Találatok a következő kifejezésre: Honnan ered anyámasszony katonája elnevezés a (1 db)

Honnan ered az anyámasszony katonája elnevezés a félős emberre?

Legjobb válasz: Senki nem válaszolt. èn csak a szóbol sejtem. Legtöbbször azok a félös emberek akiket édesanyjuk annyira babusgat még felnött korukban is hogy képtelenek önálóságra,így a mama szoknyája mellöl is félnek elmenni. de hogy mikor alakult ki azt nem tudom.

Senki nem válaszolt. èn csak a szóbol sejtem. Legtöbbször azok a félös emberek akiket édesanyjuk annyira babusgat még felnött korukban is hogy képtelenek önálóságra, így a mama szoknyája mellöl is félnek elmenni. de hogy mikor alakult ki azt nem tudom.
Szia! Itt a válasz. Anyámasszony katonája: Az anyámasszony kifejezés a magyar népnyelvben az anya vagy az idõsebb nõnek kijáró, megtisztelõ megszólítás volt. Az anyámasszony katonája ugyanakkor már nem ilyen tiszteletre méltó. Olyan fiút, férfit jelöl, aki gyáva, gyámoltalan és ha baj van, szívesen bújik meg a nõk szoknyája mögött.
Ha csak sejted, akkor jobb, ha hallgatsz.
tehát itt a "katona" szót nem kell komolyan venni :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi ez a felhajtás a nőnap körül? Minek kell ekkora feneket keríteni neki?

Elvileg egyenjogúság van.Ha nőnap van akkor férfi nap meg apák napja miért nincsen?A locsolkodás nem a férfi nap, mert az nem szokás mindenütt.

Hihetetlen , hogy a nők az egyenjogúság előnyeit követelik de amikor a hátrányok jönnének akkor elkezdenek hisztizni.

7

A húsvéti tojásfestés csak Magyarországon hagyomány? Külföldön ismerik ezt a népszokást?

20

A nézeteim. Véleményetek?

Először is azt szeretném tisztázni hogy csak normális válaszokat kérek/várok.
Ojan kérdésem lenne hogyha Szívből hazafi,rasszista(nácista) vagyok, úgy hogy nem ien körülmények között nőttem fel(pl testvér által) és tényleg szívből odavagyok a hazámért stb. az "baj"-e? gusztustalan-e? próbáltam letenni a nézeteimről, de mindig észreveszem magam is hogy ezt nem erőltethetem mert ez szívből jön. tehát mit gondoltok erről?
Tényleg normális válaszokat kérnék,mit gondoltok erről?

18

Mi a baj a németekkel (vagy az országukkal)?

Sok helyen (pl. itt ezen a fórumon is) olvastam, hogy Németországban nagyon jól lehet keresni, de! Sokan eljönnek onnan, mert nem bírják megszokni a németeket, a viselkedésüket, a kultúrájukat. Miért? Ilyen különcek? Vagy milyenek a németek, hogy sok ember futva menekül az országukból?

11

Csak nálunk magyaroknál szokás az hogy előre engedik a lányokat pl bejáratnál?

Van egy svájci ismerősöm és annyira furcsa hogy nem engedett előre sőt szinte kb tolakszik előre ez ott nem lehet szokás? Mert én "megszoktam" hogy előre engednek a pasik ezért már ösztönösen mentem úgy de vele nem így volt..:D
Kérlek segítsetek! :)

12

Melyik kultúra népszerű hangszere a tangóharmonika?

2

Az briteknél mi az a piros virág kitűző amit hordani szoktak?

http://i.imgur.com/FgoTnl.jpg

2

Miért mondják, hogy Észak-Németországnak alig van kultúrája Délhez képest?

1

Mi a véleményetek a német kultúráról?

3

Honnan ered az a kifejezés, hogy "petrezselymet árul"?

Tudom, hogy azt jelenti, hogy egy lánynak nincsen férfi táncpartnere és csak álldogálni tud, de honnan ered? Miért pont így fejezik ki, hogy petrezselymet árul? Van ennek valami eredete?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!