Találatok a következő kifejezésre: Honnan ered a népszokás, (1 db)

Honnan ered az a népszokás, hogy május 1-én a fiúk a lányok szobája elé májusfát állítanak?

májusfa állítás

Legjobb válasz: A májusfáról azt írják, hogy szent Jakab és szent Fülöp, mikor térítgetni jártak, útitársuk lett Valburga nevû szûz hajadon; ezért tettéért a pogányok tisztátalan személynek nyilvánították, és rágalmazták. A lány azonban, hogy elûzze a gúnyolódókat, elõvette vándorbotját, letûzte a földbe, elõtte letérdepelt, imádkozott, s erre alig múlt el egy-két óra, mikoris a pogányok szeme láttára leszúrt bot kizöldült. Ez volt szent Jakab apostol napja virradójára, azaz május elsején. Nõtlen ifjak ez idõtõl szoktak magas zöldfát hajadonok ablaka elõtt felállítani, még pedig ha lehet észrevétlenül.

A májusfáról azt írják, hogy szent Jakab és szent Fülöp, mikor térítgetni jártak, útitársuk lett Valburga nevû szûz hajadon; ezért tettéért a pogányok tisztátalan személynek nyilvánították, és rágalmazták. A lány azonban, hogy elûzze a gúnyolódókat, elõvette vándorbotját, letûzte a földbe, elõtte letérdepelt, imádkozott, s erre alig múlt el egy-két óra, mikoris a pogányok szeme láttára leszúrt bot kizöldült. Ez volt szent Jakab apostol napja virradójára, azaz május elsején. Nõtlen ifjak ez idõtõl szoktak magas zöldfát hajadonok ablaka elõtt felállítani, még pedig ha lehet észrevétlenül.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért van az hogy a 16-17éves fiúknál az a menő aki seggrészegre issza magát?

Többször is figyeltem már meg a fiú osztálytársaim beszélgetését és képtelen vagyok megérteni azt hogy hogyan lehet vkinek a legfőbb motivációja az hogy "hétvégén jól bebaszunk"? Én nem azt mondom hogy egy bulin ne igyon alkoholt,de az már szerintem elkeserítő hogy arra mennek hogy minnél jobban szétcsapják magukat..és jelen esetben még gimnazistákról van szó.Ez később,egyetemen is így van? Vagy ez a normális 2013-ban?

10

Ti is küldtetek be black jack sorsjegyeket?

szóval van ez a játék és most 27 én sorsolják ti is küldtetek be black jack-et?

2

Írnátok nekem pár amerikai és brit szokást?

A neten nem találtam semmi hasznosat, de lehet csak én kerestem rosszul. :S
El?re is köszönöm!

5

Az osztrákok és a németek milyen viszonyban vannak a magyarokkal? Szeretik a magyarokat?

11

Mely országokban megengedett az egyneműek házassága?

6

Tud_e valaki ovisoknak való téltemetésre alkalmas éneket?

3

Létezik ilyen Magyarországon, illetve a világon?

Olyanra gondolok mint ami (nem vicc) a star wars-ban van!
A Klónok megkapják a 66-os parancsot ami a jedik kiírtását jelenti, arra gondolok, hogy létezik-e ilyesmi (persze nem klónoknak és nem Jedik ellen :D) akármilyen nem feltétlenül ölés hanem ha a katonaságnak mondanak ilyet akkor azt meg kell csinálniuk!Nem arra gondolok, hogy kapnak egy parancsot, hogy segitsenek egy településen stb, stb
Válaszokat el?re is köszönöm!

4

Mely európai országokban nem lehet euroval fizetni? És ezekben az országokban mivel fizetnek?

Ez a házim de az olvasmányba persze nincs benne a válasz... Valaki segítene? :-/

3

Mi az a dolog, amit manapság sok ember használ? Olyan divat tárgy? Vagy valamilyen kiegészítő? Mint pl. egy éve volt a négyszögletes óra!

2

Hol találok Pesten néptánccsoportot?

1 éve lakom Kispesten. Vidéken néptáncoltam már több, mint 20 éve és nagyon hiányzik! Nem tudtam otthon folytatni a pesti munkám miatt! Szeretnék itt a közelben (lehet?leg) egy jó tánccsoportot taláni, sajnos eddig nem sok sikerrel jártam, hiába bújom az internetet.... :(
A válaszokat köszönöm!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!