Találatok a következő kifejezésre: Honnan indul a debreceni nagy (1 db)

Honnan indul pontosan a debreceni nagy erdőbe menő villamos, milyen állomásokat jár be?

Augusztusban megyünk Debrecenbe autóval. A nagy erd?t is szeretnénk megnézni, de azt villamossal (úgy tudom jár arra). Honnan indul pontosan ez a villamos, és milyen állomásokat jár be? Esetleg körjáratban közlekedik?

Legjobb válasz: A Nagyállomásról indul, végigmegy a belvároson és a Nagyerdei körúton végig menve csatlakozik vissza és megy az állomásra vissza. Jó kirándulást!

A Nagyállomásról indul, végigmegy a belvároson és a Nagyerdei körúton végig menve csatlakozik vissza és megy az állomásra vissza. Jó kirándulást!
A Nagytemplom a 4. megálló az Állomástól, utána a Plaza következik, aztán a Simonyi úton megy ki az Erdõre. Ott esetleg érdemes kimenni az Aquaticum-ba + az állatkert is aranyos program. Egyébként a Tourinform iroda a Nagytemplomtól visszább pont egy megállóval , átellenben a Csonka templommal, az árkádos résznél. Ott bõvebb felvilágosítást tudnak adni az éppen aktuális programokról! Érezzétek jól magatokat :) !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nincs Ferihegy2-n MÁV megállóhely? Miért nem lehet egyszerübben Ferihegy jegyet venni?

Egy város reptere(i)vel való összeköttetés az egyik legfontosabb tömegközlekedési viszonylat, és Budapest nagymértékben a turizmusból él - nnameg a magyarok is sokat repülnek. Legtöbb nyugati nagyvárosban van egy tisztességes, direkt, általában kötöttpályás összeköttetés a Városközponttól a reptérig. Budapest igen le van maradva ebben, a shuttlebuszok elég lassúak, és a hatékonyságuk is alacsony!

A MÁV állítólag nem a leghatékonyabb cég - de hány évtizede, hogy annyira közel mennek a sínek a F2 höz (talán 1 km?), talán egy shuttle-busszal meg lehetne oldani az összekötést, ha mar nem tudnak 1-2 km sínt sem megépíteni. (Gondolom nem árt egy második vágány, hogy ne minden vonatnak kelljen megállni). Ugyanígy furcsa, hogy a Ferihegy 1 Megállót csak 2005-ben nyitották meg - hány évtizedig mentek el ott a sínek ...?

Feltételezem, sok érdeket sértene, ha egyszerübbé válnának a dolgok (taxik, BKV), de ha egyszer európa lennénk, vagy miaszösz? Sokmillió munkaóra ill. turistáknak leasure-time megy el arra, hogy lassabb az összeköttetés, és csökkenti a város vonzerejét.

Az is határeset, hogy a Nyugati - F1 viszonylatot nem kezelték(kezelik) kiemelten , nem is reklámozzák/jelzik rendesen, es nem lehet egyszerübben (a peronon) jegyet kapni rá, az F1 zárás elött sem. Szinte mintha szantszandékkal titkolták anno, hogy vonattal 20p az F1, pedig szerintem kereshetnének is rajta (sok turista megvenné drágában is, ha jár hozzá némi kis szerviz, pl. peronjegy, stb.).

Ha valaki tud érdekes, és lényegbevágó információt erröl, pl. MÁV-on belüli pletykákat, megköszönöm:)

6

Valaki tud több infót az 1-es villamos leendő kocsijairól?

Kicsit aggódom az ülőhelyek miatt.

Ott a Combino. Az metrószerű: sok ember száll le-fel kb. minden megállóban, nagy a mozgás. Sok állóhely kell a mozgás miatt, és ahogy látom, 5-10 percet utaznak rajta ÁLTALÁBAN. Szóval nem gond a kevés ülőhely.

Ezzel szemben az 1-esen csak a nagyobb csomópontokban van nagy utascsere, viszont megfigyeltem, hogy sokan utaznak rajta 20-30-40 percen át, tehát 10-15-mégtöbb megállókat.
Jómagam nem szívesen állnék 30 percet azért, mert a kocsik csak 1+1-es üléselrendezésűek.

Erre gondoltak?

2

A kocsiszínbe kiálló Combino-kon miért nem a valódi végállomás van kiírva?

5

Csak buszsofőr válaszait kérem köszönöm a kérdés a Miért?

miért vagytok mogorvák morcosok idegesek
mennyit alszotok
vannak köztetek halasi
soltvadkerti ek mármint akik mennek oda is

3

Diákok, tőletek el szokták kérni a kalauzok a diákigazolványt? Milyen gyakran?

1

Mennyit keres egy mozdonyvezető?

Személyvonaton, V43-mason.

2

Miért szeretnek az emberek bent ülni a meleg bűzben a tömegközlekedési eszközökön?

Észrevettem, hogy amint elmúlik a kánikula vagy leesik két csepp eső, az emberek mániákusan becsuknak minden ablakot a járműveken, a HÉV-en még az ajtókat is behúzogatják a végállomásokon.
Nem érzik az emberek, hogy odabent milyen büdös, áporodott szag van, semmi oxigén és ráadásul fojtogató meleg? Nem hinném, hogy utcai ruházatban (amit ugyebár egyébként is a kinti hőmérséklethez igazít az ember) odafagyna az ember az üléshez abban a 10 percben, amíg el nem indul a HÉV. Ha nyitva merem hagyni az ajtót magam után, hogy legalább kicsit kimenjen a csöves-szag, valaki mindig felpattan mint egy felbőszült vadállat, és gyorsan becsukja, szép magyar szokás szerint illedelmesen szitkozódva (tényleg mintha legalábbis mínusz 20 fok lenne odakint).
Most komolyan, velem van a baj? Kabát van rajtam, kint még nincs mínusz, minek ez a megszállot ajtó-ablak csukogatás? Inkább hűvősben ülök, mint állot bűzben. Csak én vagyok így vele?

7

Milyen hely az Oktogon? Mennyire biztonságos?

5

41. vasútvonalnál mi várható?

Tudható-e valami menetrendi, illetve korszerűsítési fejlesztés a vonalon 2014-ben? Én csak arról hallottam, h új IC lesz Bp-Dombóvár-Gyékényes-Zágráb viszonylaton, de a Kapos Ex megmarad?

1

Most szombaton (10.12. ) elkezdődik a 3-as villamos felújítása?

Sehol sem találtam még pontos időpontot, de a BKK mindenütt azt írja, hogy október első felében indul meg a felújítás. Október első fele pedig kb. október 13-ig tart.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!