Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, melyik (74 db)

Mik azok a helyi, helyközi díjzónák a T-Home-nál, és honnan tudhatom melyik díjzónába tartozik a hívás?

Üll?r?l Pestet hívni vezetékesen az melyik díjzóna pl. ? És Gyált hívni?

Legjobb válasz: Helyi = 29-es körzeten belüli, ami elé nem raksz 06-ot, hanem csak 6 jegyû a szám. Budapest az nem helyi hívás, mert van elõhívója, ami a 06-1-rõl ismerhetõ meg, ahogy a többi távolsági hívás is 06-os. A mobilszámokat gondolom nem kell bemutatni.

Helyi = 29-es körzeten belüli, ami elé nem raksz 06-ot, hanem csak 6 jegyû a szám. Budapest az nem helyi hívás, mert van elõhívója, ami a 06-1-rõl ismerhetõ meg, ahogy a többi távolsági hívás is 06-os. A mobilszámokat gondolom nem kell bemutatni.
Helyi: településen belüli hívás. Helyközi I.: körzeten belüli hívás. Üllõ-Gyál ide tartozik. Helyközi II.: Budapest és egyes agglomerációs települések közötti hívás. Üllõ-Budapest ide tartozik. Belföldi távolsági: minden más belföldi hívás.

Honnan tudhatom, melyik az igazi énem?

Több baráti társaságom van és mindegyikbe máshogy viselkedek. Máshogy viselkedek itthon is, suliba is, akaratomon kívül. Nem igazán tudom, melyik az igazi énem.

Legjobb válasz: Én is ilyen vagyok. Alkalmazkodó. Egyszerûen minden szerepben jól érzem magamat, vagyok: csöndes, megértõ, bunkó, természetkedvelõ, "én aztán mindent kibírok" kemény csaj, shoppingolós, fiús, romantikus, partycica, néha még valódi rib*nc is. Mindegyiket el tudom játszani, attól függ kikkel vagyok, mert nekem is több társaságom van. Szóval szerintem nem kell aggódnod neked se. Régebben többet törõdtem vele, hogy kiismerjem önmagamat, de rájöttem lehetetlen. Mintha 8-10 embert gyúrtak volna össze bennem. Csak furcsa, hogy nem tudom megállapítani milyen vagyok igazából. :D

Én is ilyen vagyok. Alkalmazkodó. Egyszerûen minden szerepben jól érzem magamat, vagyok: csöndes, megértõ, bunkó, természetkedvelõ, "én aztán mindent kibírok" kemény csaj, shoppingolós, fiús, romantikus, partycica, néha még valódi rib*nc is. Mindegyiket el tudom játszani, attól függ kikkel vagyok, mert nekem is több társaságom van. Szóval szerintem nem kell aggódnod neked se. Régebben többet törõdtem vele, hogy kiismerjem önmagamat, de rájöttem lehetetlen. Mintha 8-10 embert gyúrtak volna össze bennem. Csak furcsa, hogy nem tudom megállapítani milyen vagyok igazából. :D
ez érdekes. jobb lenne ha pontosan elmondanád, hogy melyik társaságban hogyan viselkedsz. mondjuk más a kapcsolat a barátaiddal mint otthon a szüleiddel nyilván. hát ahol felszabadultnak érzed magad, szerintem az. ha pl. 1-2 órát gondolkoznál ezen éjszaka elalvás elõtt szerintem azért rájönnél melyik az igazi éned.
Erre mondják, hogy alkalmazkodó, akár a kaméleon. Nincs ezzel probléma, minél több társaságba/szituációba tudsz beilleszkedni, annál több dologra jössz rá. Bölcsességhez vezetõ útra már könnyebb fellépned.
Mindegyik. :) Te színes ember vagy. Nincs ezzel semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Utolsó: hány éves vagy? :) Arra is gondoltam, hogy azért vagyok ilyen mert viszonylag fiatal vagyok és majd kinövöm, rátalálok magamra, de a válaszok alapján látom, hogy ez természetes. :)
16 xD

Ha privit ír valaki, honnan tudhatom, melyik kommentemre reagált?

Legjobb válasz: Ha intelligens, akkor megírja. Ha nem, akkor sehonnan. Hacsak meg nem kérdezed. Én is kaptam már ilyet, biztosan azt hitte a nagyeszû GYIK-társ, hogy egyedül neki írtam egész hónapban.

Ha intelligens, akkor megírja. Ha nem, akkor sehonnan. Hacsak meg nem kérdezed. Én is kaptam már ilyet, biztosan azt hitte a nagyeszû GYIK-társ, hogy egyedül neki írtam egész hónapban.
A kérdező hozzászólása: nagyon bántót írt, és nem tudom mire vélni. én soha nem okoskodtam itt és nem sértettem senkit. akkor miért?


Honnan tudhatom, melyik tb-s fogorvosi rendelőhöz tartozom?

Itt ingyen végzik a fogászati ellátást?

Legjobb válasz: Ahhoz tartozol ahol van az állandó lakcímed.Az a kerület...! Ha oda mész ahová tartozol ott ingyenes.

Ahhoz tartozol ahol van az állandó lakcímed.Az a kerület...! Ha oda mész ahová tartozol ott ingyenes.

OKJ-s képzések: Honnan tudhatom meg, hogy melyik iskola, mely képzéseit fogadják el külföldön is?

Ha bemegyek egy adott iskolába, úgyis mindenhol azt mondják, hogy az általuk kibocsátott bizonyítványokat külföldön is elfogadják…ám ez gyakran nincs így. Honnan tudhatom meg az igazat? Ugyanis én csak olyan iskolába iratkoznék be, amely bizonyítványt és végzettséget kint is elfogadnak. (OKJ: fogászati asszisztens) Válaszaitokat köszönöm szépen előre is!

Legjobb válasz: Amelyikbõl adnak EUROPASS bizonyítványt, azt többnyire kint is elfogadják. Más kérdés, hogy lehet, hogy kint is el kell majd végezned egy x idõs gyorstalpalót. De érdemes lenne ennek jobban utánanézned, pl. hogy melyik országba akarsz menni és ott milyenek a képzések.

Amelyikbõl adnak EUROPASS bizonyítványt, azt többnyire kint is elfogadják. Más kérdés, hogy lehet, hogy kint is el kell majd végezned egy x idõs gyorstalpalót. De érdemes lenne ennek jobban utánanézned, pl. hogy melyik országba akarsz menni és ott milyenek a képzések.

Facebookon honnan tudhatom hogy melyik Phrases alkalmazás való fiúknak és melyik lányoknak, és melyik mindkettőnek?

Legjobb válasz: Hát pl ha van egy olyan, hogy milyen estélyi ruha való hozzád? AKkor elég egyértelmû a dolog... Címre tippelek én is... -.-

Hát pl ha van egy olyan, hogy milyen estélyi ruha való hozzád? AKkor elég egyértelmû a dolog... Címre tippelek én is... -.-
ott van jobb oldalon hogy nõi rangsor és férfi rangsor
mondjuk benne van a címében?

Honnan tudhatom, hogy melyik ruha lenne jó a lányomnak? 1, 2, 3, nincsen rajta a cm, sem a kor. Honne´t kell mérni? Bokától nyakig?

Csak ránézésre nem szeretne´m megvenni.

Legjobb válasz: Szia. Ha olyan rugit szeretnél aminek talpa is van, akkor a vállától a lábfejéig. Ha olyat aminek nincs talpa akkor a bokáig. De hol akarsz vásárolni, hogy nincs rajta egyáltalán méret? Én olyat még nem is láttam sehol.

Szia. Ha olyan rugit szeretnél aminek talpa is van, akkor a vállától a lábfejéig. Ha olyat aminek nincs talpa akkor a bokáig. De hol akarsz vásárolni, hogy nincs rajta egyáltalán méret? Én olyat még nem is láttam sehol.
A kérdező hozzászólása: Én Németországban lakom, és nyílt egy bolt, ahol indiai dolgozik, nagyon sze´p kis ruha´kat árul.Èn kinéztem egy kis fehér fodros ruhát a lányomnak keresztelöre.Nincsen rajta sem hónap, sem cm, csak hogy 1, 2, 3, stb... Ez egy kis szoknya, akkor nyaktól a bokáig??Már bocsika az értetlenségemért.
Szerintem ezek a számok a hónapokat jelölik. Én sapiban találkoztam ilyen számozással, 3 hónaposan vettem neki egyet, amiben csak egy 3-as szám volt és az volt jó neki.

Honnan tudhatjuk hogy melyik MLM rendszer verne át minket és melyik nem?

vannak bőven csalók az mlm-esek között is, ezt mindenki tudja. na most akkor honnan is lehet tudni azt h melyik társaság fizet ki minket, és nem pedig szélhámos módra elcsalja a pénzünket?

Legjobb válasz: ".... és mellé van írva h milliomos leszel pár hét alatt meg ilyesmik. a hülye is látja h az átverés. " Voltaképpen meg is válaszoltad a saját kérdésedet.

".... és mellé van írva h milliomos leszel pár hét alatt meg ilyesmik. a hülye is látja h az átverés. " Voltaképpen meg is válaszoltad a saját kérdésedet.
Elsõ lépésnek konkretizálhatnád, hogy mit értesz az alatt, hogy "átvernek"? A legálisan mûködõ MLM-eknél én olyat még nem hallottam, hogy nem fizetnék ki a tagot. Azt, hogy mi a legálisan mûködõ MLM marha könnyû kiderítened: http://www.e-cegjegyzek.hu, cégnév vagy adószám beír és már látod is, hogy léteznek-e ill. mióta léteznek. Ha nem múlt héten alakult és nem 300e a törzstõkéje az már jó jel...
ma 22:47 Attól, hogy nincs Mo-i képviselete még nem lesz illegális. Lásd neways. Szállítanak Mo-ra csak nincs székhelyük itt. Viszont az sem garancia, hogyha már mûködõ és bejegyzett cégrõl van szó. Lásd Organic Mission 3 év után kiszipkázták belõle a pénzt és eltûntek. Ezért írtam a feltételeket pl az 5 évet és a termékeket meg az egyebeket, nem utolsó sorban az írásos szerzõdést. ma 22:57 Igen jól látod, ezek a piramisjátékok és nem az MLM-ek. Ne keverd a kettõt. Az MLM cégek sosem úgy hirdetik magukat ahogy ezek az oldalak. De ha te is tudod a választ, akkor nem is kell ezt megkérdezni. :) Senki nem lett még milliomos az MLM-bõl munka nélkül és pláne nem pár hét alatt.
Már megint te...
Egyébként melyik oldalak is ezek? Vagy ez az a kategória amikor hallottál valamit valahol?
Ismét általánosítasz és még mindig kevered az MLM-et meg a piramisjátékokat. Majd ha eljutsz oda, hogy megérted, hogy az MLM nem csalja ki a pénzed, akkor rájössz, hogy kik a csalók. De már a másik kérdésnél is leírtam, hogy az MLM cégeknél van normális termék és nem valami kamu. Ez az egyik pont. Aztán legalább 5 éve mûködjön a piramisjátékok nem élnek meg ennyi idõt. Nem árt ha van írásos szerzõdés, ez az MLM cégeknél nem okoz problémát. A piramisjátékok viszont általában csak neten mûködnek és semmi papírt nem adnak. Ha van magyar bejegyzett cég, akkor már nagy gond nem lehet. A piramisjátékokat valahová a világ végére jegyzik be, de már ezt is leírtam a másik kérdésnél.
Neeee!! Tényleg van aki beveszi ezt a rossz kamu szöveget?? :DD :DD Ezen tényleg jót röhögtem. "a WowWe rendelkezik a Világ legbiztonságosabb adatközpontjával. A szolgáltatást biztosító központi szerverek egy texasi atombunkerben vannak mélyen a föld alatt."
"az Iwowwe extra opciókat is kínál, jóval alacsonyabb áron (19 dollár/hó)" Próbáld meg havi 4eFt-ért értékesíteni ezt a "szolgáltatást". Majd ha nem tudod, rájössz magad is, hogy mibe csöppentél. Csak egyetlen egy embert/vállalkozást mutass nekem, aki megveszi ezt tõled! A BBB-t meg kár volt említened... "a WowWe a BBB által ellenõrzött vállalkozás, ami garantálja, hogy etikus és szabályos üzlettel van dolgunk. (Ide kattintva megnézheted a BBB oldalát.) " Ezt írják a cégrõl a BBB weboldalán (amit belinkeltél): "This Business is not BBB accredited" Kbisazott nagy piros betûkkel. Érted... "NOT accredited"! "NOT"! Tudod mit jelent? Azt jelenti, hogy NEM ellenõrzött... Szóval te elolvasod egyáltalán, amit belinkelsz?
Na jó látom, hogy reménytelen eset. Lehet ez is ilyen Talk fusion utánzat. Lesz aki elõfizet erre az értelmetlen dologra, de ettõl még a haszna nulla az átlagembernek. Érdekes, hogy a TF-nél is azzal jöttek, hogy az applelel és az MS-sel is szerzõdésük van, de ezt sehol sem közölték hivatalosan. Csak kamu referenciaként tüntetik fel. Az meg, hogy elküldenek valami license-t vagy mit, az még nem írásos szerzõdés. Ez nem jogi alap, de aki "okos" az úgyis "okos".
Most így visszanézve a linkeket EGYETLEN HITELES ÉS HIVATALOS IWOWEE OLDAL SINCS LINKELVE. Mind ilyen szedett-vedett blog az összes. Oda meg ugye bárki azt ír amit akar.
A négy hétig tartó IwowWe promócióval hetente egy Ipad 2-t vagy több száz dolláros Apple vásárlási utalványt nyerhetsz! (Ez nem történhetne meg ha az Apple-nek nem lenneköze az Iwowehez)
"akkor miért lenne lehúzás a talkfusion?" Már unásig ismételt a tétel: azért lehúzás, mert csupán azért fizetsz elõ a szolgáltatására, hogy majd azokból, akik alattad is elõfizetnek, meggazdagodj. A termékre vagy szolgáltatásra egyébként nincs szükséged, fõleg nem olyan áron, mint amennyit fizetsz érte.
Véletlen elküldtem. Ennyire nem lehet valaki naív. Ezek szerint a Milka is az apple partnere, mert most éppen ott is apple cuccokat lehet nyerni. Meg a világos többszázezer ilyen nyerményjáték van még. Az applenek ezekhez SEMMI KÖZE. Ez elég hülye egy logika, hogy ezért szerzõdnének.
Az Apple sz*rik az ilyen kis semmitmondó nyomikra. Pláne, hogy valószínûleg valami kajmán szigeteken bejelentett 1 személyes kft áll a cég mögött, hiába perelnék, nincs kit és nincs miért.
# 49 Te most vagy ennek a mocsoknak a fizetett ügynöke vagy vagy valami elképesztõen naív. Ilyen gyenge kamut már nem is tudom mióta nem láttam. Semmiféle kapcsolat nincs sem az Apple, sem a Microsoft sem a J&J, sem a Ford, sõt, még az USA kormány és e között a sz*rság között sem. Nem akarom az értelmi képességeidet becsérleni, de nem kell nagy "internetismeret" ahhoz, hogy lásd, egyik említett cég hivatalos közleményében sincs szó az általad említett dologról. Az említett BBB pedig egy gittegylet, de csodálkoznék, ha a valóságban akár hozzájuk is bármi közük lenne.
A kérdező hozzászólása: és szted játszadoznának egy olyan névvel mint az Apple?? gondolkodj már..... az Apple a nagy pénzébõl akkora pert indítanai az iwowee ellen ha ez nem lenne igaz, h könnyen tönkretenné az iwowet.
A kérdező hozzászólása: itt is van irásos szerzõdés, mert leküldik a licenset
De majd rájössz amikor elveszik a pénzed az ilyen lehúzó bandák. Normális cégeknek van magyar képviseletük és írásos szerzõdésük ja és persze termékük is, meg nincs szükségük ilyen kamu referenciákra, mint az Apple meg az MS. De kíváncsi lennék, hogy mégis miben is a partnere ez a két nagy cég egy ilyen nevenincs semmi cégnek.
ma 21:45 Sehol semmi nincs az iwowwe és az Apple kapcsolatáról. Kivéve az iwowwe oldalait. De úgy látom neked biztos valami közöd van az iwowwe-hoz ha ennyire véded. Az 5 év meg azért 5 év, mert egy rakás piramisjáték sõt MLM ment már tönkre 5 éven belül. Amelyik cég megéli az 5 évet az már életképes és pláne nem átverés. Az organic mission-ben is volt pénz mégis kilopták belõle és csõdbe vitték a céget. Pedig az nem is piramisjáték volt.
A kérdező hozzászólása: Kis Iskolás! Miért vagy ugy oda az 5 évvel? és akkor mi van ha még csak két, vagy két és fél éves a rendszer? attól még van ott már pénz bõven amibõl aztán lehet jutalékokat fizetni. az h nem hallottál az Apple-en keresztül az Iwoweról az szintén nem olyan nagy dolog sztem. lehet h más hallott már róla az Apple-en keresztül te meg pont nem. amiket felhozol a valódisága ellen sztem kevés.
Igen, érdekes gondolat... Sõt, egyedül az MLM-ben van az, hogy az alul lévõk a fõnökök, õk mondják meg, hogy a fölöttük lévõk mikor és mennyit mennek dolgozni nekik... Elképzelem, ahogyan más szervezetben a legalsó ember odamegy a nagyfõnökhöz, hogy fõnök, jövõ hónap harmadik péntekén várlak az otthonomban! :) Na jó, kicsit sarkítottam...
Alapítva: 2007 - USA 2012 óta létezik a weblapjuk de ne zavarjon.... "Magyarországi képviselet: Attila Juhász " Irtó komoly cég lehet, ahol 1 db név van megadva, mint "képviselet".... Jól értem amúgy, hogy ezek a szerencsétlenek azt próbálják pénzért árulni amit a SKYPE INGYEN AD kb. 10 éve?!
A kérdező hozzászólása: nem tudom ki irta h havi több ezer Ft-ot kell befizetni a szolgáltatásért. az elsõ hónapban nem kell befizetni mert a regisztrációs díj miatt nem kell. utána amiikor az ember átvált a drágább csomagra, ahol már magasabbak a jutalékok ott kell több ezret fizetni havonta. de ez sem több 4000 valahány Ft-nál. míg a kisebb csomag esetén 9, 9 USD azaz 2000 valahány Ft. miért hasonlítgatjátok a Talk Fusion-höz? hallottam már róla de még ha hasonlóak is akkor sem egy és ugyanaz. miért a TalkFusion piramisjáték volt vagy mi?
A kérdező hozzászólása: aki azt irta a Talk fusion is átrázás.... meg hogy a kedvence a gyémánt aranyos húzás volt.... ismerek több embert is akik a Talk fusionben voltak. de aztán átléptek az Iwowweba. mert itt magyaro.-n az most kapósabb mert el lehet kezdeni kis csomaggal is. a kis csomagos meg felminõsül nagy csomagra egy szint elérésvel. a lényeg ogy akik a talkfusionben voltak egyikük se mondta hogy bukott. sõt valamelyikük gyémánt volt. akkor miért lenne lehúzás a talkfusion?
tegnap 22:41 És az, hogy az AVON termékeket boltban is meg lehet vásárolni az miért zárná ki, hogy MLM legyen? A kettõnek semmi köze nincs egymáshoz azt minden cég egyénileg szabályozza, hogy a termékei hol kaphatóak. Akár gyógyszertárakban is lehet vásárolni MLM-es termékeket.
Honnan tudhatjuk? Ha ez ilyen könnyû lenne, akkor nem lennének tele az internetes átverésekkel foglalkozó weblapok százezrekkel... Általában már csak akkor jössz rá, amikor egy rakás pénzt átadtál a rendszernek, és kb. 2-3 ezer százalékos veszteséged van. Az Avon termékeit pedig boltokban lehet kapni, sz'al nem MLM. Látom, a lepontozgatás is remekül megy még az MLM kereszteslovagjainak :D Milyen kár, hogy nekem is, nemigaz?
Többnyire onnan, hogy figyelemmel kíséred, a tagok nyereséget vagy veszteséget könyvelnek el inkább. Rengeteg MLM van, ami nem piramisjáték, de mégis lehúzásra lett kitalálva (Botanoo, Talk Fusion, de a kedvencem a gyémántos-aranyos húzás volt). Ha több pénzt öltek bele a rendszerbe, mint amennyit visszakapnak, akkor átrázás.
A kérdező hozzászólása: nem küldtem de küldenék. nincs webkamerám. azt mnondták nem is muszáj.
Na, kérdezõ, visszatérve az eredeti kérdésedre. A kínált termékrõl vagy szolgáltatásról tudod meg, hogy valaki elcsalja a pénzedet, vagy sem. Ha szerinted az adott szolgáltatásért az általad kifizetett pénz megéri, akkor nem lehetséges, hogy a cég elcsalja a pénzedet. Ha viszont szerinted nem éri meg a szolgáltatás azt az árat, csak azért lépsz be, hogy mert majd mások is ugyanígy jól befizetnek, és neked abból jutalékod lesz, nos, akkor jó eséllyel elcsalták a pénzedet. Szerintem neked rohadtul nincs szükséged havi 2ezerért erre, csak reménykedsz, hogy belépnek páran alád... Tehát elcsalták a pénzedet. De ha gondolod, mesélj... hány embernek küldtél videoüzenetet? :) Na nem csak úgy próbaképp, hanem amikor mondandód is volt, és a mondandód átadásához szükséged volt a videóra... Hány ilyen eset volt eddig? Kb. nulla?
Én "nem csinálom". Mond meg, hogy lehet egy videó hívás igényesebb, mint egy skype hívás, ami fullHD, ergo tökéletes a kép és hangminõsége. Te állítottad, most magyarázd el nekünk, hogy mitõl igényesebb, miért éri meg fizetni érte. Az, hogy te azt mondod, hogy "igényesebb" az ne haragudj, de így önmagában egy fikarcnyit sem nyom a latba. Nem megy? Ciki...
A kérdező hozzászólása: ne csináld már, biztos igényesebb valamivel. hidd el h lehet jobbat csinálni mint a skype HD-je....
# 65-ös felvetésre "elfelejtettél" válaszolni...
A kérdező hozzászólása: na jó de a Talk Fusiont is itt szidjátok közbe meg már az is megélt néhány évet. mennyit is pontosan?
joszandek, tegnap 12:15 Igen, mint fentebb írtam, ez definíció kérdése. Ha úgy definiáljuk a piramis rendszer fogalmát, ahogy te itt tetted, akkor az MLM is piramis (meg talán szinte minden, amiben létezik valamilyen szintû vezetés). Más kérdés, hogy a definíciód nem tartom jónak, és én nem abban az értelemben használom a fogalmat. Nem ragozom tovább, úgyis érted. A minõségi különbség, amit írtam az MLM és a klasszikus vállalati struktúrák között létezik. Függetlenül attól, hogy adunk-e neki nevet, és milyen nevet adunk neki.
Ha már ennyire belemerültél, akkor talán utána nézhetnél a konkurenciának Talk Fusion. A TF szintén ilyen haszontalan dolgot ad, amire a legtöbb embernek nincs szüksége, de mégis van sok hülye aki elõfizet egy ilyen haszontalan és máshol tényleg ingyenes szolgáltatásra. Max a webkonferencia szoba ami értelmes, de az is van akár ingyen is. De egy biztos, hogy van olcsóbb, mint a TF. Ez a másik "csodacég" ugyanazt nyújtja. Ha már belekezdtél legalább tudnád is, hogy mivel állsz szemben.
Na akkor fejtsd ki nekem, hogy a skype FULLHD felbontású videóhívásánál miként tud ez a csodálatos cég jobbat nyújtani :D Komolyan, már nekem égõ olvasni azt a sok butaságot, amit összehordasz, nem hiszem el, hogy te nem veszed észre, hogy mennyire gáz vagy.
A kérdező hozzászólása: ja, meg ezek a videoe-mailek amiket a wowee ad, ezek teljesen mások mint egy skypeos videózás. a minõség is sokkal jobb. nem hasonlítgatnám holmi skype videóhoz.
Az utolsó válaszra reagálok: Valószínûleg ott a félreértés, hogy a piramis rendszer nem azt feltételezi, hogy az alul levõk árára a fentiek gyarapodnak. A piramis rendszer a felépítmény miatt az, ami. Egy vállalat attól piramis rendszerû, hogy van pl egy vezérigazgató, alatta igazgatósági tagok, alattuk egyéb felsõvezetõk, alattuk középvezetõk, alattuk szellemi és fizikai beosztottak, alattuk takarítók, karbantartók, stb. Itt a piramis rendszere a rangsor alapján építkezik. Egy mlm rendszerben is megvan a piramis építménye. Adva van xy, akinek van egy vezetõje, szponzora, hol hogyan nevezik. Tekintsük õt a kis piramisunk csúcsának. xy belép a rendszerbe, és vele még páran. Mindenki építi a maga csapatát, akik további csapattagokat építenek maguk alá. Rangban nincs különbség (esetleg a karrierszintek nevezhetõk rangnak, ez azonban nem arányos a rendszerben eltöltött idõvel, hiszen nem ezen múlik) azonban ha a szervezeti felépítést felrajzoljuk, ott is piramis alakzat jön ki.
"sõt ha rákattintasz arra az opcióra a videó alatt "nekem ez kell" akkor bejön a hivatalos honlap ahol alul látsz egy olyan menüpontot h LEGAL. na azt böngészd át ha tudsz angolul. azt írják legális. rendõrséget is említenek. szóval sztem ezzel semmi gond, fõleg ha ez így le van oda írva." Leírhatok én bármit attól még nem lesz legális. A rendõrséget hol említik? Én tudok angolul, de ezekben a szövegekben egy szó sem esik a rendõrségrõl, csak policy-k vannak. A policy szó jelentése pedig politika vagy itt inkább irányelv, de nem rendõrség. "FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK Frissítés és hatálybalépés ideje 2011. január 1." Tehát 2 és fél éves a cég, de már nyomul Magyarországon. waóóó Hol van ez még az 5 évtõl? Aztán vannak olyan dokumentumok amik félig magyarok félig angolok. Ez aztán a komoly cég. Tehát itt is rengeteg jele van annak, hogy melyik céggel nem érdemes kezdeni.
Anélkül, hogy az eddigieket elolvastam volna, a szerény válaszom a kérdésedre, másodjára és egyúttal utoljára: Minden rendszer piramis módon építkezik. A MOL vállalatirányítása, az MLM, a pilótajáték, még a kormányzat is. Hiszen van egy mindent összefogó vezetõ, annak közvetlen alárendeltjei, azoknak is közvetlen alárendeltjei, mígnem eljutunk a piramis alján álló takarítónéni-portás-büfés kombóig. Tehát elsõ és legfontosabb feladat, rendet tenni a fejben a fogalmakat illetõen. Ez egyaránt vonatkozik az MLM ellenzõire és pártolóira is. Mindkét oldalon olvastam már téves megfogalmazást. vannak mlm álruhába bújtatott pilótajátékok (piramisjáték téves) ezek fõ jellemzõje, hogy vagy nem áll mögöttük termék, vagy ha áll is, az értéktelen, semmire sem jó. Az "üzlet" mozgását valójában az újonnan belépõ tagok belépési díja adja, amibõl a régebbiek részesülnek. A feladat pedig újabb és újabb emberek beszervezése. E rendszer jellemzõje, hogy relatíve rövid úton összeomlik, hiszen a bepalizhatók száma véges. Ez azonban nem MLM! A multi level marketing rendszer szintén toboroz tagokat, azonban a céljuk emellett a széles vásárlói kör kialakítása, valamint az elégedett vásárló ajánlása révén a vásárlói kör szélesítése. Itt részben a termékek eladása utáni jutalékból, részben az új tagok "beszervezésébõl" származó bónuszokból áll össze a bevétel. A rendszer összeomlásának az esélye gyakorlatilag nulla, a fluktuáció miatt. Mindig voltak és lesznek olyan emberek, akik bár szeretnének átlag feletti jövedelmet, de az ahhoz szükséges feladatokat nem végzik el. Nem elég kitartóak, féltik az ismeretségi körüket, nem hisznek eléggé önmagukban, vagy a termékben. Igen, a hitelesség szempontjából nagyon fontos, hogy ha valaki forgalmaz egy terméket, vagy termékcsoportot, akkor arról legyen személyes tapasztalata. Ahogy az ügynökrõl is kell, hogy legyen tapasztalatom ahhoz, hogy jó szívvel merjem ajánlani másoknak. Én is csak olyan szakembert ajánlok tovább, akirõl tudom, hogy megbízható. Ezt csak személyes tapasztalatból tudhatom. Azt azért egy átlagos intelligenciával rendelkezõ felnõtt ember el tudja dönteni, hogy amibe épp bele akarják rángatni, az átverés, vagy nem. Ha engem leültet egy üzletember és bele szeretne rángatni valamibe, elvárom, hogy vázoljon valami üzleti tervet. Szeretném tudni, mit kell nekem tennem ahhoz, hogy pénzt keressek. Eleve gyanús, ha erre a kérdésre azt a választ kapom, hogy "semmit". Csodák nincsenek, a pénzért meg kell dolgozni. Ezzel persze még nem kel rögtön leírni magát az üzleti lehetõséget, lehet, hogy a személy nem volt korrekt. Ha mástól is ugyanilyen válaszokat kapok ugyanarról a lehetõségrõl, akkor már lehet gyanakodni, hogy a rendszerrel nem stimmel valami. Egy biztos: ha engem érdekel valami, nem egy bennfentest fogok meghallgatni a döntésem elõtt, hanem többet. Ha pedig azt hallom, hogy nem kell csinálni semmit, csak fizess be x összeget, akkor a dolog tiszte és világos: csalásról van szó. Ha elmondják, hogy ez és ez a termék, ezt és ezt tudja, ezért és ezért jó, be is mutatják, vagy lemodellezik a mûködését, (utóbbi a pénzügyi mlm-nél fontos) ott elõbb fordulhatna elõ, hogy rábólintanék, ha lenne ilyen irányú affinitásom. Olyan MLM rendszerrõl én még nem hallottam, ahol nem kellett semmi pénzt befizetni, azonban ezt a pénzt vagy egy kezdõ termékcsomagért, vagy egy alapképzésért kérik el. Ez pedig merõben más, mint a "fizess be x összeget, majd nem kell csinálnod semmit, csak számold a sok pénzt, meg néha szervezz be új tagokat". Úgy gondolom, a tisztességes üzlet és az átverés közt átlag intelligenciával is lehet különbséget tenni.
Ezek nem MLM-ek. Közük nincs hozzá csak úgy adják el. Tipikus kamu szöveg: "Természetesen, de fontos tudnod, hogy ezek az információk nem publikusak." "Viszont ha publikussá tennénk, ha túl sok ember szerezne errõl tudomást, azzal elveszítené azt a mindent elsöprõ erejét, amellyel ma rendelkezik" Az MLM cégek sehol sem titkolóznak, könnyen lehet róluk információhoz jutni. De amik a legszembetûnõbbek: Mi a termék? Hol van a cég székhelye? Magyar képviselet? Ráadásul az egyik "cég" oldalán, ott van a 2012-es alakulás dátuma. Hol van ez az 5 évtõl? Hol az írásos szerzõdés? stb, de ezeket már leírtam korábban is. ELOLVASTAD ahogy kértem??? Belépési díj sehol nincs, max törzsvásárlói tagsági díj. De ez pont olyan, mint mondjuk a Hungary card vagy vannak még az országban egyéb ilyen kártyák is mind-mind valamilyen kedvezményre jogosítanak. Valós kedvezményre nem ilyen 0.5-1%-okra, hanem 5-15%-ra vagy akár többre. Bizonyos cégeknél van ilyen megújítási vagy nevezhetjük éves díjnak is. A kezdõcsomagról meg annyit, hogy ez egy vállalkozás és be kell fektetni, de minden KORREKT MLM cég visszafizeti a kezdõcsomag árát, hogyha meggondolja magát az ember. Van amelyik, akkor is, hogyha már elhasználták a termékeket, de ha még bontatlanok, akkor nem is kérdéses ez.
A kérdező hozzászólása: amit fentebb bemásoltam az pilótajáték? a legutolsó link. szerintetek? nekem úgy fest. nem érted, nem érted..... mindig ezt szajkózzátok. de honnan a fenébõl tudjam 100 százalékra h nem MLMnek álcázott pilótajáték hanem valódi MLM?? az egyetlen magyarázat erre az lenne h mert nincs kezdõ csomag meg tagsági díj?
Még mindig nem sikerült megértened hogy az MLM alapjába véve nem átverés, viszont az MLM-nek álcázott piramisjátékok és társaik azok. De a kettõt nem lehet azonosítani...
Mellesleg van olyan MLM-cég ahol az elindulás kevesebb, mint 15.000 Ft, s a cég korrektsége megkérdõjelezhetetlen. Viszont pénz itt is csak a kemény munkából és a tanulásból lesz. Akinek rögtön kell a pénz, s nem vállalkozói gondolkodásmóddal áll hozzá, az inkább állást keressen, ne MLM céget.
Még mindig el vagy tévedve. Én eddig kizárólag olyan MLM-el találkoztam ahol nincs belépési díj. Meg eleve az MLM lényege hogy egy terméket népszerûsítenek neked illetve te népszerûsítesz egy terméket, és ezért neked kéne fizetni. Nem teljesen nonszensz? De kérlek mutass már egy pár ilyen fizetõs kezdõ csomagos dolgot mert most már tényleg érdekel.
A kérdező hozzászólása: ahol kezdõcsomag van, az se? amúgy létezik valami olcsóbb fajtája egyeltalán az mlm-nek? van olyan rendszer ahova olcsóbb bekerülni és nem 15.000 Ft és hasonlók?
Ahol belépési díj van az szerintem már nem MLM...
"hát sajna feltörhetik a kódot." Kódot feltörni évekbe telik, de inkább évtizedekbe. Még a szuperszámítógépekkel is, egy otthoni géppel meg totál felejtõs. Ráadásul ahhoz kell valami amibõl feltörik. De a PP rendszere ez ellen véd. Kideríteni próbálják adathalász módszerekkel vagy feltörik a szervert. Azt meg megintcsak nem az ilyen piti piramisjátékos cégek csinálják. Leírtam korábban, hogy minek kell megfelelni egy cégnek. Kérlek nézd vissza.
A kérdező hozzászólása: hát sajna feltörhetik a kódot..... és ha valaki azt hiszi h mlm-be ment bele és kiderül róla h piramisjáték? hogyan lehet kideríteni azt?
Továbbá nincs olyan, hogy korrektnek látszó, van korrekt ami legális és ami nem korrekt és illegális. Ezt a paypal-os dolgot meg abszolút nem értem. Az nem úgy megy, hogy csak úgy fogják és leszedik a pénzt a PP-s számlámról. Mivel ahhoz hozzáférés is kellene.
Kösz, de itt mi a termék? Amit meg utána írtál: Az MLM cégeknek miért lenne az az érdeke, hogy átverjen téged? Leírtuk már, hogy azok a cégek hosszútávon akarnak mûködni. Én még nem láttom olyat, hogy bármelyik MLM cég kisemmizte volna az embereket.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor azt mondjátok h egy korrektnek látszó, nem csillogó villogó weboldallal rendelkezõ mlm cég nem ver át úgy h beadom a pénzem és abból egy vasat se látok többé? vagy olyan húzása se lenne h amit megkeresek a rendszerben, miután beléptem, azt elszívja a pay pall számláról?
A kérdező hozzászólása: kis iskolás: pl. http://www.onlinesalarysolution.com/hu3I01hE3/ meg volt még egy weboldal amit a Zsankó Zsolt vezet. nem ugrik be a neve. autó volt rajta amin két nõ ült meg egy pasas aki vezette, meg olyan képek h repült a pénz a levegõbe. nagyon szánalmas. olyat is találtam már egyszer h olyan kép volt a weboldalon h a nõ fejére zúdul a pénz..... ezek sztem mlm-nek álcázott piramisjátékok lehetnek.
A kérdező hozzászólása: ez a cégjegyzék hasznos, köszönöm! hogy mit értek átverésnek? hát pl. h milliókat ígérnek csillogó villogó weboldallal amin olyan képek vannak h száll a pénz a levegõbe meg autók vannak fent..... és mellé van írva h milliomos leszel pár hét alatt meg ilyesmik. a hülye is látja h az átverés. olyan nem létezik h valaki milliomos legyen pár hét alatt mlm-el. max. évek alatt. és pedig rengeteg ilyen csillogó villogó weboldal van tele mindenféle százezres, milliós ígéretekkel. szánalmas.
Egyébként nézd meg. AVON, Amway, Nuskin, FLP és még sorolhatnám mindnél van írásos szerzõdés. Mindnek van magyar képviselete. Mind idõsebb, mint 5 év. Mindrõl könnyen lehet információhoz jutni. Egyiknek a honlapján sem látom a kamu fényûzést és a könnyû pénzt.
"Honnan tudhatjuk hogy melyik MLM rendszer verne át minket és melyik nem?" Érdekes kérdés. A válasz elõtt felteszek pár ezzel analóg kérdést. Honnan tudod, melyik lány szeret õszintén, és melyiknek kell csak a pénzed? Honnan tudod, hogy melyik fiú szeret õszintén, és melyik az, amelyik csak meg akar dugni? Honnan tudod, melyik potenciális ügyfeled lesz ott a megbeszélt üzleti találkozón, és melyik lesz, aki még csak nem is szól, hogy nem jön? Honnan tudod, melyik az a munkáltató illetve megrendelõ, aki kifizeti a béred, a munkadíjad, nem csak megígéri? Honnan tudod, ki az az ember, aki bármilyen témában azt mondja, hogy "számíthatsz rám", akkor tényleg számíthatsz rá, és ki az, aki csak azért mondja, hogy valamiben gyors eredményt érjen el nálad? Ráadásul, aki átver, az sem biztos, hogy rossz szándékú volt. Lehet, hogy csak neki sem teljesült valami. Remélem, az analógiákat. Van csomó jel, amibõl lehet sejteni, kivel állsz szemben. Biztosat viszont legfeljebb az atyaúristen tud. Én anno azért bíztam meg az Amway cégben, mert akiken keresztül hozzáfértem az információkhoz, számomra megbízható emberek voltak. Te viszont nem ismersz engem, ezért ha neked személyesen beszélnék róla, valószínûleg azt a tényt említeném, hogy 54 éve soha nem vett fel hitelt, és soha senki felé egy fitying tartozása nem volt. Akkor is határidõre fizetett, amikor egy többszázmilliós országban áramszünet miatt összeomlott a központi számítógépes nyilvántartásuk. Inkább fölvettek csomó embert alkalmi megbízással, hogy aznap éjjel kézzel kiszámítsák a jutalékokat. Fontosnak tartották, hogy minden partnerük kapja meg a jutalékát 15-én. Véletlenül se kelljen várniuk 16-áig. Vagy azt említeném, hogy amikor egy Közép-Amerikai országban polgárháború tört ki, és fél évig nem mûködött az üzlet, akkor a tulajdonosok az utolsó havi forgalom alapján, mindenkinek minden hónapban kifizették a jövedelmet a saját pénzükbõl. Én ezek alapján bízom meg abban, hogy az Amway nem fog átverni sem engem, sem senkit, akinek én felajánlom ezt a lehetõséget, de ez nem általános elv. Ez csak egy konkrét cég esetében pont így van, a többi meg lelgfeljebb elvi szinten érdekel. Ha teljesen sötétben tapogatódzol, akkor javaslom az alábbi viselkedést, amikor valaki megmutat neked egy MLM-üzleti ajánlatot: "Figyelj, engem az üzleti rész nem érdekel, de ha számomra érdekesek a termékek, lehet, hogy vásárolnám õket". Aztán várd meg, hogy reagál. Ha nincs az üzleti modell mögött olyan termék, amit üzleti ambiciók nélkül is érdemes lehet megvásárolni, akkor az az üzlet nem MLM. Nem szimplán "nem jó MLM", hanem "nem MLM". Az ilyen egyszerûen MLM-nek álcázott pilótajáték, ami egyszerû szélhámosság, viszont létezése rengeteget árt az MLM üzleti modellnek. Arra azonban figyelj, hogy nem biztos, hogy jól tudod ott hirtelen megítélni, hogy a termékek ilyenek-e. Ezért kérdezz rá a visszavásárlási garanciára is. Van még jópár lebuktató dolog: "Nem kell termékekkel foglalkozni", "Elég 5 embernek szólni", de most nem szeretnék hosszabban belemenni. Remélem, ennyivel is tudtam segíteni.
Na, hát akkor ezzel szerintem át kell értékelnünk az adott válaszokat... Meg kell értenünk, hogy akármilyen - szerintünk értelmes - módon elõadhatjuk, hogy mi az MLM és mi nem az, a világ sokszínû. Nem vagyunk egyformák, az MLM nem való mindenkinek. Vannak menthetetlenek. Nekik a legegyszerûbb üzenet az: az MLM átverés, tartsd távol magad tõle!
A kérdező hozzászólása: sõt ha rákattintasz arra az opcióra a videó alatt "nekem ez kell" akkor bejön a hivatalos honlap ahol alul látsz egy olyan menüpontot h LEGAL. na azt böngészd át ha tudsz angolul. azt írják legális. rendõrséget is említenek. szóval sztem ezzel semmi gond, fõleg ha ez így le van oda írva.
A kérdező hozzászólása: egyébként ha felmész a linkre amit mutattam, a videó alatt megtalálod a hivatalos honlapot ha rákattintasz arra az opcióra h "Nekem ez kell"
A kérdező hozzászólása: elõzõ üzenetemhez hozzátenném h az Apple egy nagyon nagy név és nem hiszem h ezek után az a szándéka h bemocskolja magát.
A kérdező hozzászólása: nem tudom belinkelni a hivatalos honlapot mert nem engedi! az a lényeg h szoftverekkel kereskednek de olyan módon h embereken belül van a megosztás. de nincs rendes marketplace. érted? de ez is egy eladási mód.
ma 21:17 Ez valami ritka iténytelen honlap. Ráadásul semmi érdemi információ nincs. Semmi referencia. Tényleg teljesen figyelmen kívül hagyod amit írtunk a megbízható cég kiválasztásához, vagy szándékosan ilyen oldalakat linkelsz be?
A kérdező hozzászólása: azt olvastam h az Apple is hozzájuk (az Iwowe-hoz) tartozik. akkor nem lehet piramis mivel az Apple nem mocskolná be sztem magát.
A kérdező hozzászólása: http://penz-all-a-hazhoz.8x.hu/iwowena-az-meg-mi
A kérdező hozzászólása: amit fentebb mutattam ez egy streames rendszer egy szoftver eladási módja csak kicsit furi nekem.... nincs rendes marketplace hanem embereken keresztül van a megosztás.
A kérdező hozzászólása: VÉLEMÉNYEK? http://penz-all-a-hazhoz.8x.hu/iwowena-az-meg-mi
09-16 00:04 "Mindegyik azzal indít, hogy "ha nem próbálod ki, nem vagy benne hiteles!" és már el is adta neked méregdrágán azt, amit egyébként soha életedben nem vettél volna meg, pláne nem ajánlottál volna a környezetednek." ------ Jó kis tanpélda a "Csúsztatás felismerése kezdõknek" címû kurzuson. Egy hangulati elemet leszámítva csupa igaz állítás. A felszínes szemlélõdõ számára jó érvnek tûnik, de nézzük: 1. Mindegyik azzal indít, hogy "ha nem próbálod ki, nem vagy benne hiteles!" Ez például simán igaz. Az "indít" egy kicsit túlzás, hisz elõször tipikusan megmutatjuk a koncepciót, meggyõzõdünk, hogy a jelölttel akarjuk-e egymást stb., de amikor a "most mi legyen a következõ lépés?" kérdést feltesszük, normálisan azt mondanám, bármely MLM-ben, hogy "minden pénzed abból lesz, hogy a hálózatodban levõ emberek (magadat is beleértve), illetve a külsõs vevõik termékeket vásárolnak innen. Ha te magad nem teszed ezt meg, akkor nem leszel hiteles. Ha nem teszed ezt meg, nem lesz olyan terméktapasztalatod, ami alapján beszélni tudnál róla, hogy miért érdemes megvásárolnia a vevõnek akkor is, ha az üzlet nem érdekli. Teljesen normális, hogy így csinálják egy korrekt MLM-ben, és nyilvánvaló, hogy így érdemes egy pilótajátékban is csinálni. Ez nem tesz különbséget a kettõ között. 2. ...és már el is adta neked méregdrágán... Ez a "méregdrágán" a hangulati elem benne. Mint késõbb említi, egyébként nem vetted volna meg, én teszem hozzá, hogy más áron nem is tudnád megvenni. Ebben a közegben nincs értelme az ár összevetésének. Abszolút értelemben meg egy rossz érv. A "méregdrága" az idézett válaszoló prekoncepciója az egészrõl. Mint pár hozzászólással feljebb említettem, ha nem éri meg az árát, akkor nem csupán rossz MLM, hanem NEM MLM. Az MLM-nek alapfeltétele, hogy egy külsõs vevõ számára megérje megvásárolni a terméket. Anélkül jól álcázott pilótajáték. Tökéletesen igaz azonban, hogy eladták neked a terméket. 3. azt, amit egyébként soha életedben nem vettél volna meg, pláne nem ajánlottál volna a környezetednek. A "pláne" szó kivételével tökéletesen igaz. Nem vetted és nem vettem volna meg, és a környezetünknek sem ajánlanánk, ha nem ajánlja valaki nekünk. Ezek a termékek direkt értékesítéssel mûködnek. Nincsenek a polcokon, nincsenek a reklámokban, tapasztalatunk sem volt velük. Egyikünknek sem jutna eszébe csakúgy hirtelen megszólítani embereket az utcán, hogy nem tudnának-e eladni egy számunkra addig ismeretlen márkájú golyós dezodort. :) Az én kezdõcsomagomban a golyós dezodoron kívül volt fogkrém, szappan, sampon, tusfürdõ, mosószer, mosogatószer, általános tisztítószer, vitaminok, ilyesmik. Ilyeneket vettem volna amúgy is. Kétségtelen, hogy nem ezeket, hanem valószínûleg másik márkákat, és nem akkor, hanem amikor elfogy az otthoni készlet. Én akkor úgy értékeltem a kockázatom, hogy legfeljebb rossz helyen vásárolok be. Nem ez lett volna az elsõ eset, hogy elégedetlen vagyok a termékekkel, amit vettem
"És az ilyen kapcsolatait félti az ember", tehát nem ajánl olyat, aminek a hatásáról nincs személyesen is meggyõzõdve.
Mert te ki vagy, hogy ilyen magas lóról akarsz kioktatni? Az MLM egyik alap eleme, hogy személyes ráhatás, személyes ajánlás nyomán történik a vásárlás. És az ilyen kapcsolatait félti az ember, ennek nyomán ilyen garanciák érvényesítésére nehezebben veszi rá magát. Nem is beszélve az olyan esetekrõl, ahol a csodaszerek csodálatos hatása csak hónapokkal késõbb jelentkezik - vagy nem. De ilyenekkel én nem vitatkozom.
"Mindegyik azzal indít, hogy "ha nem próbálod ki, nem vagy benne hiteles!" és már el is adta neked méregdrágán azt, amit egyébként soha életedben nem vettél volna meg, pláne nem ajánlottál volna a környezetednek. De ezt a jutalék reményében már boldogan megteszed. " Szerintem maradj csendben, ha olyan témáról van szó, amihez nem értesz. Csak kárt okozol. Mivel egy MLM cég visszavásárolja a terméket, ha nem vagy vele megelégedve, ezért szóba sem kerülhet, hogy feleslegesen méregdrágán megvettél volna valamit, amire nincs szükséged. Ha csak a jutalék reményében vásárolsz, akkor van két rossz hírem. Elõször is piramisjátékba csöppentél, de ez a kevésbé rossz. A másik, rosszabb hír, hogy te igazából piramisjátékot - könnyû pénzszerzési módszert - is kerestél.
Talán a régi ismerte, mint pl. Avon.

Honnan tudhatom meg, hogy melyik programot törölhetem le és melyiket nem?

Rengetek program van a gépen ami lassítja az egész rendszert, és szeretnék tőlük megszabadulni, viszont félek elkezdeni, merz mi van, ha valami olyat is ki fogok törölni amit nagyon nem kéne, és még rosszabb állapotbe kerülni a gép.

Legjobb válasz: Egyszerû: amit rendesen (vezérlõpult, programok telepítése/törlése) el tudsz távolítani, az nem fogja magával rántani a rendszert.

Egyszerû: amit rendesen (vezérlõpult, programok telepítése/törlése) el tudsz távolítani, az nem fogja magával rántani a rendszert.
Alapvetõen olyat törölj amit te telepítettél, tudod róla hogy önálló program és nem a rendszer mûködéséhez szükséges (például egy driver lehet fel van sorolva a telepített programok között, mégis szükséged lesz rá). Ezt neked kell tudnod, vagy annak aki még használja hogy melyik programok települtek külön és manuálisan és melyekre van vagy nincs szükség. A telepített programok mennyisége önmagában nem lassítja a rendszert, csak a tárterületet foglalja. Ha viszont azok futnak is valamilyen formában (automatikusan indul a rendszerrel, idõzített futású), akkor használhatják feleslegesen az erõforrásokat. Két módszer van ennek ellenõrzéséhez. A gyors szerint megnyitod a futtatásban az "msconfig" paranccsal azt a panelt, ami felsorolja mi indul automatikusan. Itt tudod letiltani a programokat, jellemzõ hogy sok automatikusan felírja magát a listára és megy a háttérben feleslegesen. Ehhez megint csak az kell hogy tudd milyen programról van szó és hogy szükséged van-e rá. Egy idegen ezt nem biztos hogy megmondhatná. Ahogy az elsõ válaszoló is írja, csak olyat tudsz letiltani ami nem veszélyezteti a rendszer mûkösédét A lassabb módszer szerint elõször megnyitod a feladatkezelõt a CTRL+ALT+DEL kombinációval, majd a futó programokból felismered vagy következtetsz arra hogy mi megy. A programokat megnyitva azok beállításaiból kiveszed az automatikus futtatás lehetõségét.
#2 jól írta: amit te tettél fel, azt szedd le, a többihez ne nyúlj! #1 módszere kicsit barbár, a .net törlése pl olyan progikat is hazavág, amirõl nem is gondolnád...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Honnan tudhatom meg hogy utcanév szerint melyik körzeti fogorvoshoz tartozok Debrecenben?

Legjobb válasz: Szia! Mindenképp fogadnia kell egy fogorvosnak, sürgõs vagy nagyon sürgõs esetben is. Ott valószínû, meg fogják mondani, hogy melyikhez tartozol. A telefonkönyvet nézd meg van-e fogászati centrum, vagy sok kis rendelõk vannak a városban. Üdv.

Szia! Mindenképp fogadnia kell egy fogorvosnak, sürgõs vagy nagyon sürgõs esetben is. Ott valószínû, meg fogják mondani, hogy melyikhez tartozol. A telefonkönyvet nézd meg van-e fogászati centrum, vagy sok kis rendelõk vannak a városban. Üdv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!