 97-be volt) a tollat se engedik, cellux esetleg... most ennyi jutott eszembe
az órát úgy értettem, h ilyen papír óra és mûanyag mutatók vannak rajta és kézzel lehet forgatni ezen tanultuk az órát
Az elsõ válaszoló nagyon jól leírta, de menj be az iskolába szerdán, akkor van ügyelet nap, és kérj egy papírt. Az óvodából senki nem megy ugyanabba az iskolába?
A kérdező hozzászólása: megvan a papir!Köszi mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: szia! Kaptam papirt de sajnos elveszett, nem találom:(
És a legfontosabb, amiért ölnek, az a postairon... olyan ceruza, amelyiknek egyik fele kék, a másik piros. Szerintem az elsõ hozzászóló leírt minden mást. De ha valamit kihagytunk volna, akkor azt az elsõ héten majd pótolod. Ja és a tisztasági csomagot és váltócipõt el ne felejts.
A kérdező hozzászólása: bemegyek akkor, csak nem ciki hogy elvesztettem?jobb lenne a papir ha össze van irva, mert akkor tuti nem marad ki semmi.
Sajnos, az a gáz, hogy a legtöbb elsõs tanárnéninek van valami heppje, úgyhogy mindenképpen az õáltala összeírt listát kellene megszerezned!!! Többféle elsõs tankönyv-csomag létezik, a tanárnõ az õáltala választotthoz állította össze a listát is. -Egyik ovis társatok sem megy ugyanabba az osztályba? Tõle próbáljátok megszerezni a lista másolatát! - Menjetek be a suliba és megkeresni a tanárnõt : kérjetek egy új listát! Ja, és arra készülj fel, hogy szept.2-án az elsõ szülõin még 3x ennyit feldiktál a tanárnéni, mi minden kell majd még (matematika-doboz, technika-doboz, pálca-korong tartó kisdoboz, matek-rúdkészlet, folyékony szappan, stb.)... :[

Honnan tudhatom, mit súg a szívem?

Légyszi segítsetek, bárhogyan. Döntenem kell, és tudom, h a szívemre kéne hallgatom, de nem tudom, hogyan tudhatnám mit szeretnék igazán, kibe vagyok szerelmes. És itt nem elég csak az, h melyik pasinál remeg a gyomron... Ész érvekkel meg nem tudok dönteni.

Legjobb válasz: Szia én is igy voltam mindig mikor kiléptem egy komoly kapcsolatomból,és belevágtam egy ujba,mindig azt hittem az "elõzökre" hogy õk a nagy "Õ" de nem,most végre megtaláltam az igazit,mert vele élek és most várjuk az elsõ gyermekünket!Te is fogsz felejteni!megtalálod az igazit,lehet hogy akivel vagy õ az!!az Exedre meg még sokáig emlékezni fogsz, ugy is fogod érezni hogy szereted de idõvel elmulik minden,és már csak a szép emlékek maradnak majd meg.

Amíg nem tudsz dönteni, addig ne kapkodj, mert nem sül ki belõle semmi jó... Semmiképpen sem javasolnám, hogy visszamenj a régihez, ha: 1. megcsalt 2. durva volt veled 3. nagyon nem jött ki a családoddal vagy te az övével Egy új kapcsolatba belevágni meg csak akkor érdemes, ha már tényleg biztos vagy benne, hogy bízhatsz a srácban. Mert én ezzel nagyon befürödtem, 4 hónap után repültem, mert többet láttam bele, mint amennyi volt valójában. Szerintem ezeket gondold végig...
Szia én is igy voltam mindig mikor kiléptem egy komoly kapcsolatomból, és belevágtam egy ujba, mindig azt hittem az "elõzökre" hogy õk a nagy "Õ" de nem, most végre megtaláltam az igazit, mert vele élek és most várjuk az elsõ gyermekünket!Te is fogsz felejteni!megtalálod az igazit, lehet hogy akivel vagy õ az!!az Exedre meg még sokáig emlékezni fogsz, ugy is fogod érezni hogy szereted de idõvel elmulik minden, és már csak a szép emlékek maradnak majd meg.
A régi barátoddal-nem hiszek a felmelegített kapcsoltokban, fõleg ha csalódással végzõdött, a mostanit meg szerintem nem szereted csak félsz, hogy egyedül maradsz én a helyedben hagynám mindkettõt és keresnék egy olyat akit ténlyeg szeretek...ne félj változtatni lesz más olyan akiben biztos leszel, hogy szereted és nem szükséges megkérdezned senkitõl
nem mindig jó mérvadó az ha a szivedre halgatsz nekem elhiheted!Többet ésszel....
én a nagy õre szavazok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Talán ha adnál egy kis információt a srácokról.. kik között kéne döntened az jó lenne ;)
A kérdező hozzászólása: Ezt nem olyan könnyû elhinni :S Pont ez az.. ha vhonnan ezt igazán érezhetem.. az a szívem. Jó lenne hallani.
A kérdező hozzászólása: *gondolok
A kérdező hozzászólása: Nem az a lényeg. Szerintem. De oké. Az egyik az a pasi, akinél érzem, h õ az Igazi. 1 évig tartó kapcsolat, csalódással végzõdött, de azt hiszem, helyrehozható. Õ kicsit zárkózottabb, de helyes, messze lakik tõlem. (annyira nem, csak a város másik fele) A másik egy hirtelen szerelem, míg az elõzõvel egy mély, éés nagy, de belé is belészerettem és boldog vagyok vele, és nagy a szenvedély. Õ egy kicsit kisfiús kívülrõl, de belül egyáltalán nem, és amúgy édes, helyes. Szeretem, most vele vagyok. De sokat gondolom a "nagy Õ"-re. És talán itt lenne az ideje, h eldöntsem végre mit akarok. Elvileg belül megsúgja vmi h mit kell tennem... de jelenleg úgy tûnik két pasiba vagyok szerelmes.
A sziv mindig hulyeseget sug. Az eszed tudja egyedul, mi a jo neked...

Honnan tudhatom mit akar Tőlem? Még azelőtt hogy nagyot koppannék.

A munkahelyemen azonnal kinézett magának és flörtltünk, de párom volt és ezért nem próbálkozott. Aztán szakitottam és találkoztunk munka után is, és a munkahelyen is figyel rám és szeretne ismerkedni.Sms.ezünk, ir face-n de viszont van ogy nem nagyon reagál.. a munkatársaim "féltenek" T?le és elég nagy n?csábásznak T?nik..

Legjobb válasz: Eltudom képzelni.hgy hogy nézhet ki csak nagyfiúnak tûnek kérdezd meg tõle hogy szeretne-e tõled vlamit

Eltudom képzelni.hgy hogy nézhet ki csak nagyfiúnak tûnek kérdezd meg tõle hogy szeretne-e tõled vlamit
Ezek szerint nem ismered:Házi nyúlra nem lövünk!Veszélyes lesz ez a kapcsolat.Ha összejön, el kell viselnetek, hogy pletykatéma lesztek, akárhányszor kimutatjátok nyíltan az érzelmeitek egymás iránt, ha meg utána mégsem lesz semmi jó belõle, minden nap látni egymást, és még áskálódás is lehet egymás iránt...Húzós.De, esetleg kérdezd meg tõle.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem sms-ben ( ami nem a legjobb majd szemtõl szemben is ) Azt irta megszeretne jobban ismerni. Ez elfogadható volt számomra. Másik: el megy innen, másik helyre... ugyhogy ez a probléma megoldva.
Na ez mar nem jol kezdödik.. Egy munkahelyen vagytok? A munkatarsaid feltenek töle? Nöcsabasz? Felejtsd el.. Neked ez igy jobb.. mert ha megis lenne valami aztan lehet tul nagy csalodas erne.:||

Honnan tudhatom mikor tüntek el a gombák a lábamról?

A talpam hámlik ahol kentem és ott már nincsenek is, de mégérzek párat. Lehet, hogy azok nem is gombák??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!