Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, már (55 db)

Honnan tudhatom ha mar nem eleg neki a tejem?

Babam most a heten lesz 5 honapos es azon kezdtem el gondolkodni h lehet nem eleg neki mar a tejem? Masfel orankent eszik, de volt olyan is h egy ora telt el es ciciztetnem kellett. Persze van mikor 2-2,5 orankent, de inkabb gyakrabban. Normalis ez? V novekedesi ugras lenne? Hizni szepen hizik. Fel eves korig nem nagyon akarom, de ha kell kezdjem el a hozzataplalast?

Legjobb válasz:
6 hónap körül van egy növekedési ugrás, de ugye lehet korábban is. nekem a babcim 8 hós, de nálunk is van 1,5-2 órás eszegetés még mindig. én nem foglalkozom azzal, miért van, mert mondjuk azért 2 éjszakán át van ilyen, aztán egy hétig nincs... biztos megvan az oka, ne aggódj :) adj neki enni cicit amikor kéri, ha két óránként kér, akkor ezért is jó sok tejed lesz. (nekem még úgy 2 hónaposan csöpögtek a cicijeim, aztán beállt, és azóta se volt ilyen, de egyik héten a babám megint cicimaratonozott, aztán nem tudtam, mitõl nedves a karom, azt hittem a baba nyála csöpög, de nem a cicim volt. csinált tejnövekedést egyik éjjel az állandó ébredésével, aztán visszatért a régi kerékvágásra, nálam meg túlkínálat lett) :) ne aggódj :) ha már 5 hónapja szoptatsz, akkor bíznod kéne magadban :) amúgy a kóstoltatást már kezdheted, de csak azért, mert jó móka. kiváltani egy-egy evést ráérsz 7-8-9-10 hónapos korában is, elég tökéletesen az anyatej neki a fejlõdéséhez. ha nem hízik a baba havi negyed kilót, vagy fogy, akkor van csak gond!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 hónap körül van egy növekedési ugrás, de ugye lehet korábban is. nekem a babcim 8 hós, de nálunk is van 1, 5-2 órás eszegetés még mindig. én nem foglalkozom azzal, miért van, mert mondjuk azért 2 éjszakán át van ilyen, aztán egy hétig nincs... biztos megvan az oka, ne aggódj :) adj neki enni cicit amikor kéri, ha két óránként kér, akkor ezért is jó sok tejed lesz. (nekem még úgy 2 hónaposan csöpögtek a cicijeim, aztán beállt, és azóta se volt ilyen, de egyik héten a babám megint cicimaratonozott, aztán nem tudtam, mitõl nedves a karom, azt hittem a baba nyála csöpög, de nem a cicim volt. csinált tejnövekedést egyik éjjel az állandó ébredésével, aztán visszatért a régi kerékvágásra, nálam meg túlkínálat lett) :) ne aggódj :) ha már 5 hónapja szoptatsz, akkor bíznod kéne magadban :) amúgy a kóstoltatást már kezdheted, de csak azért, mert jó móka. kiváltani egy-egy evést ráérsz 7-8-9-10 hónapos korában is, elég tökéletesen az anyatej neki a fejlõdéséhez. ha nem hízik a baba havi negyed kilót, vagy fogy, akkor van csak gond!
Babamérleg segít, lehet csökken a tejed, vagy nem elég kalóriás.A súlyától függ hány ml kell neki. nekem sajnos kellett pótlás pedig napi 600-700ml is volt tejbõl.Alapból nagy súlyú volt, és sokat is evett.
Egyetértek az elsõvel, azt kivéve, hogy kezdd el a hozzátáplálást. Én nem javasolnám, mert bõven ráér még. A kalóriákkal pedig biztosan nincs gond. Nem nézelõdik, mocorog mostanában sokat? Emiatt gyakori, hogy kevesebbet szopiznak egyszerre, ezért gyakrabban is kéreckednek mellre. De ez normális. ;)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! A sulyaval nincs gond, mert szepen gyarapszik. A gyerekorvos azt mondta h elkezdhetem a kostoltatast almaval es a tobbi gyumolcsel, de fozeleket csak 6 honapos kora utan adjak.
De minek? Amikor már nem csak anyatejet kap a baba, onnantól az már hozzátáplálás. A kóstoltatás nem elõzi ezt meg, hanem annak az elsõ szakasza.

Honnan tudhatom, hogy mikor válthatok már ki egy egész étkezést?

Most kezdtem hozzátáplálni a gyerkőcöt. Az ebéddel kezdjük. Kap tápszert, aztán répát. Na de honnan tudom, hogy mikor hagyhatom már el a tápszert az ebédből? Amikor megeszik már xy mennyiséget? Ezt nem értem, első baba, segitsetek.

Legjobb válasz: Én elõször adtam a zöldséget, vagy gyümölcsöt és utána a tápszert. Egyre többet evett a zöldségbõl és egyre kevesebbet a tápszerbõl, egy idõ után pedig már nem kért tápszert. Nálunk ez kb. 2 hónap után következett be, de van aki 1-2 hét alatt ki tudja váltani az étkezést. Ha elõször jóllakik tápszerrel, akkor már nem fog bírni sokat enni a répából. Persze ez nem baj, ha csak kóstoltatni akarod, de ha ki akarsz váltani étkezést akkor elõször add a zöldséget.

Én elõször adtam a zöldséget, vagy gyümölcsöt és utána a tápszert. Egyre többet evett a zöldségbõl és egyre kevesebbet a tápszerbõl, egy idõ után pedig már nem kért tápszert. Nálunk ez kb. 2 hónap után következett be, de van aki 1-2 hét alatt ki tudja váltani az étkezést. Ha elõször jóllakik tápszerrel, akkor már nem fog bírni sokat enni a répából. Persze ez nem baj, ha csak kóstoltatni akarod, de ha ki akarsz váltani étkezést akkor elõször add a zöldséget.
A kérdező hozzászólása: Azért adtam elõször a tápszert, mert a doki igy javasolta. Ez még csak kóstoltatás. Szóval 2-3 kanálka répát kapott kb. Köszönöm a választ, most már van némiképp rálátásom, hogy hogyan is fog ez mûködni :)

Saját üzletet nyitnék. Honnét tudhatom meg, hogy amit névként választanék az üzletemnek, az foglalt-e már, vagy le van-e már védve? Illetve hogyan tudom levédetni a nevét a boltomnak?

El?re is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Az üzlet nevére nincs olyan szabály, hogy csak egyvalaki használhatná. Tehát ez számodra nem akadály, hogy használd. Cégnévnek a http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html oldalon nézhetsz utána, annál követelmény, hogy nem lehet olyan nevû, ami már létezik. Ha mégis az üzlet nevét akarod levédetni, akkor a http://www.szabadalom-vedjegy.hu/cegnev-levedese/cegnev-leve.. oldalon van errõl információ. Egy kis boltnál egyáltalán nem érdemes egyébként. Itt van infó arról, hogy hogyan lehet utánanézni is, de a legegyszerûbb azért az, hogyha a google-t használod. Nagyobb üzletek, üzletláncok úgyis fennvannak neten, kisboltnál pedig mindegy, azt úgyse érdemes levédetni, mert miért lenne baj, ha két különbözõ városban is van 2 egyforma nevû kis 20 négyzetméteres kisbolt, amit úgyis csak ott helyben ismernek...

Az üzlet nevére nincs olyan szabály, hogy csak egyvalaki használhatná. Tehát ez számodra nem akadály, hogy használd. Cégnévnek a http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html oldalon nézhetsz utána, annál követelmény, hogy nem lehet olyan nevû, ami már létezik. Ha mégis az üzlet nevét akarod levédetni, akkor a http://www.szabadalom-vedjegy.hu/cegnev-levedese/cegnev-leve.. oldalon van errõl információ. Egy kis boltnál egyáltalán nem érdemes egyébként. Itt van infó arról, hogy hogyan lehet utánanézni is, de a legegyszerûbb azért az, hogyha a google-t használod. Nagyobb üzletek, üzletláncok úgyis fennvannak neten, kisboltnál pedig mindegy, azt úgyse érdemes levédetni, mert miért lenne baj, ha két különbözõ városban is van 2 egyforma nevû kis 20 négyzetméteres kisbolt, amit úgyis csak ott helyben ismernek...
Szia! A kereskedelemben van tapasztalatod? Voltál-e már eladó? Amúgy meg: a Reál pontba, bármely sarki kis közért bele mehet, de vannak bizonyos feltételek hozzá (áruk, árak, stb.), de errõl, a Reál Pontban tudsz érdeklõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket. Nem élelmiszerboltról van szó, hanem kutyakozmetika, állat- eledel és felszerelés boltról. :)

Honnan tudhatom, láthatom biztosan, hogy a ló elfáradt már? 1 óra ügetés után mennyi lépést javasolnátok a lónak?

Legjobb válasz: Erre a legegyszerûbb módszer ha megnézed az orrlyukát. Ha sötétrózsaszín vagy vörös akkor már jól elfáradt. Egyébként olyan 10-15 perc séta már nagyon jó. Én ki szoktam venni a lábamat a kengyelbõl és hátradõlök hagy menjen :) Egészen pihentetõ.

Erre a legegyszerûbb módszer ha megnézed az orrlyukát. Ha sötétrózsaszín vagy vörös akkor már jól elfáradt. Egyébként olyan 10-15 perc séta már nagyon jó. Én ki szoktam venni a lábamat a kengyelbõl és hátradõlök hagy menjen :) Egészen pihentetõ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Mondjuk a lovon ülve elég nehéz megnézni az orrát. :D
Jó hát le kell szállni :) Bocsának csak én általában barátnõmmel lovagolok egymás lovának meg könnyû megnézni :D
Hát igen úgy könnyû. :) Én azt nem tudom eldönteni, hogy hány kör ügetés után fárad el a ló..
és a vágta? o_o komolyan, mindenhol csak ilyen sz.ar lovardák vannak, ahol semmi vágtamunka nincsen? :|
Nem valószínû hogy lovardában lovagol... egyébként a lovat az ügetés fejleszti talán legjobban. Persze attól még illene vágtázni engedni a lovakat, hagy élvezzék már õk is. :) Meg nem csak ügetni meg vágtázni lehet azzal a lóval. Mi például rohangálunk velük a legelõn meg gyakorlatokat csináltatunk velük, le-fel ugrálunk róluk. Így nem is unják annyira és van idejük pihenni.
Amelyik lovardába én járok, lehet vágtázni is, de az ügetést részesítik elõnyben..
vágtás vagyok, nálunk a vágta a bemelegítés része is... elsõ lovas utoléri az utolsót vágtában, stb...

Honnan tudhatom h az már a tabletta hatása?

Ma együtt voltunk a barátommal először, és amikor átszakadt a szüzhártyám nagyon véreztem. Használtunk gumit, elszakadt mivel elélvezett de a gumiba már semmi nem volt. Bementünk a városba rá egy órára és vettünk egy escapelle esemény utáni tablettát amit már be is vettem. Most honnan tudhatom h ez a vérzés még a szüzesség elvesztése miatt van,vagy már a tabletta hatása?

Legjobb válasz: Nem vérzel feltétlen a tabletta hatása miatt. Nem tudsz mit tenni, csak reménykedni tudsz ilyenkor. Bár nagyon gyorsak voltatok a tablettával, ez pozitív, így elég valószínû, hogy nem lesz semmi baj. De máskor figyeljetek oda. Ezek szerint elsõ esetnél már elszakadt a gumi, az azért elégé kellemetlen.

Nem vérzel feltétlen a tabletta hatása miatt. Nem tudsz mit tenni, csak reménykedni tudsz ilyenkor. Bár nagyon gyorsak voltatok a tablettával, ez pozitív, így elég valószínû, hogy nem lesz semmi baj. De máskor figyeljetek oda. Ezek szerint elsõ esetnél már elszakadt a gumi, az azért elégé kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Nem is h elszakadt hanem lecsúszott, és nem vette észre. Én nagyon erõltettem h gumival csináljuk, és õ még gumival soha nem csinálta, de már elég tapasztalt.

Honnan tudhatom, hogy jó-e már a kovászos uborka?

Kezd már zavaros lenni a leve és sárgásak az uborkák, de nem tudom, hogy jó-e már. Ugye a tetején ott a kenyér, ha meg akarom kóstolni, ki kell szedni, az ubit lemosni és lehűteni, de ha még nem jó? Csütörtök este készítettem és nappal napon volt, éjszaka meg bent 28 fokban. Szerintetek már jó lehet?

Legjobb válasz: Amikor az uborka szine megváltozik, akkor már jó.

Amikor az uborka szine megváltozik, akkor már jó.
Jó lesz, ebben az idõben, már negyedik napon érettnek kell lennie.ha meg megkóstolod, de még nem tarod elég ízletesnek, hagyd még egy napot.egyébként még a leszûrt lében a hûtõben is csak jobb lesz.

Honnan tudhatom meg, hogy már "haldoklik", a távkapcsolatunk?

Legjobb válasz: Ha már nem keresitek egymás társaságát olyan gyakran se interneten, se telefonon, nyûgnek érzed, vagy érzi õ az utazgatást, és hasonlók...

Ha már nem keresitek egymás társaságát olyan gyakran se interneten, se telefonon, nyûgnek érzed, vagy érzi õ az utazgatást, és hasonlók...
kinyomnak

Honnan tudhatom, hogy nekem már 0, 25-ös, esetleg 0, 5-ös olvasószemüvegre lenne szükségem? Tanulásnál már kicsit rosszul látok.

Legjobb válasz: 1.Elmész egy szemorvoshoz, vagy látszerészhez és megvizsgálja. 2. Ha + dioptriáról van szó, rengeteg árúházban kínálnak ilyeneket. Leakasztod és kipróbálod, melyik a megfelelõ és az szerint csináltatsz egyet.

1.Elmész egy szemorvoshoz, vagy látszerészhez és megvizsgálja. 2. Ha + dioptriáról van szó, rengeteg árúházban kínálnak ilyeneket. Leakasztod és kipróbálod, melyik a megfelelõ és az szerint csináltatsz egyet.
milyen márkára vagy kiváncsi?
A kérdező hozzászólása: Renault, Honda, Bentley, Subaru, Daihatsu, Citroen, BMW.
Beirod a nevét a googleba meg azt, hogy gyártási hely.
A kérdező hozzászólása: jó de Európán belül lehet 10 gyáruk is...
BMW München
A Wikipediaba add be a neveket - a telephelynél megtalálod, ami érdekel.

Honnan tudhatom, hogy már teljesen kiválthatom a tízórait hozzátáplálásnál? Anyatejes baba.

Kislányom megeszik 150-170 ml gyümölcsöt rizspehellyel (nem tudom az hány gramm), de nem akar utána vizet inni, csak rágcsálja a cs?rös itatópoharat. A szopit mindig elfogadja utána.

Legjobb válasz: meg kell tanítani inni! ha nem megy csõrösbõl, adj neki cumisüvegbõl, vagy pohárból. 2-3 hete olvastam itt egy kérdést, ott is minden kaja után cici volt mert nem ivott mást a baba, 2,5 hétig kórházban volt kiszáradással. tanítsd meg inni, addig ne vedd el tõle a cicit, mondjuk már az is kevés ha hozzátáplálod

meg kell tanítani inni! ha nem megy csõrösbõl, adj neki cumisüvegbõl, vagy pohárból. 2-3 hete olvastam itt egy kérdést, ott is minden kaja után cici volt mert nem ivott mást a baba, 2, 5 hétig kórházban volt kiszáradással. tanítsd meg inni, addig ne vedd el tõle a cicit, mondjuk már az is kevés ha hozzátáplálod

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!