Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet hogy az orvos (5 db)

Leírnátok hogy mit értetek haskeményedés alatt? Milyen érzés? Mitől lehet? És ez minden esetben baj? Honnan veszem észre? Az orvosnak szólni kell olyankor?

Sokan írjátok hogy keményedik a hasatok.Én nekem halvány lila fogalmam sincs arról hogy az milyen érzés,mit kell érezni.Els? babás még tapasztalatlan kismama vagyok.Bocsánat a tudatlanságomért és el?re is köszönöm a felvilágosítást.16 hetes km.

Legjobb válasz: Szia, én 19 hetes vagyok, és sajnos már keményedek. Második baba. Észre fogod venni, mert hiretelen az egész hasad beton kemény lesz, és kicsit fura érzés. Ne aggódj, ha nem keményedsz!!!Ja és nem minden esetben baj, nekem legalábbis ezt mondja a domkim. Pihenni kell.ennyi.

Szia, én 19 hetes vagyok, és sajnos már keményedek. Második baba. Észre fogod venni, mert hiretelen az egész hasad beton kemény lesz, és kicsit fura érzés. Ne aggódj, ha nem keményedsz!!!Ja és nem minden esetben baj, nekem legalábbis ezt mondja a domkim. Pihenni kell.ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtál!Szokott fájdogálni a hasam, de akkor nincs összefüggésben a kettõ!?Végülis akkor kellemetlen nem pedig fájdalmas ugye?
Szia! Én 34 hetes vagyok, és mostanában jöttem rá, hogy mi az a keményedés, ha egyáltalán ez az... Ahogy tapogatod a pocakod, keménynek érzed, jóval keményebbnek, mint máskor, leginkább a pocak alsó részén, és emellett egy kicsit feszül, húzódik. Ha ilyenkor beveszek egy Magneb6-ot, akkor elmúlik. Szerintem ez a keményedés, mi más lehetne... :)
Szia!En 38 hetes vagyok es mar nagyon sokat kemenyedek.Inkabb ugy tudnam neked leirni, hogy befeszul az egesz hasad nem faj hanem borzasztoan feszul es meg a seta is nehez tole.Ha fajdogal a hasad az nem kemenyedes.Meg nol a mehed es ezert fajdogalsz.Arra figyelj , hogy ha elkezd fajni akkor pihizzel le egy picit.Ez szokott segiteni.Kemenyedest sztem majd csak kesobb fogsz erezni.De tudni fogod, hogy ha az lesz.:) Boldog babavarast!

Honnan lehet tudni, hogy az orvos által felírt fogamzásgátló nem használ?

Gondolom nem csak onnan, hogy terhes lesz az ember annak ellenére, hogy gyógyszert szed.Segítsetek!

Legjobb válasz: A gyógyszer szedése közben felléphetnek olyan dolgok, hogy például köztes vérzés jelentkezik, illetve kellemetlen mellékhatások, vagy nem jön meg a megfelelõ idõben. Ilyenkor érdemes újra felkeresni a nõgyógyászt, õ majd megoldja a problémát.

A gyógyszer szedése közben felléphetnek olyan dolgok, hogy például köztes vérzés jelentkezik, illetve kellemetlen mellékhatások, vagy nem jön meg a megfelelõ idõben. Ilyenkor érdemes újra felkeresni a nõgyógyászt, õ majd megoldja a problémát.
A betegtájékoztaton rajta vannak azok a tünetek amik ha jelentkeznek visza kell menni az orvoshoz és ki kell cseréltetni mert akkor tuti nem jó a gyógyszer!!Ne aggódj ha nem jó a gyógyszer az idõben kiderül!
A kérdező hozzászólása: remélem..:/ Köszi a segítséget!

Szülés közben honnan lehet azt tudni hogy baj van? Gondolok arra, hogy megreked a szülőcsatornában a baba vagy rátekeredik a köldökzsinór? Ezt én tudni fogom vagy csak az orvos és a szülésznő és ők honnan? Ezt megmondják nekem vagy elhallgatják?

Legjobb válasz: A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját,és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang,az valami bajt jelent,rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az,hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt,csak berontottak hozzám,és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is,akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig,hogy hol tart a szülés. Minden jót,könnyû szülést.

A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját, és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang, az valami bajt jelent, rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az, hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt, csak berontottak hozzám, és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is, akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig, hogy hol tart a szülés. Minden jót, könnyû szülést.
Szia! Én nyolc óráig voltam a szülõszobában, mire elvisttek császározni. Egy ideig semmi baj nem volt, de aztán megakadt a baba és nem tágultam tovább. Szerintem ezt megérzi az ember. Csak a szülésznõ volt bent, az orvos fél óránként rámnézett. Egyszer éreztem, hogy baj van, szóltam a nõvérnek, hogy hívja a dokit (persze nem hívta, de ez másik történet). Végül is csak megérkezett, megvizsgált és mondta, hogy császár. Addigra már a köldökzsinór is rátekeredett, de szerencsére a babának nem lett baja. Szóval szerintem lehet érezni. Most egy gyönyörû makk egészséges 7 hónapos kislány anyukája vagyok.
Szia! Õk tudni fogják, a szívhangból, meg mikor már érzik kézzel is a babát, stb. Hát szomorú, de nekem elhallgatták. Az újraélesztést is csak 1 hónap múlva tudtam meg. :(
Sziasztok! Ez nekem új, hogy hallgatják a szívhangot szülés közben, mert nekem se nst-t semmit nem csináltak, csak mondták, hogy mikor nyomjak!
Elõzõ vagyok, amúgy nekem elakadt a szülõcsatornában.
3. válaszoló vagyok. Lehet, hogy valaki megérzi, valaki nem. Tök "nyugodtan" vajúdtam. Egyszer csak kattant az agyam, és azonnal azt akartam, hogy valaki vizsgáljon meg (a szívhang normális volt)és mint kiderült, nem is alaptalanul. Elakadt a babám feje, rátekeredett a köldökzsinór, és mikor megcsászároztak, azonnal adták neki az oxigént. Ha nem erõlködök, hogy valaki nézze meg, lehet, hogy nagyobb baja is lett volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtató szavakat, elsõ baba lesz és mostanában kezdtem el nagyon foglalkozni magával a szüléssel, most töltöm pár nap múlva a 28. hetet.Köszönöm mégegyszer!
11, 02-es válaszolóval vitatkoznék, hogy lehet-e érezni a bajt.Szerintem nem lehet, vagy nem mindig.Azt a szülõ nõ nem érzi ahogy a méhszáj tágul, csak az orvos tudja megállapítani. Az én lányom elfordult a szülõágyon, mégsem éreztem, csak a szívhangokból tudtam, hogy baj van.Percek alatt a mûtõbe voltunk.
Nyugodj meg, az orvos és a szülésznõ tudja a dolgát, biztosan nem ez lesz az elsõ szülés, amit levezetnek. Ha a baba nyakára rátekeredik a köldökzsinór (nekem két gyereknél is így volt), azonnal szólnak, hogy ne nyomj tovább. Ez ui. akkor okozna gondot, ha rövid a köldökzsinór és a kicsúszó baba nyakán maradna. Éppen ezért, amikor a feje kibújt, azonnal leveszik róla. Az én gyerekeim is egészségesek, szépek és már tizenévesek. Azt meg, ha nem is mondanák meg, hogy vmi baj van észrevennéd, mert hirtelen nagy lenne körülötted a nyüzsi. Nyugodj meg, a legtöbb szülés kombináció mentesen zajlik, de még a többedszer szülõk is izgulnak kicsit elõtte. Ez szerintem természetes. 4 gyerekes anyuka
Én onnan tudtam, hogy lelassult a babám szívverése, az orvos kikapcsolta a gépet, és szólt a szülésznõnek, hogy hívjon segítséget, szülünk. Ketten könyököltek a hasamon, három nyomásra kipréseltük. A köldökzsínór volt rátekeredve a nyakára. Szerencsére nem lett semmi baj, rögtön felsírt.

El kell vinni a gyereket ortopéd orvoshoz mielőtt megkapja az első cipőjét? Honnan lehet tudni, látni hogy minden rendben van a lábaival, és nem kell neki valamilyen"speciális "cipő?

Csak azért gondolom,hogy ? meg tudná mondani hogy minden rendben e a baba lábaival,és meg tudja mondani milyen cip?t vegyünk.

Legjobb válasz: Az orvos is csak akkor tudja megmondani minden rendben van-e amikor már lábraállt a baba, és jár. Nekünk pl. még mindig nem javasolta a védõnõ sem az ortopédiát, pedig 2 éves a lányom, és kifelé csámpás. Azt mondta 3 éves korig nem foglalkoznak ezzel.

Az orvos is csak akkor tudja megmondani minden rendben van-e amikor már lábraállt a baba, és jár. Nekünk pl. még mindig nem javasolta a védõnõ sem az ortopédiát, pedig 2 éves a lányom, és kifelé csámpás. Azt mondta 3 éves korig nem foglalkoznak ezzel.
Nálunk javasolják az ortopédiai vizsgálatot járáskorban is, akkor kell menni, amikor már kb 1 hónapja biztosan önállóan jár a gyermek.
Nem kell, de javasolt. Mi más okból jártunk ortopédushoz, õ is ajánlotta, hogy megnézi a gyereket, ha elkezd járni, mert nem mindegy milyet cipõt használ.

Honnan lehet felismerni ha valaki cukorbeteg? (tinédzserkorban; és még nem tudja az illető hogy az e vagy nem) (nem tud csak jövőhéten elmenni orvoshoz és tudni szeretné)

Legjobb válasz: Vizeletben csak 10-11 mmol/ l felett jelenik meg a cukor, de már 5,5 fölött magas. Inkább menj el a háziorvosodhoz és kérj egy beutalót. De úgy tudom patikában is megmérik. A sok folyadékfogyasztás (napi 5-8 l) lehet tünet.

Vizeletben csak 10-11 mmol/ l felett jelenik meg a cukor, de már 5, 5 fölött magas. Inkább menj el a háziorvosodhoz és kérj egy beutalót. De úgy tudom patikában is megmérik. A sok folyadékfogyasztás (napi 5-8 l) lehet tünet.
Hát elõször is tünetek alapján, az ilyen korban kialakuló cukorbetegségnek általában jellegzetes tünetei vannak. "Gyakori tünete a nagymértékû szájszárazság, fáradékonyság, levertség, éhségérzet, látásromlás, fejfájás, éjszakai lábikragörcs, a bõrfelszín viszketegsége, a nõknél mindez hüvelyi viszketéssel is kiegészül, a hajlatokban - így a farpofák között, a combhajlatban és az emlõk alatt -, a bõr kimaródása, a hüvelynyálkahártya vagy a hímvesszõ gyakori gyulladása, "hangyamászás", azaz kéz- és a láb zsibbadása jelentkezik." A vizeletben bizonyos cukorszint fölött megjelenik a cukor, így tényleg vehetsz valami tesztcsíkot a gyógyszertárban, de biztosabb, hogy ha vérbõl nézik. Ilyet tudnak a patikában, illetve ha van cukorbeteg ismerõsöd, elkérheted a vércukormérõjét. Egyébként miért érdekel? Tüneteid vannak, vagy csak beparáztál, vagy...? És mik a tüneteid, ha vannak?
Vegxél egy vizelet tesztet. Illetve sok folyadék fogyasztás, hirtlene fogyás börviszketés általános tünetei.
Ja bocs, ezeket kihagytam, nem másolta be, ezek is tünetek. "Az 1-es típusú cukorbetegségnél gyorsan megjelennek a jellegzetes diabéteszes tünetek, a megnövekedett vizeletmennyiség, az állandó szomjúságérzet, a fokozott étvágy ellenére bekövetkezõ súlyvesztés, a magas vércukorszint, a cukor megjelenése a vizeletben, illetve a kóma kialakulása."
azért utolsóhoz hozzátenném mint frissen kiderült cukorbeteg h ez a kóma nem tom mennyire jellemzõ...nekem volt akkora cukrom h nem mérte a mûszer, mégsem kómáltam be.
Egyrészt nem biztos, hogy miden tünet megjelenik, másrészt kóma akkor fordul elõ, ha sokáig nagyon magas valakinek vércukorszintje, éheznek a sejtjei, kialakul a diabetikus ketoacidózis, aminek a vége kóma. Szerencsére általában ennél elõbb észreveszik a betegséget.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!