Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet hogy már (134 db)

Ki mondta, hogy magára hagyta az embereket?
Mert magára hagyta az embereket? Már a kérdésed elején elkezdõdnek a gondok...
18:08 A kérdés feltételezi Isten létét, ezért abból kell kiindulni, nem kötözködni :D Ki mondta, hogy te létezel?:)
Ki mondta hogy létezik isten?
Gáz, ha engem nem érdekel az sem, ha már cseszik ránk? Õ dolga, neki is van szabad akarata. Én nem haragszok érte, néha már nekem is elegem van az emberekbõl. :D Te meg ha nem is hiszel benne, akkor nem mindegy, ha cseszik rád? Örülj neki.
attól még, hogy nem ehetsz a fáról, attól még akarhatsz enni róla :D nem? tehát a szabad akaratod megvan.
Viszont nem ehettünk a jó és rossz tudásának fájáról sem, pedig elvileg szabad akaratunk volt.
Nem Isten hagyja magára az embereket, hanem az emberek fordulnak el tõle.Mivel szabad akaratot adott, azt szeretné, hogy szabadon szeressük, nem erõlteti rá magát senkire!
ki mon dta azt hogy empiriokriticizmus?
A kérdezõ (szerintem) a deizmus alapján tette fel a kérdést (hogy Isten magunkra hagyott bennünket). Nem tudom, Kérdezõ Te miben hiszel, milyen a vallásod... stb, de én úgy gondolom, Isten jóságos. Tehát nem hagyna magunkra minket. Ne kössetek belém, hogy Isten nem is létezik... stb. A kérdés alapján válaszoltam (a kérdésben feltételezi a Kérdezõ, hogy Isten létezik), én pedig hiszek Istenben. Ha valakinek sértettem a nézeteit, elnézést.
Jó lenne, ha valami hivatkozási alapot is közzétennél... Honnan veszed, hogy Isten magára hagyta az embereket? Honnan veszed, hogy nem lehetséges, hogy teremtett más bolygót tökéletesebb emberekkel? Mi nem lehet? Mit mondott? Úgy tûnik, hogy te nem vagy tisztában a legelemibb dogokkal sem.
Én mondom hogy létezik, mivel ide írt egy kommentet...Isten nem írt ide még soha(és máshova se)
isten nincs ez tény.

4 és fél hónapos babámat csak szoptatom, kb. 4 napja állandóan cicilne, lehet hogy már nem elég neki a tej? Honnan tudom, hogy kell-e már pótolnom valamivel?

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen idõszak. Nyugodtan szoptasd meg annyiszor, ahányszor igényli, néhány nap alatt több tej fog termelõdni. Én is mindig így csináltam, soha nem pótoltam. Most 6 hónapos a csajszi és kizárólag csak tejcsizik. Ha pótolod, nem fog több tejed termelõdni, így csak egy ördögi kör alakul ki. nagycsaládos anyuka

Nálunk is volt ilyen idõszak. Nyugodtan szoptasd meg annyiszor, ahányszor igényli, néhány nap alatt több tej fog termelõdni. Én is mindig így csináltam, soha nem pótoltam. Most 6 hónapos a csajszi és kizárólag csak tejcsizik. Ha pótolod, nem fog több tejed termelõdni, így csak egy ördögi kör alakul ki. nagycsaládos anyuka
igazat adok az elottem szólónak, szopós babáknál nem lehet olyan idobeosztást csinálni mint a tápos babáknál (pl. csak 3 óra elteltével ehet újból). vannak idoszakok mikor tobbszor kérnek van amikor kevesebbet. és igen minnél tobbszor eszik annál tobb a tej.

A Grepolishoz hacket honnan lehet letölteni? Már próbáltam egy pár oldalt, de csak reklámokat hoz be, hogy vegyek iPhont, stb!

Legjobb válasz: Mint a legtöbb online böngészõs játékhoz, a Grepolishoz sincs hack, ami mûködik (mivel a dolgokat egy saját szervergép futtatja, az osztja ki mibõl emnnyid van, stb). Ezek az oldalak csak arra jók, hogy lehúzzanak, de semmit nem fogsz kapni a pénzedért. Nem fogsz nagyon találni hacket hozzá, ha anélkül nem megy, szerintem hagyd is ott, mert a végén belenyúlsz valami olyan pénzügyi xarba, hogy a gatyád (meg szüleid gatyája is) rámegy.

Mint a legtöbb online böngészõs játékhoz, a Grepolishoz sincs hack, ami mûködik (mivel a dolgokat egy saját szervergép futtatja, az osztja ki mibõl emnnyid van, stb). Ezek az oldalak csak arra jók, hogy lehúzzanak, de semmit nem fogsz kapni a pénzedért. Nem fogsz nagyon találni hacket hozzá, ha anélkül nem megy, szerintem hagyd is ott, mert a végén belenyúlsz valami olyan pénzügyi xarba, hogy a gatyád (meg szüleid gatyája is) rámegy.

Gyesen vagyok lehet, hogy már nincs meg a cég ahol dolgoztam! Ezt honnan tudhatom meg?

A főnököm nagyon nem korrekt ,hazudozik össze -vissza ! Fontos lenne tudnom ,mert tesót szeretnénk ! Köszönöm !

Legjobb válasz: Nézz utána, hogy fizetik-e még utánad a járulékokat. Nyugdíjfolyósítónál, vagy OEP-nél azonnal megmondják neked. Ha nem fizetik, akkor fordulj jogászhoz.

Nézz utána, hogy fizetik-e még utánad a járulékokat. Nyugdíjfolyósítónál, vagy OEP-nél azonnal megmondják neked. Ha nem fizetik, akkor fordulj jogászhoz.
Ha gyesen vagy, akkor nem kell utánad fizetnie a cégnek semmilyen járulékot, tehát ez nem járható út. Én arra tudok gondolni, hogy bemész a NAV-hoz, és elmondod hogy ez meg az a problémád, és tudnának-e annyiba segíteni, hogy megmondják van-e a cég ellen csõdeljárás, esetleg nem-e áll felszámolás alatt.
Bocsi! Hülyeséget írtam. Dehogy nem vonnak járulékot! Nyugdíjjárulékot. Ott utána tudsz nézni!
Megint én. Csak az a baj, hogy a gyest ne ma munkáltató utálja, tehát nem vagy vele elõrébb, ha bemész a nyugdíjhivatalba.
http://www.e-cegjegyzek.hu ide beírod a cég nevét, kérni fogja, hogy írd be a képen látható betûket, majd kiválasztod hogy cégkivonatot szeretnél, megint kéri hogy írd be a képen látható betûket, és kiadja a cégrõl a legutolsó cégkivonatot. Kicsit macerás, ellenben megtudhatod hogy van-e csõdeljárás ellene, fel van-e függesztve az adószáma, vagy bármi változás látszik benne... Sok sikert.
Ha van ügyfélkapu regisztrációd akkor ott azonnal megtudhatod, ott minden megvan, én is ott szoktam megnézni a dolgokat, pl, hogy ki és mikor jelentett be vagy ki, milyen tb ellátásaim után mennyit fizettek stb..hasznos kis dolog ez!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !!!

Honnan tudom hogy hogyha leikraztak az algaevo harcsak? Lehet hogy mar leraktak az ikrat?

Van az akvariunban egy cserepvar ami levan fektetve amibe a harcsak szoktak elbujni, csak estedle jonnek elo. Egy par napja az aksi kozepebol a szelebe volt lokve a gombmoha a cserepvar ele. A harcsak azota nappal is kint vannak es ma eszrevetten hogy a cserepvar ala nintha be lenne tomve a mohabol egy darab.A var alatt alagutat astak.Lehet hogy a var ala raktak le az ikrakat?

Legjobb válasz: Ha ikrák vannak, azt a hím anci védi, nem hagyja ott.

Ha ikrák vannak, azt a hím anci védi, nem hagyja ott.
Ahogy Murr mondja, ha lennének ikrák, akkor a hím nem jönne el onnan, se nappal, se éjjel.

Lehet hogy már volt kérdés, de Madara Isteni sharingos kontaklencsét honnan tudnék szerezni?

Ár nemszámít a lényeg hogy legyen.:) Lényeg lenne az is hogy csak 1 bizonyos paraméterre legyen.Köszi

Honnan lehet tudni, hogy most már le kell-ene szoktatni a gyereket a cicizésről?

Legjobb válasz: ha mar eszik mindent rendesen, onnantol csak pszichesen fontos a szoptatas. Ha ez neked teher, akkor nyugodtan elkezdheted leszoktatni, ha nem teher, akkor meg hagyhatod nyugodtan, ilyenkore mar nem lesz "hozzad kötve" a cici miatt, ha a nagyinal van es barmit megeszik, nem fog hisztizni a cici miatt. Nalunk 1,5 eves koraig cicizett a nagy, akkor egy szo nelkül magatol nem kerte mar a cicit (ilyen korban mar soha nem nyomtam be a szajaba, ha keri, ha nem, neki az esti alvashoz, es regel ebredeshez "kellett"), aztan egyszer csak nem kerte többet (lehet, hogy megerezte, hogy en akkor jutottam el oda, hogy ez mar nekem sok volt)

ha mar eszik mindent rendesen, onnantol csak pszichesen fontos a szoptatas. Ha ez neked teher, akkor nyugodtan elkezdheted leszoktatni, ha nem teher, akkor meg hagyhatod nyugodtan, ilyenkore mar nem lesz "hozzad kötve" a cici miatt, ha a nagyinal van es barmit megeszik, nem fog hisztizni a cici miatt. Nalunk 1, 5 eves koraig cicizett a nagy, akkor egy szo nelkül magatol nem kerte mar a cicit (ilyen korban mar soha nem nyomtam be a szajaba, ha keri, ha nem, neki az esti alvashoz, es regel ebredeshez "kellett"), aztan egyszer csak nem kerte többet (lehet, hogy megerezte, hogy en akkor jutottam el oda, hogy ez mar nekem sok volt)
Azt majd Õ fogja megmondani:) elutasítja és nem kéri mjd a cicit.
Ha már eszik rendesen a gyerek gyümölcsöt, fõzelékeket, akkor fokozatosan leszokik magától is.

Honnan lehet tudni, hogy a kutyám már megtanult egy vezényszavat?

Dr. Bruce Fogle könyve alapján tanítom a kutyámat. Jelenleg az alapoknál tartunk - éppen az "Ül" parancsot próbálom megtanítani neki. Úgy tanítom, hogy közel hívom magamhoz a kutyát majd elhúzom a feje felett a jutalomfalatot. Ekkor szépen le is ül, hogy ne veszítse szem el?l. Ekkor mondom ki, hogy "ül" és odaadom neki a jutalmát, megdicsérem. Csak azt nem tudom, hogy ezt mennyi ideig kell vele gyakorolni, mikor mondhatom neki, hogy "Ül", anélkül, hogy összezavarodna?

Legjobb válasz: Csak szép fokozatosan! Elõször is ne a mutatós kezedben legyen a falat, hanem a másikban. Mutass ugyanúgy a kezeddel, mintha lenne benne, csak aztán ne onnan kapja meg. Ha így már jól meg, akkor próbál egyre kisebb, árnyaltabb mozdulatokkal mutatni, míg már le se kell hajolnod, stb. De mindig jutalmazd. Ha már otthon parancsra is jól megy, akkor elkezdheted OTTHON kaja nélkül gyakorolni, de a kutya számára legyen kiszámíthatatlan, hogy mikor van kaja, és mikor nincs. Ha erõsebb ingerkörnyezetben (kint gyakoroltok) akkor mindig legyen kaja, akkor is ha otthon már jól megy! Idegen környezeteben, erõs ingerkörnyezetben csökkentsd az elvárásokat. Akkor tudja a parancsot, ha már vadidegen helyen, erõs ingerkörnyetetben is megcsinálja. Ilyenkor lehet elkezdeni teljesen kivonni a jutalmazást.

Csak szép fokozatosan! Elõször is ne a mutatós kezedben legyen a falat, hanem a másikban. Mutass ugyanúgy a kezeddel, mintha lenne benne, csak aztán ne onnan kapja meg. Ha így már jól meg, akkor próbál egyre kisebb, árnyaltabb mozdulatokkal mutatni, míg már le se kell hajolnod, stb. De mindig jutalmazd. Ha már otthon parancsra is jól megy, akkor elkezdheted OTTHON kaja nélkül gyakorolni, de a kutya számára legyen kiszámíthatatlan, hogy mikor van kaja, és mikor nincs. Ha erõsebb ingerkörnyezetben (kint gyakoroltok) akkor mindig legyen kaja, akkor is ha otthon már jól megy! Idegen környezeteben, erõs ingerkörnyezetben csökkentsd az elvárásokat. Akkor tudja a parancsot, ha már vadidegen helyen, erõs ingerkörnyetetben is megcsinálja. Ilyenkor lehet elkezdeni teljesen kivonni a jutalmazást.
Hogyha már jutalom nélkül leül akármikor akkor már sztem megtanulta
Elõször leül, utána mondod neki a parancsszót, ezután persze nem csinál semmit, mert már ül, és akkor dicséred meg? Hát ez eléggé érdekes módszer, én biztos nem próbálkoznék ezzel. A parancsszó UTÁN kell leülnie... Mindenesetre próbáld ki, attól nem zavarodik össze (ennél jobban). Hívod, kimondod a parancsszót határozottan, ha többszörre sem reagál, akkor még gyakorold vele, de ha nagyon nem megy, inkább dobd ki azt a könyvet, és keress kutyaiskolát.
A kérdező hozzászólása: Ezt Fogle nevezetû pasast már láttam a TVben is szerepelni. Ha ekkora "sztár" lett, hogy már nálunk is õt mutatják a TVben, gondolom már párszor bevállt a módszere. Tehát várom azoknak a válaszadóknak a válaszait, akik már sikerrel kipróbálták a módszert. Ugyanakkor olyanok is írhatnak, akiknek más módszer vállt be. Õket kérem, hogy írják le hogy Õk hogyan tanították a kutyájukat. Ami azt illeti magam szeretném betanítani a kutyámat. (Cirkuszba nem akarom vinni, nekem elég ha az alapokat tudja. De azt jól.)
Én ezzel a módszerrel tanítottam meg: Magamhoz hívtam, elõvettem a jutifalit, és addig mondogattam neki, hogy ÜL!, amíg leült, akkor odaadtam neki a falatot és megdicsértem. Elõbb-utóbb mindig leülnek... de segíthet ha a falatot az orrától a tarkójáig hátraviszed, akkor is le szoktak ülni.
Mennyi idõs a babád? Honnan gondolod, hogy csökken a tejmennyiség? Ez így kevés infó..
A kérdező hozzászólása: 15 hetes a babám. Tünetek: lötyög a cicim, folyton tépi, sír szopizás alatt/helyett/után; az eddigi egy helyett 4x kér éjszaka enni...
Lehet a dolg mögött fejlõdési ugrás is. Igény szerint szoptatsz? Ha igen, hamar vissza fog állni a rend. Etesd olyan sûûn, ahányszor csak kéri a pici. Esetleg a mensid akar megjönni... olyankor is sok baba megérzi a tej ízének változását. Az, hogy te már nem érzed annyira teltnek a melledet, így a 4. hónap körül teljesen normális, hisz nagy valószínûséggel beállt a kereslet-kínálat.. már nem a hormonokirányítanak, hanem a babád szabályozza a tejtermelést, ha hagyod. Én mind a 4 gyerekemet 2-2, 5 évig szoptattam, csupán az elsõ hetekben "durrantak" be a melleim mire eljött a szoptatás ideje... Különben is a tej a szoptatás közben termelõdik és nem a szünetekben :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a vigasztaló sorokat! Azért gondolom, hogy ez mégis hormoningadozás, mert éppen megvan és nekem még mostanában is kõkeményre duzzadnak a melleim, ha van tej. De ez az állapot most nem múlik, hiába várom, hogy majd egyre több tej lesz újra, a kislányom meg egyre nyügibb.
Ja! Megjött? Akkor ne csodálkozz, hogy kicsit kevesebb a tej, a kicsinek meg nem ízlik! Sajnos sokan vannak ezzel így. Ha most nem adod fel és továbbra is szoptatsz, a mensi után újra visszatér a régi kerékvágásba minden... sajnos egy hónap múlva újra mnegtörténhet ez, d szerencsére nem biztos :S

Hallottam már olyanról hogy valaki teherbe esett, de mégis volt menzesze 2 hónapig! . Honnan lehet tudni akkor hogy várandós? Mik a jelei? Ugyan azok?

Legjobb válasz: Igen, a barátnõmnek az elsõ 4 hónapban megvolt. Az elsõ kettõben rendesen, a harmadikban és a negyedikben meg már csak pár napig, de nem erõsen. Ekkor ment el dokihoz, hogy mi baj lehet az amúgy rendszeres és normális menstruációjával. 16 hetes terhességet állapított meg nála. :) 2 héttel késõbb már meg is mozdult a kiscsajszi. Márciusban lesz 1 éves és egy tünemény.

Igen, a barátnõmnek az elsõ 4 hónapban megvolt. Az elsõ kettõben rendesen, a harmadikban és a negyedikben meg már csak pár napig, de nem erõsen. Ekkor ment el dokihoz, hogy mi baj lehet az amúgy rendszeres és normális menstruációjával. 16 hetes terhességet állapított meg nála. :) 2 héttel késõbb már meg is mozdult a kiscsajszi. Márciusban lesz 1 éves és egy tünemény.
Nekem csak az elsõ hónapban volt mensi-szerû vérzésem, ezt akkor még nem tudtam, azt hittem, rendesen megjött, de sokkal kevesebb volt, barnás volt, és 2 napig tartott, 5 helyett. Elvileg 37. hétre született a babám, de utólag visszaszámolva rendesen 40. hétre született, csak épp az elsõ hónapban még vérezgettem picit. Jele nemigazán volt még akkor, max.az, hogy az addig sima, szép arcbõröm hirtelen zsíros lett, és pattanás-szerû valamikkel lett tele. De az EGÉSZ fejem!!! Mondtam is, hogy megcsúnyultam... Persze azóta elmúlt, és van egy gyönyörû kislányom.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok nektek!:) Lehet hogy én is az lennék?Nem tudom!Szedek gyógyszert, de mostanában elég sûrûn van hányingerem!Lehet hogy csak a stessz miatt!?
Szia! Nem feltétlenül vannak jelek, ha gyanakszol, hogy babás vagy, vegyél egy tesztet. Kimutatja.
A teszt kimutatja. Majd írd meg, mi lett
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mikor veszek tesztet!...
Szia. Mi lett az eredmény? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!