Találatok a következő kifejezésre: Honnan szedhetnék hogy (9 db)

Honnan szedhetnék bátorságot, hogy elmerjek menni nőgyógyászhoz?

Rettegek elmenni n?gyógyászhoz, mert mindennél jobban félek attól hogy esetleg azt mondják, hogy nem lehet babám. Nincs különösebb problémám de egy rutinra és egy ráksz?résre nem ártana elmenni. Mindennél jobban vágyom egy babára és ha rossz hírt közölnének én én nem is tudom mit csinálnék.

Legjobb válasz: Miért mondaná azt,hogy nem lehet babád? Különben is csak egy szûrõ vizsgálat és ott nem ez ügyben vizsgál. Bátorság, ha alapból egészséges vagy nem mondhat ilyet.

Miért mondaná azt, hogy nem lehet babád? Különben is csak egy szûrõ vizsgálat és ott nem ez ügyben vizsgál. Bátorság, ha alapból egészséges vagy nem mondhat ilyet.
Nem irtad hány éves vagy, és azt sem hogy voltál-e már nõgyógyásznál. Abban igazad van, hogy "rutin vizsgálatra" indokolt elmenni, akkor is, ha nincs problémád. A szokásos vizsgálat nem fájdalmas, ha kicsit kellemetlen is, kibirható. Nem valószinû, hogy a nõgyógyász rögtön kinyilatkoztatja, hogy nem lehet babád.Tehát ettõl felesleges rettegni. Miért ne lehetne babád? Ez a diagnózis sokkal alaposabb és részletesebb kivizsgálás után mondható csak, és még akkor sem végleges. Nyugodtan menj el és ne emészd magad tovább, nincs rá okod.
Köszönöm a válaszokat, még fiatal vagyok ennek ellenére nagyon vágyom babára. A barátnõmnek azt mondták hogy nem lehet, majd kiderült, hogy mégis. Na attól a pillanattól félek.

LG telefonra honnan és hogyan szedhetek le játékot?

Kaptam egy új LG telót(GU280),de egy darab játék sincs rajta...:(

Legjobb válasz: www.zedge.net

Tisztelt Főorvos Úr! Másfél éve nem menstruálok. A változókori panaszaim most erősödtek meg annyira, hogy elkezdtem szedni a Remifemint. A tájékoztatóban azt olvastam, hogy 6 hónapnál hosszabb ideig nem szedhető. Meddig tartanak a tünetek? Honnan tudom, h

Tisztelt Főorvos Úr! Másfél éve nem menstruálok. A változókori panaszaim most erősödtek meg annyira, hogy elkezdtem szedni a Remifemint. A tájékoztatóban azt olvastam, hogy 6 hónapnál hosszabb ideig nem szedhető. Meddig tartanak a tünetek? Honnan tudom, hogy abbahagyhatom a Remifemin szedését. Előre is köszönöm szíves válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Remifemint egészen nyugodtan szedheti tovább is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Remifemint egészen nyugodtan szedheti tovább is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Másfél éve nem menstruálok. A változókori panaszaim most erősödtek meg annyira, hogy elkezdtem szedni a Remifemint. A tájékoztatóban azt olvastam, hogy 6 hónapnál hosszabb ideig nem szedhető. Meddig tartanak a tünetek? Honnan tudom, h

Tisztelt Főorvos Úr! Másfél éve nem menstruálok. A változókori panaszaim most erősödtek meg annyira, hogy elkezdtem szedni a Remifemint. A tájékoztatóban azt olvastam, hogy 6 hónapnál hosszabb ideig nem szedhető. Meddig tartanak a tünetek? Honnan tudom, hogy abbahagyhatom a Remifemin szedését. Előre is köszönöm szíves válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Remifemint egészen nyugodtan szedheti tovább is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Remifemint egészen nyugodtan szedheti tovább is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Honnan tudja megállapítani a nőgyógyász, hogy milyen fogamzásgátló tablettát szedhetünk? Van olyan nő, aki nem szedhet tablettát. És ezt honnan állapítja meg?

Legjobb válasz: Végigvizsgálják a paramétereket. Teljes vérvizsgálat, köztük a legfontosabb a májfunkció és a véralvadási adatok (általában itt bukik meg valaki, pl. hajlamosabb trombózisra), ultrahang, testsúly (minél súlyosabb valaki, annál több hormon kell), kórtörténet. Én pl. petefészekcisztára kezdtem el szedni, és 4 gyógyszert végigpróbáltunk, mire megtaláltuk a megfelelõt (mind más fázisú, más gyártótól, szóval nem volt igaz az "azt ír fel, amire szerzõdött"). Ez elég sok adat ahhoz, hogy el lehessen dönteni.

Végigvizsgálják a paramétereket. Teljes vérvizsgálat, köztük a legfontosabb a májfunkció és a véralvadási adatok (általában itt bukik meg valaki, pl. hajlamosabb trombózisra), ultrahang, testsúly (minél súlyosabb valaki, annál több hormon kell), kórtörténet. Én pl. petefészekcisztára kezdtem el szedni, és 4 gyógyszert végigpróbáltunk, mire megtaláltuk a megfelelõt (mind más fázisú, más gyártótól, szóval nem volt igaz az "azt ír fel, amire szerzõdött"). Ez elég sok adat ahhoz, hogy el lehessen dönteni.
És melyik gyógyszergyárral vannak szerzõdésben.Mert az õ gyógyszerüket kell ajánlani, felírni, stb..stb..
Nos, nem értem a 3-ast miért kellett lepontozni. Pedig õ mondta meg a tutit. Ne legyetek már naívak. A laborvizsgálat sokba kerül, egy makk egészséges fiatal nõnek nem fogják megcsinálni. Én már 3 különbözõ nõgyógyásznál voltam, és mindegyik hasra csapva írt fel gyógyszert. Illetve az egyik azt mondta, hogy szerinte ez a legjobb. (Gondolom õk támogatták.) Nekem nem vált be, mert köztes vérzéseim voltak, visszamentem, azt mondta, szedjem csak be, majd elmúlik. Se vérvétel, se vizeletvizsgálat. A másik meg azt mondta, hogy majd ha szedem 1-2 éve, akkor küld el laborba, hogy esetleg okozott-e valami bajt. Köszi, esõ után köpönyeg.
kórtörténet, vérkép, ultrahangos vizsgálat - ezek elég sokat elárulnak, nem gondolod?
Általában elküldenek egy vérvizsgálatra, kérnek egy teljes vérképet és vizeletvizsgálatot. Az eredménybõl kiderül, hogy minek fogamzásgátlót ajánlanak ill. ha valami baj lenne, akkor nem.
Én nem szedhetek....
Igazából tipp. A vérvételbõl csak azt tudja megnézni, hogy van-e a májaddal vagy a veséddel gond, mert akkor semmilyen tablettát nem szedhetsz. A ciklusod, a estsúlyod stb. alapján tud vmit tippelni (hogy kb. milyen hormontartalmú kell), de az orvos sem tudja elõre, hogy mi az, ami beválik, mert a mellékhatások szervezetedtõl függnek. Nem látja elõre senki, hogy neked épp lecsökken tõle a libidód vagy bármi bajod lesz. Olyat írnak, ami azért ált. a legtöbb nõnek beválik. Aztán ha neked mégsem, akkor megy a kísérletezés.
Menj el az orvoshoz, és kérdezd meg tõle! Hidd el, jobban tudja, mint itt bárki.
ok. akkor 52 kilósan voltak súlyproblémái :D logikus..
Ja és nem az inzulin rezisztencia jár súlyproblémával hanem a súlyprobléma jár inzulin rezisztenciával. Elõször van a túlsúly keletkezése és késõbb ettõl a rezisztencia /2 vagyok/
én a 8-as vagyok, és a legjobb barátnõm 52 kilós volt, amikor kialakult nála. Tehát nem csak túlsúlyosoknál alakul ki. Viszont a betegség miatt hízott 15 kilót. Gyógyszeresen kezelik, már visszafogyott, de még mindig ingadozik neki a hormonszintje. Elég összetett a dolog. Nem lehet feketén-fehéren nézni.
Kettes vagyok: általában illetve mindig túlsúlyos egyéneknél alakul ki az inzulin rezisztencia. Itt nem biztos, hogy az inzulin nevû hormon kevés a véredbe. Most még az elég, mert különben már klinikai tünetekkel járó cukorbetegséged lenne. Most a sejtjeid nem érzékenyek rá. Ha le tudsz fogyni, akkor a meglévõ inzulinod át tudja törni ezt a rezisztenciát. Fogyózni meg úgy javasolt, hogy naponta minimum 5x kellene enni, de keveset. Ezzel egy állandó vércukor szint fent tartható, így azt érzi a szervezet, hogy állandóan kap kaját, és nem kell spájzolnia. Napi 2x, na ott már felszív mindent, mert tudja hogy nem kap mást és raktároz mint az õrült. Ehhez kell még a mozgás, mert az izomszövet ilyenkor kivonja a cukrot a vérbõl és elégeti.
A pajzsmirígy alulmûködés miatt nem fogsz. Mindig összefügg az inzulin rezisztenciával. Azt, hogy meddõ vagy-e, nem tudhatod.. Viszont ez a betegség nem egyszer jár szorosan együtt a pco-val, ami a policisztás ovuláris szindróma, ami azt jelenti, hogy tele vannak cisztával a petefészkek, ami miatt nem esik teherbe az ember. És igen bonyolult a gyógyulás. De ehhez jó orvos kell, és az, hogy betartsd, amit mond.
A kérdező hozzászólása: Ráadásul honnan tudjam, hogy nem e vagyok már meddõ?
A kérdező hozzászólása: Úristen, ráadásul, pajzsmirigy alul mûködésem is van. Hétfõn visszamegyek elkezdem normálisan szedni, de attól még nem bírom a diétát betartani, mert mindig éhes vagyok, és nagyon kívánom a csokit.
Ha megoldódik az inzulin rezisztenciád, ami szigorú orvosi felügyeletet igényel, akkor simán le is tudsz fogyni, nem fog kelleni a króm. A gyógyszereket nem viccbõl kell szedni, nem azért írja fel a doki, hogy jót kaszáljon rajta, hanem, hogy meggyógyulj. márpedig, ha nem szeded, nem fogsz, sõt, akár meddõ is lehetsz, vagy még rosszabb.
A kérdező hozzászólása: "súlyproblémát oldjam meg, addig nem hatásos"-pont az a baj, hogy nem tudom megoldani másképp. Ha diétázom, egész nap éhes vagyok, és nagyon kívánom az édességet.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál, írt ki gyógyszert, de mivel õk teljesen elzárkóznak a gyógynövényektõl, (meg is értem õket, akkor nem tudnak 8000 Ft elkérni egy gyógyszerkiírásért), szóval tõlük biztosa nem tudom meg a króm szedésének mikéntjét. Második válaszoló, honnan tudod, hogy súlyproblémám van? Az inzulin rezisztencia ezzel jár? Ja, és hogy értetted, oldjam meg a súlyproblémát elõször, majd aztán foglalkozzak a krómmal?
Króm tablettát szedhetsz. De gyanítom, hogy itt súly probléma is van a háttérben. Amíg ezt nem oldod meg, addig nem túl hatásos.
A kérdező hozzászólása: Meddig kell diétáznom, és szednem a gyógyszert? Mert ha örökké, akkor én megõrülök.

Szedhetem-e ezt a gyógyszert, és honnan tudom megállapítani, hogy a mellékhatás vagy az eredeti tünet a mellkasi fájdalom?

Az eredeti panaszom mellkasi fájdalom, erre corvaton forte-t szedek és vérnyomáscsökkent?t. Az orvosom új vérnyomáscsökkent?t, hyzaar-t írt fel aminek a lehetséges mellékhatása lehet mellkasi fájdalom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!