Találatok a következő kifejezésre: Honnan lehet hogy a baba (44 db)

Honnan lehet biztosan tudni, hogy a baba szellemileg is rendben fejlődik és nem lesz "rendellenessége", ha a testi fejlődés kimondottan jó, akkor szellemileg sem lehet probléma?

Legjobb válasz: Hogy honnan? Majd idõvel észre kell venni. Én azt mondom hogyha valaki oda figyel a babára rendesen,ki lehet mindent szûrni,csak valaki erre figyel,valaki nem akar figyelni. Pl ha a védõnõ néha látja,vagy épp a gyerek orvos. Nálunk a gyerek orvos nagyon oda figyel minden apró dologra,kislányom unakatesója 3 éves,észre vette hogy a fejetetején a kutacsánál nemm ugy nõtt össze ahogy kell,azonnal neurólógia,lábujhegyen megy a gyerek ortopédia,és megállapították hogy hiper aktív.Az én lányom 24 hós lessz,de mindenét megnyomkodja,megméri,megnézi a fejét,kérdezi, szóval ki lehet szûrni szerintem.

Hogy honnan? Majd idõvel észre kell venni. Én azt mondom hogyha valaki oda figyel a babára rendesen, ki lehet mindent szûrni, csak valaki erre figyel, valaki nem akar figyelni. Pl ha a védõnõ néha látja, vagy épp a gyerek orvos. Nálunk a gyerek orvos nagyon oda figyel minden apró dologra, kislányom unakatesója 3 éves, észre vette hogy a fejetetején a kutacsánál nemm ugy nõtt össze ahogy kell, azonnal neurólógia, lábujhegyen megy a gyerek ortopédia, és megállapították hogy hiper aktív.Az én lányom 24 hós lessz, de mindenét megnyomkodja, megméri, megnézi a fejét, kérdezi, szóval ki lehet szûrni szerintem.
Bocsi, hogy írok.Engem is érdekelnek a válaszok. : )
Kedves Utolsó válaszoló! Hol lehet ilyen gyerekorvost találni? Az én lányomat évente egyszer mérik, és a gyerekorvos soha nem kérdezi, mit tud már, vagy ilyesmi. a védõnõ normális, de nem valami alapos õ sem.
Nálunk is épp ilyen alapos a gyerekorvos.Havonta vizsgálja a babákat, ami nem kötelezõ, anyuka dönti el viszi-e havonta vagy csak ritkábban./Baranya/
Második vagyok.Nekünk õ a 3. orvosunk, és marad is ha minden igaz. Nekünk kötelezõ többször menni mivel szívbeteg a kislányom és pár év múlva mûtik. Úgy hogy én abba a pillanatba ahogy észre veszem hogy félvállról veszi a gyereket megy a levesbe, én ezzel nem szórakozom, pedig vidéken lakunk.A védõnõvel minden nap talizunk szinte, és a kötelezõ vizsgálatokra fõl is hív.Én a helyedbe orvos válltanék, nekem a halálom mikr egy orvost fõl hívok és a nevérõl nem tudja hogy ki az, akkor az már nem nyerõ. A kardiologusunkal is tegezõ viszonyba vagyunk, a heimpálba, és a gyerek orvossal is a másik faluba.
A mi orvosunk Újpesten is ilyen. Alapos, ránk néz és tudja a kórtörténetünket (igaz még csak fél éves a fiam). Mindig megvizsgálja és felírja, hogy mit tud már.
na én még errõl nem is hallottam. mi ez????
Utolsó vagyok. Vannak helyek, ahol lefotózzák az aurátokat, de én nem mindegyik helyben bízom. Jól utána kell járni.
szia!! hát ilyen jellegû kérdést itt még nem olvastam... az én kisfiam 7 hetes és már akkor megmondták, ohgy kristály baba lesz, amikor a pocakomban volt. most 7 hetes. én hiszek az ezotériában, veszek majd könyvet errõl, mert érdekel, hogy ez mit takar. sztem hogy lehet e benne hinni, az ember függõ.
megnéztem a keresõben, google-ban és érdekes dolgokat ír.... hmmm..
ez számomra is uj dolog! Én nem hallottam még errõl.
http://www.anyalettem.hu/indigo-es-kristalygyerekek-avagy-eg.. http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=5964&h.. Találtam neked pár linket a témáról, szerintem érdekes. Lehet benne hinni, mint ahogy bármi másban is.
Én hiszek benne. Én szerintem indigó vagyok, de még nem nézettem meg:)

Honnan lehet tudni a WoW-ba hogy melyik fajhoz melyik professiont érdemes kitanulni?

tört szerveren játszok(cataclysm), van egy human paladinom aminek mining meg blacksmithing a primary profession.

Legjobb válasz: Bármely kaszt/faj tud választani bármely szakmából. Ha monsteren játszola kkor a Leatherworkinget tudom ajánlani ha ügyes vagy heti 1-2Millió gold.

Bármely kaszt/faj tud választani bármely szakmából. Ha monsteren játszola kkor a Leatherworkinget tudom ajánlani ha ügyes vagy heti 1-2Millió gold.
A kérdező hozzászólása: ok kösz. monster wow-on játszok és egy 30-as blood elf hunterem van. akkor már kezdhetem is a professiont?

Honnan lehet azt tudni, hogy a baba utálja az almát?

Legjobb válasz: (Nem értem a kérdésed!!!) Nem eszi meg, fintorog, kifújja a száján!

(Nem értem a kérdésed!!!) Nem eszi meg, fintorog, kifújja a száján!
A kérdező hozzászólása: Mindenki azt írja, hogy 3-4 naponta új ízt kell a babával kóstoltatni. De mi már 4 napja kóstoljuk (a mai lesz az 5.), de még mindig csak 3-4 kanállal hajlandó megenni, vagy legalábbis a szájába venni, utána ki sem nyitja a száját. Igaz a vizet is csak 3-4 hete issza, azt sem túl sûrûn és nem túl sokat. 4, 5 hónapos baba anyukája
1. vagyok Nem törvény, a 3-4 nap! Én a helyedben lehet, hogy megpróbálnám az õszibarit kóstoltatni. Hátha azt jobban megeszi. De lehet, hogy nem ez a gond. Lehet, hogy még nem akarja kiváltani azt az étkezést, amire adod neki. Mit szólt az almaléhez kezdetben? Azt megitta a kanálból? Nem írtad, hogy tápis, vagy szoptatod-e babádat. Lehet, hogy egyszerûen még korai neki a hozzátáplálás. Azt hiszem, hogy ha az õszibarit sem eszi jobban, én várnék még egy pár napot a hozzátáplálással. Ne haragudj, ez inkább együttgondolkodásra sikerült, mint konkrét válaszra. Azért remélem segített.

Honnan lehet tudni hogy a baba mikor fordulbe a szülöcsatornába?

31 hetes ikres kismama.

Legjobb válasz: Lejebb száll a pocak, máshol kezd el nyomni mint eddig. Leginkább a medencebemenetnél. ikrekkel én úgy tudom, sûrûbben kell dokit látogatni, mert már lassan mindnórásnak számítasz(32-34héttõl). Szerinetm fogod érezni és a doki is fog szólni ha változás van.

Lejebb száll a pocak, máshol kezd el nyomni mint eddig. Leginkább a medencebemenetnél. ikrekkel én úgy tudom, sûrûbben kell dokit látogatni, mert már lassan mindnórásnak számítasz(32-34héttõl). Szerinetm fogod érezni és a doki is fog szólni ha változás van.

Szülés közben honnan lehet azt tudni hogy baj van? Gondolok arra, hogy megreked a szülőcsatornában a baba vagy rátekeredik a köldökzsinór? Ezt én tudni fogom vagy csak az orvos és a szülésznő és ők honnan? Ezt megmondják nekem vagy elhallgatják?

Legjobb válasz: A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját,és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang,az valami bajt jelent,rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az,hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt,csak berontottak hozzám,és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is,akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig,hogy hol tart a szülés. Minden jót,könnyû szülést.

A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját, és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang, az valami bajt jelent, rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az, hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt, csak berontottak hozzám, és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is, akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig, hogy hol tart a szülés. Minden jót, könnyû szülést.
Szia! Én nyolc óráig voltam a szülõszobában, mire elvisttek császározni. Egy ideig semmi baj nem volt, de aztán megakadt a baba és nem tágultam tovább. Szerintem ezt megérzi az ember. Csak a szülésznõ volt bent, az orvos fél óránként rámnézett. Egyszer éreztem, hogy baj van, szóltam a nõvérnek, hogy hívja a dokit (persze nem hívta, de ez másik történet). Végül is csak megérkezett, megvizsgált és mondta, hogy császár. Addigra már a köldökzsinór is rátekeredett, de szerencsére a babának nem lett baja. Szóval szerintem lehet érezni. Most egy gyönyörû makk egészséges 7 hónapos kislány anyukája vagyok.
Szia! Õk tudni fogják, a szívhangból, meg mikor már érzik kézzel is a babát, stb. Hát szomorú, de nekem elhallgatták. Az újraélesztést is csak 1 hónap múlva tudtam meg. :(
Sziasztok! Ez nekem új, hogy hallgatják a szívhangot szülés közben, mert nekem se nst-t semmit nem csináltak, csak mondták, hogy mikor nyomjak!
Elõzõ vagyok, amúgy nekem elakadt a szülõcsatornában.
3. válaszoló vagyok. Lehet, hogy valaki megérzi, valaki nem. Tök "nyugodtan" vajúdtam. Egyszer csak kattant az agyam, és azonnal azt akartam, hogy valaki vizsgáljon meg (a szívhang normális volt)és mint kiderült, nem is alaptalanul. Elakadt a babám feje, rátekeredett a köldökzsinór, és mikor megcsászároztak, azonnal adták neki az oxigént. Ha nem erõlködök, hogy valaki nézze meg, lehet, hogy nagyobb baja is lett volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtató szavakat, elsõ baba lesz és mostanában kezdtem el nagyon foglalkozni magával a szüléssel, most töltöm pár nap múlva a 28. hetet.Köszönöm mégegyszer!
11, 02-es válaszolóval vitatkoznék, hogy lehet-e érezni a bajt.Szerintem nem lehet, vagy nem mindig.Azt a szülõ nõ nem érzi ahogy a méhszáj tágul, csak az orvos tudja megállapítani. Az én lányom elfordult a szülõágyon, mégsem éreztem, csak a szívhangokból tudtam, hogy baj van.Percek alatt a mûtõbe voltunk.
Nyugodj meg, az orvos és a szülésznõ tudja a dolgát, biztosan nem ez lesz az elsõ szülés, amit levezetnek. Ha a baba nyakára rátekeredik a köldökzsinór (nekem két gyereknél is így volt), azonnal szólnak, hogy ne nyomj tovább. Ez ui. akkor okozna gondot, ha rövid a köldökzsinór és a kicsúszó baba nyakán maradna. Éppen ezért, amikor a feje kibújt, azonnal leveszik róla. Az én gyerekeim is egészségesek, szépek és már tizenévesek. Azt meg, ha nem is mondanák meg, hogy vmi baj van észrevennéd, mert hirtelen nagy lenne körülötted a nyüzsi. Nyugodj meg, a legtöbb szülés kombináció mentesen zajlik, de még a többedszer szülõk is izgulnak kicsit elõtte. Ez szerintem természetes. 4 gyerekes anyuka
Én onnan tudtam, hogy lelassult a babám szívverése, az orvos kikapcsolta a gépet, és szólt a szülésznõnek, hogy hívjon segítséget, szülünk. Ketten könyököltek a hasamon, három nyomásra kipréseltük. A köldökzsínór volt rátekeredve a nyakára. Szerencsére nem lett semmi baj, rögtön felsírt.
sehonnan, majd kiderül...ha késik akkor baba lehet már.
A kérdező hozzászólása: ma kellett volna, de eddig nem jött. És ez a 30. napom.
nekem meg 5 hete nem volt már meg...bármi lehet...várj még pár napot s tesztelj
sajna tényleg csak az idõ dönti el, ha nincs egyéb tünet...tesztelésre nem gondolsz?
A kérdező hozzászólása: de akarok, csak félek a csalódástól. :( tünetek vannak, de már az is lehet, hogy csak bebeszélem magamnak és az agyam produkálja õket

Elmagyaráznátok nekem ezt a hőmérőzési technikát? Mikor magas, mikor alacsony? Mikor "kell" szexelni, hogy baba legyen? Illetve honnan lehet tudni hogy baba van?

Köszönöm

Legjobb válasz: www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel,úgy hogy még az ágyban fekszel,megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.

http://www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel, úgy hogy még az ágyban fekszel, megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.
...ui: én szájban mértem digitálissal. Van aki a nuniba dugja.
Hát...ha rendszertelen, és hormonális problémáid vannak, akkor egy endokrinológust kellene felkeresni, majd õ szépen rendbetesz, és jöhet a bébi. De pl. ha rendszertelen is, egy havi méréssel meg lehet állapítani van-e peteérésed egyáltalán. Vagy pl melyik fázisoddal van a probléma (ovuláció elõtti, vagy utánni). Szerintem érdemes kipróbálni. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!! Akkor ha hormon bajos vagyok, és rendszertelen a menzeszem akkor ez a módszer aligha jó, jól értem ugye?:)

Honnan vagy hogyan lehet megtudni minél elöbb, hogy fiu lesz a baba vagy lány? Minden ötlet érdekel. Még csak 5hetes vagyok, de nagyon kiváncsi, /van 2fiam/.

Legjobb válasz: Jó minõségû hüvelyi uh-val jó szemû orvos 12 hetesen már meg tudja mondani. 18 hetesen már biztosan megmondják, feltéve, ha hajlandó a baba megmutatni.

Jó minõségû hüvelyi uh-val jó szemû orvos 12 hetesen már meg tudja mondani. 18 hetesen már biztosan megmondják, feltéve, ha hajlandó a baba megmutatni.
Az én fiam a 23. hétig takargatta magát:) Viszont ne haragudj, de muszáj egy poént megeresztenem: AZt mondják, ha anyuka jól viseli a terhességet, akkor fiú, mert a nõk akkor érzik jól magukat ha van bennük "valami":DD Nekem ezt mondogatta a család, és bejött:)
És az hogy 12 hetesen megmondja az nem azért van, mert pont akkor érik meg uhra, hanem addig egyformán fejlõdnek fiúk is lányok is.
Én a 16 hetes uhban bíznék elõször, fõleg ha 4Ds. VAnnak tesztek, de hogy mennyire megbízhatóak és mikortól használhatók, nem tudom... De valahol ez a terhesség szépsége is, nem? Az izgalom... Én is csak 26 hetesen tudtam meg a 4Dn.
Ha pont a peteérés napján voltatok csak együtt és az "talált be", akkor nagy valószínûséggel fiú, ha korábbi (tehát pl. két napja bent úszkáló) ondósejt termékenyítette meg a kiszabadult petét, mert mondjuk utána nem voltatok már együtt, akkor lány. Ez persze csak feltételezés és akkor jó, ha csak 1x szerelmeskedtetek akkoriban. Nekem a 12 heti genetika UH mondták elõször, hogy valõszínûleg kisfiú, mondjuk mi úgy is készültünk, a fentiek szerint kiszámolva akcióztunk. :) Egyébként meg - hiába közhely, de - tényleg mindegy, csak egyben legyen, egészségesen szülessen. Boldog babavárást.
17:27-es vagyok. Igen, az lenne a logikus, hogy lányoknál köröz, fiúknál vonalban leng az "inga", de NEM, pont fordítva! Nekünk egyenes vonalban mozgott a gyûrû, úgyhogy az uh-n nem lepõdtünk meg, amikor a nõgyógyász azt mondta kislány...
A reggeli rosszullét szerintem nem mérvadó. Az ismerõsöm kórházba is került az erõs rosszullétei miatt, és fia lett. Két barátnõmnek is végig kutya baja se volt, és mindketten lányt vártak.
12 hetes 4D, kínai naptár, meg azt is mondják, hogy a lányokkal van reggeli rosszullét.
én is így tudtam, mint az utolsó
Na utolsó, most megkavartál! :) ) Én eddig fordítva tudtam. Ha körkörösen megy a gyûrû, akkor kislány, ha elõre-hátra, akkor fiú. Akkor vajon most melyik a jó?? :) ))
Na figyu, van egy módszer, ami eddig mindenkinek kihozta a tutit. Nekem is. Egy cérnaszálra fûzzetek fel egy aranygyûrût, a párod (vagy akárki) lógassa a hasad fölé. Ha hosszanti irányba mozog, akkor kislány, ha körkörösen, kisfiú. Aztán írd ám meg, hogy mi lett az eredmény! És a többiek is, akik kipróbálják! De dukkolok, hogy kislány legyen! :)
16 hetes !D UH-án már szépen látszott hogy kisfiú. Én beingáztam a hasam, és az is kisfiút mutatott, bár ugye 50%-os esélye volt:) ) Olvasgattam, hogy ha savanyút, sósat kívánsz akkor fiú, ha édeset akkor lány. A poci, ha hegyes akkor fiú.
semmi "kuruzslós varázslással" nem lehet biztosan mondani. mi párommal direkt nem akartuk tudni, mindenki tippelgetett végig: hasam formája, hányingerem volt-e, meg ilyenek. mindenki kislányt várt, fiú nevekben nem is gondolkoztunk és mégis fiú lett. pedig minden jel lányra utalt. én titkon fiút reméltem.
hihihi 14.19es ez tökjó:) Mondjuk nekem nem jött be, a fiamnál baromi xarul voltam eleinte hányás hányinger mellfeszülés miatt majd késõbb görcsölés, hátfájás és vizesedés (mindent bemutattam) :) A lányomnál kutya bajom se volt:) Bocsi az offért.
Van egy ilyen teszt valahonnan meg lehet rendelni külföldrõl (pink or blue igy keress rá a neten) és állitólag megmondja a véredbõl hogy fiú lesz e. Jó marha drága de állítólag igazat "mond" :) Nekem is két fiam volt és mikor harmadjára terhes lettem én is baromira izgatott voltam, vajon most ki lapul a pocakban (megmondom õszintén kicsit elkeseredtem volna ha egy harmadik fiú...) persze utána már nyilván megszereti az ember a gondolatot. Na és ekkor nézegettem én hevesen ezt a tesztet. Még a 12.hét elõtt megállapítható asszem. Végül nem vettem mert jött egy rendkívüli kiadás számunkra, aztán végül lányom lett :) )) Imááádom, annyira más mint egy fiú:)
A jónás módszerre többen esküsznek, astro.com =) a fogantatásnál már lehet tudni a baba nemét =)

Anyukámnak terhesség közben is megjött, velem is lehet így? Honnan tudhatom meg, ha terhes vagyok, hogy hányadik hónapban vagyok, ha nem lehet tudni, mikor fogant a baba? (tudom, hogy nőgyógyász meg tudja mondani, de van valamilyen más módszer? )

Legjobb válasz: Igen,elõfordulhat akár veled is nekem pl:4hónapig rendes menszeszem volt mikor elõsször elmaradt nõgyógyászhoz mentem és rá 1hétre megmozdult a baba.Az elsõ magzatmozgás a fél idõ,abból is kitudod számolni a szülés várható idejét.De igazán pontos választ csak orvos tud neked mondani pl,usg-vel,vagy esetleg tesztet is csinálhatsz ami 99%-ban pontos választ ad.De vannak a reggeli hányingerek,szagokra vagy ételre lehetsz érzékeny,vagy olyan jelek ami azelõtt nem fordult elõ veled.

Igen, elõfordulhat akár veled is nekem pl:4hónapig rendes menszeszem volt mikor elõsször elmaradt nõgyógyászhoz mentem és rá 1hétre megmozdult a baba.Az elsõ magzatmozgás a fél idõ, abból is kitudod számolni a szülés várható idejét.De igazán pontos választ csak orvos tud neked mondani pl, usg-vel, vagy esetleg tesztet is csinálhatsz ami 99%-ban pontos választ ad.De vannak a reggeli hányingerek, szagokra vagy ételre lehetsz érzékeny, vagy olyan jelek ami azelõtt nem fordult elõ veled.
A kérdésedre szerintem csak uh alapján lehet választ adni, ha teljesen bizonytalan a fogantatás ideje, esetleg kísérõ tüneteid sincsenek és menstruálsz rendszeresen. Esetleg a mensi idõtartama és mennyisége változhat... Érdekes ez az elsõ magzatmozgás=félidõ hipotézis. Kíváncsi vagyok kinél hogy jött be, nekem a 19. héten volt világosan érezhetõ a babóca, aki a 36. héten született meg...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!