Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet tudni, hogy a (528 db)

Honnan lehet tudni, hogy a hörcsögnek melege van?

Legjobb válasz: A miénknél onnan lehet tudni, hogy nem a fészkében, hanem ott fekszik, ahol kikaparta az almot és nincs alatta.

A miénknél onnan lehet tudni, hogy nem a fészkében, hanem ott fekszik, ahol kikaparta az almot és nincs alatta.
Utolsónak igaza van. Onnan tudod, hogy a minél hûvösebb helyet keresi, nem a vattában, házában fekszik, hanem ahol tudja hûteni a pocakját ^^
Az enyém is így szokta, nem bújik bele a forgácskupacban hanem a felszínen van és alszik.LEgjobb ha kicsit bevizezed a hátát.
Az enyémeim is kint alszanak! Elkaparják a forgácsot az egyik sarokból és oda letelepednek hanyatt feküdve. Én hideg dinnyét szoktam adni nekik, nagyon szeretik! :)
Hátán fekszik, négy lábát az égnek dobja és kiabálja hörcsögül hogy: "Vízet, vízet, vizet...!"
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsó három válaszolónak :) )

Honnan lehet tudni, hogy a megfelelő ember mellet vagyok-e?

Hét éve élek a férjemmel, van egy közös gyerekünk, de most belépett az életembe valaki, aki olyan szinten érintett meg, mint még soha senki. Legalább is most ezt érzem, teljesen felzaklatott és ez már több mint egy éve tart ráadásul egyre rosszabb lesz, egyre jobban vágyódok utána! Honnan tudhatnám, hogy nem tévedtem-e amikor nem vártam eleget és elköteleztem magam a férjem mellett? Pedig már akkor sem voltam tinédzser!

Legjobb válasz: Nem tudni kell, hanem érezni. Egyébként nehéz helyzet amiben vagy. Amit én mérlegelnék, hogy mit várok a jövõtõl, mennyire megbízható a férjem, hasonló esetben õ mit csinálna, mi a jó a gyereknek, milyen kilátásaim vannak, ha elhagyom a férjem, milyen az az új férfi, kire számíthatok jobban. Szerintem én maradnék a családdal, ez biztos pont. Lehet a házasságokon dolgozni, talán ez egy jó alkalom rá, hogy visszatalálj a férjedhez

Szerintem nincs olyan, hogy pont egymásnak lenne teremtve két ember. Szóval nincs egyetlen, aki megfelelõ, csak fokozatok vannak.
Nem tudni kell, hanem érezni. Egyébként nehéz helyzet amiben vagy. Amit én mérlegelnék, hogy mit várok a jövõtõl, mennyire megbízható a férjem, hasonló esetben õ mit csinálna, mi a jó a gyereknek, milyen kilátásaim vannak, ha elhagyom a férjem, milyen az az új férfi, kire számíthatok jobban. Szerintem én maradnék a családdal, ez biztos pont. Lehet a házasságokon dolgozni, talán ez egy jó alkalom rá, hogy visszatalálj a férjedhez
Semmi garancia nincs arra, hogy az "új" nem így fog viselkedni pár év múlva. Gondolom a férjed sem volt ilyen elutasító az elején, hiszen ha Te erre vágysz, akkor már akkor sem tetszett volna és nem mentél volna hozzá. Szerintem ne add fel a családod egy bizonytalan kapcsolatért, mert csalódni fogsz. Inkább beszélj a férjeddel.
Egy baj van az ilyen "másikokkal": az ismeretség elején ugyanis mindegyik kedves, figyelmes. Arra meg semmi garanciád nincs, hogy 7 év elteltével is ugyanolyan gyengéd lesz, mint az elején. A férjed már rendbehozná a dolgokat, szóval szerintem ez menthetõ. Már ha meg tudod szakítani a kapcsolatot a másikkal.
Nyugi, 5-10 év múlva a másik is ugyanúgy el fog hanyagolni, õ is ember.
Valószínûleg inkább a párod az, aki nem megfelelõ ember mellett kötelezõdött el. Egy férfi nem lép be csak úgy az életünkbe. A munkahelyünkre, a lépcsõházba, a gyerek iskolájába belép, de az életedbe csak akkor lép be, ha engeded. Te engedted. És egyszer már rossz döntést hoztál, az biztos: mikor engedted magadnak azt, hogy elcsábulj az új férfi iránt. Lehet akármilyen jó az ember kapcsolata a házastársával, ha azt nem becsüli, kifelé tekintget, akkor a legösszeillõbb párok is szétmennek, ha az egyik fél hagyja. Arról nem tudok mit mondani, hogy jól döntöttél-e, mikor férjhez mentél, mert a pároddal való kapcsolatodról semmi nem derült ki.
Én teljesen megértelek, ugyanezt érzem. És ugyanez a helyzet, a párom most kezd közeledni hozzám, de õszintén szólva, ennek már nem örülök, inkább sajnálom, mert ha még mindig rideg lenne, akkor nem szégyellném magam, h mindig a másikra gondolok.
Nahát, ugyanebben a helyzetben vagyok, szóról szóra. Én is örlõdök. Én tudom, h anno rosszul döntöttem. De a gyerekek miatt nem hiszem, hogy váltok.
A kérdező hozzászólása: Csak tudjátok mi bánt nagyon? Lehet hogy hülyeség ilyenre vágyni, de én azt láttam a szüleim példáján, hogy igenis lehet 30 év házasság után is figyelmesnek és gyengédnek lenni a másikhoz! Én is ilyen kapcsolatot szerettem volna, nem olyat, ahol könyörögni kell a páromnak egy ölelésért is! Ez annyira mélyen bántott engem meg, hogy talán sosem fogok tudni túllépni rajta. És talán ezért keresem olyan megszállottan ezt a meghittséget, és ha nem ez a másik férfi, akkor majd lesz másik másik férfi... értitek, ugye? Mindig lesz másik, mert úgy érzem, nekem kevés az, amit a házasságomban kapok. Nem tudom, hogy ezt hogy lehetne leküzdeni!
A kérdező hozzászólása: Akkor történt meg az elcsábulás, amikor a férjemnek már szinte könyörögni kellett egy kis gyengédségért is. Egyszer csak elegem lett belõle, ez az ember pedig itt volt, kedves volt, érdeklõdõ és megértõ. Nem történt semmi sem közöttünk a mai napig, õ nem is tudja, hogy én mit érzek. Talán az elhanyagoltság miatt történt mindez. Nem tudom. Most pedig hogy a férjem szeretné helyrehozni ami elromlott... nos most meg nekem nem megy pont azért, mert folyton csak a másikra tudok gondolni.
nyugi, az új is átbaxna, nem érdemes váltani. minden férfi ugyanolyan, csak a csomagolás különbözik :) nekem is voltak megingásaim, aztán mikor jobban megismertem az illetõt, akkor rájöttem, hogy mindennél van lejjebb, csak vannak jó színészek. azzal igyekszem boldog lenni, akivel együtt vagyok, nem véletlenül választottam õt.

Honnan lehet tudni hogy a férfi már nem szeret?

Vagy nem szerelmes?

Legjobb válasz: Ha évek óta vagytok együtt- azt tudnod kell, hogy a szerelem halványulhat- ettõl még szeret, csak átváltozik a dolog, nem éghet a tûz sem ugyanolyan hõfokon állandóan, bár aki szorgalmas, ápolhatja a tüzet és akkor fennmaradhat az intenzitása... - ehhez nagyfokú tudatosság, és szorgalom kell. A szeretetet legtöbbször ragaszkodásban lehet tetten érni, nézd úgy a dolgot, hogy vajon ragaszkodik e hozzád? Hazajár, nem kocsmába, nem játék gépezik stb... A kapcsolatok megújítása pedig sohasem késõ, és bármelyikõtök kezdeményezheti- jó ötlet pl. ha leültök és elkezded mondani neki, hogy mi hiányzik ami régen volt és szeretnéd..majd õ is mond valamit és elindul lassan a dolog, ha mindketten akarjátok persze,,,

Ha évek óta vagytok együtt- azt tudnod kell, hogy a szerelem halványulhat- ettõl még szeret, csak átváltozik a dolog, nem éghet a tûz sem ugyanolyan hõfokon állandóan, bár aki szorgalmas, ápolhatja a tüzet és akkor fennmaradhat az intenzitása... - ehhez nagyfokú tudatosság, és szorgalom kell. A szeretetet legtöbbször ragaszkodásban lehet tetten érni, nézd úgy a dolgot, hogy vajon ragaszkodik e hozzád? Hazajár, nem kocsmába, nem játék gépezik stb... A kapcsolatok megújítása pedig sohasem késõ, és bármelyikõtök kezdeményezheti- jó ötlet pl. ha leültök és elkezded mondani neki, hogy mi hiányzik ami régen volt és szeretnéd..majd õ is mond valamit és elindul lassan a dolog, ha mindketten akarjátok persze, , ,
Ha egy másik nõvel találod az ágyba
hiába mondja hogy szeret ha nem érzed, mondani mindent lehet.ezt érezni kell.
Sorozatosan és rendszeresen elhanyagol, nem foglalkozik veled, már nem olyan lelkes, ha megkéred valamire, hogy segítsen, vagy menjen eléd, kísérjen el, stb. nem ölelget, puszilgat, szeretget, és nem akar veled annyi idõt tölteni, hirtelen minden más fontosabb lesz -tehát nem mutatja ki.
ha azt mondja: nem szeretlek
Leginkább arról, ha már nem ad semmit, nem mondja, hogy szeret.De nõk ugyanez.
Ha màr nem érint meg és nem veszi észre, hogy mellette vagy.
Elöttem szóló, így igaz. Talán nincs is mit hozzátenni.


Honnan lehet tudni, hogy a fájás jósló fájás vagy már a valódi?

Legjobb válasz: Nalam eleg egyertelmu volt. A joslofajas tulajdonkeppen alig fajt, inkabb eros kemenyedes volt, amit egy kis mensis gorcs jellegu erzes kisert az alhasamban. Jott, ment, de rendszeres nem volt. Amikor az elso vajudasos fajdalmam volt, akkor pedig hirtelen azt sem tudtam, hogy mit csinaljak, leuljek, vagy lefekudjek, esetleg megfojtsam magam, meg levegot is elfelejtettem venni, akkora sokkent ert, hogy mennyire eros. Es ez eleg komplex fajas volt, nem mensis gorcs jellegu: ez is hasban kezdodott, de hamar atment a derekamba, az fajt a legjobban, majd a fajas vegere ugy ereztem, hogy az egesz combbom gorcsben van terdig, es felfele is minden, a gyomrom, a tudom, a szivem. Amikor pedig veget ert, akkor hirtelen szunt meg minden, semmilyen utozongese nem volt. Es a kovetkezo ugyanugy jott, mint derult egbol villamcsapas. A joslofajas kozben meg beszelgettem vigan, az igazi fajas kozben azt sem hallottam meg, ha hozzam beszeltek, nemhogy en szolaljak meg. Mondjuk azt hozzateszem, hogy nekem a magzatvizem folyt el eloszor, fajas csak harom oraval kesobb jott, akkor viszont egybol harom percesek es a legrovidebb az elejen is 40 mp-ig tartott, azt mondtak, hogy hihetetlenul erosek. Hamar ki is tagultam, osszesen harom orat vajudtam. Lehet, hogy ha ritkabbakkal, gyengebbekkel kezdodik a vajudas, akkor azokat mashogy elik meg a kismamak. A lenyeg: tudni fogod.

Nalam eleg egyertelmu volt. A joslofajas tulajdonkeppen alig fajt, inkabb eros kemenyedes volt, amit egy kis mensis gorcs jellegu erzes kisert az alhasamban. Jott, ment, de rendszeres nem volt. Amikor az elso vajudasos fajdalmam volt, akkor pedig hirtelen azt sem tudtam, hogy mit csinaljak, leuljek, vagy lefekudjek, esetleg megfojtsam magam, meg levegot is elfelejtettem venni, akkora sokkent ert, hogy mennyire eros. Es ez eleg komplex fajas volt, nem mensis gorcs jellegu: ez is hasban kezdodott, de hamar atment a derekamba, az fajt a legjobban, majd a fajas vegere ugy ereztem, hogy az egesz combbom gorcsben van terdig, es felfele is minden, a gyomrom, a tudom, a szivem. Amikor pedig veget ert, akkor hirtelen szunt meg minden, semmilyen utozongese nem volt. Es a kovetkezo ugyanugy jott, mint derult egbol villamcsapas. A joslofajas kozben meg beszelgettem vigan, az igazi fajas kozben azt sem hallottam meg, ha hozzam beszeltek, nemhogy en szolaljak meg. Mondjuk azt hozzateszem, hogy nekem a magzatvizem folyt el eloszor, fajas csak harom oraval kesobb jott, akkor viszont egybol harom percesek es a legrovidebb az elejen is 40 mp-ig tartott, azt mondtak, hogy hihetetlenul erosek. Hamar ki is tagultam, osszesen harom orat vajudtam. Lehet, hogy ha ritkabbakkal, gyengebbekkel kezdodik a vajudas, akkor azokat mashogy elik meg a kismamak. A lenyeg: tudni fogod.
A jósló elmúlik magától, vagy meleg zuhany/fürdõ után enyhül. Nem rendszeres, nem lesz gyakoribb, erõsebb. Az igazinál egy idõ után nem kérdezed magadtól, ez-e az igazi :)
Így van, azt valahogy tudni! 5, 5 éve szültem, ha azóta nem változott a fájás, akkor azt tudni fogod. Nekem is amikor az elsõ fájás jött, csak úgy hirtelen, azt sem tudtam hol vagyok, pontokat láttam hirtelen, és levegõt sem kaptam, ill nem vettem, elfelejtettem a hirtelen lecsapó fájdalomtól. Tudtam, és te is tudni fogod. Jóslóim nekem is vannak, ma is volt egy pár, de akkor még a melóhelyemen takarítgattam a kis helyemet, meg itthon netezgettem közben. 33hkm
A mellett, hogy "tudni fogod", utánaolvashatsz pontosan, hogy milyen jeleket tapasztalhatsz és mire érdemes figyelni :) http://www.maternet.hu/Tanfolyam/3Készülõdésaszülésreésazany.. és még egy jó link a szülés szakaszairól: http://www.maternet.hu/Tanfolyam/4Aszülés/Aszülésfázisai/tab.. Remélem, hogy segít :)

Honnan lehet tudni hogy a csaj mit érez irántam? 16/F

Lassan egy éve ismerjük egymást és nagyon sokat beszélgetünk suliban , facebook-on . Megpróbáltam el hívni de azt mondta nem ér rá vagy pedig nem tudom xD ezt válaszolja. Abba se vagyok biztos hogy érez-e valamint egyáltalán irántam

Legjobb válasz: Ha szeretne akkor elmenne Veled, találna idõt.. Lehet inkább barát vagy Neki, vagy csak jó Veled dumálni :)

Ha szeretne akkor elmenne Veled, találna idõt.. Lehet inkább barát vagy Neki, vagy csak jó Veled dumálni :)
ismerõs. velem is ez van (15/f). Szerintem õ sem tudja mit akar. Valószínûleg ambivalens(ha nem érted: google) érzelmei vannak, mert ha nem akrna semmit azt mondaná hogy nem, de az is lehet h nem akar megbántani. Flörtöl veled? ha igen akkor az is lehet hogy szórakozik veled. akkor sem komoly.
A kérdező hozzászólása: Hát a suliban meg sem ismerem amikor más fiúkkal van .. de amikor egyedül akkor integet és köszön
Jajj, ez nem túl jó:/ ha mások elõtt mégcsak nem is köszön.. háát
A kérdező hozzászólása: De ha beszélek vele akkor együtt megyünk ha úgy jönnek ki az óráink néha köszön elötük általában nem szokott mikor ott vannak
De mértnem köszönsz rá olyankor, ha mással van? :)
A kérdező hozzászólása: Ez nem tudom nagyon ritka has másokkal van köszön még ha el megyek olyankor mellette le szar konkrétan
Akkor nem sok esélyed van nála szerintem ://
A kérdező hozzászólása: hát ha nincsenek ott beszélgetünks stb.. face-en is több órát beszélünk múltkor 19:20-tól 23:20 ig beszélgetünk

Honnan lehet tudni, hogy a barátnőm hozzám akar jönni vagy csak feleség akar lenni?

Szeretem a barátn?met, 4 éve vagyunk együtt és 1,5 éve együtt élünk. Azért ilyen kés?n költöztünk össze, mert ? még tanult. Karácsonykor szeretném (szerettem volna?) eljegyezni.

Legjobb válasz: Lehet,ilyenkor csak az egója beszél belõle.Mindegy,csak henceghessen,hogy õ már feleség.

Lehet, ilyenkor csak az egója beszél belõle.Mindegy, csak henceghessen, hogy õ már feleség.
Hát nem tudom, gyanúsnak tûnik amiatt, amit a húgának mondott. Ki szokta fejezni az érzelmeit feléd valahogy? Jegyezd el, az még nem kötelez semmire, aztán ha utána nyeregben érzi magát és elszemtelenedik (írtak már itt ilyet), akkor tudni fogod... A 2, 5 év utáni összeköltözés már "késõinek" számít ebben a korban? Miket meg nem tudni itt GYIKen...
Lehetséges, hogy csak arra célozgat, hogy kérd már meg. A húgodnak amit mondott, arról tudhatta, hogy hallod, tudta, hogy a lakásban vagy? Vagy a húgod adta át az infót?
Szerintem HOZZÁD akar menni, de mivel nagyon régóta tökölsz ezen, a húgodon keresztül finoman megüzente hogy nem vár a végtelenségig.

Honnan lehet tudni, hogy a fehér csiperke gomba friss-e még?

kicsit nehezebben jön le tépésre a héja és nem "hófehér" és a szára szálkásabb, összesettebb ez még jó vagy kuka? kilóra vettem, nem zacskóra, nem volt rajta lejárati dátum

Legjobb válasz: Jobb ha fehér és tök friss, de ha kicsit barnás és nehezebben hámozható még nem veszélyes. Azt nézd, hogy szét tudod-e törni? Ha igen, az még jó ropogós. Ha csak tépni lehet, az már gyanús. És ha törni próbálod, de helyette fröcsköl, és lé jön belõle, az meg már egyértelmûen rohadt...

Jobb ha fehér és tök friss, de ha kicsit barnás és nehezebben hámozható még nem veszélyes. Azt nézd, hogy szét tudod-e törni? Ha igen, az még jó ropogós. Ha csak tépni lehet, az már gyanús. És ha törni próbálod, de helyette fröcsköl, és lé jön belõle, az meg már egyértelmûen rohadt...
Ha a belseje hófehér és a gomba kemény, akkor friss, ha már belül barnás, akkor nálam kuka.
Hanem hófehér, és össze van esve..
ha a tönkje lyukas, vagy szálas, azt törd ki belõle és ne használd fel. ha a kalapja még roppanós, akkor nyugodtan használd fel. a "héja" nem mindig hófehér, de attól még jó lehet. ha ma megfõzöd, és frissen elfogyasztjátok semmi baj nem lehet, még kisgyereknek sem. persze ehhez tudnod kel, hogy nem érzékeny- e a gyomra a gombára. mivel emészthetetlen rostszerkezetû, sok felnõtt sem bírja, illetve gyomorpanaszokat okoz nekik.
a gombárol még azt is mondják hogy csak egy napig eheted és leginkább frissen. én egész életemben 3 napig is ettem mondjuk gombalevest vagy pörit stb(rántva amugyse jo másnap) soha semmi bajom nem volt töle. attol függ mihez szokik az ember. de a gyerekekhez nem értek igy abban nem tudok tanácsot adni:)
muslica. lemaradt az A :) ))
A kérdező hozzászólása: eléggé határeset :( a 3 éves fiam is enne belõle, ezért inkább....
A kérdező hozzászólása: köszönöm mi az a muslic?
ezt lehet látni. ami már nagyon barna és van pár muslic körülötte , el van vékonyodva a kalapja az már nem jo. de én mondjuk nem szeretem a totál frisset mert annak vastagabban jön a héja és mindig letörök a széléböl ahogy probálom felszedni, annyira rá van tapadva. viszont amelyiken már egy két világos folt van az nekem jobban bejön mert izre se olyan nyers és a héja is könnyebben lejön.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a héjának kell hófehérnek lennie vagy a pucolás után?
Egyébként sokszor meg sem hámozom. Bár ez az egész frissre vonatkozik. Azt nehéz hámozni, meg minek... Fõleg ha túl aprók. Csak jó alaposan megmosom. Ha nagyfejûek + barnultak kissé, akkor hámozom....

Honnan lehet tudni, hogy a megjelölt időszakon belül vagy kívül lehet az útra behajtani? (kiegészítőtáblákon lévő)

Hétf?n lesz a vizsgám és ezt még nem tudom.

Legjobb válasz: Mondd végig magadban, amit látsz. Pl. "Behajtani tilos 8-14" az azt jelenti, hogy "Behajtani tilos 8-tól 14-ig" és nem 14 óra utántól reggel 8-ig, mert akkor 14-8 lenne. Ugye?

Mondd végig magadban, amit látsz. Pl. "Behajtani tilos 8-14" az azt jelenti, hogy "Behajtani tilos 8-tól 14-ig" és nem 14 óra utántól reggel 8-ig, mert akkor 14-8 lenne. Ugye?
Ha a tiltótábla alatti kiegészítõ táblán azt olvasod pl. "8-16", akkor az adott idõben tilos behajtani. Ha az látod, hogy pl. "Kivéve 6-10 áruszállítás", akkor 6-10-ig be lehet hajtani áruszállítás céljából. Vagy "Kivéve 22-04 BKV" akkor 22-04-ig behajthat a BKV busz.
Nem cseszegetésképpen, de látszik hogy egyszer nem olvastad el a KRESZ könyvet, ezek ugyanis mind le vannak írva benne... Azért a vizsga elõtt egyszer legalább illett volna átolvasni...
A kérdező hozzászólása: köszi.
A kérdező hozzászólása: hibátlan lett. :D

Honnan lehet tudni, hogy a pasi nem csak szórakozik és szexkapcsolaton kívül mást is akar?

Legjobb válasz: Onnan,hogy az elején hogyan indult,mit beszéltetek meg.Ha semmit,akkor próbáld rávezetni,és óvatosan rákérdezni.

Onnan, hogy az elején hogyan indult, mit beszéltetek meg.Ha semmit, akkor próbáld rávezetni, és óvatosan rákérdezni.
Erre én is kíváncsi lennék. Talán ha a szex után csak úgy "cél" nélkül is tutujgat, szeretget, simogat, nagyon szorosan magához ölel. Érdeklõdik az egész életed iránt, a legapróbb kis részletekig.

Honnan lehet tudni, hogy a laptop aksija feltöltődött-e?

Acer laptop, jelen pillanatban Linux van rajta. Most kaptam (első laptopom, szóval még új vagyok ilyen téren), felraktam töltőre, eddig narancssárga led világított, most kék.

Legjobb válasz: Akkor azt jelzi, hogy felöltõdött.

Akkor azt jelzi, hogy felöltõdött.
Nemtom melyik linuxot használod, de ki szokták írni valahol az óra mellett a töltés állapotát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!