Találatok a következő kifejezésre: Honnan ered Kutyafáját! (1 db)

Honnan ered a "Kutyafáját! " kifejezés?

Legjobb válasz: a kutyafáját a "kur*a fajtáját" eufemisztikus (szépítõ, enyhítõ) változata, csak úgy, mint a kutyaúristenit, ami a "kur*a úristenit" változata. Egyébként ez az összes ku... kezdetûre igaz, mind a kur*a változatai.

a kutyafáját a "kur*a fajtáját" eufemisztikus (szépítõ, enyhítõ) változata, csak úgy, mint a kutyaúristenit, ami a "kur*a úristenit" változata. Egyébként ez az összes ku... kezdetûre igaz, mind a kur*a változatai.
dekirály ez a honlap ilyeneket is megtud az ember nemgondoltam volna :D ezt honnan tudod?
Nem tudom, olvas-e valaki még ilyen régi kérdést, de azért leírom. :) A "kutyafáját" eredetileg "istenfáját" volt (isten fája egyenlõ a keresztfával), de ugye istent szidni bûn, így helyettesítették a kutyával. A ku.va szóhoz csak alakjában hasonlít.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a jó abban, h le- vagy felpontoztok más emberek véleményét ezen az oldalon?

Engem nem nagyon izgat ez a dolog, ezért nem is szoktam senkinel pontozgatni, nem nyomok se zöld, se piros kezet!
Ám, az nagyon zavar, hogyha valakinek nem egyezik a véleménye az enyemmel, akkor mint a vadállat már nyomkodnak is lefelé! Mi ebben az öröm? Függetlenül attól, h önmagában a válasz helyes-e vagy sem!

1

Ha új munkahelyre megyek, és először találkozom a főnökkel és a kollégákkal (fiatal nők, de nálam idősebbek - én is fiatal nő vagyok), kinek illik bemutatkozni nekem, vagy a rangban felettem állónak?

És férfi kollégánál ki mutatkozik be kinek?

1

Ciki dolog ingyen ölelést osztogatni?

Néha lehet látni embereket akik ingyen ölelés táblát tartanak, és ha odamész megölelnek. Arra gondoltam 1ik ismerôsömmel hogy mi is megtennénk a campuson. Én 20F vagyok, ô meg 25L. Ebben a goldolatban van valami ciki?

8

Operába megyünk. Hogy kell felöltözni?

Még soha nem voltunk Budapesten az Operába, szeretnénk egy koncertre, hangversenyre elmenni.
Kissé szorongok, mert nem tudom, hogy kell egy nőnek és férfinak ott megjelennie. Nem fogunk-e nagyon kilógni a sorból, hiszen nem a felső tízezerhez tartozunk.
Aki ismeri az Opera közönségét, vagy volt már, megírná, hogy miben illik megjelenni? Ha télen mennénk és mondjuk a hölgy csizmában van, akkor kell-e vinni váltócipőnek egy körömcipőt?
Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat.

4

Egy étterembe kinek kell először belépni az ajtón?

Ha egy férfi és egy nő elmegy együtt vacsorázni egy étterembe, akkor kinek kell vagy kinek illik először belépni az étterem ajtaján?

9

Mi a véleményed a nőiesebb meleg fiúkról?

13

Ha lefagyasztatom a fejemet, az öngyilkosságnak számít?

Akit irritálnak a bizarr kérdések, az innentől ne olvassa tovább, és kérem, ne is válaszoljon, köszönöm! A lényeg a következő: lehetőség van bizonyos összegért lefagyasztatnom a testemet, vagy csak a fejemet (még olcsóbb), mert ugye vannak, akik hisznek benne, hogy majd egyszer lehetővé válik a felélesztésük, és meg tudják gyógyítani a betegségüket, illetve milyen jó lesz majd 1000 év múlva élni...

Nos, én ebben nem hiszek, de tegyük fel, hogy élni sem kívánnék tovább. Onnantól, hogy levágják az ember fejét, meghal, és fagyaszthatják az idők végezetéig. Viszont altatásban halnék meg, nem éreznék semmit, és nem is én tettem el magamat láb alól, tehát Isten szemében sem számíthat bűnnek... Szerintetek?

3

11-14 évesek, ti hogyan köszöntök osztálytársaitoknak?

9

A leveses tányér megdöntése illetlenségnek számít?

A kanalazás vége felé a többség maga felé dönti a tányért, egyesek viszont (mintha elegánsabb lenne), elfele, azaz az asztal közepe felé döntik. A mamám viszont azt mondja: úriember a tányért nem döntögeti semerre. Azt a 2-3 mm-nyi levest ott kell hagyni...

14

A leves szürcsölése illetlenségnek számít?

Ha fújom a forró levest, akkor sem lesz ehetőbb, szürcsölve hamarabb kihűl a kanálban...

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!