Találatok a következő kifejezésre: Honnan szokás az (14 db)

Honnan ered az a buta szokás, hogy a fiúk borotválják a szőrüket?

Legjobb válasz: Honnan ered az a buta szokás, hogy a lányok borotválják a szõrüket? - Ha a saját kérdésemre megadom a választ, a tiedre is megadom vele együtt! :) A férfiak elvárják sokszor, hogy a nõk borotválják magukat. Szerintem ez fordított esetben is így van. Lehet, hogy egyes nõk elvárják a férfiaktól, hogy borotválják magukat. Ez szerintem hülyeség.

Honnan ered az a buta szokás, hogy a lányok borotválják a szõrüket? - Ha a saját kérdésemre megadom a választ, a tiedre is megadom vele együtt! :) A férfiak elvárják sokszor, hogy a nõk borotválják magukat. Szerintem ez fordított esetben is így van. Lehet, hogy egyes nõk elvárják a férfiaktól, hogy borotválják magukat. Ez szerintem hülyeség.
pornó film
Szerintem mindenkinek a maga dolga, hogy mit mennyire szõrtelenít, és a másikon mit mennyire szõrtelenítve szeret. Tõlem a fiú lábon kívül szõrteleníthet akármit, a lábat nem érteném neki, ha a társadalom enm várja el, akkor miért baszakodik vele? :D Rendben, hogy a nõknél elfogadottabb a szõrtelenítés, sõt, elvárt dolog, szerintem nem buta szokás ha egy férfi úgy dönt, szereti a sima lábat nem csak a barátnõjén, hanem magán is.
A régiek meg azon sírtak, hogy micsoda dolog, hogy egy nõ borotválja magát, mint valami ócska pornószínésznõ. És pár év alatt elterjedt, sõt, szinte kötelezõvé vált. Amúgy az ókorban is volt sok kultúra, ahol a pasikat szõr nélkül szerették, szóval elég régrõl ered ez a dolog.
A nõk szokásával együtt, bár megkésve, mint általában az ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: A lányoknál még hagyján, de a fiúknál? Így nõies a fiú, és túlságosan mesterséges...

Honnan van az a szokas hogy Karacsonykor halaszlet es sult, rantott halat fogyasztanak Magyarorszagon? Regi szokas?

En erdelyben elek,itt egyaltalan nem szoktak halat kesziteni se karacsonykor se husvetkor.Itt toltottkaposzta,toltott,sult pulyka,sult hus,stb.Levesnek marhalabszarbol sok zoldseggel,beigli,sos stangli.

Legjobb válasz: A hal gondolom Jézus miatt került a hagyományos karácsonyi ételek közé, bár nálunk sosem volt "divat", mi is mindíg töltött káposztát, disznótórost hurkát, kolbászt , kocsonyát ettünk, mivel karácsony elõtt volt mindíg a disznótor.

A hal gondolom Jézus miatt került a hagyományos karácsonyi ételek közé, bár nálunk sosem volt "divat", mi is mindíg töltött káposztát, disznótórost hurkát, kolbászt , kocsonyát ettünk, mivel karácsony elõtt volt mindíg a disznótor.
Nem biztos, hogy keresztény szokás kifejezetten, mert keresztény vagyok én is, de mi se halat eszünk, hanem nálunk is töltött káposzta van inkább, vagy rántott hús salátával. Ezt találtam: "A hal nálunk régebben inkább a böjtös ételekhez tartozott az ünnep idején, de ma már ennek nincs akkora jelentõsége, az ünnep bármelyik napján elõfordulhat. Vannak nemzetek, ahol a különféle halételek, illetve egyéb tengeri ételek ugyancsak nélkülözhetetlenek az ünnepi asztalról. A lazac Finnországban jellemzõ, valamint Oroszországban, ahol a karácsonyi menü egyik része az ún. blini (lazaccal és kaviárral töltött palacsinta). A kaviárt a németek is szívesen fogyasztják elõételként, pirítóssal. A halleves jellemzõ Lengyelországban, valamint Magyarországon (halászlé). A spanyolok dévérkeszeget, a portugálok sózott, szárított tõkehalat, a svédek pedig lutfiskot, azaz vajashagymás pácolt pontyot fogyasztanak."
Egy évben négy böjti idõszak van a katolikusok számára, az utolsó, a karácsonyi böjt Krisztus születése elõtt negyen nappal kezdõdik. A hamvazószerda és a nagypéntek után a harmadik legszigorúbb, mely alatt tartózkodni kell a hús fogyasztástól. A hal pedig mindamellett, hogy õsi keretény jelkép, nem számít húsételnek.
A kérdező hozzászólása: Jo, de Karacsony este mar nem bojt.Volt egy olyan kerdes hogy kinel milyen menu lesz Karacsony este, ott csodalkoztam el hogy szinte minden valasz halaszle volt, rantott hal, krumplisalataval, szoval a tobbseg halfelet irt.
De igen, 24-e még böjti nap. A karácsonyi böjt november 15-én kezdõdik és 24-én ér véget éjfélkor. Eredetileg Jézus "születésnapja" december 25-e, elõtte van (24-én ugye) karácsony vigíliája vagy karácsony böjtje.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nem tartjuk be sokan , mert mar este tehat ejfel elott vacsorazunk, nem?
Advent nem böjt, hanem a várakozás ideje. Bûnbánati idõszak, mint húsvét elõtt a nagyböjt, de akkor se böjti idõ. A halas ételek szokása karácsonykor hazánkban kb. 150 éves múltra tekint vissza, szóval fiatal szokás, és a környezõ országokból terjedt át ide. Ahogy a karácsonyfa állítása se régi hagyomány, azt is valamelyik szomszédos országtól vettük át.
Sokkal több halat kéne ennünk, mindenféle ünnepek nélkül is, mert nagyon egészséges.

Magyarországon honnan ered az a szokás, hogy esküvő után a nő -né lesz, és így is használja a nevét?

Romániából jöttem, nálunk ez így nem elterjedt, vagy felveszi a családnevet, és lesz Férficsaládnév Katika, vagy mindkettő (FFcs.név Lánykorinév Katika), ritkább esetben megmarad az eredeti neve. Ezt a nézést nálunkfele csak mamám falujában hallottam, ott vannak Pistánék. Itt meg volt olyan, hogy bemutatkozott valaki: Nagy Pistáné vagyok- OK, és akkor hogy hívnak??? És nem középkorú, hanem velem egyidős, huszonéves lány. Ilyen esetben mi van, ha meg akarom szólítani, akkor Pistánézzam le? Nem úgy lenne a logikus, hogy szokások ide vagy oda, bemutatkozásnál a saját keresztnevét is beszúrja valahová?

Legjobb válasz: Átjöttél egy másik országba,ne gúnyold ki a hagyományait,nem intelligens dolog. Azt az asszonyt pedig Nagy Istvánnénak hívják,tökmindegy,hogy hány éves. Ez nem kortól függ. Maximum megkérdezed,hogy hogyan szólíthatod. Így udvarias. Ha megadod a tiszteletet,mások is meg fogják neked adni.

Átjöttél egy másik országba, ne gúnyold ki a hagyományait, nem intelligens dolog. Azt az asszonyt pedig Nagy Istvánnénak hívják, tökmindegy, hogy hány éves. Ez nem kortól függ. Maximum megkérdezed, hogy hogyan szólíthatod. Így udvarias. Ha megadod a tiszteletet, mások is meg fogják neked adni.
A kérdező hozzászólása: Szó nem volt tiszteletlenségrõl, személyesen semmiképp, és kétlem, hogy a kérdésbõl is az sugározna. Megkérdeztem, hogy hogyan szeretné, hogy szólítsam, az intelligenciámmal nincs gond, ez nem is annak függvénye, szerintem. És tartom magam a véleményemhez: a bemutatkozás többek közt azt a célt szolgálja, hogy megtudd, hogy hívják a másikat, hogyan szólíthatod a továbbiakban, akkor meg az lenne az ésszerû, ha ezt is közölné, nem kellene rögtön bemutatás után rákérdezni. Mamám faluját azért említettem példaként, mert értem, hogy ott miért van ez a szokás, régimódiak, nem hogy középkorúak, de idõsek már, ragaszkodnak a hagyományos szereposztáshoz. Viszont itt, a fõvárosban, fiatal nõtõl ez nekem nagyon fura. És még mindig nem értem, honnan jön, illetve mi van a hátterében, magát a mentalitást.
A kérdező hozzászólása: Ha meg a Pistán akadtál fenn, válaszoló, az azért ebben a formában jelent meg, mert õ egy konkrét, létezõ néni abban a faluban, és bizony semmi István, hanem Pista:) .

(+18) Honnan ered az orális szex szokása?

Az állatok nem csinálnak ilyesmit.

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûen rájöttek az emberek hogy ez jó. Amúgy az állatok is nyalják a nemi szervük, pl egy újszülött kiskutya nem is tud üríteni a nyalogatás nélkül. Bár nem hiszem hogy ez azért van mert élvezik.

Szerintem egyszerûen rájöttek az emberek hogy ez jó. Amúgy az állatok is nyalják a nemi szervük, pl egy újszülött kiskutya nem is tud üríteni a nyalogatás nélkül. Bár nem hiszem hogy ez azért van mert élvezik.
"Az állatok nem csinálnak ilyesmit. " De csinálnak.
mé szerinted azt hogy találta ki az ember, hogy össze kell ütögetnie két követ ahhoz hogy tüzet csiholjon? Ki lehetett ez a "fantasztikus" elme??? ez is egy olyan kérdés kb. Vagy az anyaméhben is játszanak a fiúk a kukijukkal . Nem élvezik, de érdekes nekik, hogy "lóg". Akkor most ez is honnan jött?:) amúgy meg nem csak hetero kapcsolatban és szerelemben van ilyen, és azért van mert EMBEREK vagyunk és az agyunk, a szexualitásunk máshogy mûködik, több dolgot, érzékszervet képes bevonni az együttlétekbe:)
Hm, hát ez nagyon nem a 20. század találmánya, csak 1 példa, hogy az ókori görögöknél eléggé dívott ez a fajta szex, és nem csak különbözõ nemûekkel volt elfogadott. Sõt, szerelem sem kellett hozzá, teljesen elfogadott volt, hogy két férfi nemi életet él, hisz' náluk a szexualitás nem csupán az utód nemzésének lehetõségét foglalta magába, hanem egyfajta szellemi kielégülést is. A kereszténység megjelenésével lettünk ilyen prûdek, és az eredendõ bûnt is magunkévá tettük a vallással együtt. De nagyon sok filozófiai, történelmi, szociológiai mû foglalkozik ezzel a kérdéssel, ajánlom, olvass utána, érdekes... :)
én azon gondolkodtam sokat, hogy ez valóban olyan régi, õsi dolog, vagy csak a 20. század találmánya? mert olvastam egy szociológiai könyvet, hogy vidéken, kis eldugott falvakban ez még most is tabu, és van akinek fogalma nincs arról, hogy mi is az az orális szex...
"úgy szeretem, majd meg eszem" Sztem innen ered. Õsi ösztön, h minden kívánatos dolgot a szánkba akarunk venni.
Tényleg? És akkor hogy pisil? :) Tudod kutyás vagyok. Szóval van róla egy kicsi fogalmam. Lehet gusztustalan, de amikor tüzel vagy... Na mindegy. A lényeg hogy nem csak a végbélnyílását nyalja. Szerintem nem csak nõ a férfinak csinálhatja és akkor ha szerelmes. Csak az emberek találták ki hogy így legyen. De ma is csinálják szerelem nélkül és azonos nemûnek.
Hillary Clintontól! :)
Az én kutyám saját magát sz.pja le. Szóval csinálják..:)
sötétbe tapogatóztak és .....és aztmonták h hûû bazeg ez jobbb mint a punci xD
Egyszer valaki meg akarta enni a halott férje farkát, bekapta a szájába, de az hirtelen kicsúszott. És jó érzés volt neki. Folytatta a halott férje cumizását és innen..
Honnan ered? Onnan, hogy jó! Nem tudom elképzelni, hogyan merülhetett fel benned ez a kérdés egyáltalán, legfeljebb ha annyira visszafogott vagy szex terén, hogy sosem próbáltad az "elfogadott" módszeren kívül máshogy is kényeztetni a partneredet.
A kérdező hozzászólása: De vajon hogy jöttek rá. nem hiszem hogy ez olyan természetes lett volna. Ha egy õsember elõáll ezzel, azt szerintem nem nézték volna jó szemmel a többiek. Plusz ez nem magyarázza azt, hogy miért csak a szerelmes párok csinálják egymásnak és egyáltalán miért csak férfi a nõnek és fordítva. Mai szemmel ez persze undorító (a heterok többségének), de a te elméleted szerint ennek is természetesnek kéne lennie. Amúgy az állatok egymás végbélnyílását szagolgatják és a kutyamama is azt nyalja, nem a nemi szervet.
Úgy látom nem jutott eszébe senkinek, hogy a történelem 99 százalékában az emberek 99 százaléka nem fürdött minden nap és hát ezt a bacik is észrevették.
A kérdező hozzászólása: A másodiknak viszont már igaza lehet. "És látta Isten, hogy ez jó." Vagy jelen eseten az ember látta. :D
A görögöknél helybõl ott volt a leszbikusok és homoszexuálisok csoportjai, Rómában egyfajta rangjelzõ (és büntetõ) szerepe volt (az volt a feljebbvaló, aki élvezte az egészet.

Honnan szokás számolni az első napot? A barnázgatás is már beleszámít vagy csak ha már vér is jön?

Legjobb válasz: beleszámít az is, ha közel van ahhoz a naphoz, amikor tényleg meg kell jönnie.

beleszámít az is, ha közel van ahhoz a naphoz, amikor tényleg meg kell jönnie.
beleszámít és az már az elsõ nap úgy ahogy az utolsó írta. A MÁSODIK VÁLASZOLÓNAK ÜZENEM, HOGY AMIT ÍRT ANNAK SEMMI KÖZE A KÉRDÉSHEZ.., HA ÚJ KÉRDÉSED VAN AZT TEDD FEL KÜLÖN , ÉS NE MÁS KÉRDÉSÉBE ÍRD BELE, MERT ITT CSAK A FÕ KÉRDÉSSEL FOGLALKOZUNK.
Szia! A vertol szamit, es ha du. 4 utan jon meg, akkor a masnap a ciklus elso napja. Ez engem is meglepett, de a lombikon atesett ismerosom mondta, h igy a pontos a szamolas (amire nekik igencsak figyelni kell).
Nekem a doki azt mondta, az az elsõ nap mikor vér színû jön, nem pedig barna.Clostyt szedek és 2. naptól kellett szednem.
Minek az elsõ napját? És miért?
Ma vagyok a ciklusom 33. napján a ciklusom általában 28-29 naposak eddig nem késett sise. De még mindig semmi a hQm minden reggel 37. nem esik le a mellbimbóim érzékenyek ez a baba miatt lenne akkor is ha a tesztem nega?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Aasszem majd megkérdezem az orvosomat.

Honnan jött az a szokás, hogy 1-2 napos ünnepnél 2 hétre elõre be kell vásárolni?

Mire jó ez?

Legjobb válasz: Betáraznak, biztos ami biztos alapon.

Betáraznak, biztos ami biztos alapon.
Ez a fogyasztói társadalom. Egyesek teljesen pánikba esnek, ha 1 napig nincs nyitva a tesco. Szánalmasnak tartom az ilyen felvásárlási lázban szenvedõ emberkéket, de sajnos egyre terjed a hasonló mentalitás.
Nagy a szegénység, ilyenkor látszik :D Fõleg ha belenézel a kosarukba és alapvetõ élelmiszer szinte nincs is benne , csak csoki fagyi sör meg cukrosüdítõ, de az rekesz számra. Hülyék az emberek, fogyasztanak ész nélkül.
Vendégek jönnek. Vagy ha már végre otthon dögölhet az ember akkor lehet lazulni-zabálni egész nap. Lehet hogy valakinek olyan király melója van hogy egész nap csak fecserészik a kollégákkal, de aki egész héten szív az értékel egyben 3-4 napot mert hetente két nap pihenõ (már ha megvan!) kevés.
Hülyék. Én tudatosan nem készülök ilyenkor. Ha olyanom van, akkor elugrok egy étterembe és kajalok ott.
Tudod egyeseknek világvége érzéssel ér fel, ha két napig nem nyit ki a Tesco vagy Auchan.
Szimpla ostobaság. Emellett pedig fogalmuk nincs az ésszerû vásárlásról, aki minden nap leszalad a boltba mindig csak azért, ami éppen elfogyott, az tényleg bajban lesz, ha egy napig zárva a bolt. Õ bajuk.
Népbetegség. Az üzletek pedig kihasználják. Anyám és társasága szentül meg van gyõzõdve abban, hogy 2 héttel az ünnepek elõtt akciók vannak, olcsóbbak a cuccok. A francokat. Hiába mondom el nekik, hogy ilyenkor épp hogy drágábbak, utólag sajnálkoznak, majd a következõ alkalomkor újra 2-3 héttel az ünnep elõtt mennek el vásárolni. A vásárolt cuccok mennyisége is röhejes. 2-3 hatos csomag üdítõ, rengeteg csoki és cukorka, és egy kevés alapvetõ élelmiszer kerül a kosárba. Mindezt átlagosan 1-2 vendég számára, nagyobb ünnepekkor 4-5.
Sehonnan.
belülrõl szokás, de attól még nem igaz.

Honnét jöt az a rossz szokás, hogy ha nincsenek párban a koszorúslányok, akkor egy kisfiút öltöztetnek be?

A hétvégén voltam Keszthelyen esküv?n és utána lakodalomban is és többen is kifogásolták, hogy fiút öltöztettek be koszorúslány ruhába. Ki az a nem normális, aki ilyet megenged? Amerikából jött ez a hülyeség? Ilyet csak a Four weddingsben láttam a tévében eddig.

Legjobb válasz: Lécci nemet és kort is írjaok, please! 19/L

A kérdező hozzászólása: Lécci nemet és kort is írjaok, please! 19/L
Kisfiút koszorúslánynak öltöztetni? Én ilyet még nem hallottam...
Én csak hallottam róla, egycer az isiben meséte az osztálytársam és nagyon furin érezte benne magát.
én is voltam már koszorúslány, és volt "koszorúsfiúm" de õ öltönyben volt, szóval nem torkollott transzvesztita partiba az esküvõ. valamit nagyon félrenéztél, vagy csak nem tudsz fogalmazni, de azért Magyarország még nem ennyire liberális. hál az égnek...
Azért ezt nem nevezném szokásnak, de el tudom képzelni hogy ebben a gyógyagyú országban megtörténhet. A szülõkrõl ne is beszéljünk, sajnos már sok a deformált agyú , liberális szülõ.
Várjunk már kicsit. Nem értem a kérdést! Most arról van szó hogy a kisfiút kis mellénybe meg öltönynadrágba beöltöztették h õ is ott mászkáljon a koszorúslánykákkal együtt? Vagy arról hogy egy kisfiút beöltöztettek ilyen rózsaszín csupahabos-babos szarságba, mintha lány lenne? Mert nem mindegy. Az utóbbi verzió beteg és én Amerikában sem láttam még. Az elsõ viszont elfogadott itt-is ott is. És nincs vele gond sztem.
nem inkább túl kisfius kislány volt? még nem hallottam ilyet én se
Ez most egy kamu kérdés.....Kétlem, hogy ebben a gyógyagyú országban létezik olyan gyógyagyú szülõ, aki ezt jóvá hagyná.Ilyen kérdést csak olyan talál ki, akinek nincs gyereke.Mert akinek van gyereke, az tisztában van vele, hogy soha az életben nem tenne eleget ilyesfajta felkérésnek.
Nekem is lesz kísérõfiúm, 20 éves, mert imádom, és kb. nem érdekel ki mit gondol... Ha valakivel ennyire jóban vagy, nem lehet szimplán vendég szerepet szánni. Lányokkal sosem barátkoztam, ez van.
Ne már. A kisfiút, kislánynak öltöztettek? o.o Na, még ilyet sem hallottam. Nem tartom túl jó dolognak. Miért nem volt jó kisfiúnak, öltönyben? Még jól is mutattott volna egy fiú, egy lány. 22/L
Ez komoly? Szegény gyerekek!
Ilyet én se hallottam még. De aki ezt kitalálta és megcsinálta nem volt 100-as, az biztos.

Honnan ered az a szokás, hogy 2 keresztnevet kapnak a babák? Ma ki és miért ad két keresztnevet?

Legjobb válasz: Vagy azéert adnak két nevet , mert a szülõk nem tudnak megegyezni mi legyen a neve, vagy azért mertmind a kettõ név tetszik nekik és rábízzák a gyerekre, hogy melyiket használjamajd ha felnõ. A többi okot nem tudom most, én régen a névadón kaptam a második nevemet, valakinek a pap adja kereszteléskor, ha kérik.

Vagy azéert adnak két nevet , mert a szülõk nem tudnak megegyezni mi legyen a neve, vagy azért mertmind a kettõ név tetszik nekik és rábízzák a gyerekre, hogy melyiket használjamajd ha felnõ. A többi okot nem tudom most, én régen a névadón kaptam a második nevemet, valakinek a pap adja kereszteléskor, ha kérik.
Általában a második keresztnév név a keresztszülõ neve (régebben így volt). Értelemszerûen, attól függ(ött) melyiké, hogy fiú v. lány a baba. Mi azért adtunk két nevet mert tetszik min a kettõ, ill. a késõbbi választás lehetõsége miatt.
mi azért adunk kettõ keresztnevet, mert egyet kiválasztottunk+megkapja apukájáét is.
Nálunk azért lett kettõ, mert az apukával nem tudtunk megegyezni, illetve õ kijelentette, hogy mi lesz, nekem meg baromira nem tetszett, ezért választottam egy másodikat is. Még jó, mert azóta apuka úgy el tûnt, mint szürke szamár a ködben, aztán most hívhatnám Nimródnak a fiamat, ha nem lettem volna olyan okos, hogy választok egy szebbet is mellé.
Régebben azért adtak két keresztnevet, mert az egyik nem volt egy szent neve. És mikor keresztelik a gyereket akkor ahhoz a szenthez fohásznkodnak védelemért akinek a nevét viseli.
mind a két fiamnak két keresztneve van. Azért döntöttem így, mert nekem csak egy van és nem szeretem, nekik így lesz választási lehetõségük ha nagyobbak lesznek. Remélem legalább az egyik tetszeni fog majd nekik.
nekem is kettõ van a másodikat nem szeretem és az elsõt használom
A második lehet az apa/anya, vagy a keresztapa/keresztanya neve, mint azt már elõbb is mondták, de sokszor azért, mert az elsõ keresztnév "pogány". Pl. nagypapámat Gézának hívják, de mivel az pogány név, ezért kellett egy második keresztnév is, ezért lett Sándor. Manapság az is szokásba jött, hogy második keresztnévnek ritka, különleges neveket adnak. Ismerek például Tibor Milost, Mária Augusztát, Anna Daniellát, meg hasonlókat. Azért ne legyen ilyen hülye neve a gyereknek. Ne cikizzék a suliban stb. De így mégis lehet ez (is) a neve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!