Találatok a következő kifejezésre: Honnan szedik adataimat a biztosítók (1 db)

Honnan szedik az adataimat a biztosítók és mit lehet ellene tenni?

Felhívtak az egyik bíztósítótól,hogy váltsak hozzájuk magánnyugdíj pénztárat mert látják jó ideje vagyok már a másiknál.Megkérdeztem honnan tudnak egyáltalán rólam(tel.szám,cím-ami egy hónapja változott és mégis tudja) a válasz az volt,hogy az interneten töltöttem ki egy kérd?ívet,de 100%,hogy a neten nem adtam meg magamról semmilyen adatot.Akkor honnan tudják és mit tehetek velük?

Legjobb válasz: Én is kapok ilyeneket, Általánosban is kaptam, valószínûleg az enyémet onnan szedték. Bár mobilon ishívogatnak angoltanfolyamokal, a számomat a cégtõl szedték, mivel céges mobilom van. Nem lehet hogy a munkahelyedrõl értesültek?

Én is kapok ilyeneket, Általánosban is kaptam, valószínûleg az enyémet onnan szedték. Bár mobilon ishívogatnak angoltanfolyamokal, a számomat a cégtõl szedték, mivel céges mobilom van. Nem lehet hogy a munkahelyedrõl értesültek?
"Már vártam a megkeresését! Ugye Ön az, aki ad nekem 20 millió forintot, amit csak 20 évmúlva kell kezdenem vissza fizetni?" Na erre a mondatcskára, illetve kérdésre azonnal lehúznak a listáról egy pár évre. Nekem bejött!
Amikor az ember megszületik, és a szülei nem nyilatkoznak az adatai védelmérõl, akkor központi adatbázisbõl is másodsorban, pedig ismerõsõktõl, munkatársaktól, rokonoktól, akik kapcsolatba kerültek a biztosítóval, onnantól kezdve az adataidat adják veszik, hiszen az üzletkötõknek ez az alaptõkéjük udvariasan el kell küldened õket, hogy nem vagy kiváncsi az ajánlatukra, és többet ne hívjanak ennyi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit biztosít a valuta alapú hitellel egybekötött életbiztosítás?

A bank olyan euro alapú kölcsönt adott, aminek feltételeként életbiztosítást kellett kötni. Úgy működik, hogy az életbiztosítás forintban gyűlik 20 évig, amivel ki lehet majd váltani az euroban nyilvántartott tőketartozást.
A hitel lejárata is 20 év s a futam idő alatt csak a kamatokat fizetem, a tőketartozás mindvégig ugyan az az összeg, ezt az összeget kell majd az akkori aktuális árfolyamon fedeznie az életbiztosításnak.

Beperelhetem e a bankot azért, mert a biztosító a biztosítást úgy szedi be, hogy nem biztosítja azt, hogy a végén biztos fedezet lesz?

Azért fizetek biztosítást, hogy biztosítson, pont a rendeltetésének nem felel meg, mert nem tudják még azt sem, hogy holnap milyen lesz az árfolyam, nemhogy húsz év múlva.
Ezt csak később volt alkalmam átgondolni, mert megbíztam a banki ügyintézőben aki szakember és tudta mi kell nekem.

7

Érhet e bármiféle retorzió bankom részéről, ha hitelfedezeti biztosításommal élek?

Hitelfedezeti biztosításra jogosult lettem munkanélkülivé válásomból kifolyólag .
Van egy Budapest bankos áruhitelem, egy oney hitelkártyám, és egy cetelem kártyám. Mindháromra van biztosításom, mely munkanélküliség esetén x hónapig átvállalja a havi törlesztőmet.
Igazság szerint a részleteket tudnám fizetni, de ha már évek óta fizetem a biztosításokat, jó lenne élni a lehetőséggel.
Azt viszont nem szeretném, ha a hitelkártyáimat zárolnák a munkanélküliségem miatt.
Értelmes, kielégítő válaszokat megköszönném!

1

Axánál fürdetőkádat állvánnyal elszámolnak egészségpénztárra? ?

Fürdetőkádat állvánnyal elszámolnak egészségpénztárra??Tegnap vettük,kértünk róla számlát,csak nem tudom hogy egyáltalán elszámolják-e.

1

Ausztria részmunka - magyar biztosítás?

Ausztriában részmunkaidőre vagyok bejelentve (annyit is dolgozom). Állításuk szerint így biztosított is vagyok, amiben én aligha vagyok biztos. Majd bemegyek az APEH-ba személyesen, de addig is tudtok valamit erről mondani? Kell ennek ellenére egészségügyi ellátásra megállapodást kötnöm?

0

Visszaírt jutalék?

Már nem dolgozom a biztosítónál. Vissza kell fizetnem egy szerződésem jutalékát, amit állítólag az ő hibájukból 2x írtak nekem jóvá...

Én nem tudom visszanézni, mert a fizetési papíromon nem tételesen vannak feltüntetve az összegek, hanem egy teljes összeg szerepel...

Fizessem vissza, vagy kérjek valamiféle igazolást, amin megmutatják, hogy 2x fizették nekem?

Sztem nincs igazuk...

Járt már más is így? (gyanítom...)

8

Kulfoldon hogyan tudok egeszsegugyi biztositas kotni?

a tbt otthon nem fizetem nehany honapja, de most be kell fekudnom kulfoldon korhazba, hol csinaltathatok biztositast?

1

Hogyha megveszek egy segédmotort kötelező biztositás nélkül?

Akkor hazahozhatom lábon? Hétvégén fog megtörténni a vétel. Hogy oldhatom meg hogy büntetést ne kapjak mikor megállit a rendőr? Neten megtudom kötni?

1

A fenntartás jutalék az minek van? Miért vonogatják le a fizetésemből?

1

Ebben az esetben van esély, hogy az önkormányzat szociális alapon rendezze a tb-met? (20 éves vagyok, családommal élek (4ből 3an dolgoznak), munkám nincs, pályakezdőként regisztrálva vagyok a munkaügyön.

..., és van a nevemen egy lakás, ill. üzembentartója vagyok egy kocsinak)

néztem a szociális törvényt, de nem lettem okosabb

4

Szociális és vagyoni helyzet alapján, mi (k) az (ok) a helyzet/értékek, amik meggátolhatják azt, hogy az önkormányzat átvállalja a tb kötelezettségem fizetését? (pályakezdő, regisztrált munkanélküli vagyok)

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!