Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet mikor van peteérés (9 db)

Nagyon rendszertelen menstruáció esetén (olykor16napra, 23napra, 27napra jön meg), honnan tudhatom mikor van peteérésem? Azt olvastam van, hogy csak 2-3havonta van valakinek peteérése, honnan lehet ezt tudni?

Legjobb válasz: etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.

etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.
baromság. havonta van peteérésed legalább (plusz lehet spontán is). rendszertelen menzesz esetén lehetetlen kiszámolni, még rendszeresnél is rizikós, mert csak utólag derül ki. a menzesz ELÕTT 14 nappal VOLT.
Mindig van minimális peteérésed, védekezés szempontjából hülyeség a naptárazás. Ha meg kimondottan gyereket akarsz, akkor 2-3 naponta lehet próbálkozni..:)
shanana, általánosságban beszéltem normál ciklusról.
Nincs olyan, hogy "minimális" peteérés. És az sem igaz, hogy havonta van mindenkinek. Úgy tudod meg, hogy van-e, ha hõmérõzõl. Nézz utána neten a módszernek.
Ennyire rendszertelennél maximum ovuteszttel.
Ha ilyen rendszertelen a menstruációd, akkor menj orvoshoz!! És ha már ott jársz, akkor felteheted neki a kérdéseidet, mert õ biztosan tud értelmes választ adni. De ilyen rendszertelenség szerintem tényleg orvost kíván.

Honnan lehet tudni mikor van peteérésem?

Sokan írják, hogy ekkor meg ekkor van peteérése, de én még csak pár év múlva szeretnék babát, viszont érdekelne, hogy hogyan lehet kiszámítani a peteérés id?pontját?

Legjobb válasz: Szia.A peteérés 2 ciklus(2 menzesz közötti idõ)közepén van. Pl: egy átlagos ciklus 28 nap, akkor a 14.-ik nap van peteérésed 00:00-tól 23:59 óráig, röviden egész nap folyamán fogékony vagy.De ez mind nem azt jelenti, hogy máskor nem eshetsz teherbe, mert a teherbe eséshez nem szükséges még menzesz se. Ne azt számolgasd, hogy mikor vagy fogékony, hanem szedj gyógyszert, mert annál biztosabb nincs, de az se 100%-os!

Szia.A peteérés 2 ciklus(2 menzesz közötti idõ)közepén van. Pl: egy átlagos ciklus 28 nap, akkor a 14.-ik nap van peteérésed 00:00-tól 23:59 óráig, röviden egész nap folyamán fogékony vagy.De ez mind nem azt jelenti, hogy máskor nem eshetsz teherbe, mert a teherbe eséshez nem szükséges még menzesz se. Ne azt számolgasd, hogy mikor vagy fogékony, hanem szedj gyógyszert, mert annál biztosabb nincs, de az se 100%-os!
A kérdező hozzászólása: És miért kell hõt mérni? Az mit mutat meg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most is okosabb lettem!:) Egyébként nekem irtó rendszertelen a menstruációm, rendesen csak 3 havonta jön meg, a köztes idõben meg össze-vissza barna folyásom van, ezért ez a 14. nap nálam valószínûleg nem lenne érvényes.:S
elõzõ vagyok... a rendszertelen menzi és barnázgatás hormonproblémára utal, érdemes lenne felkeresni a dokidat
A kérdező hozzászólása: Már több orvosnál is jártam, de mindegyik azt mondta, hogy amíg nem tervezek babát szülni addig nem kell vele foglalkozni és akkor sem biztos, hogy problémát fog okozni. Még van addig idõm, úgyhogy már én sem foglalkozom vele. Ráadásul az egyik doki azt mondta, hogy van olyan páciense, akinek egy évben kétszer van menstruációja és már 3 gyereke van, szóval feleslegesen nem akarok idegeskedni.:)
Ne haragudj, de lelkiismeretes orvos, nem int ilyen nyugodtan, egy ennyire rendszertelen mensire. A rendszertelen mensi nem jó, a gyerekvállalástól függetlenül. Barátnõm sem akart még akkor gyereket, de neki legalább megcsinált mindenfajta hormonvizsgálatot a dokija. Egyébként szerintem egy hónapot mérj hõt kíváncsiságból, hogy lásd van-e egyáltalán peteérésed. Rendszertelen ciklusnál kisebb rá az esély!
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam rá, hogy megnézem van-e peteérésem, mert én is kíváncsi vagyok rá, aztán majd meglátom mi lesz. Ha nincs elmegyek egy 4. orvoshoz.:S Köszönöm a válaszokat!

Honnan lehet tudni hogy mikor van Peteérés?

Valaki irja már meg hogy honnan lehet tudni hofy mikor van Peteérès!ésha van Petérés akkor könnyen teherbe eshetek?

Legjobb válasz: peteérés nélkül nem lehet teherbe esni ez általános iskolai tananyag. Ha rendszeres a ciklusod akkor valszeg van péd a mensi napja elött 14 nappal.

peteérés nélkül nem lehet teherbe esni ez általános iskolai tananyag. Ha rendszeres a ciklusod akkor valszeg van péd a mensi napja elött 14 nappal.
egyrészt mensi elsõ napja után két héttel, meg hõmérsékletet kell mérni, és amikor magasabb akkor érdemes próbálkozni.

Honnan tudom vagy honnan lehet észrevenni hogy kb mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Ha vezetsz görbét, abból máris kiderül. Valamint tünetei lehet: a nyúlós tojásfehérjeszerû folyás, esetleg bõ krémes folyás, valamint a szurkálás, esetleg görcs. Olyan is elõfordulhat, hogy egy kis pecsételés, de nem törvényszerû hogy ez is legyen.

Ha vezetsz görbét, abból máris kiderül. Valamint tünetei lehet: a nyúlós tojásfehérjeszerû folyás, esetleg bõ krémes folyás, valamint a szurkálás, esetleg görcs. Olyan is elõfordulhat, hogy egy kis pecsételés, de nem törvényszerû hogy ez is legyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!Vezetnék én görbét de nem tudom hogyan kell :(a ciklus.hu irni ezeket a dolgokat..sokat segiteni valaki ha leirná hogy hova kell irni hogy utána diagrammon és részletesen lehessen látni :)
Szia! A ciklus.hu-n tudod vezetni a hõd görbéjét mégpedig úgy, hogy mikor reggel felébredsz, megméred a hõdet a nyelved alatt, hüvelyben, vagy popsiban. (A hónod alatt nem) Abból levonsz 0, 5C-t és beírod a diagramba. Diagram - ráálsz az aktuális napra - Menstruáció Termékenységi vizsgálatok (megadáshoz / módosításhoz kattintson ide) - Napi hõmérséklet / mérés idõpontja - diagrammon meg is jelenik. Az aktust is vezetheted. Akkor van peteérésed, ha leesik a hõd és a leesett hõd felmegy, és feni is marad. Itt találsz jó példagörbéket, hogy milyen lesz a tied: http://babatervezok.otthona.net/altalanos-terhesgoerbek.html
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! Én a hõmet mérem, az nem elég?
elméletileg, ha nincs mensi, nincs ovuláció sem, de az ovuláció megelõzi a menszeszt, tehát mielõtt megfog jönni rendesen még lesz egy ovulációd, ajánlom az LH mérést, és azt, hogy kétnaponta bújjatok össze, akkor akármikor is van peteérés "elkapjátok"!
én pl. nem tartom jó indikátornak a hõt, az LH jobb, pl. ha én kétszer egymás után mérem, akkor mindig mást mutat a hõmérõ, szóval abszolút nem egzakt és babaprojektnél nagyon számít egy-két tized (elméletileg), neten hozzájuthatsz olcsóbb tesztekhez, drukkolok, elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Akkor marad a 2 naponta együtt és bízzuk a természetre, hogy összejöjjön. Ha egészségesek vagyunk, miért ne jönne, nem? :) KÖszönöm a válaszaidat!

Honnan lehet tudni mikor van peteérés? (az ovuteszten kívül)

Legjobb válasz: mikor a menszi után kb14nap kõrûl nyulos folyás van.azt hiszem ez az.

mikor a menszi után kb14nap kõrûl nyulos folyás van.azt hiszem ez az.

Mi az a dpo? Hogyan kell görbét vezetni? Honnan lehet megtudni mikor van peteérésem?

Nem sikerül teherbeesnem, gondoltam segítséghez folyamodom, görbét vezetek, és megfigyelem mikor van peteérésem. De még az alap dolgokkal sem vagyok tisztában. Van ovulációs tesztem, de nem tudom mikor kell használni. Segítetek?

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml Az egész oldalt olvasd végig, mindne kérdésedre választ talélsz! Nagyon jó oldal, a legjobb, amit ismerek.

http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml Az egész oldalt olvasd végig, mindne kérdésedre választ talélsz! Nagyon jó oldal, a legjobb, amit ismerek.

Azt honnan lehet tudni, hogy mikor van peteérésem? Hogy lehet azt észrevenni?

Már bocsánat a buta kérdésért. Egy 20éves lány

Legjobb válasz: a menstruáció elsõ napjától számított 14.nap általában,+,-1-2nap.szóval ha megjött pl.5.-én akkor 19.-e körül.de a keresõbe beírod találsz választ elõzõ héten volt kérdés.

a menstruáció elsõ napjától számított 14.nap általában, +, -1-2nap.szóval ha megjött pl.5.-én akkor 19.-e körül.de a keresõbe beírod találsz választ elõzõ héten volt kérdés.
Egyrész abból amit írt az elõttem szóló, és hát van akinek lesz vagy sûrûbb lesz a folyása, kicsit nyúlós, átlátszó.Meg lehet ma már kapni olyan teszteket drogériákban, ami kimutatja .
Szia! Vegyél ovulációs tesztet, én is ma vettem egyet Gabriel a neve, 3700 ft körül van az ára.
Az ovulációs teszt is jó, nekem a PG/53 van, de ha hõmérõzöl reggel az még jobb.Vezessd a ciklus.hu-n

Honnan lehet tudni, hogy van-e normálisan peteérésed? Mi jelzi azt, ha nem működik rendesen a dolog?

Legjobb válasz: Ha menstruálsz, akkor van peteérésed. Hiszen a menstruációval ürül ki a szervezetedbõl a megtermékenyítetlen petesejt. Szerintem mérd a hõmérsékleted, és akkor biztosan tudod, hogy mikor volt a peteérésed. Nézz körül a www.ciklus .hu honlapon, ott sok mindenre választ kapsz.

Ha menstruálsz, akkor van peteérésed. Hiszen a menstruációval ürül ki a szervezetedbõl a megtermékenyítetlen petesejt. Szerintem mérd a hõmérsékleted, és akkor biztosan tudod, hogy mikor volt a peteérésed. Nézz körül a http://www.ciklus .hu honlapon, ott sok mindenre választ kapsz.
ne haragudj elsõ válaszoló de ez így nem igaz a mit írtál!az h egy nõ menstruál nem azt jelenti h peteérése is van!a menszesz akkor is megjön ha nincs vkinek pé-je bár úgy tudom h akkor késik!
Nekem semmi nem jelezte. 28 napra megjött, a hõm felment meg leesett amikor kellett, szóval az alapján azt hittük minden rendben. Aztán elmentünk hormonvizsgálatra, ahol szintén minden rendben volt, vagyis határértéken belül, de kiderült, hogy mégis kevés az a hormonszint amit a szervezetem produkál, így a megérett petesejt nem tudott kilökõdni és igazolódott a PCO.
Én abból vettem észre, hogy mennyi a menstruációm. Ha nagyon kevés, akkor nem volt peteérésem, ez a módszer szinte mindig bejött, az ovuteszt is ugyanezt mutatta. Szerintem azt egyéne válogatja, hogy mutatja-e egyáltalán a szervezete.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!