Találatok a következő kifejezésre: Honnan ered mondás, miszerint Nem enged (1 db)

Honnan ered a mondás, miszerint "Nem enged a 48- ból"?

Legjobb válasz: AZ 1861-ES ORSZÁGGYÛLÉS: A pátenseknek megfelelõen összehívták az országgyûlést, amely egyöntetûen elutasította a birodalmi gyûlést. Az elutasításnak azonban két módja volt: a Deák vezette Felirati Párt felirat formájában kívánta ezt megtenni, míg a Teleki László vezette Határozati Párt határozatban. A felirat - Ferenc J. elismerése uralkodónak - ’48-as alapon de tárgyalási szándékkal. A határozat azonban nem fogadta el Ferenc J. uralkodását így a közeledést elutasította. Teleki László öngyilkossága után 155:152 arányban a feliratiak gyõztek, válaszul Ferenc J. feloszlatta az országgyûlést, s provizóriumot, ideiglenes állapotot vezetett be. A szavazás kifejezte, hogy a magyar vezetõréteg nem enged a forradalom örökségébõl. Úgy tudom, innen.

AZ 1861-ES ORSZÁGGYÛLÉS: A pátenseknek megfelelõen összehívták az országgyûlést, amely egyöntetûen elutasította a birodalmi gyûlést. Az elutasításnak azonban két módja volt: a Deák vezette Felirati Párt felirat formájában kívánta ezt megtenni, míg a Teleki László vezette Határozati Párt határozatban. A felirat - Ferenc J. elismerése uralkodónak - ’48-as alapon de tárgyalási szándékkal. A határozat azonban nem fogadta el Ferenc J. uralkodását így a közeledést elutasította. Teleki László öngyilkossága után 155:152 arányban a feliratiak gyõztek, válaszul Ferenc J. feloszlatta az országgyûlést, s provizóriumot, ideiglenes állapotot vezetett be. A szavazás kifejezte, hogy a magyar vezetõréteg nem enged a forradalom örökségébõl. Úgy tudom, innen.
az elõttem szólónak biztos igaza van de van egy ijen Kárpátia szám is
21bõl!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti hogy reagálnátok erre?

Tegyük fel, hogy a férjeddel / feleségeddel külföldön éltek, dolgoztok.
Lakást béreltek, így elvagytok, nem közösködtök idegenekkel.
Viszont 2-3 havonta 1-2 alkalommal mindig becsöngetnek hozzátok vadidegen emberek akik bemutatkoznak, elmondják hogy magyarok, és szeretnék ha pár napra befogadnátok őket.
Ti hogy reagálnátok erre??
Mert mi így jártunk. Az első pár ilyen becsöngetett nőtől megkérdeztük, hogy honnan tudta hogy ebben a házban magyarok laknak.. Azt mondta onnan, hogy vagy egy közösségi oldalon kutatott vagy azt hogy már két napja a városban van és a boltban hallotta hogy magyarul beszélnek és követte őket.. Minket a megkérdezett nő követett, mert halott minket beszélni..
Azóta mint írtam 2-3 havonta valaki mindig szállást kér..

7

Nem félnétek olyan telefonnal 'futkozni', amiről nem lehet hívni, mert lejárt a kártya?

Beszélgetek egy ismerősömmel, aki olyan telefonnal futkozik este is, munkából hazafele is(10 után), amiről hívni sem lehet, úgy tudom lejárt kártyával se rendőrt,sem mentőt nem tud hívni,ő nem érti,hogy ezen mit kell úgy 'meglepődni'. De egyrészt fiatal nőről van szó, és veszélyes környékről:(.
(fás,erdős helyen jön végig, ahol gyakori a hajléktalan,és a bűnözés is, sajnos).
Sajnálom Õt, de nem is érti meg,hogy féltem is...Szerinte ez nem gáz.

Ti nem félnétek az Õ helyében? Nem aggódnátok érte?

21

Miert van az, hogy mindenki elitel a borszinem miatt? Szerelmes vagyok egy lanyba. Egy ideje egyuttvagyunk de az anyukaja tiltja tolem! Elitel pedig nem is ismer. Nem ertem az embereket, mert van ez?

Nagyon komoly a dolog kerlek segitsetek.Mit tegyek?(u.i. bocs az ekezetek miatt)

7

Tudnátok mondani régi, keleti vagy északi népek legendáiban szereplő "jó-gonosz párosokat"? Lehetőleg nőieket is.

Olyanokat, akiknek minél több közük van egymáshoz, ha tudtok.

0

Kikre mondjuk azt hogy "bojler"?

Sokszor hallottam másoktól hogy azt a szót hogy "bojler". Kikre mondjuk? Mért?

6

Hogy érzed most magadat most így hétvége végén?

Aki értelmes válaszokat ír, annak megy a zöldpacsi. ^^

68

Ez milyen könyvben szerepel?

Http://31. media. Tumblr.com/4c0faede38f983915a6b05041baea3d1/tumblr_mth735QT0
91rjh6qko1_500. jpg

1

A mostani Vodafone reklam zenéjének mi a címe? :D

0

Melyik régi magyar, és osztrák pénz egyezik meg a most forgalomban lévő pénzekkel!?

Súlyilag v méretileg, van ilyen egyáltalán?

0

Magyar órára kell minimum 3 oldalas verselemzést írni, Arany János: A tölgyek alatt című verséről. Nagy nehezen sikerült 2 oldalt kiszülni magamból de több nem megy. Valaki valami ajánlat?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!