Találatok a következő kifejezésre: Honnan tudja baba, (107 db)

Credigen banki kölcsönöm van, honnan tudja a bank, hogy van-e jelenleg munkám vagy nincsen?

Röviden, vettem fel kölcsönt 2011-ben és egy éve nem fizetem a kölcsönt mivel nem tudtam.Most hívogatnak,hogy fizessek de nem tudom mert a megélhetésem múlik rajta (most van munkám..) azonban a kérdés,hogy a bank,hogy tud rájönni arra,hogy nekem van keresetem vagy nincsen??Sajnos havi 15-20.000 forintom nincsen és ha megtalálnak akkor vonni fognak a fizetésemb?l még akkor is ha a bank kivonulóban van Magyarországról? "Megúszhatom"??

Legjobb válasz: Onnan tudja hogy látja a banki forgalmadat, Ha a fizetésedet számlaszámra utalják a bank rögtön tudja, hiszen BAR listás vagy, Ezért bármelyik banknak nyitott könyv vagy,. Az meg ne töltsön el reménnyel hogy a bank kivonul az országból. A tartozást akkor is behajtják rajtad, talán csak gyorsítanak majd az ügyintézéssel. Én a helyedben lassan számítanék valami felszólításra, mert a bank követelõzni fog.. Kamatostul De végül is jogosan,

Onnan tudja hogy látja a banki forgalmadat, Ha a fizetésedet számlaszámra utalják a bank rögtön tudja, hiszen BAR listás vagy, Ezért bármelyik banknak nyitott könyv vagy, . Az meg ne töltsön el reménnyel hogy a bank kivonul az országból. A tartozást akkor is behajtják rajtad, talán csak gyorsítanak majd az ügyintézéssel. Én a helyedben lassan számítanék valami felszólításra, mert a bank követelõzni fog.. Kamatostul De végül is jogosan,
Nézd ezt a folyamatot: A bank felmondja a hitelt. Felszólit a teljes összeg visszafizetésére.Elinditja a végrehajtást vagy eladja az adósságot faktoringnak. Mindkét esetben önnáló birósági végrehajtóhoz fordulnak. A végrehajtónak van jogosultsága az apeh-tól információt kérni a munkahelyed tekintetében és máris tudják, hogy hol dolgozol. A jövedelmedet nem tudod eldugni. Ha van tulajdonod bármilyen kis részben bárhol / ingatlan / azt is megterheli és árverezi. Az állandó lakcimeden lefoglalja azt, amit forgalomképesnek itél. Ha nem ott laksz, akkor is avval a kivétellel, ha a bentlakók számlával tudják igazolni, hogy a darabok az övék. Amikor egy bank kivonul, az nem azt jelenti, hogy az állománya megszünik! Részben marad és kezeli a már meglévõ hiteleit, csak nem hitelez ujra. Az adósságod nagyon megnõ! Jár a banknak az évi ügyleti kamat - amire kaptad a hitelt a multban - valamint évi 18% késedelmi kamat. A végrehajtás dija is a te sarad - további 10%. Szerintem állapodj meg és fizess havi 15000-et ha még lehet, egyébként havi 33%-ot fognak levonni a fizetésedbõl és sosem lesz vége! Nem uszhatod meg!

Honnan tudja a szervezet, hogy mikor kell "megszülni" a babát? Vagy a baba mikor tudja, hogy mikor kell megszületnie? Sokat tanakodom ezen mióta babát várok.

Legjobb válasz: Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.

Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.
Állítólag két dolog között "keresi a baba az egyensúlyt". Hogy elég érett legyen a kinti életre és hogy akkora legyen, hogy meg tudjon születni. A "legideláisabb" pillanatban pedig kibújik.
Ha a baba teljesen késznek érzi magát, akkor elkezdi termelni az agyalapi mirigye az oxitocin nevû hormont, ami bejut a magzatvízbe - így méhösszehúzódások lesznek tõle!
Ezek az elméletek vannak a szülés megindulására: - a baba „üzen” az anyának hormonális úton, - a méhlepény indítja be (mivel az is hormontermelõ szerv) - az anya szervezete dönti el szintén a hormonális egyensúly alapján - a méh nyúlása következtében (bizonyos receptorok ingert kapnak és elindítják a hormonválaszt) - fizikai, környezeti stb. okok (pl. hold, légnyomás, magzatvíz mennyisége, minõsége stb.)

Közeledvén a szüléshez egyre jobban izgat a kérdés, honnan tudom, hogy hány ml-t szopik a baba?

Egyszer lemértem 100 ml tejet és az nem 100 gramm. Innent?l kezdve honnan tudom? Ráadásul az anyatejnek van vizesebb és zsírosabb része, aminek szintén nem lehet egyforma a fajsúlya.

Legjobb válasz: Szerintem a helyes mértékegység a jóllakott, mosolygós baba :D Én sosem mértem a Fiamat így sem grammban, sem ml-ben nem tudom megmondani mennyit szopizott. Viszont mindig hízott rendesen. Azt javasalom kedves Kérdezõ, ha megfelelõ ütemben fog fejlõdni a babád, ne méregesd. Csak feleslegesen stresszelnél rajta, hogy most miért evett csak ennyit, mikor tegnap ilyenkor kétszerannyit...

Szerintem a helyes mértékegység a jóllakott, mosolygós baba :D Én sosem mértem a Fiamat így sem grammban, sem ml-ben nem tudom megmondani mennyit szopizott. Viszont mindig hízott rendesen. Azt javasalom kedves Kérdezõ, ha megfelelõ ütemben fog fejlõdni a babád, ne méregesd. Csak feleslegesen stresszelnél rajta, hogy most miért evett csak ennyit, mikor tegnap ilyenkor kétszerannyit...
Ha a baba szopik, akkor grammban mérjük, ha fejed a tejet, akkor ml- ben.
Nem ml-ben szoktuk mérni, hogy mennyit eszik a baba, hanem g-ban. Leméred (persze ha lesz mérleged) a babát szopi elõtt és leméred utána is.
A kérdező hozzászólása: A kérdést azért tettem fel, mert sok helyen találkoztam az elmúlt hónapokban a ml megfogalmazással. Most is azért jutott eszembe, mert egy kismama ml-ben tette fel a kérdését.
A kérdező hozzászólása: Ezt a tanácsot mástól is kaptam már. A védõnõ és a gyerekorvos is így gondolja Szerinted? (Nem tudom, még nem beszéltünk róla. 7 és fél hónaposan izgatnak már ilyen kérdések is.)
Engem sem a védõnõ, sem az orvos nem buzdított arra, hogy mérjem. Gondolom orvosa, védõnõje válogatja. Ha rendesen fejlõdik a Baba, akkor felesleges méricskélni. Szerintem ne görcsölj már most ezen! Úgy gondolom, sok minden fejben dõl el. Úgy állj hozzá, hogy kizárólag szopizni fog, Neked lesz elég tejed, Õ ügyes lesz, minden rendben lesz ekörül. Bennem fel sem merült a terhességem alatt, hogy a Babám mást is kaphatna, mint anyatejet. Tudom, nem mindig ilyen egyszerû, de szerencsére én hírbõl sem ismerem az ilyen parát, hogy nem elég a tejem, mivel szaporítsam stb.


Ma éjjel véletlenül könyökömmel fejbevágtam babómat, honnan tudom, hogy nem lett-e valami baja?

Elég nagyot koppant a buksiján a könyököm sajna :(

Legjobb válasz: Ha nem veszel észre rajta semmi furát akkor nincs semmi baja. Én még az újszülöttosztályon vágtam fejbe véletlenül a babómat miközben aludtunk.:/ Fel is sírt. Nem lett semmi baja. Már 5 hós.

Ha nem veszel észre rajta semmi furát akkor nincs semmi baja. Én még az újszülöttosztályon vágtam fejbe véletlenül a babómat miközben aludtunk.:/ Fel is sírt. Nem lett semmi baja. Már 5 hós.
Ha jó kedve van, nem aluszékonyabb, nem sírósabb akkor semmi baja, kis púp a buksiján nem számít. Hidd el, jó kemény fejük, ellenállók ezek a babócák!
Szerintem sincsen semmi baja, hogy ha nem látod szokatlannak a viselkedését (nem aluszékony, nem hányt stb.). De véletlenül sem akarok veszekedést kezdeni, csak megkérdezem, hogy meddig szeretnétek együtt aludni? Lehet, hogy te is jobban tudnál aludni, ha külön ágyban lenne, mert ezek szerint vigyázni kell mellette, hogy véletlenül meg ne üsd. Tényleg nem rosszindulatból írom ám. Én is aludtam együtt a lányommal pár éjszakát, de én annyira féltem az ilyen balesetektõl, hogy inkább a kiságyat szoktattam meg vele. Nekem is jobb így és õ is nyugdtabban alszik.

Honnan tudok letölteni a Farming Simulator 2013-ba olyan módot, hogy megyek traktorral amin van egy bálahordó pótkocsi és mellettem van egy bála és önmagától szépen sorba fölrakódik a pótkocsira? NAGYON FONTOS!

Több bála van és szépen csak megyek el melletük és felrakódnak

Legjobb válasz: kocka Bála összeszedõ (a bálát egy bizonyos távolságon belül automatikusan felszedi és sorba rakja ) ( két sorba rendezi és így is lehet egyszerre lerakodni a kijelölt helyen ) John Deere Autostack [link] --- kör Bála összeszedõ (a bálát egy bizonyos távolságon belül automatikusan felszedi és sorba rakja ) ( két sorba rendezi és így is lehet egyszerre lerakodni a kijelölt helyen ) --- Google-ba beírod "Farming Simulator 2013 mods" és válogathatsz különbözõ honlapok közül. A honlapokon a "Trailers" kategória és ha van megkülönböztetés köztük akkor "Bale trailers" al kategóriában , kell (lehet) keresni . Sipma Dromader [link]

kocka Bála összeszedõ (a bálát egy bizonyos távolságon belül automatikusan felszedi és sorba rakja ) ( két sorba rendezi és így is lehet egyszerre lerakodni a kijelölt helyen ) John Deere Autostack [link] --- kör Bála összeszedõ (a bálát egy bizonyos távolságon belül automatikusan felszedi és sorba rakja ) ( két sorba rendezi és így is lehet egyszerre lerakodni a kijelölt helyen ) --- Google-ba beírod "Farming Simulator 2013 mods" és válogathatsz különbözõ honlapok közül. A honlapokon a "Trailers" kategória és ha van megkülönböztetés köztük akkor "Bale trailers" al kategóriában , kell (lehet) keresni . Sipma Dromader [link]
A kérdező hozzászólása: Bocsi de én nem erre gondoltam hanem arra hogy egy bálahordó pótkocsira automatikusan megy fel a bála és nekem csak rakodóval le kell szednem!

Egy édesanya honnan tudja, hogyha fáj a baba hasa vagy ha éhes? (bővebben lent)

Sziasztok! Nem vagyok édesanya, de érdekel, hogy egy anyuka ezeket a dolgokat honnan tudhatja/tudja. Talán ösztön? Nyilván hogyha valami baja van a kisbabának, akkor általában sír. De ettől függetlenül honnan lehet ezeket a dolgokat tudni? Köszönök minden választ!

Legjobb válasz: Másképpen sír ha éhes, vagy ha fáj valami. És ha evésidõ van akkor valószínû éhes, ha nincs akkor más a baja.

Másképpen sír ha éhes, vagy ha fáj valami. És ha evésidõ van akkor valószínû éhes, ha nincs akkor más a baja.
Ha éhes la la la hangot ad sûrûn (mikor egy két hetes) Ha fáj valamilye látod az arcán hogy az igazi fájdalmas sírás ha álmos akkor köhögõ egymás utáni sírása van...! Nemtom én 25 vagyok de már az elsõ héten értettem a kis nyelvi világát... Hm mondjuk kisangyal is, biztos ezért mert megértjük egymást...! Hihetetlen amúgy hogy a saját gyerekét az ember hogy érti....!
Én sem tudom sokszor, pedig már 1 éves. Próbálkozom, valami mindig bejön :)
Másképp sír ha éhes és ha fáj a pocak!meg ahogy írták is elõttem a hasfájásnak más tünetei is vannak:felhúzza a lábát, erõlködik majd esetleg jön egy kis puki tehát akkor látod rajta hogy tényleg szenved!Amikor éhes akkor meg olyan köhögésszerûen, türelmetlenül sír meg valóban az idõbõl is tudhatod!Ha eteteés után sír akkor valszínû nem éhség áll a sírás hátterében!
én nem tudom. Tippelek. Pedig már 2 gyereket szültem
Igen, bizonyos helyzetekben valóban másképp sír, egy idõ után kiismered a babád sírását. De szerintem sokszor az anyuka sem tudja pontosan mi lehet a baj, viszont szívét-lelkét kiteszi ilyenkor az ember, és az alapproblémákat megpróbálja elhárítani (éhség, pocakfájás, fáradtság stb). Jó párszor én sem tudtam mi baj lehet, csak hát olyankor elõveszed minden anyai ösztönödet és cselekszel. Legtöbb esetben azért bejön. :)
Egyrészt vannak az anyai megérzések, és hát valóban próba szerencse...kipróbálsz tényleg mindent, hogy jó legyen a babádnak. Az én lányom nagyon sírós volt, annyi mindent megtettünk, próbálkoztunk, de igazából csak az idõ múlása segített abban, hogy ne legyen ilyen sírós. Úgyhogy számomra örök rejtély marad, hogy pontosan miért sírt annyit az elsõ hónapokban.
Az elsö idökben nincs anya aki tudja miért sír. Ha elkezd sírni az anya megeteti, pelenkát cserél, megnézi melege van fázik, járkál vele fel alá, ölelgeti, ringatja, majd ha semmi nem segít akkor azt gondolja hogy hasa fáj. habár nagyon hasfájos gyereke huzogatják a lábukat, de lehet lábhuzogatás nélkül is hasfájás. Majd szépen kitapasztalja mikor miért sírhat. De az elején mindent ki kell próbálni.
Máshogy sír. Ha például a hasa fáj, húzogatja a lábát fel. Meg az éhséget idõ alapján is ki lehet találni: Fél órája evett, büfizett, kakilt, és most sír, akkor valószínûleg fáradt, vagy szeretgetést akar. Érted?
Kicsi lányom pár hetes korában sokszor sírt úgy, hogy Neh!Neh! Meg is mosolyogtuk, amit utólag jól megbántam :-( Nemrég olvastam egy cikkben, hogy ez a sírás általában az éhség jele, és szegénykém valóban mindig éhes volt (kevés volt a tejem, nem is indult el rendesen, és erõltettem a szopizást, háthat elindul végre, úgyhogy csak kevés tápit kapott elõször) Az anyai ösztönt inkább tapasztalatnak mondanám, egyetértek az elõttem szólókkal, hogy sokszor még nagyobb korában is kérdéses, hogy miért nyûgös :-s Ami minden fájdalmat megold, az az ölelés! Ha még az sem segít, akkor nagy baj van.

Vaterán, ugye ha eladó szeretnék lenni kell az én számlámról 100ft-ot küldeni a vatera számlájára de csak egy számlaszámot ad meg, hogy milyen bankba utaljam azt honnan tudom?

Legjobb válasz: Asszem, mint cibes számlaszám lenne. De utalásnál nem kérdezi senki, a bank beazonosítja a szlaszám elsõ 3 számjegye alapján.

Asszem, mint cibes számlaszám lenne. De utalásnál nem kérdezi senki, a bank beazonosítja a szlaszám elsõ 3 számjegye alapján.

Honnan tudja meg más bank, hogy nekem az Otp-nél egyenlítő hitelem van, hogyha információt nem adhatnak ki az ügyfeleikről?

Otp egyenlít? hitelem van (hitelkártyát egyenlítettem ki). azt mondták a bankfiókban, hogy 6 hónapig nem vehetek föl semmilyen hitelt. bár nem is áll szándékomban azért mégis fölmerült a kérdés.

Legjobb válasz: onnan, hogy létezik egy központi bankos rendszer, amiben szerepelsz. Az, hogy nem adnak ki információt, nem más bankokra vonatkozik ,hanem magánszemélyekre, tehát a szomszédodnak nem fogják megmondani, hogy hiteled van, de a központból más bank nyilván lekérdezheti, hiszen mérlegelnie kell valami alapján, hogy ad-e még hitelt Neked, az õ számításai szerint fogod-e tudni törleszteni.

onnan, hogy létezik egy központi bankos rendszer, amiben szerepelsz. Az, hogy nem adnak ki információt, nem más bankokra vonatkozik , hanem magánszemélyekre, tehát a szomszédodnak nem fogják megmondani, hogy hiteled van, de a központból más bank nyilván lekérdezheti, hiszen mérlegelnie kell valami alapján, hogy ad-e még hitelt Neked, az õ számításai szerint fogod-e tudni törleszteni.
Más bank ezt nem tudhatja meg, mivel nem jelenti azt, hogy automatikusan bekerültél a KHR-be. Csak OTP-ben nem vehetsz fel 6 hónapig hitelt.
A kérdező hozzászólása: Én az utóbbi választ találom helytállónak. Köszönöm. Nem hiszem hogy mindenféle értesítés nélkül KHR listára tennének, azonkívül mindig idõben teljesítek. javítsatok ki ha tévedek.
Nincs igaza az utolsónak. Én másik bankban dolgozom, és ezért nem kapott egy ügyfelünk hitelt.Nem volt KHR listán, csak adóságrendezõ hitele az OTP-nél. És: de bizony, a bank tudomást szerezhet más bankos hiteleidrõl!!!
A régi világban is , ha valaki kölcsönt akart felvenni, akkor az igénylõ papirja körbejárt a város összes bankfiókjánál, s ha volt valamelyiknél már hitele, újabbat nem kapott.Akkor még hire sem volt a számitógépnek.

A CS Source-ba nem enged fel egyik szerverre se a játék, valami rossz verziót ír ki, honnan tudok letölteni valamit ami működik?

Legjobb válasz: Tört van, de haverom szerint volt egy frissítés és már nincs tört szeró Source-ba

A kérdező hozzászólása: Tört van, de haverom szerint volt egy frissítés és már nincs tört szeró Source-ba
A kérdező hozzászólása: Vagy lehet hogy már nem is a Source szervereket keresi, hanem condition zero?
Hali! eredeti vagy tört a játék? nekem settis tört van, csak ahoz értek, ha neked is azvan, nézd meg itt: http://css.setti.info/forum/topic/1380-counter-strike-source..

Honnan tudod az elején, hogy a baba miatt hánysz, vagy vírusod van?

Legjobb válasz: mivel elég ritkán hányok, ezért elég valószínû volt, hogy a baba miatt. talán onnan, hogy nekem akkor fokozódott a hányinger, amikor üres volt a gyomrom. vírusnál nem így van. meg idõszakokra lehetett osztani, reggel és este voltam rosszul. 23 hetes

mivel elég ritkán hányok, ezért elég valószínû volt, hogy a baba miatt. talán onnan, hogy nekem akkor fokozódott a hányinger, amikor üres volt a gyomrom. vírusnál nem így van. meg idõszakokra lehetett osztani, reggel és este voltam rosszul. 23 hetes
Ha gyanús, hogy vírusos vagy, sehonnan. Nekem vesemedence-gyuszim volt 4 hetesen, nem tudom, melyiktõl volt hányinger. :) ))
Ha vírusod van, nagy valószínûséggel lenne lázad is.
A kérdező hozzászólása: Sosincs lázam szerencsére, így ebbõl nem tudom. (10 éve volt utoljára) Hát majd kiderül, mindenesetre hasmenés nem jött hozzá :)
én azt hallottam, hogy ha baba miatt hánysz, akkor ahogy megtörölted a szádat, megint képes lennél enni, míg ha beteg vagy, még az étvágyad is elmegy. Ha terhesség miatt fogsz hányni, észreveszed a különbséget. Ha eszel, rádjön a hányinger, kimész hányni, utána visszaülsz a tányér mellé és befejezed az evést, akkor tuti terhes vagy. Kis anekdota a tipikus terhes-hányásról? - Képzeld, a minap annyira megkívántam a sört, hogy majd belezöldültem. Erre meg amikor megittam, nem kihánytam az egészet?! - És mit csináltál? - Mit csináltam volna? Ittam másikat!
A kérdező hozzászólása: Akkor terhes hányás lehet :) Egy valamivel lehet csillapítani... EVÉSSEL :D amíg eszem, addig jó, aztán megint hányinger...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!