Találatok a következő kifejezésre: Honnan ered a népszokás, hogy május (1 db)

Honnan ered az a népszokás, hogy május 1-én a fiúk a lányok szobája elé májusfát állítanak?

májusfa állítás

Legjobb válasz: A májusfáról azt írják, hogy szent Jakab és szent Fülöp, mikor térítgetni jártak, útitársuk lett Valburga nevû szûz hajadon; ezért tettéért a pogányok tisztátalan személynek nyilvánították, és rágalmazták. A lány azonban, hogy elûzze a gúnyolódókat, elõvette vándorbotját, letûzte a földbe, elõtte letérdepelt, imádkozott, s erre alig múlt el egy-két óra, mikoris a pogányok szeme láttára leszúrt bot kizöldült. Ez volt szent Jakab apostol napja virradójára, azaz május elsején. Nõtlen ifjak ez idõtõl szoktak magas zöldfát hajadonok ablaka elõtt felállítani, még pedig ha lehet észrevétlenül.

A májusfáról azt írják, hogy szent Jakab és szent Fülöp, mikor térítgetni jártak, útitársuk lett Valburga nevû szûz hajadon; ezért tettéért a pogányok tisztátalan személynek nyilvánították, és rágalmazták. A lány azonban, hogy elûzze a gúnyolódókat, elõvette vándorbotját, letûzte a földbe, elõtte letérdepelt, imádkozott, s erre alig múlt el egy-két óra, mikoris a pogányok szeme láttára leszúrt bot kizöldült. Ez volt szent Jakab apostol napja virradójára, azaz május elsején. Nõtlen ifjak ez idõtõl szoktak magas zöldfát hajadonok ablaka elõtt felállítani, még pedig ha lehet észrevétlenül.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi ez az önkéntességi mánia?

Az összes haverom menni akar a gátakra homokzsákot pakolni. A facebook és itt a gyakori is tele van kérdésekkel, hogy "hogyan/hova tudok menni önkénteskedni?"

Nekem semmi ilyen késztetésem nincs, sőt engem is hívták már de nem megyek. Erre amúgy is megvannak a megfelelő szervek, amiket az én adómból tartanak fent.

15

Honan lehet tudni hogy valaki nem magyar származásu?

13

Mit jelent az a mondás, hogy " (akkor) csomagol és marad"?

Többször hallottam, nem egészen értem a pontos jelentését. Köszönöm szépen a válaszokat.

4

A spanyol hogyan lett ilyen hihetetlenül liberális nép a melegekkel szemben?

8

Japánban az animék/mangák tényleg nagyon szerves részei a társadalomnak?

Pl. felnőttek is olvassák/nézik?

8

Trianonról készített prezentációhoz előadás. Hogyan?

Kedden a könyvtárba levetítik és előadást kell mellé készíteni. Mit mondjak? Hogyan kell egy ilyet csinálni?

3

A Távol-keleti kultúrákban van a pandának, mint állatnak tulajdonítanak valami kultúrális tiszteletet? (Banksy panda)

Ezalatt azt értem, hogy tisztelik-e úgy, mint pl. az indiaiak a fehér tehenet? Tudom, az a vallásukból fakad, de azzal tudnék párhuzamot húzni.

Mert ezzel kapcsolatos az eredeti kérdésem, hogy kompromitálható egy hagyománytisztelő ázsiai embernek Banksy, pandás képe?
Köszönöm a válaszaitokat!
(itt a kép ha valaki esetleg nem ismerné:

0

Mi a különbség az oláh és a lovári nyelv között?

0

Haj hagyomány? Van ennek jelentősége?

Azt mondta egyik cigány osztálytársnőm, hogy neki kiskorában nem engedte levágatni az anyja a haját, aztán később ő se vágott belőle, csak maximum hajvégfrissítésnek 1-2 centit. Ezen elgondolkoztam, és tényleg nem láttam még olyan cigánylányt akinek rövid lett volna a haja. Ez hagyomány? Tök kiváncsi lennék ennek a hátterére. Simán csak a nőiességért, vagy van valami más szokás mögötte?

4

Milyen a haj stílusuk a Skinheadeknek? és baj a ha fönt van hajuk? és még milyen szokásaik vannak?

az a lényeg unom már hogy rendes vagyok mindenkivel és faszoskodnak .

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!