Találatok a következő kifejezésre: Honnan ered anyámasszony (1 db)

Honnan ered az anyámasszony katonája elnevezés a félős emberre?

Legjobb válasz: Senki nem válaszolt. èn csak a szóbol sejtem. Legtöbbször azok a félös emberek akiket édesanyjuk annyira babusgat még felnött korukban is hogy képtelenek önálóságra,így a mama szoknyája mellöl is félnek elmenni. de hogy mikor alakult ki azt nem tudom.

Senki nem válaszolt. èn csak a szóbol sejtem. Legtöbbször azok a félös emberek akiket édesanyjuk annyira babusgat még felnött korukban is hogy képtelenek önálóságra, így a mama szoknyája mellöl is félnek elmenni. de hogy mikor alakult ki azt nem tudom.
Szia! Itt a válasz. Anyámasszony katonája: Az anyámasszony kifejezés a magyar népnyelvben az anya vagy az idõsebb nõnek kijáró, megtisztelõ megszólítás volt. Az anyámasszony katonája ugyanakkor már nem ilyen tiszteletre méltó. Olyan fiút, férfit jelöl, aki gyáva, gyámoltalan és ha baj van, szívesen bújik meg a nõk szoknyája mögött.
Ha csak sejted, akkor jobb, ha hallgatsz.
tehát itt a "katona" szót nem kell komolyan venni :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen Olaszország? Milyen az olasz kultúra? Egy egyszerű hétköznap Olaszországban?

Nagyon érdekel az olasz kultúra,az olaszok szokásai. Amennyit eddig tudok róluk,az nagyon érdekes és szimpatikus számomra,de szeretnék több mindent megtudni róluk,f?leg olyanoktól,akik éltek már Olaszországban,így van saját tapasztalatok. Milyenek az iskolák(pl.mikor kezd?dik a tanítás,stb.),az oktatási rendszer,milyen ünnepeik vannak,mit esznek(a pizzán és a sok tésztán kívül),milyen a társadalmuk,milyen egy egyszer? hétköznapjuk,hogy is van az a fiesta dolog...,milyenek az olaszok(kedvesek/nem),milyenek az árak,mekkora különbség van Észak-és Dél-Olaszország között... ilyenekre keresem a választ.

6

Vajon miért utálom, hogy magyar vagyok? Olyan kakukktojásnak érzem magam, mindenki beszól, hogyan tudnék beilleszekedni a népemhez?

Én egy egyszer?, gyógynövénykell foglalkozó, falun él? n? vagyok. Aki még ráadásul pogány is. S ezért mindig

24

A Turult madárt miért tartják szélsőjobboldali jelképnek?

A turul a magyar eredetmondák mitologikus madara.

3

Meddig van aranypéntek?

1

Mik a négerek vándorlási szokásai?

Mint pl a lazacoknak meg ilyesmi , náluk ez hogy van ?

4

Szrintetek milyenek az erdélyi emberek?

6

Valaki ismer olyan magyar szokást, amelyet a lengyelektől vettünk át?

8

Néptáncosok milyen díjakat és hol kaphatnak?

Milyen versenyek szoktak lenni néptáncosoknak? Illetve mikor szokták ezeket rendezni? Köszi a válaszokat.

2

Nagyon érdekel a finn kultúra, nyelv és minden ami Finnországgal kapcsolatos. Hol olvashatnék róla az interneten?

Sajnos a helyi könyvtárban nem találtam ilyen könyvet, ezért is szeretnék interneten olvasgatni csak valami hasznos, megbízható forrást keresek.

3

A te gyermekeidnek idén Halloween-kor mennyi csokit és cukrot sikerült összegyűjteniük?

Idén (2012) mindkét kisfiam beöltözött halloweenkor egyik szellemnek másik töknek, becsöngettek a Rákóczi utcai szomszédainkhoz akik édességekkel várták ?ket. A gyerekek még egy ?szi tökös mondókát is elszavaltak a küszöbön állva. Az idei termés egy vödörnyi nyalánkság. :) Nálatok hogy történt?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!