Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatom, egyenrangú utak (1 db)

Honnan tudhatom, hogy egyenrangú utak kereszteződéséhez közeledem?

Legjobb válasz: Útburkolat alapján dönteni gyenge lábakon álló dolog. Ha pl. havazott és mindenütt 10 cm friss hó fedi az utakat, akkor hogyan állapítod meg, hogy hol, milyen az útburkolat? Vagy éjszaka, ködben stb? Ha nincs forgalom, még a nyomok gyakoriságából sem...

Útburkolat alapján dönteni gyenge lábakon álló dolog. Ha pl. havazott és mindenütt 10 cm friss hó fedi az utakat, akkor hogyan állapítod meg, hogy hol, milyen az útburkolat? Vagy éjszaka, ködben stb? Ha nincs forgalom, még a nyomok gyakoriságából sem...
Általában ki van téve a tábla, bár valóban nem mindenhol. Ha már odaérsz, akkor abból jössz rá, hogy egyenrangú, hogy se neked, se neki nincs kirakva elsõbbségadás kötelezõ vagy stop tábla.
Egyszerû, jön egy keresztezõdés, és nincs kirakva korábban, hogy a te útvonalad a magasabb rendû, illetve, hogy elsõbbséget kell adnod.Mindig van jelölés arról, hogy ha valamelyik út magasabb rendû, illetve hogy honnantól nem az.
Ez azért bizony téves elgondolás, hogy mindig van jelölés arról, hogy melyik a felsõbbrendû, hiszen amennyiben aszfaltozott utat keresztez földút, ha az aszfaltozott úton nincs fõútvonal tábla és a földúton sincs elsõbbségadás kötelezõ tábla, akkor is az aszfaltozott út a felsõbbrendû. Amúgy azt is illik megjegyezni, hogy a fõútvonal tábla csak a rád vonatkozó elsõbbségi szabályokat hivatott jelezni. Egy balesetben beírhatod, hogy védett útvonalon közlekedtél. Azonban a keresztezõ utaknál meg kell gyõzödnöd arról, hogy az illetõnek van-e elsõbbségadás kötelezõ táblája, mert ha nincs, akkor bizony kétesélyes a dolog!
indulj ki abból, hogy minden keresztezõdés az (most amin lámpa van, azt ne nézzük) Ezen változtat, ha neked van macisajtod, akkor egyértelmû mi van. A másik lehetõség, ha benézve a jobb oldali utcába (csak ez az érdekes ügyebár) látod az õ macisajtját hátulról. Akkor mehetsz. egyébként jobbkéz szabály. macisajt: elsöbbség adás kötelezõ ill. állj elsöbbség adás kötelezõ táblák. (gyk. a macisajt is nyolcszögletû illetve egy cikke meg háromszögletû) ezt a két táblát kell felismerned hátulról is a kresz szerint.
ha van tábla akkor egy talpán álló piros kerestes háromszög fekete X-el a közepén. ha nincs, akkor meg értelemszerûen nincs. de én majdnem biztosra veszem, hogy ki van táblázva.
Ha megtanultad a kreszt tudnod kell! Ha nem, sürgõsen tanuld meg! Ismétlés a tudás "anyja"
sehonnan


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Elkapott a bkv-s. és megbüntetett nagyjából egy hónapja, majd pénteken is. Hogyan?

A lényeg az hogy volt bérletem(2013.09.27-én) de diákom nem volt hozzá...Ma bementem befizetni és közölték hogy csak ugy tudom befizetni hogy a 32.500-at majd a 200 ft pótdíjjasat.Ha nem fizetem be egyiket se milyen további fejleményekre számíthatok?

1

Más kiskapuja/bejárat/elé szabályos parkolni vagy szabálytalanságnak számít? A szomszédunk állandóan leparkiroz a mi kiskapunk elé és ott tárolja órákig. Szerintem ez nagyfokú pofátlanság.

6

Most hogy összekötötték a két M0-st ha halásztelken felhajtok rá és szeged felé megyek, mert a Nagykörösi út felé szeretnék menni az M5 -bevezető szakaszán (pl. a Megaparkba) hol kell letérnem? Hogy van kitáblázva?

Mert tegnap valamit elnéztem és maglódon kötöttem ki.

4

Hogy kell kimondani a Case IH-t?

Köszi:)

2

Mivel lehet kiszámítani a repülési időt?

Ha pl. kiakarom számolni, hogy Kínából Amerikába, vagy Németországból Afrikába, vagy bárhonnan bárhova elakaok jutni, kkor azt hogyan lehet kiszámolni? Weboldalakat is elfogadok.

2

Mi volt a leghosszabb utad amit gyalog tettel meg? Mennyi idő lenne Budapestről Debrecenbe gyalog az út?

9

Milyen lehetőségeim vannak a büntetés kifizetésére?

Bő fél évvel ezelőtt kaptam 2 db helyszíni bírságot. Mivel céges autóval voltam és az egyik bünti amiatt volt, odaadtam a csekket a főnöknek, nem fizette be, most adta vissza a csekket és adott rá pénzt.
A másik bünti az én rovásom, de benne hagytam a táskámban, amit azóta már ki is mostam néhányszor és időközben rendesen ronggyá vált a csekk.
A kellemetlen az egészben, hogy jött egy levél, hogy beidéznek tárgyalásra.
Most mit csináljak? Telefonáljak le a vidéki rendőrőrsre, hogy küldjenek új csekket vagy adjam fel rózsaszín csekken?
Volt már vkivel hasonló?

3

Ha adok plusz pénzt a vizsgabiztosnak, garantál a jogsi vagy csak elnézőbbek kicsit?

8

2007-ben kiadott építőgépkezelő jogosítványom van, ami elektromos és gázüzemű villástargoncára érvényes 5 tonna alatt. Ezek érvényessége 2015-ben lejár. Hogyan juthatok 2015-ös év után érvényes targoncavezetői jogosítványhoz a legkisebb költséggel?

33-32, 33-52

1

Dunakeszin van olyan benzin kút amelyik nem éjjel nappalos?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!