Találatok a következő kifejezésre: Honnan ered anyámasszony katonája elnevezés a (1 db)

Honnan ered az anyámasszony katonája elnevezés a félős emberre?

Legjobb válasz: Senki nem válaszolt. èn csak a szóbol sejtem. Legtöbbször azok a félös emberek akiket édesanyjuk annyira babusgat még felnött korukban is hogy képtelenek önálóságra,így a mama szoknyája mellöl is félnek elmenni. de hogy mikor alakult ki azt nem tudom.

Senki nem válaszolt. èn csak a szóbol sejtem. Legtöbbször azok a félös emberek akiket édesanyjuk annyira babusgat még felnött korukban is hogy képtelenek önálóságra, így a mama szoknyája mellöl is félnek elmenni. de hogy mikor alakult ki azt nem tudom.
Szia! Itt a válasz. Anyámasszony katonája: Az anyámasszony kifejezés a magyar népnyelvben az anya vagy az idõsebb nõnek kijáró, megtisztelõ megszólítás volt. Az anyámasszony katonája ugyanakkor már nem ilyen tiszteletre méltó. Olyan fiút, férfit jelöl, aki gyáva, gyámoltalan és ha baj van, szívesen bújik meg a nõk szoknyája mögött.
Ha csak sejted, akkor jobb, ha hallgatsz.
tehát itt a "katona" szót nem kell komolyan venni :)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi ez? "Level: asian". Tudom, mit jelent, de milyen értelemben használják?

2

A Frei Dossziéban látottak igazak Szaúd-Arábiáról? Hogy ott a királyi család úgy működik, mint egy maffiahálózat?

http://www.youtube.com/watch?v=l5k0Sub9kA0&feature=youtu.be

4

Az amerikaiak nem gondolkodnak el azon, hogy kicsit sablonos, hogy a filmjeikben a főellenség mindig német vagy orosz? Az angolszászoknak amúgy melyik néptől erősebb a fóbiájuk?

8

Ti cserbenhagyást választanátok ha elétek ugrana egy roma és elütnétek?

Tapasztalatok alapján kijelenthet? hogy az autóst megpróbálják agyonverni és közben rasszista mondatokat kiabálnak(akkor is ha nem ? a hibás)

12

Írnátok nekem népi csujjogatásokat?

15

Néptáncegyüttest alapításán gondolkodom egy barátommal. Vannak ennek valamiféle szabályai?

Nem az öltözködésre, hajviseletre, viselkedésre gondolok, hanem olyan pl. hogy x éves lány nem táncolhat x+x korú fiúval, vagy y kg fölött nem színpadképes az illet?, szóval hasonlókra.

4

Milyen népviselet lehet ez?

A XI. kerületben látok sokszor népviseletbe öltözött n?ket. Mindig piros vagy fekete egyszín? ruhát hordanak, rakott szoknyát+azonos szín? blúzt. A fejükön kend? van. Talán ez a kép közelíti meg leginkább:

7

Mi a népdal címe a legelején?

http://www.youtube.com/watch?v=-rgzH_2gIp8

2

Miért kell az orrturkálást úgy intézni, hogy senki se lássa, miért ez a szokás?

Mindenki csinálja.

11

A zsidóknál mitől lesz valami kóser?

Mit?l lesz valami kóser, mi számít kósernak? Vagy mit tesz az egyáltalán, hogy valami kóser? Tegnap volt valami ilyesmi a tvben, eddig is tudtam hogy létezik ilyen, de most izgatja a fantáziámat XD

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!