Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet hogy egy kisbabát (2 db)

Honnan lehet tudni, hogy egy kisbabát a kiszáradás fenyegeti?

Két és fél hónapos a kisbabám. 9 hetes koráig minden rendben ment a szoptatással, többet fejl?dött a tankönyvi adatoknál. Kb. egy-másfél hete megcsappant a tejem. Megkaptam a vizsgaid?pontot, gondoltam biztosan a stressz. Azóta éjszaka van tej b?ven, de napközben szerintem nagyon kevés. Észrevettem, hogy a kisfiam kutacsa egy kicsit mindha behorpadt volna. Ez rossz jel? Etessem inkább még pluszban tápszerrel is, vagy adjak neki cukros teát? Van valakinek tapasztalata ilyen téren?

Legjobb válasz: Ha behorpad a kutacs, akkor szomjas. Én itatnám teával vagy vízzel. Én ezt is teszem, de az én fiam tápszeres, lehet, hogy a szoptatott babáknál ez máshogy van.

Ha behorpad a kutacs, akkor szomjas. Én itatnám teával vagy vízzel. Én ezt is teszem, de az én fiam tápszeres, lehet, hogy a szoptatott babáknál ez máshogy van.
Szia. Ha a kutacsa beljebb van, igen azt jelnti, hogy folyadék hiánya van.Beszélj a védönöddel.Ha a babád nen sír, akkor elég neki a tej.Addíg ne adj neki tápszert amíg nem vagy benne biztos, hogy éhes.Az én lányomnak este kell pótolni, de ö addíg sír, amíg nem kap egy keveset, 50-80grammig sa szopi utánn. Fö a nyugalom. 11hetes kislány anyukája.
Ha csak a kutacsa van bentebb, akkor még nem fenyegeti kiszáradás. Ha aluszékonnyá válik, esetleg nem elhet felébreszteni, a bõre ráncosodni kezd, na akkor van komoly gond. Ha ivott, akkor sem azonnal fog a kutacsa "visszaállni"! Ha éjjel van tej, akkor nappal is, ezen ne izgulj, próbálj ellazulni nappal is, ha kevés a tejcsid, a babád úgyis jelezni fogja!
Lehet hogy hülyeség amit kérdezek, de mi lenne ha éjszaka lefejnéd a fölös tejes ha úgyis van belõle bõven, és nappal azt még odaadnád a babádnak? Meg a fejéssel még pluszban serkented a tejtermelést. Hmm...? Sok sikert kívánok neked! 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket. Remélem visszaáll a régi rend a tejmennyiséget illetõen. Megpróbálok napközben is pihenni.
A kérdező hozzászólása: Le szoktam fejni éjszaka, és másnap este, amikor már tényleg nincs a cicimben semmi, és látom, hogy a kicsi éhes azt szoktam odaadni :-)Ez egyébként tényleg jó megoldás, és úgy tûnik a délutáni pihenés is megteszi a maga hatását. Mindenkinek mégegyszer köszönöm a segítséget és a jó tanácsokat.

Mi a megfelelő viselkedésmód egy pár hónapos kisbabával, honnan lehet tudni mi a baja, hogyan lehet megvigasztalni őket, mire kell odafigyelni velük kapcsolatban?

Ha sokat sír, akkor hogyan lehet a legjobban megvigasztalni, a fejüket mindig meg kell tartani, hogy egyenesen legyen a testük, azért sírhat, mert nem jól van a feje és kényelmetlen neki?

Legjobb válasz: Te vagy az anyukája? Vagy leszel?

Te vagy az anyukája? Vagy leszel?
Ez nem olyan kérdés, amit a GyK-ról meg lehet tanulni. Akár anyukája leszel a babának, akár a bébiszittere szánj áannyi idõt neki, h veszel egy gyermekgondozási könyvet és elolvasod. Itt csak egy-két részinfót kaphatsz, amivel még mindig meg leszel lõve.
Egy pár hónapos baba már magától tarja a fejét, szóval nem kell mindig fogni. Mire föl ezek a kérdések?
1. Megfelelõ viselkedés mód egy kisbabával: -halkan kell vele beszélni, kedvesen, hogy érezze szeretik, hangos hangoktól összerezzen és sírni fog. 2. Honnan lehet tudni mi a baja?: Sehonnan, de lehet találgatni, ha a kis lábait görcsösen felhúzza akkor valszín fáj a pocakja, pici babáknál gyakori, hogy etetés közbe, fõleg ha tápszert kap és cumisüvegbõl van etetve sok levegõt nyel, ezért fontos mindig dönteni az üvegen, hogy a cumis részét ellepje a tápi., vagy anticolis üveget kell venni ami csökkentheti..kaja után addig nem szabad letenni amíg nem büfizett, ez is csökkenti a hasfájást és jobb lesz a közérzete. Sírhat azért is mert pisis vagy kakis, csípi a pelus tartalma. Lehet picit nyugtatni, felveszed , vagy csak simized picit a pocakját. Sírhat azért is mert melege van, vagy fázik, a kis lába vagy keze ha túl hideg akkor fázik stb, Sírhat azért is mert jön a foga, olyankor nagyon nyáladzik, és mindig rágna valamit , lehet venni hûtõ rágókát ez enyhíti. Sírhat azért is mert lázas. A fejüket addig kell tartani amíg magától nem tartja.A lényeg még a kiságyban sem szabad párnát tenni a fejük alá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az utolsó kettõ nagyon hasznos volt. Babysitterkedem és bár tudok sok mindent róluk, csak szerettem volna mástól is hallani véleményt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!