Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet hogy a méhszáj (11 db)

Hogy lehet kitapintani a méhszájat, honnan tudom hogy az az, milyen? Honnan tudni, hogy font van vagy lent?

Legjobb válasz: A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ,kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ,megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb,ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik,akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni,zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra,krémes,hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent,mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad,esetleg befeléfordult,zárt és kemény.

A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ, kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ, megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb, ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik, akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni, zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra, krémes, hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent, mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad, esetleg befeléfordult, zárt és kemény.
Én azért azt ajánlanám, bár a Te dolgod, hogy ne ezt a módszert válaszd.Inkább ezt hagyd meg a dokinak!
Mindenképpen jelentkezned kellene a dokidnál egy tenyésztésre. Valami gomba vagy baci.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat, holnap megyek dokihoz, egész nap feküdtem, délután óta nincs"folyás", kicsit megnyugodtam, de holnap reggel hívom a dokit, nézze meg a méhszájat.Egyébként egész éjjel forgolódott a baba, most akart befordulni és hol keresztbefordult, hol a fejével nyomta a szeméremcsontomat és környékét, lehet akkor sérült meg vmi bennem.Õ aktív volt ma is, remélem semmi baja.

Honnan lehet tudni, hogy a méhszáj zárva van-e rendese? Ha nincs annak van valami jele? Annyi helyről hallottam róla, és úgy félek, hogy hátha az enyém nincs rendesen zárva.

Legjobb válasz: AZT A DOKID CSAK ÉSZRE VENNÉ,HA KINYILNA,NEKEM GÖRCSEL JÁRT MIKOR EGY UJJNYIRA KINYILTAM,KORHÁZBA IS KERÜLTEM,30 HETESEN,DE MÁR MOST 39 HETES VAGYOK.

AZT A DOKID CSAK ÉSZRE VENNÉ, HA KINYILNA, NEKEM GÖRCSEL JÁRT MIKOR EGY UJJNYIRA KINYILTAM, KORHÁZBA IS KERÜLTEM, 30 HETESEN, DE MÁR MOST 39 HETES VAGYOK.

Honnan lehet tudni, hogy leszállt a méhszáj? Továbbiakban lent.

18 hetes kismama vagyok, és van egy kis dudor a hüvelyemnél. De ez már régebben is ott volt (a terhesség el?tt is), csak most mintha egy kicsit nagyobb lenne. Lehet mástól is, vagy akkor most leszállt a méhszájam?? Ha igen, az mekkora baj? Van itt valaki, akinek ilyen problémája volt? Mi történt utána?

Legjobb válasz: En nem hiszem, hogy az a mehszajad, amit ilyen konnyen tapintasz a huvelyednel, legalabbis remelem, hogy nem az, mert egyaltalan nem lenne normalis, ha azt ennyire lent, a bejaratnal erezned... A mehszaj csak mehsulyedes eseten kerul extra kozel a huvelybejarathoz, az viszont csak idosebb korban, 3-4 gyerek megszunese utan jellemzo. Ha viszont bent erzed, akkor siman ne tapogasd, mert nem szabad. Fiatal terhessegnel egyebkent en ugy tudom, hogy a mehszaj inkabb felfele huzodik es teljesen zart, hogy ezzel is vedje a mehet, a babat, majd kesobb a meh megnovekedett sulya (baba, magzatviz) nyomast gyakorol ra es lejjebb eresztkedhet. Nem lehet, hogy az egy er, vagy ercsomo? Mert lehet visszer a huvelynel, a szemeremajkakon is, amik altalaban alig, vagy egyaltalan nem erezhetoek, viszont terhesseg alatt jobban kidudorodhatnak, megnohetnek, fajdalmassa valhatnak a verboseg, illetbe a nyomas miatt. Mas otletem nincs. Remelem, hogy minden rendben van!

En nem hiszem, hogy az a mehszajad, amit ilyen konnyen tapintasz a huvelyednel, legalabbis remelem, hogy nem az, mert egyaltalan nem lenne normalis, ha azt ennyire lent, a bejaratnal erezned... A mehszaj csak mehsulyedes eseten kerul extra kozel a huvelybejarathoz, az viszont csak idosebb korban, 3-4 gyerek megszunese utan jellemzo. Ha viszont bent erzed, akkor siman ne tapogasd, mert nem szabad. Fiatal terhessegnel egyebkent en ugy tudom, hogy a mehszaj inkabb felfele huzodik es teljesen zart, hogy ezzel is vedje a mehet, a babat, majd kesobb a meh megnovekedett sulya (baba, magzatviz) nyomast gyakorol ra es lejjebb eresztkedhet. Nem lehet, hogy az egy er, vagy ercsomo? Mert lehet visszer a huvelynel, a szemeremajkakon is, amik altalaban alig, vagy egyaltalan nem erezhetoek, viszont terhesseg alatt jobban kidudorodhatnak, megnohetnek, fajdalmassa valhatnak a verboseg, illetbe a nyomas miatt. Mas otletem nincs. Remelem, hogy minden rendben van!
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy itt a gyakorin olvastam, hogy valakinek már 10 hetesen leszállt a méhszája. Kíváncsi lennék az ilyen esetekre is, hogy ezután mi történt, minden rendben volt-e?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nem belül van, hanem simán kitapintható! Kb. akkora, mint egy szilvamag. Csak ez azóta idegesít jobban, hogy itt olvastam, hogy valakinek 10 hetesen egy ilyen dudorra azt mondta a doki, hogy leszállt a méhszája...
A méhszáj nem tud leszállni, nézd meg egy anatómia könyvben az hol van és akkor érteni fogod. de ezt ne itt kérdezd , inkább az orvosodnak mutasd meg. JÓ babavárást! 35km

Hogyan tudom kitapintani a méhszájam helyzetét? Úgy értem, honnan tudom, hogy jól csinálom és azt érzem? Lehet, hogy most tök hülyének néztek, de soha nem csináltam és nem igazán tudom mit kell tapintanom ott bennt.

Legjobb válasz: Ezt sokan csinálják az utóbbi idõben, de nagyon veszélyes.Lehetõleg ne tapogasd sehogyan a méhszájadat, mert nagyobb bajt is okozhatsz. Bízd ezt az orvosra, és NE ez alapján nézd a fogamzóképességet.

Ezt sokan csinálják az utóbbi idõben, de nagyon veszélyes.Lehetõleg ne tapogasd sehogyan a méhszájadat, mert nagyobb bajt is okozhatsz. Bízd ezt az orvosra, és NE ez alapján nézd a fogamzóképességet.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Nem szándékozok kárt tenni magamban csak azért lennék rá kíváncsi mivel nem túl rég volt egy terhességem, ami sajnos megszakadt és az volt az érdekes az egészben, hogy:máskor peteérés után mensiig kicsit fájdalmasabb a szex ott bennt érzek egy "görcsöt", akkor meg a többi tünet mellett még azt vettem észre, hogy nem kellemetlen a szex, nem nyomunk semmilyen"görcsöt".Azért gondoltam köze van hozzá mivel terhesség esetén a méhszáj fennt van, alig elérhetõ, amikor mensi lesz egészen lennt helyezkedik el, ha jól tudom?!?
Jól tudod.Továbbá terhességkor keményebb, mensinél meg puhább.Elsõ válaszoló voltam. Vigyázz magadra!

Honnan lehet tudni, hogy nyitva, vagy zárva van a méhszáj?

És mi az,hogy félig nyitva?Mit érez az ember ha nyitva?Kioktató válaszolók ne is írjanak,nem az ő ...nyúlkálok!Aki meg rendesen válaszol,annak köszönöm!

Legjobb válasz: magadnak nem tudod megállapítani, a nõgyógyász tudja manuális vizsgálattal kideríteni egyébként nem érzed, hogy nyílik-e, nem érzed, hogy nyitva van-e vagy zárt, ezért nyugtatott meg engem terhességeim alatt a vizsgálat, mert akkor legalább tudtam ,hogy hol tartunk

magadnak nem tudod megállapítani, a nõgyógyász tudja manuális vizsgálattal kideríteni egyébként nem érzed, hogy nyílik-e, nem érzed, hogy nyitva van-e vagy zárt, ezért nyugtatott meg engem terhességeim alatt a vizsgálat, mert akkor legalább tudtam , hogy hol tartunk
A kérdező hozzászólása: Hát elhiszem, hogy az a biztos, de itt, ahogy nézegettem, írtak olyanok, akik maguknak nyúlkáltak, (igaz, ezt nem nagyon szabadna)szóval maguknak nézték meg, hogy nyitva-zárva, stb.Ezt nem értem, hogy honnan tudtak mit jelent, h nyitva pl.?
max. az érezheti, hogy fent van vagy lent, de hogy nyitott-e vagy zárt, azt nem aki itt azt mondja, hogy megvizsgálta magát és nyitva van, az vajon mi alapján állítja ezt, utána orvos is megerõsítette?
A kérdező hozzászólása: Ez tényleg rejtély!De azt sem teljesen értem, hogy mi az, hogy fent és lent!Ha épp hogy eléri az ember az lent vagy, fent-e éppen, ez is talány!

Azt honnan lehet tudni hogy nyitva van a méhszáj?

Legjobb válasz: milyen jelei vannak?

A kérdező hozzászólása: milyen jelei vannak?
Úgy tudom, érezni nem lehet, viszont a nõgyógyász vizsgálatkor tapintás alapján megmondja (ha puha, akkor nyitottabb, ha keményebb, akkor zárt). De ultrahanggal is meg tudja nézni.
Nincs olyan jele amit észrevehetsz.
én sem éreztem semmit, csak a doki mondta a vizsgálatnál, hogy bizony már nyitva van 1 ujjnyira

Honnan lehet tudni hogy nyitott vagy zárt-e a méhszáj? Tapintásra milyen?

Legjobb válasz: Szerintem ezt a dokid jobban tudja. Kérdezd meg tõle, mert mondhatunk bármit, de egy orvos ha kitapintja azt õ tudja leginkább érezni hogy milyen.

Szerintem ezt a dokid jobban tudja. Kérdezd meg tõle, mert mondhatunk bármit, de egy orvos ha kitapintja azt õ tudja leginkább érezni hogy milyen.

Saját magunk hogy tudjuk megnézni a méhszájat? Honnan lehet tudni hogy nyitott vagy zárt? És melyik jelent terhességet, a nyitott vagy a zárt?

Lefeküdtem a barátommal nem védekeztünk. nem sokáig volt bennem alig 3-4 percig.(nem akartuk gumi nélkül) utána orálisan ment el.Utána késett két hetet.(de megjött)De a mellem nagyon fáj egy hónapja,álmos vagyok,ingerült,és mindig éhes,de közbe olyan mintha hányingerem lenne.pedig nincs.A fejem is fáj.egy hónap és egy hete feküdtünk le.Beteg vagyok vagy terhes?

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy beágyazódás miatt késett, sok nõ észre sem vesz ilyen "vetélést". Kicsitt bõvebb, darabosabb vérzés kíséri, de nincs semmilyen szövõdménye.

Elõfordulhat, hogy beágyazódás miatt késett, sok nõ észre sem vesz ilyen "vetélést". Kicsitt bõvebb, darabosabb vérzés kíséri, de nincs semmilyen szövõdménye.
A kérdező hozzászólása: de nekem nem volt gond a vérzéssel. létszi irja meg valaki a kérdésemre a választ. nem hiszem h vetélés volt. beágyazódás? akkor terhes vagyok? de megjött? akkor is:S ???
A méhszájat saját magadnak felnyúlva érzed, hogy lent vagy fentebb helyezkedik el. Terhességet a zárt méhszáj jelenti. De a barátod lehet, hogy jobban érzi, mikor van lentebb ill. fentebb. Vegyél egy tesztet, fõleg, ha nem jött meg idõben (vagy egyáltalán).
A kérdező hozzászólása: és a zárt méhszáj van lent. igaz?
A kérdező hozzászólása: szájban nem rég mértem a hõm és 37. ez jelent valamit?
Figyelj, a kb a kommented idõpontjában mérted, akkor az nem biztos, hogy terhességet jelent, mert a reggeli alaphõt kell nézni. (Közvetlen ébredés után, úgy, hogy még fel sem ültél.Ja és nem egyszer kell mérni, hanem a menstruáció 1. napjától kezdve minden nap. Le kell jegyezni, grafkont kell belõle rajzolni. a http://www. ciklus.hu-n ezt helsetted megteszik ingyen.) Vegyél egy terhességi tesztet, és pisilj rá!! Abból inkább megtudod amit akarsz, mint a méricskélésbõl!
nemhiszem hogy az vagy szoval nyugodj meg!!!!!!4

Honnan lehet észre venni, hogy ha esetleg nem zár rendesen a méhszáj? 23 hetes vagyok.

Jöv? héten kell mennem orvoshoz,de már két hónapja nem vizsgált meg,mert mikor meg kellett volna,meg helyettesítették,és akkor is elmaradt,mert az eredményeket nézegette a helyettesít? doki,és én meg nagyon aggódok hogy nincs-e valami baj,mert szerintem nem normális hogy két hónapig meg se vizsgálnak.Ha valami nincs rendben akkor meg hogy veszik észre?Ultrahang az volt,és ott az mondták hogy minden rendben van,de én nagyon aggódok.

Legjobb válasz: Szerintem azt csak orvos tudja megmondani,de az UH-on is biztosan látták volna.Úgyhogy nyugodj meg! (Én a helyedben orvost váltanék,mert tényleg nem a legjobb,hogy így elhanyagol!)

Szerintem azt csak orvos tudja megmondani, de az UH-on is biztosan látták volna.Úgyhogy nyugodj meg! (Én a helyedben orvost váltanék, mert tényleg nem a legjobb, hogy így elhanyagol!)
Te sehonnan nem veszed észre, ha esetleg nem zárt a méhszáj, csak az orvos tudja megállapítani, hüvelyi vizsgálattal, de uh-n is látszana ha nyitva lenne, mert nekem a dokim anno emlékszem, hogy uh-n mutatta, hogy minden méhszáj zárva van.Szóval ne aggódj, mert uh-n látták volna. 36hetes kismama.
Te nem veszed észre, de aggodalomra semmi ok, nekem a 22. héten vizsgálta meg elõször a méhszájamat, elõtte mindig csak UH-t csinált. Ha nem keményedik a hasad, nem görcsöl, akkor valószínû zárt a méhszájad. Görcstõl nyílhat ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!