Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet mikor van (122 db)

Nagyon rendszertelen menstruáció esetén (olykor16napra, 23napra, 27napra jön meg), honnan tudhatom mikor van peteérésem? Azt olvastam van, hogy csak 2-3havonta van valakinek peteérése, honnan lehet ezt tudni?

Legjobb válasz: etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.

etus, az a baromság amit írtál, lehet olyan is, hogy eltolódnak a ciklusok. akkor kimaradhat egy-két peteérés, de viszont egy cikluson belül lehet több.
baromság. havonta van peteérésed legalább (plusz lehet spontán is). rendszertelen menzesz esetén lehetetlen kiszámolni, még rendszeresnél is rizikós, mert csak utólag derül ki. a menzesz ELÕTT 14 nappal VOLT.
Mindig van minimális peteérésed, védekezés szempontjából hülyeség a naptárazás. Ha meg kimondottan gyereket akarsz, akkor 2-3 naponta lehet próbálkozni..:)
shanana, általánosságban beszéltem normál ciklusról.
Nincs olyan, hogy "minimális" peteérés. És az sem igaz, hogy havonta van mindenkinek. Úgy tudod meg, hogy van-e, ha hõmérõzõl. Nézz utána neten a módszernek.
Ennyire rendszertelennél maximum ovuteszttel.
Ha ilyen rendszertelen a menstruációd, akkor menj orvoshoz!! És ha már ott jársz, akkor felteheted neki a kérdéseidet, mert õ biztosan tud értelmes választ adni. De ilyen rendszertelenség szerintem tényleg orvost kíván.

Honnan tudom vagy honnan lehet észrevenni hogy kb mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Ha vezetsz görbét, abból máris kiderül. Valamint tünetei lehet: a nyúlós tojásfehérjeszerû folyás, esetleg bõ krémes folyás, valamint a szurkálás, esetleg görcs. Olyan is elõfordulhat, hogy egy kis pecsételés, de nem törvényszerû hogy ez is legyen.

Ha vezetsz görbét, abból máris kiderül. Valamint tünetei lehet: a nyúlós tojásfehérjeszerû folyás, esetleg bõ krémes folyás, valamint a szurkálás, esetleg görcs. Olyan is elõfordulhat, hogy egy kis pecsételés, de nem törvényszerû hogy ez is legyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!Vezetnék én görbét de nem tudom hogyan kell :(a ciklus.hu irni ezeket a dolgokat..sokat segiteni valaki ha leirná hogy hova kell irni hogy utána diagrammon és részletesen lehessen látni :)
Szia! A ciklus.hu-n tudod vezetni a hõd görbéjét mégpedig úgy, hogy mikor reggel felébredsz, megméred a hõdet a nyelved alatt, hüvelyben, vagy popsiban. (A hónod alatt nem) Abból levonsz 0, 5C-t és beírod a diagramba. Diagram - ráálsz az aktuális napra - Menstruáció Termékenységi vizsgálatok (megadáshoz / módosításhoz kattintson ide) - Napi hõmérséklet / mérés idõpontja - diagrammon meg is jelenik. Az aktust is vezetheted. Akkor van peteérésed, ha leesik a hõd és a leesett hõd felmegy, és feni is marad. Itt találsz jó példagörbéket, hogy milyen lesz a tied: http://babatervezok.otthona.net/altalanos-terhesgoerbek.html
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Elmagyaráznátok nekem ezt a hőmérőzési technikát? Mikor magas, mikor alacsony? Mikor "kell" szexelni, hogy baba legyen? Illetve honnan lehet tudni hogy baba van?

Köszönöm

Legjobb válasz: www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel,úgy hogy még az ágyban fekszel,megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.

http://www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel, úgy hogy még az ágyban fekszel, megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.
...ui: én szájban mértem digitálissal. Van aki a nuniba dugja.
Hát...ha rendszertelen, és hormonális problémáid vannak, akkor egy endokrinológust kellene felkeresni, majd õ szépen rendbetesz, és jöhet a bébi. De pl. ha rendszertelen is, egy havi méréssel meg lehet állapítani van-e peteérésed egyáltalán. Vagy pl melyik fázisoddal van a probléma (ovuláció elõtti, vagy utánni). Szerintem érdemes kipróbálni. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!! Akkor ha hormon bajos vagyok, és rendszertelen a menzeszem akkor ez a módszer aligha jó, jól értem ugye?:)

Van egy AGP kártyám, NEm tudom megállapítani mi lehet a neve és a gyártója. Honnan lehet kideríteni ha csak egy rakás szám van ráírva?

Legjobb válasz: Beteszed egy gépbe és lehet megismeri a windfos magától :D kiírja hogy ki vagyok mi vagyok. vagy ha nem akkor vannak okos programok amik megvallatják az eszközt, csak egy ilyet sem ismerek de vannak.

Beteszed egy gépbe és lehet megismeri a windfos magától :D kiírja hogy ki vagyok mi vagyok. vagy ha nem akkor vannak okos programok amik megvallatják az eszközt, csak egy ilyet sem ismerek de vannak.
Ráguglizol arra a rakás számra, és kis szerencsével kidobja, esetleg berakod egy gépbe, leszeded a hûtõbordát (ha van), ott megtalálod a GPU nevét, gyártási idejét stb. rákeresel a nevére.
Everest Home Edition
berakod a gépbe, jobb klikk az asztalra/tulajdonságok/beállítások/speciális/adapter

Honnan lehet tudni, hogy szükség van-e hüvelyplasztikára? Lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, hogy túlzottan kitágultam? Mit jelent igazából, hogy kitágult?

Az utánaolvasottak alapján nem csöpög a vizeletem, simán tudom tartani, menstruációkor nem csúszik ki a tampon se, csak aggódom, hogy esetleg nem jó a férjemnek amikor együtt vagyunk. ( Túl sok sztorit olvastam a neten. :))Nyilván 2 szülés után már nem olyan, mint 20 éves koromban, de vajon lehet még jó? Szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem ha 1 év után problémát okoz (csöpögés, tampon kicsúszás, rossz sexuális élet stb.) akkor van szükség a plasztikára. De ha neked nincs semmi problémád a mostani mérettel akkor teljesen jó úgy ahogy van. A szexbe is lehet azért vinni némi varázslatot, eszközt hogy jobb legyen a szex, mert talán csak ezek vesztek el, és nem a méreteddel van probléma.

Szerintem ha 1 év után problémát okoz (csöpögés, tampon kicsúszás, rossz sexuális élet stb.) akkor van szükség a plasztikára. De ha neked nincs semmi problémád a mostani mérettel akkor teljesen jó úgy ahogy van. A szexbe is lehet azért vinni némi varázslatot, eszközt hogy jobb legyen a szex, mert talán csak ezek vesztek el, és nem a méreteddel van probléma.

A kutyám egy ideje egy helyre bámul sőt van, hogy vmit mintha követne a szemével, honnan lehet tudni, hogy van -e jelentősége a dolognak? És ha van mit lehet tenni? FONTOS!

Legjobb válasz: Nem nagyon van jelentõsége, csinálnak ilyet, de ha másnem hívj állatorvost hozzá, hogy nézze meg.

Nem nagyon van jelentõsége, csinálnak ilyet, de ha másnem hívj állatorvost hozzá, hogy nézze meg.
Vidd el sétálni
Azon az egy helyen van sült szalonna? Mert akkor meg van az oka. :D
És ez miért ebben a kategóriában van?
"egy helyre bámul" És mi van ott?
Mit vársz? Ha a kutya ugat valamit és nem látod, vagy nem hallod, attól nem jelenti azt, hogy szellem, hanem egy autó is lehet, a második utcából. Ennyire kifinomult a hallása és ebben, semmi ezotéria nincsen.
A kérdező hozzászólása: Jogos!!!! Az elõzményeket is lekéne írnom
És mikor írod le az elõzményeket? Mert arra várok!
Minek tart kutyát, aki szellemekben hisz?

12 vagyok! Lehet hogy fehérfolyásom van! Honnan lehet felismerni? Időnként vagy folyamatosan jön meg? Mit tegyek?

Legjobb válasz: A fehérfolyás nem jön meg, az van. A menstruáció szokott megjönni. Onnan ismered meg, hogy egy fehéres-átlátszós folyadék van a bugyidon. Nem kell tenned semmit, legfeljebb ha sok van, használj intimbetétet. Ha büdös, vagy sárga, zöld színe lesz, szólj anyukádnak, és menjetek nõgyógyászhoz. Én ne ijedj meg, ha megjön, valószínûleg hamarosan meg fog, általában elõtte van fehérfolyás. Nyugi!

A fehérfolyás nem jön meg, az van. A menstruáció szokott megjönni. Onnan ismered meg, hogy egy fehéres-átlátszós folyadék van a bugyidon. Nem kell tenned semmit, legfeljebb ha sok van, használj intimbetétet. Ha büdös, vagy sárga, zöld színe lesz, szólj anyukádnak, és menjetek nõgyógyászhoz. Én ne ijedj meg, ha megjön, valószínûleg hamarosan meg fog, általában elõtte van fehérfolyás. Nyugi!
ez persze nem azt jelenti h pár hónap múlva menstruálni fogsz mielõtt azt hinnéd. arra még várhatsz pár évet

Mikor rugdos a baba? Ha rossz neki valami vagy ha jó? Vagy hol ezért- hol azért, ha így van akkor honnan lehet tudni, hogy éppen miért? 22 hetes kismami (jan. Eleje óta érzem rendszeresen a rugdalását)

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Mivel nem lehet õket megkérdezni :) , gondolom - de ez csak az én feltételezésem - hol ezért, hol azért. Ha pl. keresztbe teszem a lábaimat, az tutira nem tetszik neki, mert akkor vagy elkezd fájdogálni a hasam menzisen, vagy õ kezd el mocorogni, szex után is! De van mikor a semmiért, csak úgy nyugalmi állapotomban kezd el mocorogni.

Mivel nem lehet õket megkérdezni :) , gondolom - de ez csak az én feltételezésem - hol ezért, hol azért. Ha pl. keresztbe teszem a lábaimat, az tutira nem tetszik neki, mert akkor vagy elkezd fájdogálni a hasam menzisen, vagy õ kezd el mocorogni, szex után is! De van mikor a semmiért, csak úgy nyugalmi állapotomban kezd el mocorogni.
A kérdező hozzászólása: Ezt akartam írni: Ha rossz neki valami vagy ha jó?
Szerintem is anyai megérzés alapján azért lehet sejteni.. Nem tudom, en pl. ha oldalt fekszem, es mocorgoni kezd akkor úgy érzem, h azért mert beszélgetni szeretne velem. Viszont most, h a gépnél ülök kellemetlenül érzem magam, nem rugdos de nyom belül minden.. így gondolom ez neki sem jó. Így megyek is pihenni egyet és beszélgetek a Pici Pocaklakóval. MIndenkinek a legjobbakat :) 23 hetes Kismami
Én pl kifejezetten érzem hogy másképpen mozog ha valami nem tetszik neki(pl mosogatás)az a mozgás ami neki nem tetszik az nekem sem jó nem fáj csak kellemetlen.Lehet nem jól gondolom, ez csak olyan anyai megérzés.Pl lakodalmas zenére is rugdos de az olyan vidám, ezt érzem.29 heteske
Szia, ez jó kérdés! Már én is sokat gondolkoztam ezen, nekem akkor rugdos ha lefekszem, mindig azon tûnõdök hogy csak azért érzem, mert jobban hozzám nyomódik és amúgy is rugdos mindig, vagy csak ilyenkor kezd el rugdosni mert nem tetszik neki hogy kevesebb lett a hely vagy csak ilyenkor ébred fel? Jó lenne tudni az biztos! Szerintem ha valaki azt írja, hogy azért rugdos mert ez vagy az tetszik-nem tetszik neki egyfajta anyai ösztönbõl mondja, szóval még lehet igaz is! Érdekes dolgok ezek! Boldog Babavárást! Üdv: 23 hetes kismama
Már többször gondolkodtam azon, hogy aki azt írja, hogy ez, vagy most nem tetszik a babának, mert rugdos, azt honnan tudja. 36 hetes vagyok, a babám mozog is rendesen, van hogy néha nagyokat rúg, vagy a hólyagomat teszteli, de még nem találtam semmilyen összefüggést, hogy mit, mikor, miért csinál. pl: azért mert így fekszem, azért mert hangos a zene, azért mert x dolgot ettem.... Már van egy fiam, nála is ugyanez volt. Lehet, hogy velem van a baj, vagy az én babámnak ennyire tetszik minden?
A kérdező hozzászólása: Persze, és szeretem is ha mozog/rugdos csak érdekelt, hogy lehet-e ezt tudni.
1. válaszoló voltam: Hát igen, ezt senki nem tudja megmondani, még orvos sem, hisz honnan tudnák/tudnánk??? A babát nem lehet megkérdezni. De tuti van olyan, mikor épp nyomja õt valami, vagy olyan pozícióban van a kismama, ami nem jó a babának és olyankor jelez. De tényleg, jó válasz hogy azért rúgdos, mert él. Miért is lenne ugyanúgy mozdulatlanul? Próbálgatja az izmait stb... Mi is mozgolódunk, jövünk-megyünk, nem egy helyben vagyunk. :) Én néha a lábamat is szoktam rázni, ill. lóbálni és nem idegességbõl, hanem csak úgy. :)
Tulajdonképpen erre nagyon egyszerû válaszom van. Azért rugdos mert él. Senki nem fogja neked megmondani, h. éppen miért. Próbálkozhatsz, h. ha mondjuk ülsz és rugdos akkor felállsz vagy lefekszel és ha úgy abbahagyja akkor biztos azért mert ülve nyomtad õt. De ki tudja?
Én 28 hetes vagyok és ha szorítja a nadrág, vagy pulóver a hasam, akkor gyorsabban rugdos és nem hagyja abba amíg le nem veszem és ez elég kellemetlen. Amúgy is sokat mocorog, de az kellemesebb és nem olyan durva. Ha ideges vagyok valami miatt akkor is nagyokat rúg és kinyomja a fenekét (szerintem a feneke)Amúgy is kiszokta nyomni a testrészeit, de ha nyugalom van akkor óvatosan nyújtózkodik õ is. Én innen tudom, hogy zavarja valami vagy nem, hogy más az ereje és a gyorsasága. Most azon tûnõdöm, hogyha valami finom ételt rakok magam elé, akkor mit észlelhet, mert akkor is nagyon ficánkol, mint aki alig várja.... Jó babavárást mindenkinek

Honnan lehet biztosra tudni, hogy orgazmusa volt-e a lánynak? Mik az egyértelmű jelek? Esetleg van olyan amit nem lehet megjátszani?

Legjobb válasz: Leírom én mit érzek,ha szerencséd van és figyelsz akkor neked is érezned kell ezekbõl valamit.A hüvelyi izmaim egymás után többször összehuzódnak,a szívverésem felgyorsul és csak lassan csillapodik.Ha a hölgy mellkasára teszed a kezed akkor ezt jól érzed.Én utánna pár percig nem akarok beszélni,ja és orgazmus után röktön nem esik jól,ha tovább simogatják a csiklóm. Remélem tudtam segíteni!

Leírom én mit érzek, ha szerencséd van és figyelsz akkor neked is érezned kell ezekbõl valamit.A hüvelyi izmaim egymás után többször összehuzódnak, a szívverésem felgyorsul és csak lassan csillapodik.Ha a hölgy mellkasára teszed a kezed akkor ezt jól érzed.Én utánna pár percig nem akarok beszélni, ja és orgazmus után röktön nem esik jól, ha tovább simogatják a csiklóm. Remélem tudtam segíteni!
Egy orgazmust meg lehet játszani. De szerintem teljesen felesleges, és butának találom azt, aki megjátsza. Ha valakinek orgazmusa van, izmai megfeszülnek, esetleg felszisszen, a takaróba markol. Eltéveszthetetlen. tudni fogod, mikor van ez.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de ez kicsit naiv válasznak tûnik :) Írja le valaki pls, hogy pontosan mik történnek olyankor!
A kérdező hozzászólása: Ilyesmire gondoltam, köszi!

Édesanyám jönne meglátogatni minket Angliába, de volt egy balesete és a lábában csavarok vannak. Honnan lehet igazolást kérni errõl, hogy a biztonsági ellenõrzésnél ne legyen probléma, és mennyibe kerülhet egy ilyen igazolás?

Legjobb válasz: Orvosi igazolás kell,a mit angolul is le van fordítva. Az sem árt ha viszi magával a zárójelentést amit a kórházban kapott a mûtét után

Orvosi igazolás kell, a mit angolul is le van fordítva. Az sem árt ha viszi magával a zárójelentést amit a kórházban kapott a mûtét után
Igen, az orvostól lehet kérni, de nem szükséges. Ha becsipog a kapu, majd kézi szkennerrel átvizsgálják.
Én is Angliában élek. Kezdetben repcsivel jártunk. 4-6 alkalommal repültem. 15 évesen mûtötték a lábam. A bütykömet mûtötték le- csontkinövés a nagylábujjam mellett- és tettek bele két 1cm-es csavart. Nem sokkal utána látogattunk el a Parlamentbe, ott is volt ilyen kapu, ott se pittyegtem, reméltem, hogy a reptéren se fogok. Hát nem pittyegtem ott se. Szerintem ezek az imlantátumok direkt olyan fémbõl vannak, hogy ne pittyegjen a gép, mert különben igen sokan pittyegnének:D
Nem kell semmilyen igazolás. A reptéren simán át fogják engedni. Legfeljebb ha bejelez akkor újra átvizsgálják kézi keresõvel. (Emiatt ne aggódjon és ha bejelez se biztos, hogy emiatt történik: ugyanis teljesen véletlenszerûen is bejelez viszonylag gyakran, így totál fém mentes embereket is átvizsgálnak idõnként. Mert az a szabály hogyha a kapu bejelzett, akkor kézi keresõvel, motozással át kell nézni az illetõt, nem mehet át újra a kapun, hátha akkor már nem jelez be alapon.)
"Orvosi igazolás kell, a mit angolul is le van fordítva. Az sem árt ha viszi magával a zárójelentést amit a kórházban kapott a mûtét után" Sok filmet néztél, vagy honnan dõl ez a hülyeség?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!