Találatok a következő kifejezésre: Honnan ered hogy (197 db)

azt nem tudom, hogy honnan ered csak azt, hogy ilyen a divat:D terjed :D
Amerikából.

FIZIKA! A felületi feszültség honnan ered? Hogyan lehet kiszámolni a belőle származó erőt és energiát?

Kerestem már interneten, de nem értettem a levezetéseket.

Legjobb válasz: Na mi van öregem? Legalább annyit nyögjél ide : fapapucs... Kérdezni van akarat, visszajelezni már nincs? Te voltál az utolsó akinek kérés illetve elõre megköszönés nélkül válaszoltam.

Na mi van öregem? Legalább annyit nyögjél ide : fapapucs... Kérdezni van akarat, visszajelezni már nincs? Te voltál az utolsó akinek kérés illetve elõre megköszönés nélkül válaszoltam.
Parubaru vagy hogy hívnak te kis köcsög, miért nem löksz ide valamit te nyomorék? Kérdezni tudsz, de válaszolni már büdös mi? Az ilyenek mint te vagy ennek az oldalnak rákfenéje te nyomi...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ fanyúl, így már értem. És bocs, hogy elmaradt a kommentem , csak nem voltam netközelben a közelmultban.
Én kérek bocsánatot - az a helyzet, hogy már piás voltam...ezért szaladtam meg. (De látom a pirosra nyomtál...XD.)
2 %-ot lehúztál rólam sunyi gyerek - ha azt akarod, hogy a jövõben válaszoljak a szutyok kérdésedre, tûntesd el a neved...

Honnan ered, hogy a rockerek szimatszatyrot hordanak?

Legjobb válasz: Nem divatos? Egy igazi rocker leszarja, hogy mi a divat...

Nem divatos? Egy igazi rocker leszarja, hogy mi a divat...
Én egyszer azt olvastam, úgy 10 éve a neten, hogy a rockereknek van a mellkasán egy bûzmirigy. Én is rocker voltam, de nem találtam ilyen mirigyet magamon. Mást nem mertem megkérdezni. De el tudom képzelni, hogy ezzel függ össze.
A szocializmus idején az itt állomásozó szovjet katonáktól lehetett olcsón gázálarctartó táskát venni. Ez a legendás szimatszatyor. Talán a magyar hadseregbõl is lopkodták ezeket. A lényeg hogy azért hordták mert olcsó volt és a csóróknak is tellett rá. Aztán a divat öngerjesztõ folyamat lett. Én így tudom, de lehet hogy van más magyarázat.
nem tudom, mi sosem hordtunk annak idején, bár tényleg elég sokakon láttam...nekem sosem tetszett
nem divatos :D nem tudom, hogy ezen kívûl van-e vmi mitovációja
Az igazi rockerek szarnak a divatra, egyediek, igaz? Még jó hogy tök egyformán öltözik az összes... Én is hallgatok, kemény vonalas rockot is. Szimfonikus death metal, hagyományos, és keményebb punk, ilyesmi. Még sem hívom fel mindenki figyelmét, hogy ilyen zenéket is hallgatok. Nem tudom, mit kell ezt mutogatni. Ez csak zenei izlés, meg néhány koncert. Én ezt biztos nem reklámoznám a viseletemmel. De persze szabadság van, mindenki azt csinál amit akar. Csak ne reklámozzák milyen egyediek. :)

Honnan ered, hogy aki kétnyelvű családban nőtt fel, az később könnyebben tanul majd más nyelveket is?

Legjobb válasz: Nem feltétlen van így. Ismertem egy lányt, akinek 2 "anyanyelve" volt, mégis nehezen tanult nyelvet. De õ nem az átlagba tartozik. Szerintem az a magyarázat, hogy a nyelvek hasonlóak, fõleg az azonos családba tartozok. Pl. az újlatin nyelvek nyelvtana és a szavai kísértetiesen hasonlítanak és megértik egymást anélkül, hogy beszélnék a nyelvet. De a különbözõ családba tartozó nyelvek közt is feltûnõ a hasonlóság.

Nem feltétlen van így. Ismertem egy lányt, akinek 2 "anyanyelve" volt, mégis nehezen tanult nyelvet. De õ nem az átlagba tartozik. Szerintem az a magyarázat, hogy a nyelvek hasonlóak, fõleg az azonos családba tartozok. Pl. az újlatin nyelvek nyelvtana és a szavai kísértetiesen hasonlítanak és megértik egymást anélkül, hogy beszélnék a nyelvet. De a különbözõ családba tartozó nyelvek közt is feltûnõ a hasonlóság.
Alapvetõen minél fiatalabb valaki, annál könnyebben tanul meg mindent, akár nyelvtanulásról van szó, akár küzdõsportról, akár másról. Aki kétnyelvû, az tulajdonképpen két nyelvet szerzett, mint "anyanyelvet". Ez nem jelenti azt, hogy innentõl kezdve "nagykorában" könnyebben fog nyelveket elsajátítani. Maximum annyiban, hogy csakugyan, egymásra hasonlító nyelveket talán könnyebben (tehát pl akinek "valamelyik" anyanyelve mondjuk az orosz, akkor a legtöbb szláv nyelvvel nem lesz gondja, mint ahogy valaki elõttem megírta, jópárnak a fonetikája-morfológiája majdnemhogy egyezik az oroszéval, és minden különösebb erõlködés nélkül is meg fogja érteni...
Hogy érted azt hogy honnan ered? Ez nem folyó, vagy népszokás...
Ez nem ered és nem származik sehonnan, ez így van és kész :D
A kérdező hozzászólása: honnan származik, ha neked csak a folyók erednek :)
A kérdező hozzászólása: meg a népszokások :)
A kérdező hozzászólása: Megfogható? Már tapintom is... nincs sehol :D Akkor mégis népszokás?! :D Vagy inkább babona?! :S Szóval: a kérdésemre komolyan választ várok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekem EGYETLEN kétnyelvû ismerõsöm sincs, aki könnyebben tanulna nyelveket. (Volt oszt.társaim, volt párom és a volt lakóhelyemhez közeli falvakban, rokonságban is, többen vannak.) Persze senkinek a fejébe nem látunk bele, de egyikük sem tanult egy harmadik nyelvet, ill. az iskolában a nyelvekben a rosszabb tanulók közé tartoztak. "Felfogásilag" sem értették elõbb a nyelvtani szerkezeteket, semmi összefüggést nem látok. Emiatt merült fel bennem a kérdés, hogy honnan ez az amugy mindenkinek természetes kijelentés? A sajtóból mindenhonnan ez jön, és mindenki meg van gyõzõdve róla, de mi támasztja alá? Valaki kutatta, tanulmány, felmérés vagy mi? (Viccelõdöknek: tudom, a fa támasztja alá meg a támasztékok, és a tengervízbõl merült fel bennem :) , a kérdésemre viszont komoly választ várok.)
agoogleba ird be: mibõl készül a tejföl. Kidob egy csomó választ.
A kérdező hozzászólása: hát gondolom arra gondolt h miként lép reakcióba vagy mittoménxdxdd
A kérdező hozzászólása: ezt énis megtaláltam-.-xdd olyan kéne ami kitér azokra a kérdésekre amit leirtam((:
Nincs több!:p
Hogyan mûködik a tejföl?:oo
Szerintem írd meg, hogy hogy készül, hogy a bacik hogy erjesztik, milyen bacik vannak benne. Hogy végül mibõl áll, milyen fehérjék, zsírok, stb vannak benne. Aztán az emésztésrõl is írhatsz, hogy a zsírok hogyan alkotnak micellákat a bélben az epe hatására... Szerintem ezek a kémiai vonatkozásai...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm((:

Honnan ered a Szinva-patak? Tudom, hogy a Bukkből, de egész pontosan honnan?

Legjobb válasz: Szinva forrástól ered. Az egri országúton ha Lillafüredet elhagyod, onnantól még kb 2km és lesz ott az út mentén 2 kút(állandóan ott töltögetnek kulacsokat, palackokat az emberek). De persze még ezernyi ér táplálja, így mire a városba ér már pataknak mondható.

Szinva forrástól ered. Az egri országúton ha Lillafüredet elhagyod, onnantól még kb 2km és lesz ott az út mentén 2 kút(állandóan ott töltögetnek kulacsokat, palackokat az emberek). De persze még ezernyi ér táplálja, így mire a városba ér már pataknak mondható.

Honnan ered az a buta szokás, hogy a fiúk borotválják a szőrüket?

Legjobb válasz: Honnan ered az a buta szokás, hogy a lányok borotválják a szõrüket? - Ha a saját kérdésemre megadom a választ, a tiedre is megadom vele együtt! :) A férfiak elvárják sokszor, hogy a nõk borotválják magukat. Szerintem ez fordított esetben is így van. Lehet, hogy egyes nõk elvárják a férfiaktól, hogy borotválják magukat. Ez szerintem hülyeség.

Honnan ered az a buta szokás, hogy a lányok borotválják a szõrüket? - Ha a saját kérdésemre megadom a választ, a tiedre is megadom vele együtt! :) A férfiak elvárják sokszor, hogy a nõk borotválják magukat. Szerintem ez fordított esetben is így van. Lehet, hogy egyes nõk elvárják a férfiaktól, hogy borotválják magukat. Ez szerintem hülyeség.
pornó film
Szerintem mindenkinek a maga dolga, hogy mit mennyire szõrtelenít, és a másikon mit mennyire szõrtelenítve szeret. Tõlem a fiú lábon kívül szõrteleníthet akármit, a lábat nem érteném neki, ha a társadalom enm várja el, akkor miért baszakodik vele? :D Rendben, hogy a nõknél elfogadottabb a szõrtelenítés, sõt, elvárt dolog, szerintem nem buta szokás ha egy férfi úgy dönt, szereti a sima lábat nem csak a barátnõjén, hanem magán is.
A régiek meg azon sírtak, hogy micsoda dolog, hogy egy nõ borotválja magát, mint valami ócska pornószínésznõ. És pár év alatt elterjedt, sõt, szinte kötelezõvé vált. Amúgy az ókorban is volt sok kultúra, ahol a pasikat szõr nélkül szerették, szóval elég régrõl ered ez a dolog.
A nõk szokásával együtt, bár megkésve, mint általában az ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: A lányoknál még hagyján, de a fiúknál? Így nõies a fiú, és túlságosan mesterséges...

Mit jelent az a kifejezés, hogy "ereszd el a hajam buli"? És honnan ered?

Legjobb válasz: Hogy honnan ered, azt nem tudom, de azt jelenti, hogy irtózatos nagyon nagy buli. Gondolom úgy alakult ki, hogy mindent szabad volt csinálni, egymást tépték (de csak átvitt értelemben) és ezért... Bocs, ha hülyeség...:-)

Hogy honnan ered, azt nem tudom, de azt jelenti, hogy irtózatos nagyon nagy buli. Gondolom úgy alakult ki, hogy mindent szabad volt csinálni, egymást tépték (de csak átvitt értelemben) és ezért... Bocs, ha hülyeség...:-)
Hogy honnan ered én sem tudom, szerintem nem valami mélyre nyúlik vissza, úgyhogy ne mély gyökereket keress. Amúgy igen, olyan bulit jelent, hogy... ihaaaaaajjjjjj:) )))))
Fõként nõk közötti verekedésnél hangzik el, hogy "ereszd el a hajam!" leginkább õk azok akik egymást tépik. Nagy ivászatokkal egybekötött bulikon sok minden elõfodulhat, az alkohol oldja a gátlásokat, kikezdenek egymás férjével feleségével. Nagyobb bulikon el-el csattan egy-egy pofon! Régen egyszer valaki azt mondta nem is igazi falusi lakodalom az, ahol nincs verekedés!
Elõzõ a kocka az lekorlátozódik a sima játékfüggõre. a Geek ennél sokkal több... (írjon is bármit a wikipedia)
Attól a kérdésre elég korrekt választ ad az eredetét tekintve. Az viszont kicsit túlzás, hogy a "kocka" jelzõ lekorlátozódna a puszta játékfüggõségre. Legfeljebb kis hazánkban. Bár idehaza ha kijelented, hogy értesz a számítógépekhez már kocka vagy.
állandóan a monitor elõtt görnyednek, és ugye a monitor kocka alakú, és egy idõ után nekik is olyan lesz a fejük. Igazából semmi ráció nincs a dologba, de ennyi.
Szerintem a kockásfüzetbõl:) Szóval azok akiket kockának hívnak általában okosak, értenek a matekhoz, fizikához(amikhez kockásfüzet kell), infóhoz (a számítógép is kocka), így õk maguk is kockák lesznek, ha sokat foglalkoznak ezzel:)
a magyar kocka az a stréber enyhébb változata vagy a játékfüggõség.
elõzõ vagyok A kockulásból (gépezés) jön.

Honnan ered az a kifejezés, hogy "petrezselymet árul"?

Tudom, hogy azt jelenti, hogy egy lánynak nincsen férfi táncpartnere és csak álldogálni tud, de honnan ered? Miért pont így fejezik ki, hogy petrezselymet árul? Van ennek valami eredete?

Legjobb válasz: Írd be a Goggle-ba,hogy honnan ered a szólás. Ott O.Nagy Gábor linkjét nézd végig.

Írd be a Goggle-ba, hogy honnan ered a szólás. Ott O.Nagy Gábor linkjét nézd végig.
A kérdező hozzászólása: Csak a jelentést magyarázzák mindenhol. Az eredetét nem.
O.Nagy Gábor megmagyarázza azt is. A Googleban benne van, de nem lehet letölteni, csak pénzért. Igaz, a P betû eléggé a link végén van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!