Találatok a következő kifejezésre: Honnan számít a (470 db)

Fiúk, hogy szoktátok mérni a péniszeteket? Honnan számít a hossz, hogy méritek a vastagságot?

Legjobb válasz: A hossz a segglyukamtól számít, a vastagság pedig a két térdem távolsága törökülésben. Itt GYK-n mindenki így éri.

A hossz a segglyukamtól számít, a vastagság pedig a két térdem távolsága törökülésben. Itt GYK-n mindenki így éri.
1. Válaszoló :D :D

Honnan számít a szüzesség elvesztése?

Legjobb válasz: Szex után!

Szex után!
Mikor a fiú pénisze teljesen behatol a lány hüvelyébe. De miért kérded?
miután volt benned pénisz
Hozzáállás kérdése is... nem nevezném kimondott szûznek azt a lányt, aki a vaginális szexen kívül mindenfélét rendszeresen csinál (anál, ujjazás, orál stb.) ugyanígy a srácot sem. De szigorúan nézve a hüvelyi behatolástól számít.
Én például már többször kivertem lányok elõtt, nyaltam puncit, lábat, cicit, de még sosem hatoltam be és nem is tervezem. És nem tartom magam szûznek. 37F
amikor betetted a jóba
Amikor a barátod nemi szerve belehatol a te nemi szervedbe

Honnan számít a 2 nap a postán? A csomag feladás napjától, vagy a másnaptól?

Legjobb válasz: Másnaptól. Tehát feladsz egy csomagot mondjuk 11.09-én, és 2 napot mondanak, akkor az 11-e.

Másnaptól. Tehát feladsz egy csomagot mondjuk 11.09-én, és 2 napot mondanak, akkor az 11-e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Egy pulóvernek honnét számít a hossza, ill. új hossza?

Vaterán nézegettem ?ket, de nem tudom honnét mérik. Uj hosszat a nyaktól, varrástól, válltól vagy hónaljtól stb.

Legjobb válasz: A hosszt általában a nyaktól, ujjhosszt a válltól szokták mérni. Régebben adtam el vaterán, én mindig így mértem.

A hosszt általában a nyaktól, ujjhosszt a válltól szokták mérni. Régebben adtam el vaterán, én mindig így mértem.

Honnan ered és mi az alapja annak, hogy a 666 szám a gonoszé?

Legjobb válasz: Na meg is találtam neked: Jel. 13:18 Itt van a bölcsesség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám az: és annak száma hatszázhatvanhat.

Érdekesség, hogy ha leírod a római számjegyeket egymás után csökkenõ sorrendben (kihagyv az ezret) DCLXVI, az is 666.
Na meg is találtam neked: Jel. 13:18 Itt van a bölcsesség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám az: és annak száma hatszázhatvanhat.
Mégis, a szám – a különlegessége ellenére – megfejthetõ, ahogy Barbara Thiering az Újszövetség könyveinek elemzésével, az ú.n. pesher – rejtett értelem – feltárásával meg is fejtette. Itt ugyanis egy olyan személyrõl van szó, aki az idõszámításunk kezdetekor a judaizmus oktatási rendszerének a csúcsán helyezkedett el, azaz harminc évesnél idõsebb, és megszerezte a két legmagasabb oktatási fokozatot (tov és resh, azaz t és r), a papi réteghez tartozik (samekh) és a három betû egy fogalmat jelent (v). Számokban kifejezve – felhasználva a héber írás azon sajátságát, hogy a betûk egyben számokat is jelentenek: t = 400, r = 200, s = 60 és v = 6 = 666.
"a papi réteghez tartozik (samekh)" Több magánkinyilatkoztatás szerint is az antikrisztus egy magas rangú vatikáni pap lesz majd. De ezzel most nem szeretnék megszólni egyet se közülük, és nem a jelenlegi pápára gondolok.
Azért telefonszám neki is kell, nem?
Vazze anyunak a teló szåmånak az utolsó szàmja a 666 :O
Szia! Elõször is azt kell tisztázni, hogy mit jelent az, hogy fenevad. A Bibliában három fenevad található, sajnálatos módon azonban vannak, akik egy kalap alá veszik mind a hármat, noha azok különbözõ hatalmakat képviselnek. Nem mindegy ugyanis, hogy a fenevad a földbõl, tengerbõl, vagy a mélységbõl jön fel. Ezek szimbólumok, azonban a Bibliában nincs olyan szimbólum, amely ne lenne szó szerint azonosítva, vagy teljesen egyértelmûvé téve. A 666 mint szám Jelenések könyve 13. fejezetének 18 versében található, a szövegkörnyezetbõl pedig kiderül hogy ez a tengerbõl feljövõ fenevadhoz kapcsolódik. Én azt szoktam mondani az embereknek általában, hogy a Jelenések könyvének tanulmányozásához akkor fogjanak hozzá, ha ismerik már Dániel könyvét, ugyanis Jelenések könyve Dánieléra alapul. A tengerbõl feljövõ fenevaddal elõször Dániel könyve 7. fejezetében olvashatsz. A tenger a népek szimbóluma, (Ésa 17, 12) tehát egy olyan hatalomról van szó, amely a népek csatáiból, harcaiból emelkedik ki. Ezt a 7. fejezetet egyébként érdemes még Dániel könyve 2, 8-9, 10-12 fejezetivel összehasonlítani, mivel ezekkel párhuzamos, különösen a 2. fejezettel az. A 666 tehát lényegében magától Jézus Krisztustól ered, mivel õ adta a Jelenések könyve Próféciáit (Jel 1, 1) és nem a sátán, gonosz száma, hanem ( Egy Isten ellenes) hatalom azonosítására teszi fel az I-re a pontot, ezzel a számban, amirõl már rengeteg dolgot elmondott. Aztán persze ha tovább kutatsz, akkor Isten segítségével oda is eljuthatsz, hogy szó szerint tudd ennek a számnak a jelentését :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a magyarázatot!!! Abban tudnál még segíteni, hogy ez a szám a mindennapi életben mennyire vonzza magához a gonoszt?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Ez perfekt volt :-)
Benne van a Bibliában. A 666 a Fenevad száma, nézz utána.
Hát tudtommal egy a sok közül. "gúglizz" rá a számra, mert sokat írnak sok helyen én is most onnan ollóztam ki. Olvass Bibliát, de ha konkrétan erre a részére vagy kíváncsi, olvasd el inkább a Fenevad bélyege címû könyvet. Közérthetõbben elmagyarázza az utalásokat és ír a feltételezett Apokalipszisrõl.
A kérdező hozzászólása: Áhh, akkor ez csak egy feltételezett társítás
A kérdező hozzászólása: A fenevad számát hol lehet megszámolni?
A kérdező hozzászólása: Jó, de miért éppen ez a szám?
Nagyon érdekes amit elõzõ írt! De akkor mit jelenthet a 333 ? Lehetséges, hogy jelent valamit?

Honnan lesz a babának taj száma, ezt ki és mikor intézi?

Azt most olvastam itt, hogy az anyakönyvit a kórház intézi, de mi van a TB-vel?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ recepteken a baba neve és születési dátuma fog szerepelni, a te TAJ számoddal (csak az elejére írnak egy másik számot, pontosan nem emlékszem mit). Amint megszületett a baba, az apuka intézheti is a taj számot az oep-nél, ki kell töltenie egy ûrlapot és azonnal meg is csinálják. 16 hós kislány anyukája

Szia! Az elsõ recepteken a baba neve és születési dátuma fog szerepelni, a te TAJ számoddal (csak az elejére írnak egy másik számot, pontosan nem emlékszem mit). Amint megszületett a baba, az apuka intézheti is a taj számot az oep-nél, ki kell töltenie egy ûrlapot és azonnal meg is csinálják. 16 hós kislány anyukája
Amíg a picurnak nincs tajszáma, addig a te TAJ-számod elsõ számjegye (ami ugye 0) helyett egy 9-est kell írni a receptre, és azt kell használni. A baba TAJ számát neked/férjednekk/rokonodnak kell elintéznie az OEP-nél (Bp, Váci út): odamész, elviszed magaddal a Pici anyakönyvi kivonatát (talán lakcímkártya is kell - amit az önkormányzatnál váltasz ki) és kitöltetnek veled egy formanyomtatványt (igénylõlapot), és kézhezkapod a babó Tajkártyáját.
Nekünk a kórház intézte. Nekem sem és a páromnak sem kellett menni sehova, a születésit postázták a lakcímkártyával, rá kb. 2 hétre küldték postán a fiam taj-kártyáját. Addig pedig az én taj-számomat kapta, csak nem 0-val kezdõdött, hanem 8-cal. Borsod megye, Miskolc, Megyei kórház
mi nem mentünk sehová, hanem kiküldték postán kb 2 héttel a születés után.az oep-hez csak akkor kell menni, ha azonnal szeretnéd.

Honnan ered a 666 legendája, hogy az a sátán száma?

Pontos adatokat kérek, és linkeket, ha tud valaki olyat.

Legjobb válasz: Biblia Jel 13,18 Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.

Biblia Jel 13, 18 Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.
Kedves Péter! Az lehet, hogy nem az adventisták találták ezt ki, de attól még manapság õk a legbõszebb hangoztatói ennek. A h.n. adventisták a legantikatolikusabb felekezetek közé tartozik, amerikában már azt a jelzõt is használják rájuk, hogy anti-catholic bigotry. És ebben az írásban nem az adventisták a lényeg, hanem az egész butaságnak a cáfolata. Nem árt az...
A pentagramma egyébként sem a sátán szimbóluma. Biztosan nem tudni, hogy János miért ezt a számot írja le, csak elképzelések vannak. Az egyik legnépszerûbb gondola, hogy Néró császárt jelképezi. Néró nevének arameus formája a héber számmisztikával a 666-os számot adja. Persze sikerült már sok mindenbõl kihozni, egyéb császárok neveitõl a pápaságig, de szerintem ez így van a legtöbb számmisztikás dolognál, hogy addig gyötörhetõ, amíg kijön a nekünk tetszõ eredmény.
„Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számítsa ki a vadállat számát ; mert ember száma az, és az õ száma hatszázhatvanhat.” (Jel 13:18) Ember száma: ember nevét jelentõ szám. A 666-os számnak a régiek számrendszereiben érdekes jelentése volt. Míg a hetes szám a befejezettséget jelentette, a nyolcas pedig a létnek túláradó teljességét és tökéletességét (Jézus görög nevének számértéke 888, a nyolcas szám megháromszorozva), addig a hatos szám (7-1) a befejezetlenségnek, tökéletlenségnek és gonoszságnak volt a jelképe. 666, mint a hatos számnak megháromszorozása, a teljes gonoszságnak szimbóluma. A görög betûsor szerint ez a név a római birodalmat jelenti «Lateinos» (a latin) vagy «Teitan» (titán) szó alatt; a héber betûsor szerint pedig Néró császárt (Neron készár) ; vagy ha egyes görög kéziratokkal 616-ot olvasunk, Gajus Caligula nevére gondolhatunk (Gaios kaiszar). Tehát mindenképen a római birodalomról van szó, mint az összes keresztényüldözõ hatalmaknak elõképérõl.
Kedves katolikus testvérem! Immár másodszor szeretnélek megkérni, hogy ne terjessz hazugságokat! A 666 azonosításának a Vicarius Filii Dei-vel semmi köze az adventistákhoz, ezt az azonosítást Andreas Helwig a berlini lutheránus fõiskola rektora végezte el 1608-ban. Nyomatékosan szeretnélek megkérni, hogy többet ezt az állítást NE MÁSOLD BE! Köszönettel: Péter
Kedves Katolikus testvérem! Az, hogy amerikában mi van számomra teljesen indifferens. Ettõl még az általad bemásolt szöveg NEM IGAZ, és ráadásul olyan elõítéleteket támaszt, ami igenis KÁROS, és ÁRT! Én mint adventista visszautasítom azt, hogy antikatolikusnak bélyegezz, ezért szépen kérlek, hogy vond vissza ezt az állítást! Köszönettel: Péter
666 - Jel 13, 18 Itt valami megfejtendõ van. A ki elég éles elmével bír, az keressen oly szót, melynek betûi bizonyos számot összeget jelentsenek, egy ember számát, t. i. 666. A régieknél a betûk egyszersmind számjegyek is voltak. E szerint sz. János azt akarja, hogy kerestessék oly emberi név, melynek betûi összevéve 666-ot tegyenek, s akkor ki lesz találva az elsõ vadállat neve. E titokteljes szám legrégibb idõktõl különféle nevekben kerestetett. Ireneus sz. atya, ki sz. Polikárptól, sz. János egyik tanítványától nyert oktatást, azt gyanítja, hogy ezen számösszeg alatt a „Lateinos“ név rejlik, melynek betûibõl valóban kijön a 666. szám; mert L. annyi mint 30, A = 1, T = 300, E = 5, I = 10, N = 50, O = 70, S = 200, mi összevéve 666. Az összefüggés nyomán, ezen értelmezés a legnagyobb valószinûséggel bír, s így a vadállat neve alatt a hatalmas romai birodalom (Latium) értetnék, mint ez a vadállat többi képeibõl is eléggé ismerhetõleg kitûnik. Megjegyzendõ még, hogy e jövendölésben, mely kiválólag a legközelebb jövõre szól, a két vadállat, a pogány világi hatalom és a pogány papság, képezi a kereszténység ellentétét; az utolsó idõben ez az antikrisztus személyében lesz egyesûlve, ki mint világi s egyszersmind lelki zsarnok fog föllépni (Tessz. II. 2, 3. s követk.). Mivel e jövendölés átalán az utolsó idõre is kiterjed (23-ik jegyz.), sz. János a fönebbi számmal hihetõleg ezen utolsó gonosznak nevét is ki akarta fejezni. Vajjon nem lesz-e az õ neve Aposztates, hitehagyó, mely név szintén kiadja a 666. számot? Többen az értelmezõk közõl ennek elõköveteiben is (Tessz. II. 2, 3.) keresték azt, és valóban nem lehet tagadni, hogy azon szám feltaláltatik a hitehagyó Julián nevében (C. F. JULIANUS CAES. AUG.), és Mohammed (Maometis) görög nevében is. A vadállat neve - hatszázhatvanhat. A görögben és a héberben minden betûnek számértéke is volt. Minden valószínûség szerint a vadállat alatt Néró császárt kell érteni, mert ennek betûi számban kifejezve 666-ot adnak. Ez fejezné ki a vadállat kegyetlenségét, tökéletlenségét, amely szemben áll Jézus nevének számával, a 888-cal, a tökéletességgel. A görög és a héber betûsor betûinek számértéke is van. 666 a görög betûsor szerint a római birodalmat jelenti: Lateinosz vagy Teitán; a héber betûsor szerint pedig Néró császárt: Neron Készár, a keresztényüldözõk örök elõképét. A látnok közli a fenevad nevének számát: hatszázhatvanhat (666). Ennek a rejtélyes utalásnak az alapja az a görögöknél és zsidóknál egyaránt szokásban lévõ eljárás, amelyet gematria néven neveztek. A gematria szerint minden szónak megvolt a megfelelõ számértéke, azáltal, hogy a szó minden egyes betûje valamilyen számnak felelt meg. Ui. sem a zsidóknak, sem a görögõknek nem voltak külön számjegyeik, ezért betûkkel jelölték az egyes számértékeket (pl. a–1, b–2, i–10 stb.). Ezért minden szót könnyen le lehetett, könnyen át lehetett számértékre írni. De a számértékek visszafordítása nehéz volt, mert minden számot egy sor különbözõ szóban lehetett feloldani. Csak a beavatottak ismerték egy-egy titkos szám feloldásának módját, ill. kulcsát. Szokás volt a neveket, amelyeket valamilyen okból nem akartak kimondani, számokban kifejezni. A pséphos a névnek a számát jelentette. A pséphizó azt a mûvészetet, amellyel kiszámították a név számát, ill. megfejtették a számban rejtõzõ nevet. Pl. Pompejiben az egyik megmaradt falmaradványon ez a mondat olvasható korabeli írással: „Azt szeretem, akinek a száma 545”. Bizonyára csak a két szerelmes és az, akit a titokba beavattak, ismerte a szám mögött rejlõ nevet. A hatszázhatvanhatnak minden esetre vallási értelme van. Erre utal a hóde hé sophia estin kifejezés, amely szerint csak Isten bölcsességének ajándékával bíró pneumatikus személy képes megfejteni a szám titkát. A hatszázhatvanhat számrejtélyét már a 2. században elfelejtették. Ezt mutatja Irenaeus sikertelen próbálkozása Adversus Haereses c. mûvében (V, 30). Irenaeus megpróbálja a számot megváltoztatni 616-ra és ilyen módon Caligulára vonatkoztatni, aki uralkodása vége felé (37–41) el akarta helyeztetni szobrát a jeruzsálemi templomban. Ezek szerint a 616 ezt jelentené visszafordítva: Gaius Kaisur. Caligula kísérletének a Jel könyve idejére és elsõ olvasóinak életére semmi hatása nem volt. Különben is az eredeti hatszázhatvanhat megváltoztatásával sikerült ezt a nevet kihámozni. A 616-nak egy másik kulcs szerinti megfejtése Kaisar theos lenne. Ez pedig önmagában véve semmitmondó kifejezés, ami ráadásul nem a hatszázhatvanhat, hanem a 616 lefordítási kísérleteibõl adódott. A hatszázhatvanhat titkát sokan próbálták megfejteni az elmúlt kétezer év folyamán. Minden nemzedékben akadtak olyanok, akik koruk kellemetlen emberére, vagy embereire, legalább is egy-egy nép vagy csoport szempontjából, vagy éppen az egyház vagy egy felekezet szempontjából kellemetlen emberre vonatkoztatták. Így születtek a következõ megoldások: Julianus Apostata, Attila, Mohamed, Loyola, Luther, Napoleon stb. Valószínû, hogy ezután sem lesz hiány dilettáns kíváncsiskodókban. A tudományos értelemben vett valószínû megfejtéshez maga a szöveg nyújt segítséget. Mikor arról beszél a látnok, hogy isteni bölcsességre van szükség a hatszázhatvanhat megfejtéséhez, akkor világos, hogy a számnak vallási jellege van. Amikor a fenevad számával azonosítja ezt a számot, akkor az is kitûnik, hogy a számnak antikrisztusi jellege van. Amikor a szöveg azt mondja, hogy ez a szám „ember száma”, akkor az is világos, hogy a szám egy emberre vonatkozik, mégpedig az antikrisztust megszemélyesítõ emberre. Egyik valószínû megoldás az, hogy hatszázhatvanhatos számot a megfelelõ héber betûkkel írjuk át, akkor ez a meglepõ név születik: Neron Qesar. A görög átírás pedig ezt a szót eredményezi: thérion – vadállat, fenevad. Egy közelesen fellépõ, vagy már jelen lévõ rémuralmat, keresztyénüldözést megvalósító császárról lenne szó, aki Nero redivivusként jelenne meg. A másik valószerû megoldás, amit már Pythagoras és Alexandriai Philon is alkalmazott a nevek elrejtésére és a nevet hordozó számok titkának feloldására. Ennél a megfejtési módnál a számok megtartják számértéküket és amellett szimbolikus jelentést is kapnak. E szerint a hatszázhatvanhat egy ún: háromszög-szám, az 1-tõl 36-ig terjedõ számok summája. Viszont 36 is az 1-tõl 8-ig terjedõ számok summája. A háromszögszámoknak az a jelentése, amit az ily módon nyert utolsó tag mutat. A hatszázhatvanhat esetében a nyolc szimbolikus jelentését kell keresni a Jel összefüggésében. A 17:11-ben a fenevad a nyolcadik, tehát a fenevad száma egyúttal a nyolc, ami antikrisztusi jellegére, egyben a neki adott rövid határidõre mutat. Mindkét valószínû tudományos megoldási kísérlet lényege, hogy a hatszázhatvanhatos szám a Jel könyvének megírása idején fellépõ római császárra utal, aki a császárkultusz kötelezõvé tételével és a keresztyénség üldözésével antikrisztusi jelleget ölt. Ez az uralkodó, egyben a démonizálódott római birodalom képviselõje is.
A zsidóknak van köze ehhez?? Mert hasonló a dávid csillag mint a pentagramma ?
http://photos1.blogger.com/blogger/2878/1353/1600/Devil.jpg A sátán jele. (+6csúcs, 6szög, 6vonal) A magyar károlyi biblia fogalmaz kicsit rosszul, mert hogy itt valójában egy jelrõl van szó! Igazából a 6 ágú csillagnak, mint "jel"nek a száma a 666!

Honnan ered a május szamara elnevezés?

Április bolondja, május szamara. Elõbbire csomó magyarázat van, utóbbira semmi.

Legjobb válasz: Azért, mert az is az április 1-jei tréfálkozáshoz tartozik. Nem egy külön májusi nevezetes naphoz. Van egy versike is, ami így kezdõdik, hogy április bolondja, május szamara . . . Egy és ugyanaz kettõ, azért nem találod külön.

Azért, mert az is az április 1-jei tréfálkozáshoz tartozik. Nem egy külön májusi nevezetes naphoz. Van egy versike is, ami így kezdõdik, hogy április bolondja, május szamara . . . Egy és ugyanaz kettõ, azért nem találod külön.
Eredetileg a szólás az volt, hogy április bolondja, Bálám szamara. (Biblia). Ezt módosították májusra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Adó köteles e a nagy összegű átutalás? Vagy egyáltalán számon kérnek e, hogy honnan származik a pénz? (milliós nagyságú)

Nagymamám akar egy nagyobb összeget átutalni nekem, mivel augusztusban kanadába készülök tovább tanulni.

Legjobb válasz: No meg is találtam. Az ajándék is adómentesnek számít (magánszemély részére más magánszemély által ingyenesen, vagy kedvezményesen jutatott (fizetett) vagyoni érték... EGYÉB INDOKKAL ADÓMENTES! (kivéve hálapénz, borravaló stb.)

No meg is találtam. Az ajándék is adómentesnek számít (magánszemély részére más magánszemély által ingyenesen, vagy kedvezményesen jutatott (fizetett) vagyoni érték... EGYÉB INDOKKAL ADÓMENTES! (kivéve hálapénz, borravaló stb.)

Honnan tudnam letolteni egy szamnak a csengohang valtozatat?

Legjobb válasz: ilyen már tökre nincs... állítsd be a számot csengõhangnak aztán kész

ilyen már tökre nincs... állítsd be a számot csengõhangnak aztán kész

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!