Találatok a következő kifejezésre: Honnan fogom hogy eljött (2 db)

A kutyánk hamarosan elleni fog. Mire kell ilyenkor figyelni, hogyan készüljünk fel? Honnan fogjuk tudni, hogy eljött az ellés ideje? Mikor kell helyet készíteni neki?

Legjobb válasz: gondolom az állatorvos mindent elmondott a vemhességre való felkészítésnél, az ultrahangoknál...

gondolom az állatorvos mindent elmondott a vemhességre való felkészítésnél, az ultrahangoknál...
Ha semmit nem tudsz a kutyákról nem is értem miért tartasz! Oké, befogadtátok. De akkor is legalább utána olvashattál volna.
Nem. nem éreznek semmit.A kutyák az utolsó héten rengeteget fejlõdnek. Jobb mintha menhelyen végzik.
A kérdező hozzászólása: A családunk fogadta be. Anyukám eteti, viszi õket állatorvoshoz. Még sosem voltunk ilyen helyzetben. Nem menhelyrõl fogadtuk be, hanem az utcáról. És biztos nem fogunk egy kicsit sem menhelyre küldeni.
Én is csak azt mondhatom, hogy ivartalaníttass. Tényleg megcsinálják még az utolsó héten is. Nem embertelen dolog, vannak helyzetek, amikor erre szükség van. Nem tudhatod milyen gazdikhoz kerülnének, már ha egyáltalán sikerülne mindegyiknek gazdit találnod, nem tudod milyen sorsuk lenne utána. A chip 2 éve kötelezõ. A kölykök etetése sem olcsó, erre rájön még az oltások, féreghajtások. Legalább 10eFt-ba kerül mindez/kölyök. Ha ennyit kérsz értük, 100%, hogy nem lesznek gazdisok. Az ivartalanítást még anyagilag is olcsóbban megúszod. Próbáld ezt az oldalát nézni és ne azt nézd, hogy pár édes kiskölyök szuszog az anyában, ez a legfelelõsségteljesebb döntés, amit meghozhatsz!
a kutya nem úgy fejlõdik mint egy ember... egy 7 hónaposan született baba simán életben maradhat embereknél ha megfelelõen ellátják ha egy kutya csak néhány nappal hamarabb ellik akkor már esély sincs, hogy a kicsik megmaradjanak kb 56-57 ik naptól életképesek a kicsik... Én ajánlom az ivartalanítást, sokkal jobban járnátok anyagilag és szukát se viseli meg annyira mint egy alom felnevelése... Ha mégis az alommelett döntötök akkor a többiek már leírták amit kell ehhez még annyit, hogy mivel kicsi a kutya ezért fokozottan figyeljetek a szoptatás alatti kálcium adagolásra mert kistestû szukáknál a kálcium sokk miatti halálozás sokkal gyakoribb és a kicsiknél gyakoribb a császármetszés is szóval mindenképpen beszéljetek a dokival, hogy azonnal jöjjön ha hívjátok
A kérdező hozzászólása: Az anyagi oldal egy dolog. Szerintem a szüleink is úgy vannak vele, hogy ha már így alakult, akkor minden költséget állni fogunk, ez természetes. Ezeket az összegeket nem kérnénk vissza senkitõl, nem eladni akarjuk õket, hanem elajándékozni, a lényeg, hogy jó gazdikhoz kerüljenek. Jó sok ismerõsünk van, szerintem találnánk helyet... de az ivartalanításba nem hiszem, hogy belemennek a szüleim. De azért megkérdezem õket.
Majd írd meg, hogy mire jutottatok. Bárhogy is alakul a dolog, ha meg is születnek a kicsik, utána ivartalaníttassátok a szukát, hogy ne forduljon ez elõ még egyszer!
http://www.allatok.info/search.php?species=kutya Látod? Jelenleg 4091 kutya keres gazdát, csak ezen az oldalon. Miért gondolod, hogy ha ezek nem kellenek senkinek, akkor majd a ti kölykeiteket "viszik, mint a cukrot"? Valamint szerinted ezek közül a blökik közül hányan kezdték úgy az életüket, hogy "Jó sok ismerõsünk van, szerintem találnánk helyet...". Na ezen gondolkodj el egy kicsit. Meg a szüleid is. Ivartalaníttassátok, amíg még nem késõ.
Igen, így van. Ha vemhesen ivartalanítanak egy kutyát, akkor a méhével együtt az embriókat is eltávolítják. De ez még mindig kevésbé rossz, mint hagyni világra jönni egy almot, amelynek hogy gazdát (azt már nem is merem remélni, hogy jó gazdát) találtok igencsak kétséges. A szülésnél emellett komplikáció is felléphet, vagy ha nem, akkor a kicsik felcseperedésének folyamatában is lehetnek nehézségek. Ezekre mind felkészültetek? Gondolom nem, az eddigi válaszaidból ez látszik. Nem minden doki vállalja a vemhesen ivartalanítást, fõleg, hogy egy új alom nem kevés bevételhez juttatja õket (oltási program, egyebek). Persze a legtöbb doki nem ilyen, de sajnos vannak kivételek. Engem leginkább az keserít el, hogy nem látod a fától az erdõt. Nem nehéz belátni, hogy ha egy ilyen "besikerült" alomból, még ha az összes kölyöknek is sikerül gazdát találni, rövid idõn belül hatványozódhat a gazdát keresõ kölykök száma. Hiszen elég, ha csak két kölyöknek lesz hasonló gondolkodású gazdája, az már ismét kétszer 6-8 kölyök, akik közül almonként, megint csupán kettõ egy-két éven belül ismét világra hoz 6-8 jobb sorsra érdemes kölyköt. Olyan 40+ kölyöknél tartunk, csak az elkövetkezendõ 3 évben, kizárólag egy ilyen alom miatt. A kereslet-kínálat mérleg már így is meg van billenve a kínálat oldal felé, vagyis sokkal több kutya keres gazdát ilyen-olyan módon, mint ahány potenciális gazdajelölt van.
A kérdező hozzászólása: De ezek már kifejlett embriók nem? Nem embertelen ilyenkor az ivartalanítás?
A chip 2 éve kötelezõ. irány az orvos! az utolsó hétig lehet ivartalanítani. hidd el neked is egyszerûbb, mint oltatni (az is 4-5 ezer) chippeltetni a kölyköket és aztán gazdát keresni nekik.az összes menhely tele van.
"Honnan fogjuk tudni, hogy eljött az ellés ideje? Mikor kell helyet készíteni neki?" Még utána se olvastál? Tenyésztõ nem segített? Na de akkor mindjárt leírom neked csak most egy kis türelmet mert etetnem kell a kutyáinkat.
A kérdező hozzászólása: Állatorvos? Ultrahang? Tenyésztõ? Mirõl beszéltek ti? Ez eleve egy befogadott kutya, semmilyen papírja nincs, és tüzelési idõszakban kiszökött. Semminek nem néztünk utána, semmiféle ultrahangra nem vittük el. Õszintén szólva nem is hallottam még ilyet...
Mmint vemhesen fogadtátok be?
Van net beíros, hogy vemhesség és ellés és kész olvasd el. + még mindig lehet ivaratalanítani akutyát.
nem ártott volna a tüzelés után ivartalanítani, szerintem talán még most sem késõ.... most chippeltetheted majd 5000 forintért darabonként a kölyköket tehát elletõládátmármegcsinálhatod. Fõlé egy infralámpa, elektromos melegítõpárna. Betadine, érszorító oxi és sok papírtörlõ. a hõmérsékletét mérd, ha leesik akkor fog elleni. ha 6 óránál (több telik el és nem születik meg az újabb kölyök, akkor császározni kell, tehát rohanás az orvoshoz. (ezért lenne jó, ha lett volna ultrahang és tudnád hány kölyök van) aki megszületett kiszeded a burokból, jól letörölgeted, megnézed mindenemegvan-e, ha összeesett a köldökzsinór akkor ráteszel egy érszorítót és elvágod. placentát csak egyet adj a szukának, hasmenést kapha sokat eszik. A kölyköt emlõre teszed és vársz a következõre. Az elsõ 2 hétben 2 órénként teszed emlõre a kicsiket, és 2 hetesen kellmegkapniuk az elsõ féreghajtást
A kérdező hozzászólása: Te jó ég... na jó, figyeljetek, mentségünkre legyen mondva, sosem ellett nálunk kutya. Nem vemhesen fogadtuk be, hanem befogadtuk, és a tüzelési idõszakban nyilván rámásztak. Nem tudtuk benntartani, túl kicsi, kifér a kapun, nem tudunk állandóan rá figyelni, megkötni meg nem fogjuk.
Mennyi ideje történt? az utolsó hétig tudják ivartalanítani.
azt tudjátok mekkora volt a kan? Mert ha nagy (a szuka kicsi ahogy mondtad) akkor sanszos, hogy császár lesz belõle
A kérdező hozzászólása: Nem tudjuk, mekkora volt a kan, de elképzelhetõ, hogy nagy... az ivartalanítás nem hiszem, hogy megoldható, elég szépen kigömbölyödött már. Egy ismerõsünk volt itt, aki már csinált ilyet, azt mondta, még egy-két hete lehet... ez a mikrochipes dolog feltétlenül kell? Nem is hallottam még errõl, hogy kötelezõ lenne...
Ivartalanítás a cél. Kiveszik apetefészkét méhét.ami most épp vemhes. De a kutyák az utolsó hétig olyan fejletlenek mintha embernél az elsõ 3 hónapban végeznek abortuszt. Hidd el, hogy sokkal jobb megoldás mintha megszületnének. És az ivartalanítást utána úgyis meg kell csinálni, ha nem akarsz újabb és újabb szökést és almokat. (Valamint adót se kell fizened az ivartalanított kutya után)

Honnan fogom tudni, hogy eljött az idő?

Milyen az a jósló fájás,milyen "váladéknak" kell jönnie....????? Kezdek izgulni,35 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia,én 39 hetesen szültem meg,én ithon begörcsöltem mintha meg akart volna jönni a menszeszem,csk erösebben,nekem nem volt váladék,erösebb érzés mint a joslo fájás mert az is görcs csak az még nem olyan eröteljes,ja és ment a hasam is,aztán bementünk a korházba és 3 ora mulva meg is szültem,ennek már 7 hete.

Szia, én 39 hetesen szültem meg, én ithon begörcsöltem mintha meg akart volna jönni a menszeszem, csk erösebben, nekem nem volt váladék, erösebb érzés mint a joslo fájás mert az is görcs csak az még nem olyan eröteljes, ja és ment a hasam is, aztán bementünk a korházba és 3 ora mulva meg is szültem, ennek már 7 hete.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!