Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudhatnám ki (19 db)

Honnan tudhatnám biztosan ki a gyerek apja?

27 és fél hetes terhes vagyok.Számítások szerint máj.19.-én fogant meg a baba(máj.5.-én volt az utolsó menszesz).A baj csak az,hogy azon a napon két pasival is együtt voltam,és így nem tudom biztosan ki az apa.A barátom az egyik,akivel aznap reggel voltam együtt,és elötte és utána mindennap,a másik pedig egy enyhén szólva kellemetlen aktus volt este.Azóta férjhez mentem a barátomhoz,de ? azt az estét nem tudja!Most viszont újra fekbukkant ez a hapsi,telefonon zaklat,és állítja,hogy ? a gyerek apja!

Legjobb válasz: Ha Te nem mondod el, elmondja a másik hapsi-szeritem az lenne egyenlõ a haláloddal. És nem magad nézd, hanem a gyerekedet-azt sem tudná ki az apja.... Genetikai vizsgálattal ki lehet deríteni (csak azzal)-ha már így jártál. De szerintem ilyen helyzetben az sem lesz fáklyás menet.

Ha Te nem mondod el, elmondja a másik hapsi-szeritem az lenne egyenlõ a haláloddal. És nem magad nézd, hanem a gyerekedet-azt sem tudná ki az apja.... Genetikai vizsgálattal ki lehet deríteni (csak azzal)-ha már így jártál. De szerintem ilyen helyzetben az sem lesz fáklyás menet.
Szia, azt irod rogton a masodik mondatodban, hogy "Szamitasom szerint..". Szoval ezt szerintem terhesseggel kapcsolatban nyugodtan elfelejtheted, mert szinte semmi nem tortenik a szamitasok szerint. Siman lehet, hogy a baba nem majus 19-en fogant, ugyanis ha hosszabb/rovidebb a ciklusod, vagy nem pont akkor volt peteeresed, akkor nem aznap hoztatok ossze a babat. Az en dokim valtig allitja, hogy a mi lanyunk aprilis 19-en fogant a "szamitasai szerint" mikor en tudom, hogy ez 23-a volt. Nyugtasd magad (legalabb a terhesseg alatt) azzal, hogy a parodtol van a baba. Minden jot es probalj minel kevesebbet stresszelni (ez gondolom a leghulyebb tanacs, amit ilyen helyzetben valaki adhat :) 33 hetes kismama
Ha szereted a férjedet, ne mond el neki soha! Lehet, hogy megbocsátaná akkor is ha õ az apa és talán akkor is ha nem, de minden apró konfliktusnál "letenné neked az asztalra".Vagy nem bocsátaná meg és elhagyna, na abban az esetben meg egyáltalán nem lenne apja a gyereknek! Én most ismertem meg a vér szerinti apámat 24 évesen és nem jelent nekem semmit!Bár az eleven tükörképe vagyok, mégsem.Az az apám aki felnevelt a születésemtõl fogva!Viszont az tényleg rizikós, hogy esetleg a másik pasi elárul. Õt kéne valahogy eltüntetni a képbõl!!
Én azt tanácsolom neked, hogy mindenképp beszélj a pároddal! Az õszinteség a legjobb a világon! És ami a lényeg, ne adja az isten, de ha véletlenül egy baleset során vagy betegség miatt apucitól kell valami hirtelen a gyermekednek, akkor jobb ha tisztán látod ki az apa! Mert elég ciki lenne ha mondjuk PL: a kórházban kellene meg mondanod a párodnak amikor mûtik a gyereket, hogy nem õ az apa, és most ne õ adjon vért!!! Sajnos tudom hogy ezt rossz még olvasni is, de a környezetemben elõfordult ilyen. Ott 6 éves volt a kisgyerek. De a döntés a tiéd.
hát igazábol lehet csinálni terhesség alatt is apasági tesztet, csak nagy a vetélés/koraszülés kockázata.ne kockáztasd a terhesség alatt a tesztet.szerintem is jobb az igazság, és mi van akkor ha a férjedbe merül fel az hogy apasági tesztet csináltasson?! a párommal most várjuk elsõ babánkat és azt mondta, csak akkor irja alá az apasági nyilatkozatot ha megvan az apasági teszt.jó te annyival vagy könnyebb helyzetben, hogy férjed nevét kapja automatikusan. tényleg...a kérdés bennem is felmerült, mért is kellet megcsalnod a férjedet?én nem vagyok még férjnél(eljegyzés sem volt)és egyszerûen nem tudtam megtenni, pedig volt rá lehetõségem. szerintem tedd fel magadnak a kérdést hogy mennyire szereted a férjed, ha megcsalod, mert akkor az érzésekkel baj van, és ha arra a válaszra jutottál, hogy szereted, ha más nem akkor a baba miatt mondd el, rendben megkockáztatod, hogy elveszíted, de nekem eddig az összes barátom azt mondta, hogy ha elmondom akkor könnyebben megbeszélhetjük, és arrol nem is beszélve hogy ha a másik pasi felkeresi a férjed, akkor azt sosem bocsájtja meg a férjed, ellenben avval ha te mondod el, akkor az is esélyes, hogy ha az õvé a baba akkor ujra együtt lesztek. és még azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy mi az ami hiányzik ebból a házasságból ami még hozzá járult a megcsaláshoz, és azt beszéld meg a férjeddel, hogy változtasson.mert az érzelem mellett ez is ott van hogy nem kapsz meg otthon valamit.beszélgess a férjeddel.
Én voltam a 4. válaszoló. Az 5. válaszoló gondolatmenetét követve felmerült bennem a következõ kérdés: Ha a másik pasival lenne csak apasági tesz, hogy kizárják az õ apaságát, az azért kétesélyes! Mi van akkor, ha az derül ki, hogy õ az apa? Akkor már nem lehet kihagyni a férjet! Azt hiszem, erre a helyzetre nincs olyan megoldás, ami mindenkinek jó. A legtisztább biztosan az, ha bevallod otthon, hogy mi történt. Ezzel kockázatod a szakítást, de nem ismerem a párodat, sokminden lehet. Ha ezt nem bírod vállalni, akkor jöhet az elõbbiekben felvázolt hazugság. Ezzel viszont azt kockáztatod, hogy késõbb kiderül az elõzõ válaszoló által írt módon, mondjuk egy orvosi vizsgálat kapcsán. Szerintem a következõt gondold át: Ha hazudsz, egész életedben retteghetsz, hogy kiderül. Ha õszinte vagy, lehet, hogy csonka családba szülsz egy gyereket. De ebben az esetben késõbb nincs mitõl félned. Tied a döntés. Sajnos a szülés elõtt nem tudod kideríteni, ki az apa.
Amit a 4. válaszoló írt, azért az etikailag kicsit sántít. Mert ne adj' Isten, ha valamilyen orvosi vizsgálat kapcsán késõbb kiderül, hogy nem is a férjed az apa. Még egy egyszerû vércsoport meghatározás is elég lehet, hogy kiderüljön a turpisság. És az azért mennyire rosszabb, hogy mondjuk a gyerek 5 vagy 10 éves korában derül ki, hogy nem is az apukája az édesapja. Azt sem tudom elhinni, hogy te életed végéig azzal a tudattal akarsz élni, hogy nem tudod biztosan, ki a gyereked apja. Ez a gyereked felé sem fair, ezt nem teheted vele. Ezért nekem az a véleményem, hogy ezt az apasági kérdést mindenképpen a születés után kéne tisztázni. Simán lehet, hogy nincs is semmi baj és a férjed az apa. Valahogy úgy kellene egy apasági vizsgálatot kérni, ami kizárja a másik pasi lehetséges apa voltát, így nem kellene belekeverni a férjedet.
Hajaj! Egy megoldás jutott az eszembe, de ez nem biztos, hogy jó. A másik pasi tudja mennyi idõs terhes vagy? Mert ha nem, neki letagadhatnál egy hónapot. Azt mondhatnád, hogy nem lehet az övé, mert egy hónappal késõbb "készült". Ha a szülésrõl aztán értesül, az sem baj, hiszen egy hónappal születhet korábban egy baba. Ebben az esetben marad a reménykedés, hogy tényleg a férjedtõl van. Az, hogy mennyire hasonlít rá, vagy mennyire nem, az nem nagyon számít, ha az övé, akkor is lehet, hogy például a te ükapádra hasonlít, az apjára nem. Ebben az esetben azt kell csak elkerülni, hogy a másik pasi sose derüljön ki. (Ha mégis: azt kell mondani, hogy csak õ akarta, de nem volt semmi és most csak be akar kavarni) Na, szép kis hazugságláncot írtam le. Ha elbírja a lelkiismereted, alkalmazd...
Mi lenne, ha mondjuk hûséges maradnál hozzá? A másik meg az, h egy éves kor után lehet géntesztet csinálni, de ahhoz mindkét apajelõlt kell.ezt meg ah olvastam te nem akarod.Mit tegyél ha nem rá hasonlít?Nos léteznek rejtett gének.Család:4fiú, 3tejfölszõke kékszemû alacsonyabb, és egy barna magas.A nõ nem csalt, csak egyszerûen valahol távolt volt ilyen is a családban.Pl ha valakinek néger a férfe, attól még születhet fehérbõrû gyermeke, és az is megeshet, h néhány generáció múlva elõkerül egy koromfekete kisgyerek. Az idõ meg nem számít.Az h mennyiideig tart egy aktus az nem = azzal, h lehet-e gyereked tõle!
Sajnos biztosan nem lehet tudni, egy alkalommal, néhány perces aktus alaktt is teherbe lehet esni. Úgy tudom, hogy apasági vizsgálatot a férfi kezdeményezhet. A gyereket automatikusan a férjed nevére anyakönyvezik, annak viszont utána kellene nézni, hogy kívülálló is indíthat-e ilyen vizsgálatot. Kellemetlen lenne, ha úgy derülne ki... (Csak gyanítom, hogy nem lehet, mert akkor sok rosszakaró férfi kellemetlenkedhetne!)
Szióka! Bár én még sajnos nem vagyok terhes, legalább is nem tudok róla. " Gyártás " alatt van. A helyzetedre csak annyit mondanék, hogy mint gyermekjóléti szolgálatnál dolgozó ember, és mint lehendõ anyuka, hogy ennél rosszabb helyzetbe már nem is kerülhettél volna. Azt tudom javasolni, hogy mond el az orvosodnak, hogy mi a helyzet. Kérj tõle segítséget. Mivel õt köti a titoktartás, és segíteni is köteles, így lehet, hogy fog tudni neked olyan választ adni, ami megnyugtató lenne számodra. Azt, hogy etikailag mit gondolok a tettedrõl? Véleményem szerint, ha igazán szeretted volna a férjedet, akkor ezt nem tetted volna meg, vagy ha igen, akkor legalább védekezhettetek volna. Elõbb vagy utóbb kénytelen leszel elmondani neki. Ezt azért a szülés utánra idõzíteném.

Honnan tudhatnám meg, hogy kik utaztak név szerint velem a repülőn?

A légitársaságtól meglehet szerezni a névlistát, ha igen milyen feltétellel?

Legjobb válasz: A személyiségjogok védelme miatt nem adhatják ki ezt az információt csak a rendõröknek, de nekik is csak indokolt esetben.

A személyiségjogok védelme miatt nem adhatják ki ezt az információt csak a rendõröknek, de nekik is csak indokolt esetben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:(

Honnan tudhatnám meg, hogy ki hívott?

Visszahív? sms-t küldött a páromnak egy lány, majd hazugságokat állított rólam.

Legjobb válasz: Jó, látom nem gyõztelek meg. Jön a fejtágítás :D Kezdjük azzal, hogy egy SMS nem feltétlen annak a száma aki gyalázkodik. Van olyan webes szolgáltatás ahonnan SMSt tudsz küldeni és a kijelzett szám akár nem valós is lehet. Azt ugyan hiába hívod. Én erre gondolok. Miért gondolok erre? Arra, hogy "ezen a számon elõfizetõ nem kapcsolható" bemondást kapj ahhoz az kell, hogy ki legyen purgálva a HLRbõl. Meg tudja ezt egy földi halandó csinálni néhány nap alatt? Nem tudja megcsinálni. Mivel elég szûk azoknak a köre akik a HLRben büntetlenül turkálhatnak és azok hidd el jól meg vannak fizetve, nem holmi szerelemi - gyalázó SMS - számeltüntetõs játékot játszanak ( minden mobil szolgáltatóra igaz ) - sokkal jobb dolguk is akad annál.

A kérdező hozzászólása: De az égvilágon senkire se gyanakszunk, nincsenek rosszakaróink se.. :S
A kérdező hozzászólása: Tudták az én nevemet, a párom nevét, hogy hol lakok... Azt is, hogy kb mióta vagyunk együtt. De mind1, túllépünk rajta, most már nem érdekel, ki volt ez a fogyatékos.
Jó, látom nem gyõztelek meg. Jön a fejtágítás :D Kezdjük azzal, hogy egy SMS nem feltétlen annak a száma aki gyalázkodik. Van olyan webes szolgáltatás ahonnan SMSt tudsz küldeni és a kijelzett szám akár nem valós is lehet. Azt ugyan hiába hívod. Én erre gondolok. Miért gondolok erre? Arra, hogy "ezen a számon elõfizetõ nem kapcsolható" bemondást kapj ahhoz az kell, hogy ki legyen purgálva a HLRbõl. Meg tudja ezt egy földi halandó csinálni néhány nap alatt? Nem tudja megcsinálni. Mivel elég szûk azoknak a köre akik a HLRben büntetlenül turkálhatnak és azok hidd el jól meg vannak fizetve, nem holmi szerelemi - gyalázó SMS - számeltüntetõs játékot játszanak ( minden mobil szolgáltatóra igaz ) - sokkal jobb dolguk is akad annál.
A kérdező hozzászólása: De a párom is azt a számot hívta, õ tudott vele beszélni. És nem hinném, hogy netrõl lehetne küldeni normális visszahívó sms-t.
Jó oké. Biztos úgy van. Ja. Rólad a Paul c. film zárójelenete jut eszembe: "Ezeket nem tudod meggyõzni".
Vannak akik szeretnek telefonbetyárkodni. Felhívnak egy véletlenszerû számot, mondanak valami hülyeséget, és azon örülnek, hogy te idegeskedsz miatta. Ahogy látom elérték a céljukat. Ne foglalkozz velük
A kérdező hozzászólása: Hát azt ne mond, mert láttam a híváslistát és az sms-t is, ugyanaz volt a szám :) Meg õ se hülye, hogy küld neki valaki visszahívót, és visszahív egy másik számot.. :DD
Egyszerû: nem azon a számon beszélt vele a párod.
A kérdező hozzászólása: Jó, de ha szerinted sms-küldõ oldalról küldte, a párom hogy tudott beszélni vele azon a számon, amirõl az sms-t küldte?
Nem jó számot tárcsáztál. Ennyi idõ alatt egyszerû halandó nem tudja eltüntetni a telefonszámát a hálózatból. Más egyébrõl te sose fogod megtudni. Én a helyedben nem nagyon törõdnék ilyen dolgokkal. Élj boldogan a pároddal, a gyalázkodó meg büdösödjön meg :D
meséld el ezt a történetet azoknak akikre gyanakszol. Hidd el, furán kezd majd viselkedni
A kérdező hozzászólása: Amúgy õk csütörtökön beszéltek, én meg ma próbáltam hívni.
A kérdező hozzászólása: Visszahívókat küldött a páromnak, õ is onnan hívta fel, hogy ki ez. Én is az sms-bõl próbáltam hívni, szóval tuti, hogy jó számot hívtam! Boldogan élünk, de utálom, ha a hátam mögött hazudozik valaki, és kíváncsi lennék, hogy melyikünk ismerõse ilyen g*ci...
ez a beszéd. Nem kell az ilyennel foglalkozni. Amúgy ezt az összes adatot megtudhatja bárki a facebookotokról :)


Pitbulltól próbáld meg.
A kérdező hozzászólása: kérdeztem de csak ugatott
Hát igen, úgy nehéz. :D Szerintem amúgy olvass utána a klipkészítési folyamatoknak neten, és valahol biztos megemlítik, hogy mi a tánccsoport neve, vagy egy-két lány nevét.

Honnét tudhatnám meg, hogy valóban a tulaj adja ki nekem a lakást, ha nem akarok 6500. - Ft-ot fizetni pluszban a tulajdoni lapért?

Legjobb válasz: besétálsz a földhivatalba és BETEKINTÉST kérsz a tulajdoni lapba, az ingyenes

besétálsz a földhivatalba és BETEKINTÉST kérsz a tulajdoni lapba, az ingyenes
ezresert kapsz nem hiteles tulajdoni lapot
esetleg érdeklõdj az idõsebb szomszédoktól :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nem tök mindegy? Van kulcsa a lakáshoz, beenged, szerzõdést ír veled, amiben szerepel, hogy saját tulajdona amit kiad. Ezzel szerintem védve vagy. Én sose kértem tulajdoni lapot. Mondjuk nem is béreltem még zûrös embertõl lakást, akinél egyáltalán csak a gyanú is felmerült volna. :)
Szerintem a közös képviselõ is elég . De a mai világban könnyen lehet holnap a bank az új tulaj :(
Mondd azt a tulajnak, hogy tulajdonképpen nem is neked kell a lakás, ahnem a cigány sógornõdnek, aki a 4 gyerekével jön majd ide lakni. Ha "tulaj" így is kiadja a lakást, akkor nem õ a tulaj.

Honnan tudhatnám meg, hogy egy adott rendszámot körülbelül mikor osztottak ki?

Magyarán: van valahol egy adatbázis, ahol meg tudnám nézni, hogy melyik betűt mettől meddig alkalmazták?

Legjobb válasz: Ennyire azért nem érek rá.

Ennyire azért nem érek rá.
Nem tudok ilyenrõl, de nagyjából be lehet lõni.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor lõdd be nekem körülbelül, kérlek! ;) :D
Mondjad!
A kérdező hozzászólása: Egy felsorolás megteszi...
A kérdező hozzászólása: utolsónak: PONTOSAN ilyenre, KÖSZÖNÖM szépen. :D
A kérdező hozzászólása: Amúgy semmi gond, Kolompár- legközelebb majd akkor te fõzöl egy kis kolompírt. :P

Honnan tudhatnám meg, hogy Szegeden éppen ki az ügyeletes állatorvos?

Itt csak a múlt hétig van fent:

Legjobb válasz: http://www.maok.hu/content/_common/attachments/2013_februar_..

A kérdező hozzászólása: köszönöm

Leadtak az ügyfélszolgálatra egy talált telefont. Tudom az imei számát, és a simkártya számát. Honnan tudhatnám meg, ki a tulaj? Szeretném hozzá visszajuttatni a telefont. Zsuzsi itt a sok kérdőjeled?

Legjobb válasz: Ha be lehet kapcsolni akkor nézd meg a névjegyzéket. Gondolom lesz olyan szám ami valamelyik hozzátartozót jelöl.Azt kell felhívni.

Ha be lehet kapcsolni akkor nézd meg a névjegyzéket. Gondolom lesz olyan szám ami valamelyik hozzátartozót jelöl.Azt kell felhívni.
Rakj bele egy másik sim kártyât.. Nekem a telefonon vannak a számok nem a sim kártyát..hát ha annak is. Felhívsz valakit a címjegyzékbõl..
Csak hívogatással tudod kideríteni, kié. Minimál soc. eng. :) Az imeivel mit akarsz? Ha tudod a biciklim vázszámát, megtalálsz? :) )

Mikor adják ki magyarul a China Study, vagyis a Kína tanulmány című könyvet? Ha még nem, honnan tudhatnám meg, hogy egyáltalán készül-e már a magyar fordítás,

Legjobb válasz: http://bookline.hu/product/home.action?id=112075&type=22&_v=.. Most jelent meg. Már meg is rendeltem :-)

A kérdező hozzászólása: http://bookline.hu/product/home.action?id=112075&type=22&_v=.. Most jelent meg. Már meg is rendeltem :-)
Szerinted rádtörnek a kommandósok, ha nem méssz el?
Nem vagy köteles elmenni.
Tehetségkutató verseny. Tehát valószínûleg nem okosnak tartják, hanem be akarják égetni az énektudásával. Nem kötelezõ elmenned, alá sem írtál semmit.
Ha tényleg tehetséges vagy szerintem menj el:) Persze nem vagy köteles.
Ha valóban volna benned egy szikrányi tehetség is, fel sem tennéd ide ezt a kérdést. Magad is tudnád a választ, és már megkapta volna a válaszodat a "kedves jóakaród" is.
örülj neki hogy benevezett.Okosnak tart valószínû. Mások mit meg nem adnának ha behívnák õket.A helyedbe megpróbálnám.Veszteni nem veszítes semmit.Max még pénzt is nyersz.
attól, hogy õ úgy érzi, hogy nincs tehetsége, vagy legalábbis nem elég jó, attól lehet a környezete észrevette hogy igen is tehetséges, pl nekem sincs bátorságom jelentkezni egy tehetségkutatóra sem, nem érzem elég jónak magam, pedig amikor énekelek takarítás közben vagy csak úgy önfeledten dalolászok egy jópárszor elõfordult, hogy az ablak alatt megálltak néhányan hallgatni és dícsértek.Szóval vegyél bátorságot magadon és ha van szerinted tehetséged egy pici is próbáld meg!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!