Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet hogy milyen a (100 db)

Honnan lehet megtanulni, hogy milyen a jó légvételi technika szülésen? Honnan lehet ezt tudni? Sajnos tornázni és jógázni nem enged a dr.

Legjobb válasz: elsõ válaszoló vagyok, szóval ha érdekelnek a részletek, írj egy kommentet:)

elsõ válaszoló vagyok, szóval ha érdekelnek a részletek, írj egy kommentet:)
Nekem a bába azt mondta mikor szültem hogy orron be hosszan a levegõt és a szájon ki mintha gyetyát fújnál.Na ez leírva tök egyszerû, de fél perces fájásoknál mikor már azt sem tudod fiúvagy e vagy lány nem fogsz tudi erre figyelni.Aki mást mond az még nem szült!!!
Én jártam kismamajógára. Nekem azt tanították, hogy vajúdás alatt fájás közben így vedd a levegõt: mély belégzés, kilégzés, utána mély belégzés 4-ig számolva, aztán kilégzés 5-ig számolva, végén még egy mély be-kilégzés. Amikor tolófájásod van, de azt mondják ne nyomj, akkor mély be-kilégzés után 4-ig számolva ismét belégzés, majd aprókat kilélegezve kifújod a levegõt szakaszosan. Ezt zárja egy mély be-kilégzés. Ami nagyon fontos, hogy a szád kilégzésnél, nyitott legyen és el legyen lazítva, mert a száj és a hüvely között összeköttetés van. Ha laza a szád, akkor a hüvelyed is. Remélem tudtam segíteni.
szia. ha bpi vagy annyit tudok tanácsolni, h pl. én egy szülésfelkészítõ tanfolyamra járok a János kórházba, keddenként szokott lenni 5-kor, nem kell bejelentkezni meg semmit sem, igazából egy elõadás, és most jövõ kedden pont a relaxáció-légzés gyakorlatokról lesz szó a vajúdás alatt, én már voltam, ha van idõd, kedved, sztem mindenképp érdemes lenne meghallgatni (1, 5 óra kb) ha érdekel válaszolj itt:)
Elõzõ válaszoló vagyok. Arra reagálnék, hogy nem tud az ember figyelni közben a légzésre. Való igaz, én még nem szültem, az oktatáson nekünk is felmerült ez, hogy jó, de amikor annyira fáj, akkor nem tud az ember visszaemlékezni erre. Szerintem vagy jön ösztönbõl, ha nem akkor borzasztóan sokat jelenthet a Párod, aki ha bennvan, számolhat és mondhatja a technikát. Üdv: 31 hetes kismama.
Nekem azt hiszem egy kazin volt légzéstechnika, 4 számolásra be, 4-re ki. Hát igen, eleinte könnyebb figyelni, a párod segíthet benne, ha már kezded elveszíteni a fejed, hogy számol. Azért is fontos, mert a baba akkor kap elég oxigént, ha te is eleget szívsz be. ha kapkodod a levegõt, romlani fog a baba ellátottsága is, ráadásul én annyira elkezdtem zsibbadni, hogy komolyan pánikba estem. Akkor a férjem segített számolni, és el is múlt a zsibbadás.
Én sem tornáztam, de elég hamar megtaláltam a ritmust. Ez a legtöbb nõben ösztönösen benne van, csak annyira túlparáztatnak mindenkit a riogató barátnõk, szomszédok, hogy az ember már nem tud rendesen koncentrálni, mert bebeszéli magának, hogy ezt nem tudja. Nem mondom, tényleg fáj a szülés, de nem kell rettegni tõle. A jó légzés sokat számít. Én nagyjából úgy emlékszem rá vissza, hogy amikor már elég gyakoriak voltak a fájások, akkor szinte felvettem lélegzésben is a ritmust, alig kellett rá figyelnem, hogy jól csinálom-e. Levegõ be, fájás alatt nyomni, aztán ki a levegõ. Végülis ez a lényege.
Ha nem tornázhatsz, attól még elmehetsz, és meghallgathatod a légzéstechikákat. Sok tanfolyam van errõl. És a védõnõdnek is segítenie kell ebben, vagy keress egy szülésznõt.
Lehet, hogy én vagyok a béna-de egyet kell értsek az elõttem szólóval, 14 órás kimerítõ vajudás után, hiába mondták mikor, hogy vegyem a levegõt. Örültem ha kaptam. Sajnos a végén már nem ment, össze-vissza-ahogy jött. Nem tudtam arra koncentrálni, hogy jó e v. sem:(((
Szia, Én járok egy gyógytornához kismama tréningre és a következõket "tanultuk. Feküdj a hátadra és majd amikor 2 fájás között vagy akkor úgy kell levegõt vegyél, hogy a hasadba menjen.Ezt gyakorolhatod a hasadnak kell megnõni nem pedig a mellkasodnak.Ezt hívják pihentetõ légzésnek. Amikor jönnek a fájások CSUKD BE A SZEMED ÉS MINDENT ÚGY CSINÁLJ, MERT BEVÉRZIK AZ ERÕLKÖDÉSRE!!!!ezt a lelkünkre kötötte. Tehát elvileg az a leghatásosabb légzés a nyomásra, hotgy hátonfekve beszívod a levegõt a mellkasodba ezt látod is, hogy kiemelkedik/ és onnan átpréseled a hasadba/ ezt is látod ahogy a mellkas lelapul a has meg kiadja magát / aztán vissza mellkasba éééés nyomás.Remélem érthetõ, nekem ezt mutatták, nemtudom mennyire fogok tudni erre figyelni, de elvileg eltereli a fájásokról a figyelmet.Amit tuti be fogok tartani az a csukott szemmel való nyomás.Könnyû szülést kívánok. amit még mondott, hogy az apró lihegést mellõzzük max 4-et lihegjünk mert kimerít és nem tudunk majd nyomni. 24 hetes kismami

Honnan lehet megtudni hogy milyen a videókártyám csatolása?

pci, pci-e

Legjobb válasz: PCI-E vagy AGP lehet. Nézd meg az alaplapodon.

PCI-E vagy AGP lehet. Nézd meg az alaplapodon.

Azt honnan lehet megtudni hogy milyen a laptopomnak a rendszere? (többi lent)

pl. processzor, memória, videókártya, RAM, hangkártya, stb.

Legjobb válasz: CPU-Z, GPU-Z, de lehet egyszerûbb, ha Aida64-et szedsz le egybõl.

CPU-Z, GPU-Z, de lehet egyszerûbb, ha Aida64-et szedsz le egybõl.
Vagy leírod ide a típusát és megmondjuk :)


Fujitsu Siemens Celsius H250 laptopban lehet cserélni a vga-t? Ha igen akkor honnan tudom hogy milyen megy bele?

Legjobb válasz: A hordozható gépek vagy 95-97%-ban NEM lehet. A maradéknál meg ennek feltétele, hogy a benne lévõ VGA legyen MXM modulos vagy az integrált mellett legyen benne MXM bõvítõ hely. Persze minden esetben súlyos kérdés a hûtés, mert at nem lehet csak úgy cserélgetni és ha nem bírja el, akkor megsül az egész ...

A hordozható gépek vagy 95-97%-ban NEM lehet. A maradéknál meg ennek feltétele, hogy a benne lévõ VGA legyen MXM modulos vagy az integrált mellett legyen benne MXM bõvítõ hely. Persze minden esetben súlyos kérdés a hûtés, mert at nem lehet csak úgy cserélgetni és ha nem bírja el, akkor megsül az egész ...
A kérdező hozzászólása: Több helyen láttam hogy úgy árulják hogy nem vállal garanciát azért ha nem bele való. Akkor inkább pcboltban kérdezõsködjek?

Honnan lehet tudni, hogy milyen a csontozatom?

Er?s, gyenge vagy mi...!!! Pl: csukló méretéb?l vagy mégis mib?l??? Vagy csak valaki szimplán rávágja, hogy milyen a csontozatom oszt ennyi????

Szerdáig fel lehet készülni az elsősegély vizsgára? 2012-es tételeket honnan lehet megszerezni? Milyen kéztartásban csináljam a mellkaskompressziót? Hogy könnyebb?

http://m.blog.hu/me/mentok/image/001_%20K%C3%A9pek%20a%20pos..

Legjobb válasz: a magyar reanimációs társaság honlapján fent vannak a legújabb protokollok. állandóan variálnak valamit. pl most azt találták ki(legutóbbi ismereteim szerint-ez idén ápr.-május környéke), hogy szájból-szájba lélegeztessünk( sokkal nagyobb a fertõzés veszély és gusztustalan is), meg valamit variáltak a kéztartáson is és sokkal kényelmetlenebb lett. http://www.reanimatio.com/szakmai-anyagok

a magyar reanimációs társaság honlapján fent vannak a legújabb protokollok. állandóan variálnak valamit. pl most azt találták ki(legutóbbi ismereteim szerint-ez idén ápr.-május környéke), hogy szájból-szájba lélegeztessünk( sokkal nagyobb a fertõzés veszély és gusztustalan is), meg valamit variáltak a kéztartáson is és sokkal kényelmetlenebb lett. http://www.reanimatio.com/szakmai-anyagok
A kérdező hozzászólása: sikerült az elsõegélyvizsgám!:P

Hogy lehet megállapítani, hogy milyen szellemi fejlettségi szinten vagyunk? Honnan tudhatjuk, hogy reális a kép önmagunkról?

Legjobb válasz: Mi az, hogy "szellemi fejlettségi szint"? Annyiszor hallom, de nincs definiálva. Szerintem amúgy akkor vagy "elég fejlett", ha elfogadtad magad, illetve azt, amilyen alapvetõen vagy, mondjuk nem akarsz félénk nõként topmenedzser lenni, mert abból csak a kudarc van. Vagy nem akarsz közepes tehetségû újságíróként Tolsztoj lenni, mert ha nincs tehetséged, akkor nincs, ezt nem lehet kierõltetni. Szóval akkor vagy fejlett, ha ismered és elfogadod magad, és az életed is ehhez passzol, mondjuk hozzád illõ a társad, a munkád a barátaid, és nem rohansz olyan álmok után, amihez semmi közöd. Ha jól vagy magaddal, na! Így röviden.

Mi az, hogy "szellemi fejlettségi szint"? Annyiszor hallom, de nincs definiálva. Szerintem amúgy akkor vagy "elég fejlett", ha elfogadtad magad, illetve azt, amilyen alapvetõen vagy, mondjuk nem akarsz félénk nõként topmenedzser lenni, mert abból csak a kudarc van. Vagy nem akarsz közepes tehetségû újságíróként Tolsztoj lenni, mert ha nincs tehetséged, akkor nincs, ezt nem lehet kierõltetni. Szóval akkor vagy fejlett, ha ismered és elfogadod magad, és az életed is ehhez passzol, mondjuk hozzád illõ a társad, a munkád a barátaid, és nem rohansz olyan álmok után, amihez semmi közöd. Ha jól vagy magaddal, na! Így röviden.
Ezt nem fogod semmilyen tesztbõl meg butaságból megtudni, csakis egy komoly önismereti munka során. Pont azért, mert emberek vagyunk, és az elme, tudatalatti egy nagyon trükkös dolog. Sok dolgot tárolunk, olyanokat, amirõl fogalmunk sincs, hogy létezik. Nagyon sok dolog a gyerekkorunkba nyúlik vissza, vagy elõzõ életbe. Úgy hogy ha nagyon kíváncsi vagy önmagadra, megszeretnéd ismerni önmagad, milyen ember is vagy valójában, vagy mi rejlik a felszín alatt, akkor javaslom keress fel egy szakembert, aki önismereti csoportot vezet, vagy ilyesmivel foglalkozik. Az igazi felismerések, megállapítások akkor jönnek, amikor az felkerül a tudatalattiból. Csak azzal tudsz dolgozni, ami a felszínen van, viszont sokkal több van a felszín alatt, mint gondolnánk.
Ezen én is sokat gondolkoztam, és végül arra jutottam, hogy nem az a lényeg, hogy milyen tudás, tapasztalat van a birtokunkban, hanem az, mi nincs. Ezek megszerzésére kell törekedni.
Nem állhatsz rosszul, ha már kóstolgatod a reinkarnációt és a karmát:) Ahogy az elõzõ mondta, vannak olyan szakemberek akik megmutatják, hogy mit hoztál magaddal. Engem ettõl függetlenül mindig jobban érdekeltek a pillanatnyi gondolataim és érzéseim. Érdemes megtanulni befelé figyelni. Minden másodpercben változunk a gondolatainkkal, nincs állandó állapot, ezért szerintem fölösleges behatárolni. Lehet, hogy egy szituáció hatására "megméretsz" és a biztosnak hitt "szinted" megváltozik.
Azt, hogy milyen fejlettségi szinten vagyunk, mi nem tudjuk megállapítani, legfeljebb csak olyan valaki, aki elérte a fejlettség csúcsát vagy közel van hozzá.
Az meg nem fog errõl beszélni, mert egy ilyen ismeretre abszolút semmi szükség.
Ennek a kérdésnek mi köze a reinkarnációhoz meg a karmához? Önismereti kérdésként teljesen jogos az érdeklõdésed, a többit felejtsd el, nemlétezõ dolgokkal foglalkozva csak összezavarodsz még-jobban.-)))))

Honnan tudom hogy milyen néven sugároz a wifim vagy hol lehet be állítani?

Mert a routerem wifis de nem tudom hogy milyen néven sugároz :6 Hogyan lehetne megnézni?

Legjobb válasz: Ha nincs beállítva a vezeték nélküli része, akkor nincs wifi. Ha van, de nem lett külön ssid beállítva (és nincs rejtve), akkor általában a gyártó neve szokott lenni.

Ha nincs beállítva a vezeték nélküli része, akkor nincs wifi. Ha van, de nem lett külön ssid beállítva (és nincs rejtve), akkor általában a gyártó neve szokott lenni.
Kikapcsolt a wifi a routerben, esetleg az a 2 hét alatt elromlott valami valahol
A kérdező hozzászólása: És még arra lennék kíváncsi mért nem fogja be a laptop a wifim jelmét mikor itt vagyok mellete?
Elsõ a neve, második a jelszó.
A kérdező hozzászólása: WLAN SSID: InviTV_94d44c4 WPA/WPA2 KWY : 00702220 Ez van rá írva Valamelyik a jelszó lenne?
persze kell egy UTP kábel
Ja, webes felületen tudsz belépni a router ip címét beírva, majd a felhasználói nevet, jelszót megadva. Ha nem lett átállítva, akkor a gyári adatok ott vannak a routeren (általában alján).
A kérdező hozzászólása: A múltkor még befogta teljesen hibátlanul most 2hete van ez
A kérdező hozzászólása: Inviteles vagyok és a laptoppal itt vagyok mellette de nem bírja befogni nem találja meg de a lapopnak semmi baja mi lehet a gond telepíteni kéne az antennát vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Most megcsináltam valahogy már csak az a baj hogy amikor be írom a jelszót akkor csatlakozik de jó sókáig és mindig nem sikerül neki és azt írja hogy valami zavar lehet a számítógép és a laptop között mi lehet a baj?

Hol lehet venni porzsákot? És honnan tudhatom, hogy milyen kell a porszívóba?

Albérletben lakom, ezért nem én vettem a porszívót, már itt volt, de nem tudom, hol lehet porzsákot venni, és amúgy is, honnan tudhatnám, hogy milyen kell bele?

Legjobb válasz: Keresel egy típusszámot, mármint a porszívóét, s beírod a keresõbe. Én rendeltem pár éve egy weboldalról, ha megtalálom írok.

Keresel egy típusszámot, mármint a porszívóét, s beírod a keresõbe. Én rendeltem pár éve egy weboldalról, ha megtalálom írok.
A kérdező hozzászólása: köszi, találtam egy jó weboldalt, de én szívesebben vennék személyesen, a rendelés macerás.
Általában olyan boltokban ahol porszívót is árulnak, mediamark, euronics, stb. A porszívó típusszáma alapján a porzsák csomagolására van írva mihez jó.
megírod a típusát, akkor tudok neked küldeni, tutira azt ami neked kell. Vagy melyik városban laksz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!