Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet hogy egy kutya (17 db)

ha magában ugat
ha felváltva nyüszít és csóválja a farkát, valamint ide-oda járkál
Ha elkezd nyávogni és egeret fogni, tuti van neki másik énje is.
Nincs ilyen a kutyáknál. Valószínûleg sokkal inkább nevelési gond van.

Honnan lehet felismerni hogy egy kutya veszett?

Milyen egyértelmű jelek utalnak a veszettsègre?

Legjobb válasz: A betegség „szabályos” formájában három szakaszt különböztethetünk meg: az elsõ, nagyjából 1/2-3 napig tartó idõszakban megváltozik az állat viselkedése, de néha csak annyira, hogy még a gazdájának is alig tûnik fel. Az élénk vérmérsékletû, játékos, örökmozgó kutya csendesebb, zárkózottabb, kedvetlenebb lesz, a kiegyensúlyozott, nyugodt kutya pedig nyugtalanabb, ingerlékenyebb, idegen személy vagy állat közelében támadóbb, a simogató kéz felé kap. A megszokott táplálékát visszautasítja, emészthetetlen, sõt undorkeltõ anyagokat viszont mohón felfal. Gyakori a fokozott nemi ingerlékenység és az, hogy a harapás, marás helyét nyalja, harapdálja, nemegyszer szinte szétmarcangolja az állat. Egy-egy kutyán már ebben a szakaszban is megfigyelhetõ a nyálfolyás, a nehézkes nyelés és a víziszony. A második, nagyjából 1-2 napig tartó szakaszban növekszik a reflexingerlékenység, az állat sokkal nyugtalanabb, idegesebb, ez az idegesség a dühöngésig fokozódik. A kutya széttépi az útjába kerülõ tárgyakat, támad, ha láncon vagy pórázon van, attól mindenáron igyekszik megszabadulni, ha ketrecbe teszik, annak rácsait rohamszerûen harapdálja. Felismerhetõk a „tudatzavar” jelei, hiszen az állat olyan eszközökbe, tárgyakba is beleharap, melyek fájdalmat okoznak neki, máskor úgy tesz, mintha legyek után kapkodna. Ha otthonról megszökik, céltalanul kóborol, naponta akár 40–50 km-t is megtesz, ilyenkor ugatás, morgás nélkül belemar az útjába kerülõ állatba, az embert ellenben csak akkor veszélyezteti, ha ingerli az ilyen ebet. Ebben a szakaszban már mutatkoznak a különbözõ bénulások: a szemizmok bénulása kapcsán kancsalság, a garatizmok bénulása kapcsán nyelési nehézségek, késõbb a nyelés teljes megszûnése miatt a táplálék és az ivóvíz visszautasítása, a gégeizmok bénulása kapcsán az ugatás megváltozása, rekedt, majd „vonyító” hang, a nyelvizmok bénulása kapcsán bõséges nyálcsorgás. A harmadik szakaszra már a teljes tompultság és a bénulások fokozódása a jellemzõ. A száj nyitott, az állkapocs lóg, a bénult nyelv elõesik, majd a bénulások átterjednek a törzs és a végtagok izmaira is, végül az állat teljes mozdulatlanságra ítélve a betegség 5-8., ritkábban a 12-15. napján lesoványodva, a lélegzõ-izmok bénulása miatt elpusztul. A lakásban tartott, vagy idomított, kemény nevelésben részesült kutyák mintegy 15-20%-ában a második, „dühöngõ” szakasz kimarad, a tompult, kedvetlen állatokon csakhamar a bénulásos tünetek jelentkeznek és a betegség 4-5. napján elpusztulnak („csendes veszettség”).

A betegség „szabályos” formájában három szakaszt különböztethetünk meg: az elsõ, nagyjából 1/2-3 napig tartó idõszakban megváltozik az állat viselkedése, de néha csak annyira, hogy még a gazdájának is alig tûnik fel. Az élénk vérmérsékletû, játékos, örökmozgó kutya csendesebb, zárkózottabb, kedvetlenebb lesz, a kiegyensúlyozott, nyugodt kutya pedig nyugtalanabb, ingerlékenyebb, idegen személy vagy állat közelében támadóbb, a simogató kéz felé kap. A megszokott táplálékát visszautasítja, emészthetetlen, sõt undorkeltõ anyagokat viszont mohón felfal. Gyakori a fokozott nemi ingerlékenység és az, hogy a harapás, marás helyét nyalja, harapdálja, nemegyszer szinte szétmarcangolja az állat. Egy-egy kutyán már ebben a szakaszban is megfigyelhetõ a nyálfolyás, a nehézkes nyelés és a víziszony. A második, nagyjából 1-2 napig tartó szakaszban növekszik a reflexingerlékenység, az állat sokkal nyugtalanabb, idegesebb, ez az idegesség a dühöngésig fokozódik. A kutya széttépi az útjába kerülõ tárgyakat, támad, ha láncon vagy pórázon van, attól mindenáron igyekszik megszabadulni, ha ketrecbe teszik, annak rácsait rohamszerûen harapdálja. Felismerhetõk a „tudatzavar” jelei, hiszen az állat olyan eszközökbe, tárgyakba is beleharap, melyek fájdalmat okoznak neki, máskor úgy tesz, mintha legyek után kapkodna. Ha otthonról megszökik, céltalanul kóborol, naponta akár 40–50 km-t is megtesz, ilyenkor ugatás, morgás nélkül belemar az útjába kerülõ állatba, az embert ellenben csak akkor veszélyezteti, ha ingerli az ilyen ebet. Ebben a szakaszban már mutatkoznak a különbözõ bénulások: a szemizmok bénulása kapcsán kancsalság, a garatizmok bénulása kapcsán nyelési nehézségek, késõbb a nyelés teljes megszûnése miatt a táplálék és az ivóvíz visszautasítása, a gégeizmok bénulása kapcsán az ugatás megváltozása, rekedt, majd „vonyító” hang, a nyelvizmok bénulása kapcsán bõséges nyálcsorgás. A harmadik szakaszra már a teljes tompultság és a bénulások fokozódása a jellemzõ. A száj nyitott, az állkapocs lóg, a bénult nyelv elõesik, majd a bénulások átterjednek a törzs és a végtagok izmaira is, végül az állat teljes mozdulatlanságra ítélve a betegség 5-8., ritkábban a 12-15. napján lesoványodva, a lélegzõ-izmok bénulása miatt elpusztul. A lakásban tartott, vagy idomított, kemény nevelésben részesült kutyák mintegy 15-20%-ában a második, „dühöngõ” szakasz kimarad, a tompult, kedvetlen állatokon csakhamar a bénulásos tünetek jelentkeznek és a betegség 4-5. napján elpusztulnak („csendes veszettség”).
Csontsovány, mert nem tud nyelni, levert, kedvetlen. Amúgy google a barátod! :-)
Ez orvosi titok, ha felmerül a gyanú állatorvoshoz kell vinni.
habzik a szája :/
hidrofóbia, dromnománia stb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom

Honnan lehet tudni hogy egy kutya daganatos?

Bármilyen jelzés, viselkedés, tulajdonság változás, tünet, utal rá?

Legjobb válasz: A bõr alatti elváltozásokat hamarabb észre lehet venni, de ha a szervezetén belül akkor bizony nem, csak akkor ha a kutya ennek már a jelét is mutatja. A tünet nagyon sokféle lehet.

A bõr alatti elváltozásokat hamarabb észre lehet venni, de ha a szervezetén belül akkor bizony nem, csak akkor ha a kutya ennek már a jelét is mutatja. A tünet nagyon sokféle lehet.
Ilyen nincs hogy lenne?Csak kivizsgálás!
a kutyámnak sajnos már többször volt:( a "pukli" idõben feltûnt miközben simogattuk átvizsgáltuk kullancs után így elég hamar orvosolta az orvos a problémát de a rendszeres állatorvosi ellenõrzés talán a legfontosabb


Honnan lehet tudni, hogy egy kutya álterhes, és mi ilyenkor a teendő?

Legjobb válasz: Amikor az én kutyám álvemhes volt, olyan tipikus tünetei voltak, hgy nem lehetett nem észrevenni. Lett teje, összehordta a játékait, vigyázott rájuk, még "szoptatta" is õket.. tehát tényleg úgy viselkedett, mint akinek kölykei vannak. De ez nem így zajlik minden kutyánál, lehet akár csak 1-1 ilyen tünete is, az is álvemhességet jelent. Sõt, állítólag teljesen tünetmentes is lehet, de a szervezetében akkor is végbemennek hormonális változások. :( csak az ivartalanítás segíthet :(

Amikor az én kutyám álvemhes volt, olyan tipikus tünetei voltak, hgy nem lehetett nem észrevenni. Lett teje, összehordta a játékait, vigyázott rájuk, még "szoptatta" is õket.. tehát tényleg úgy viselkedett, mint akinek kölykei vannak. De ez nem így zajlik minden kutyánál, lehet akár csak 1-1 ilyen tünete is, az is álvemhességet jelent. Sõt, állítólag teljesen tünetmentes is lehet, de a szervezetében akkor is végbemennek hormonális változások. :( csak az ivartalanítás segíthet :(
ja és a teendõ. Ha észrevehetõ, akkor midnenképpen orvos! Gondolok itt pl a tejre, ha van neki, midnenképpen el kell apasztani, mert baja lehet tõle.

Honnan lehet tudni hogy egy kutya hasas?

Gondolom pár nagy okos majd írja hogy ,,onnan hogy nagy a hasa" Hát erre énis rájöttem.De milyen jelekb?l tudom még?

Legjobb válasz: Szia! A legbiztosabban úgy tudod meg ha elviszed a dokihoz egy ultrahangra,mert lehetnek az állvemhességnek is olyan tünetei mintha valóban vemhes lenne:) De egyébként: Elõször a hasa kezd el nõni,többet eszik,furán kezd viselkedni,majd késõbb az emlõi is megnõnek az utolsó egykét hétben pedig teje s lesz!:)

Szia! A legbiztosabban úgy tudod meg ha elviszed a dokihoz egy ultrahangra, mert lehetnek az állvemhességnek is olyan tünetei mintha valóban vemhes lenne:) De egyébként: Elõször a hasa kezd el nõni, többet eszik, furán kezd viselkedni, majd késõbb az emlõi is megnõnek az utolsó egykét hétben pedig teje s lesz!:)
Az elsõ hónapban teljes bizonyossággal csak állatorvos tudja megállapítani, ultrahang vizsgálattal. A viselkedésváltozás, emlõk megduzzadása az álvemhességnél is fennáll.
Nagyon széles skálán mozog, 3000-tõl akár 10.000 ft-ig. Állatorvos függõ.
Állatorvostó függ az én kutyomnak 3000 Ft volt másfél éve:)
Megduzzadnak a mellbimbói is. Nekem is most szült a kutyus. A terhessége elsõ hetében tényleg "kezesebb" lett, és elkezdtek duzzadni a mellbimbói.
Kedves utolsó hozzászóló nem hallottál még olyat hogy nem biztos hogy megfogantak a kis kutyák(attól hogy volt pároztatva a kutya, attól még lehet csak áll vemhes)?!A gondos gazda nem itt kezdõik szerintem!(biztos nagyon sokat értesz kutyákhoz)
Onnan hogy a gondos gazda tud róla hogy a kutyája d*gott-e vagy nem... Amúgy sem egy nyúlról vagy fejõs tehénrõl beszélünk hogy hasas. A kutya a mi társunk.
Leginkább abból, hogy tüzelés után egyszer csak megnyugszik, simulékonyabb lesz.
A kérdező hozzászólása: és mennyibe kerül az ultrahang?

Honnan tudom hogy a kutyám vemhes-e és hogy mikor fog szülni ezt előtte egy két nappal lehet-e tudni vagy mit kell ilyenkor csinálni hogy biztosan tudjam hogy vemehs és hogy mikor szül?

egyébként tacskóról van szó és most másfél éves de a hasa az már nagyon nagy és hát nem az ételt?l n?tt meg ennyire. Kérlek segítsetek

Legjobb válasz: Állatorvos+ultrahang= vemhesség, és annak stádiumának megállapítása.

Állatorvos+ultrahang= vemhesség, és annak stádiumának megállapítása.
Gakorlatilag az ellés elõtti utolsó napig lehet ivartalanítani, kevesebb kockázattal jár, mint egy esetleges problémás ellés.Bármely jól felkészült klinikán megcsinálják.Az ára?Kb.annyi, mint komplikált ellésnél egy császár, vagy egy alom felnevelése.
Ja, és jobb ha orvos látja, mint ha itt kérdezgetsz fûtõl-fától, amikor a kutyád egészsége és élete a tét!!!
Az a baj, hogy nem ivartalanítotok. Kutyák tízezrei várnak gazdára és pusztulnak el nyomorultul gazda nélkül, ti meg szaporítotok! Aztán mi lesz a kiskutyákkal? Az ivartalanítás van olyan fontos, mint a kutyatartás! A kutya nem a kert tartozéka, hanem élõlény!
A tacskó nagyon kicsi, kérd orvos segitségét a szülésbe mert akár bele is halhat ha nagy kutyusokról van szó....ivartalanitani kellett volna :\...
ha az oldalára fekszik és "mozgolódást" látsz a hasában akkor biztos vemhes! a cicije is nagyobb ilyenkor és elég fáradákony!
Az állatorvos megmondja néhány perc alatt, hogy mikor fog elleni a kutyusod. Nem is kerül semmibe.
És elárulnád, minek pároztattad, ha ennyit sem tudsz?
Azért az elõrehaladott vemhességnél nagyobb a mûtéti kockázat. És bár a kutyát nem védi törvény, de a kutyamagzat éppoly kifejlõdött mint egy kilencedik hónapban levõ embergyerek és valódi gyilkosság az ilyenkori császározás. De orvos lássa és orvos mondjon véleményt, ne fogadj el bármilyen tanácsot, ha fontos a kutyád élete és egészsége.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló! én nem pároztattam nem tudom hogy lett vemhes a kutyám valószínû a szomszéd kutya átjött ugyanis a kerítés kivolt rágva de én nem tudtam hogy átjött mivel ott fák is voltak amin nem leeht egykönnyen átjutni! de most nem az a lényeg nem tudom hogy hogyan lett vemhes és azért kérdeztem meg! miért az is baj ha kérdezek?
Oncogitonak:szerinted gyilkosság, de ilyenkor át kell gondolni, milyen esélyei vannak a megszületõ kutyának a normális, gazdis életre? Milliószám vannak keverék kutyák, sok-sok közülük sintértelepeken várja az altatóinjekciót. Van továbbá sok utcákon kóborolva, autó üti el, vadász lövi ki, agyonverik, megkínozzák "csak"azért, mert nem kell senkinek, jóval több a gazdátlan kutya, mint a gazdijelölt.Keverék kutyának születni ma Magyarországon általában keserves sors. Ezt kéne összevetni azzal a ténnyel, hogy vemhes állat ivartalanításánál a magzatok a felnõtt állatnak beadott altatómennyiségtõl gyakorlatilag végleg elalszanak.
MArtin vagyok a kutyáknál 1 nagyobb kutya kicsi nagy kutyákat tud elleni 1 tacsko 1 nyobtol vemhes szép keverékek lesznek van 1 német dándog sé 1 német juhász kutya akkor németjuhász kaukázusit leht hogy nem tudja megszülni forditva igen
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszíró! a szomszéd kutya puli!
Csatlakozom többiekhez ultrahang hasmozgás állatorvos igy tudsz mindent. Milyen fajta a szomszédotok kan kutyája közepes vagy nagy méretû? mert westi csivava és többi ksitermetû szukák pároznak össze nagyob testü kutyával akkor télleg szülési bajok lesznek, Olyan mint az embereknél hogy 1 terhes nõ császározni kell mert szülõcsatorna lukjáhához képest sokkal nagyobb gyerek mitn csatorna.
Nekem ne mesélj létszám feletti kutyáról. A megelõzés a megoldás. Én csak ecseteltem, hogy nagyobb kockázat elõrehaladott vemhességnél az ivartalanítás. Ha megszületnének a kiskutyák, gondolom már te sem fojtanád meg, igaz? Ha már megtörtént a dolog, ha elõrehaladott a vemhesség, akkor már bizony gyilkosság ez is, akár az embernél.

Honnan lehet tudni hogy egy kutya ideggyenge?

Legjobb válasz: Ismerõsöm kutyája az volt!Állandóan bepisilt!Örömében,félelmében,mindig!És állandóan ment a hasa!Volt amikor a nyála is folyt!Ki se szakadt a gazdája s*ggébõl! Viszont amúgy nagyon barátságos volt!

Ismerõsöm kutyája az volt!Állandóan bepisilt!Örömében, félelmében, mindig!És állandóan ment a hasa!Volt amikor a nyála is folyt!Ki se szakadt a gazdája s*ggébõl! Viszont amúgy nagyon barátságos volt!
Az én egyik kutyám is ilyen. Otthon hiperaktív, mászik az ember nyakába. Evésnél reszket mint a kocsonya, utcán úgyszintén. Séta közben húz, mint az õrült, minél elõbb ki akar kerülni a számára kellemetlen helyzetbõl, ilyenkor rájön a hasmenés is. Minden neszre összerezzen. Ha szeles az idõ csak felügyelettel mehet az udvarra, mert ijedtében átviszi a kerítést, az sem érdekli, ha kárt tesz magába. Nehéz egy ilyen kutyával együtt élni, de én ilyen kis gyagyán is szeretem.
Onnan, hogy állatorvos megmondja. A legtöbb idegbetegnek titulált kutyának egyszerûen csak viselkedési problémája van, de nagyritkán elõfordul, hogy tényleg idegi alapon problémás a kutya, ezt viszont - mivel betegség - állatorvosnak kell megállapítania.
Állandóan remeg. Stressz helyzet esetén a kutya teljesen lefagy folyik a nyála és nagyon ingerült. Sokszor ha hozzáakarsz nyúlni odakap. Legalább is az én idegrendszerileg gyenge kutyám ezt produkálta.
nem kell állatorvos. Egy egészséges jó idegrendszerû kutya, kiváncsi, érdeklõdõ, magabiztosan mozog idegen helyeken, idegen épületekben, fel tudsz vele szállni a buszra, metróra, jól közlekedik tömegben. Gyakorlatilag zökkenõmentesen együtt tudsz vele élni.
A 2-es hozzászólót támogatom, az ideggyengeség nehezen kiszûrhetõ betegség és tünetei nagyon sokszor megegyeznek a rosszul, vagy nem szocializált kutyák tüneteivel. Azt javaslom keress meg egy orvost is és egy kutyaiskolát, vagy trénert, ha arra gyanakszol, a kutyusod rendellenesen fejlõdik.
"Egy egészséges jó idegrendszerû kutya, kiváncsi, érdeklõdõ, magabiztosan mozog idegen helyeken, idegen épületekben, fel tudsz vele szállni a buszra, metróra, jól közlekedik tömegben. Gyakorlatilag zökkenõmentesen együtt tudsz vele élni." De ha nem ilyen, attól még lehet, sõt valószínû, hogy nem ideggyenge, csak viselkedési problémás...

Honnan lehet észrevenni, hogy egy kutyának láza van?

Legjobb válasz: Bágyadtabbak az átlagosnál, kicsit kisebb szokott lenni a reakcióik hevessége, mint általában, stb. És tapintással is érzékelhetõ, ha van neked viszonyítási alapod (tudod, milyen meleg a teste/bõre általában). Én leginkább ebbõl szoktam észrevenni, és akkor megméretem a lázát dokival (ha neked van olyan lázmérõd, akkor ki se kell hívnod).

Bágyadtabbak az átlagosnál, kicsit kisebb szokott lenni a reakcióik hevessége, mint általában, stb. És tapintással is érzékelhetõ, ha van neked viszonyítási alapod (tudod, milyen meleg a teste/bõre általában). Én leginkább ebbõl szoktam észrevenni, és akkor megméretem a lázát dokival (ha neked van olyan lázmérõd, akkor ki se kell hívnod).
jókérdés XD
Száraz és forró az orra.
Hõmérõ a popsiba, és ha 39 felett van, akkor lázas.
Lázmérõt dugsz a végbelébe, és megméred.
Ha nagyon száraz az orra, kicserepesedik, forró, a kutya bágyadt, inkább fekszik, nem mozog, látszik rajta, hogy valami nem oké. Vigyázz, ébredés után mindig forró és száraz az orruk, és úgy fél órán belül nedvesedik be.

Honnan lehet tudni, hogy egy kutya hamarosan támadni fog?

Sétáltam az utcán, és volt egy ház, ahol nem volt kerítés, csak kb 1m-hogy látni lehessen, hogy az egy telek. Kiugrott elém egy rotweiler féle, de nem az, valami keverék. És ugatott. Nem szaladt nekem, csak nézett rám, és ugatott. még felemelte a fejét ugatás közbe. Én megálltam, nem néztem a szemébe, nem kezdtem el futni, nem tettem hírtelen mozdulatot. Ott áltam vagy 3 percet, és Õ ugatott engem. Kijött a gazdája, és oda hívta. Elnézést se kért...se semmi. Mintha semmise történt volna.

Legjobb válasz: Általában vicsorít, és teljesen megmerevül az egész teste.

Általában vicsorít, és teljesen megmerevül az egész teste.
Egy kutya általában morogni szokott meg vicsorítani, a farkát, felfelé állítva tartja és felborzolja rajta a szõrt, és a hátán is. A fejét is úgy tartja ahogy mondtad. Általában akkor ugrásra kész, ha a törzse elsõ fele, kicsit lejjebb van mint a fara, és mint egy rugó, hirtelen kilõ.
felhúzza a száját és közben ráncolja a pofáját. vicsorog, és morog..kinmutatja a fogait..ilyenkor jobb ha szép lassan elmész onnan.
a legtöbb esetben szinte észre sem venni , olyan gyorsan történik, DE A KUTYÁK ELLENI TÁMADÁSÓL VAN SZÓ, embert gyakorlatilag nem támadnak meg ( az esetek nagy részében a támadást félreértelmezik ) te nagyon jól reagáltál, a legjobb , ha ilyenkor csak símán kikerülöd és mész tovább lassan . ez nálam mindíg bevált.

Miért van az, hogy minden szaporító szinte "tenyésztőnek "nevezi magát. Ami persze elég angy hiba. Honnan lehet tudni pontosan, hogy tényleg egy mestertenyésztőtől vesznek kutyát?

Legjobb válasz: nem,a vásárló emberek laikusak.mert õk mit látnak?csak egy pl.:itt egy kutya 25 ezerért,itt meg egy ugyanolyan 60ért.és neki tök egyforma a két kutya,mást nem néz.hát melyiket is veszi meg?egyértelmû,hogy az olcsóbbat.aztán majd ha többet költ a dokira,kezd utánajárni,és akkor jön rá,hogy mi is a helyzet!

nem, a vásárló emberek laikusak.mert õk mit látnak?csak egy pl.:itt egy kutya 25 ezerért, itt meg egy ugyanolyan 60ért.és neki tök egyforma a két kutya, mást nem néz.hát melyiket is veszi meg?egyértelmû, hogy az olcsóbbat.aztán majd ha többet költ a dokira, kezd utánajárni, és akkor jön rá, hogy mi is a helyzet!
...mert a laikusok számára nincs külön szaporító...
Átvitt értelemben laikusnak nevezik valamely tudományra v. szakmára vonatkozólag azt, aki abban járatlan, abba beavatva nincs, ahhoz nem ért.
Mert a "szaporító" iszonyat hülyén hangzik...
A kérdező hozzászólása: miaz a laikus?:O
A kérdező hozzászólása: jah értem. akkor magyarul laikusoknak nevezzük a nem hozzá értõ "tenyésztõket" csúnyán mondva szaporítókat?!
A kérdező hozzászólása: jah értem mostmár
http://olcsokutya.uw.hu/ itt találsz sok hasznos infót


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!