Találatok a következő kifejezésre: Honnan ered mondás, miszerint Nem enged (1 db)

Honnan ered a mondás, miszerint "Nem enged a 48- ból"?

Legjobb válasz: AZ 1861-ES ORSZÁGGYÛLÉS: A pátenseknek megfelelõen összehívták az országgyûlést, amely egyöntetûen elutasította a birodalmi gyûlést. Az elutasításnak azonban két módja volt: a Deák vezette Felirati Párt felirat formájában kívánta ezt megtenni, míg a Teleki László vezette Határozati Párt határozatban. A felirat - Ferenc J. elismerése uralkodónak - ’48-as alapon de tárgyalási szándékkal. A határozat azonban nem fogadta el Ferenc J. uralkodását így a közeledést elutasította. Teleki László öngyilkossága után 155:152 arányban a feliratiak gyõztek, válaszul Ferenc J. feloszlatta az országgyûlést, s provizóriumot, ideiglenes állapotot vezetett be. A szavazás kifejezte, hogy a magyar vezetõréteg nem enged a forradalom örökségébõl. Úgy tudom, innen.

AZ 1861-ES ORSZÁGGYÛLÉS: A pátenseknek megfelelõen összehívták az országgyûlést, amely egyöntetûen elutasította a birodalmi gyûlést. Az elutasításnak azonban két módja volt: a Deák vezette Felirati Párt felirat formájában kívánta ezt megtenni, míg a Teleki László vezette Határozati Párt határozatban. A felirat - Ferenc J. elismerése uralkodónak - ’48-as alapon de tárgyalási szándékkal. A határozat azonban nem fogadta el Ferenc J. uralkodását így a közeledést elutasította. Teleki László öngyilkossága után 155:152 arányban a feliratiak gyõztek, válaszul Ferenc J. feloszlatta az országgyûlést, s provizóriumot, ideiglenes állapotot vezetett be. A szavazás kifejezte, hogy a magyar vezetõréteg nem enged a forradalom örökségébõl. Úgy tudom, innen.
az elõttem szólónak biztos igaza van de van egy ijen Kárpátia szám is
21bõl!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Már régebb óta szeretnék vakvezető kutya kiképző lenni, de mindenki ellene van, hogy el ne induljak arrafelé. Mit tegyek?

18/F

2

Pieter van Laer Flagellánsok képén a szerzetesek miért vannak olyan ruhában, mint a KKK tagjai?

Itt van a kép a flagellánsokról.

A KKK-t gondolom mindenki ismeri. Van valami összefüggő a kettő közt?

0

Hol találhatók emlékművek Veszprémben, amiket az I. világháborúban elesettek tiszteletére emeltek?

Olyanokra gondolok, mint például a Vörösmarty téren a felkelő gyalogezredek emlékműve (egy nagy madár van a tetején). Az emlékmű neve nem ontos,csak az,h hol van.

2

Lakik ebben az országban valaki?

Elnézést, ha nem jó kategóriában van a kérdés! Arra lennék kíváncsi, hogy Törökországban lakik-e valaki, mármint magyar :)

Tudnátok mesélni róla? Milyen kint lakni, miért éppen oda mentetek, hogy sikerült munkába állni, mit dolgoztok, stb.

0

Megbízható tudománnyal fogalkozó honlapok, blogok? Hol találhatok ilyet? Lehetőleg magyar nyelven, és természettudomány, pszichológia témakörben.

0

Mit gondoltok erről? (barátság)

3 éve ismertem meg a legjobb barátnőmet (én 7.-es voltam ő meg 8.-os). Kb 2 évig legeslegjobb barátnők voltunk, elmontdtunk egymásnak mindent. Aztán amikor ő ugye gimibe került, kevesebbet találkoztunk, de a kapcsolat megmaradt, viszont amikor én is, akkor már kb. havonta egyszer találkoztunk, de a bizalom megmaradt. Idén nyáron mindketten elfoglaltak voltunk, és mindig én kerestem, találkoztunk az egész nyár alatt egyszer, július - augusztus környékén. Azóta nem keresett, én sem őt, én vártam, hogy ő keressen, mivel mi az, hogy nem is akar velem találkozni? Pár napja összefutottunk a buszon, véletlenül és ugye muszáj volt beszélgetni. Nagyon eltávolodtunk egymástól, próbáltam úgy viselkedni mint aki nem neheztel szóval csak mondtuk a dolgainkat, de ilyen hidegek voltunk egymással... Megfogadtam, hogy amíg ő nem keres, addig külön nem találkozom vele, de még aznap délután gondoltam utoljára elhívom, beszéljük meg az egész barátságunkat, stb. a pasijával vásárolt (mindig vele van) és jött az a duma, hogy amíg nincs meg az előrehozott érettségije, addig nem nagyon ér rá. Egy másik ember, akivel mindketten jóban vagyunk, zt mondta nekem, hogy a barátnőm mondta rólam, hogy nagyon megváltoztam, már nem tud úgy megérteni, mint régen, meg ilyenek... szerintem attól még ugyanúgy barátok maradhatnánk csak mert változnak az emberek... (tényleg megváltoztam, ő meg kicsit beszűkült lett..). Ha nagyon akarna látni, szakítana rám időt, mivel a pasijával tud lenni.. Ez nagyon rosszul esik... van sok más barátom rajta kívül, de mégis csak ő volt a legjobb barátnőm sokáig.. nem hívom mostmár sehová az biztos, max elmegyek vele ha hív..
16L

2

A fém és acél húr ugyanaz a gitáron?

Most veszek majd gitárt (kezdő vagyok), csak nem látszik a gitáron, hogy milyen húr van rajta. Akik értenek a gitárokhoz: melyikkel járnék jobban? És, milyen húrok vannak rajta?

6

Mi szükség volt a középkorban a királyi tanácsra ha úgyis az uralkodó hozta meg a végső döntéseket?

9

A Millò családnévről hallottatok már?

Érdekelne az eredete stb. Családfakutatás céljábòl.

5

Nem tolódott el az arány?

Nem élek olyan rég óta, ezért csak sztorikkal tudom összehasonlítani a mai életet. Elvileg régebb sokkal több idő maradt a munka mellett arra, hogy éljük az életet, családdal törődjünk, barátokkal legyünk, neadjisten hobbink legyen. Ma meg - az átlagembernek - jóformán annyi ideje marad, hogy rákészüljön és rápihenjen a másnapi melóra, és így tovább. Tényleg máshogy volt régebb? És meddig tud a mai trend így maradni? Egyszer nem sokallnak be az emberek, hogy azért dolgoznak, hogy aludhassanak, majd ők a szemetek, hogy nem csináltak gyereket, meg ők a lelki szegények, hogy nem kulturálódnak, nem járnak el mittudomén színházba, moziba?

És a lényeg: Mitől tudna visszatolódni az arány a munka és az élet többi része között? Mi kell ehhez? És ez korfüggő, vagy országfüggő, vagy mifüggő?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!