Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet hogy egy tojásban (3 db)

Honnan lehet tudni hogy egy tojás romlott?

Több hete a hűtőben van kívülről nem látszik semmi szaga sincs az egyik feljön a víz felszínére meg is repedt de fehér tojás fehérje jön ki belőle

Legjobb válasz: megfõzve??? attól még, hogy több hetes, jó lehet, fõleg, ha háztól veszed ha nyers, akkor lehet vízpróbázni: a víz alján van, akkor jó lebeg-süsd meg jól, ételbe elhasználható fekszik a víz felszínén: kidobandó ha gyanús egy étel, akkor én nem szoktam megenni, nem éri meg nekem az a 40 Ft, amibe egy tojás kerül, hogy ételmérgezést kapjak

megfõzve??? attól még, hogy több hetes, jó lehet, fõleg, ha háztól veszed ha nyers, akkor lehet vízpróbázni: a víz alján van, akkor jó lebeg-süsd meg jól, ételbe elhasználható fekszik a víz felszínén: kidobandó ha gyanús egy étel, akkor én nem szoktam megenni, nem éri meg nekem az a 40 Ft, amibe egy tojás kerül, hogy ételmérgezést kapjak
ha feltöröd büdös, és nincs fehérje csak sárgája, de az is folyós.
Nálatok 40 Ft a tojás?? :O Hol laksz?
mamám 30Ft-ért adja :D õ súly alapján meg tudja állapítani a tojás minõségét.
Anyós adja ennyiért, nekünk persze ingyen van, de 1000 Ft sem érné meg a szalmonellát. Amúgy Ny-i határ.

Honnan lehet tudni hogy egy tojásban van-e kiscsirke?

Régen falun honnan tudták hogy a tojás amit tojt a tyúk megvan-e termékenyítve vagy csak "sima" tojás?

Legjobb válasz: Frissen ették a tojást, abban nem indult még el a kiscsirke fejlõdése. De a gyakoribb, hogy nincsen kakas a tyúkokkal, nincs mi megtermékenyítse a tojásokat.

Frissen ették a tojást, abban nem indult még el a kiscsirke fejlõdése. De a gyakoribb, hogy nincsen kakas a tyúkokkal, nincs mi megtermékenyítse a tojásokat.
ha átvilágítod a tojást, akkor lehet látni, hogy valami csibeforma van benne, vagy csak sima tojásbelsõ.
A megtermékenyített tojásban a kiscsirke fejlõdése csak akkor kezdõdik el, ha a tojást megfelelõ meleg hõmérsékleten tartják. Nem tudom, hogy mesterséges úton ez mennyi (pl. a keltetõben), a falusi gyakorlatban a kotlós tyúkot ültették/ültetik rá, tehát az õ testhõmérséklete váltja ki a kiscsirke fejlõdésének megindulását. Úgy emlékszem, egy hét után lámpázták a tojásokat, akkor a lámpa átvilágítja és látszik, hogy van-e benne csirke. Amelyikben nem volt, azt kiszedték a tyúk alól, mert ennyi idõ elteltével még felhasználható. Ha tovább alatta hagyják, akkor megzápul.
Én tovább bonyolítanám a kérdést: ha nem teszik a tyúk alá, hanem felhasználják, akkor honnét lehet tudni? Jól gondolom, hogy a benne lévõ fekete kis pötty a kiscsibe?
Szia! Sötét helységben ha kinyitod az ajtót és a fény felé tartod a tojást, akkor látszik, ha van benne kiscsibe.
13:33 Nagyon jól emlékszel! Utolsó: Valóban ez a "kiscsibe", ill. az embrió kezdemény. A tojás önmagában egyetlen óriás sejt, nõi ivarsejt(petesejt), amit a kakas szorgalmas munkával tesz termékennyé... Egyébként még a keltetõkbõl kikerült, elsõ lámpázásnál(5 nap) terméketlennek bizonyult tojást is felhasználják étkezési célra.

Honnan lehet tudni, hogy egy tojásban van-e kiscsibe?

Legjobb válasz: Nagyon egyszeru,csak at kell vilagitani a tojast,es meg lehet benne latni a kiscsibet.

Nagyon egyszeru, csak at kell vilagitani a tojast, es meg lehet benne latni a kiscsibet.
TOJÁSLÁMPÁZÓ!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!