Találatok a következő kifejezésre: Honnét tudom, elfolyt a (2 db)

Honnan tudom, hogy elfolyt a magzatvíz, ha épp a kádban ültem? Mit kell érezni, ha tényleg elfolyt? SOS! 40+2km

Legjobb válasz: Ha elfolyt, akkor az nem fog neked elállni miután kiszállsz a kádból. Nekem vagy 1órán keresztül folyt. Törölközõ volt a lábam közt, úgy mentünk a kórházba, de az is átázott. Mit éreztél/érzel?

Ha elfolyt, akkor az nem fog neked elállni miután kiszállsz a kádból. Nekem vagy 1órán keresztül folyt. Törölközõ volt a lábam közt, úgy mentünk a kórházba, de az is átázott. Mit éreztél/érzel?
Én is elõször egy halk pukkanást hallottam, fel is keltem az ágyból, jártam egyet a lakásban, hogy folyik-e a víz, de semmi, így visszafeküdtem 10 percre. Aztán felkeltem megint és éreztem, hogy valami folyik, de itt még nem voltam benne biztos, hogy a magzatvíz, aztán egyre több folyt, így felöltöztem, hogy induljunk a kórházba. Raktam be always éjszakai betétet, de teljesen átázott, még fél óra múlva is folyt a víz, a nadrágom csucsogott a magzatvíztõl. Aztán 1-2 óra múlva már tényleg véres volt a tágulásos vérzés miatt. Egyre több vér folyt ki belõlem a vízzel együtt.
Köszi utolsó, már kezdtem azt hinni, hogy hülye vagyok, vagy színvak, vagy nem tudom... Igen, nekem már fájásaim voltak, amikor a barnás-véres víz jött, és nyilván tágultam, mert 4 ujjnyira voltam, mire beértünk... Az a nõ, meg mint írtam, kb. 10 perccel késõbb megszült...
Ha az magzatvíz, akkor tudni fogod, mert nem áll el. :) Egyébként nem írt hülyeséget, aki a barnás-véreset írta, mert amikor nálam itthon elfolyt, a fehér járólapra ment, és rózsaszínes volt. Akkor szokott az lenni, ha már a tágulásos vérzés is belejátszik. Ez nem gond egyáltalán, de nem árt sietni a kórházba menéssel. Amint beértünk a szülõszobára és mondtam, hogy mi van, azonnal azt kérdezték, hogy milyen volt a színe, rózsaszínes, teljesen átlátszó vagy zöldes. Ha zöld, vagy nagyon zavaros, akkor van gond.
5 hónapos a kisfiam. Nekem itthon folyt el éjjel, valami pukkant, aztán elöntött a melegség. Olyan volt, mint a víz, teljesen átlátszó. (ezért nem értettem én sem ezt a barnás-véres dolgot az elõbb). 1 óra múlva voltunk a kórházban, még ott is folyt, amikor kórházi hálóingben álltam. Szóval ha folyt volna, akkor késõbb is folyna, hiszen az nem elfolyik, és nincs több, hanem folyamatosan folyik.
Azért írtam, hogy barnás.véres, mert saját szememmel láttam. Nekem volt szivárgásom is, az valóban színtelen-átlátszó, de amikor már indult a szülés, akkor az már véres-barnás volt. Jól megfigyeltem a tócsát a padlón. A kórházba érve pedig egy másik nõnek a folyosón pattant szét a burok, és a földre csobbant egy hatalmas mennyiség, szintén véres-barnás, ugyanolyan, mint az enyém, csak neki sokkal-sokkal több. Õ ott meg is szült a vajúdóban, mert a szülõszobáig már nem jutott el...
Érdekes hogy miért ír valaki ilyet, hogy barnás-véres a víz, mert nagyon NEM! Ha barnás-véres, akkor még nyákdugó lehet benne esetleg, de maga a víz az tiszta kell hogy legyen. Az enyém is víztiszta volt, fehér türcsin kaptam el a kórházban. Nekem olyan volt mint menzesznél mikor felállsz és megindul hirtelen, azaz éreztem bent, de a kádból kiszállva tényleg lehet hogy a fürdõvíz folyt csak be. Figyeld minden testhelyzetben hogy jön-e valami.
Ha rendesen elfolyt volna, akkor azt észre vetted volna, mert az nagy mennyiség, zúdul, és az már nem tiszta átlátszó, hanem barnás-véres is. Ha pedig csak szivárogni kezdett, akkor azt folytatni is fogja hamarosan, akkor is, amikor már kiszálltál... Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Ha nem vagy kinyilva nyugodtan.Nagyon jó lazító hatása van, a vajudásomat is így képzelem.
Ha nem tudod eldönteni, akkor még nem kell rohannod a kórházba, nyugi! Ezt nem lehet eltéveszteni. :) Ha pedig csak szivárog, akkor azt úgyis fogod érezni újra, és na akkor kell majd menni. Szerintem csak bement a víz a fürdéstõl, és az jöhetett ki. De nem úgy van, h nem lehet ülõfürdõzni terhesen? Vagy ez pont valami szülésmegindító praktika?
A kérdező hozzászólása: Nem érzek semmi változást, csak már félek, hogy nehogy ne vegyem észre, és baja legyen a babának.Ahogy kiszálltam a kádbol olyan volt mintha picit folyt volna valami.
nekem meg csak csorgott, alig vettem észre, olyan fura érzésem volt.meg zavart lettem.meg hat a fajasokat érezni fogod.azt már nem tudod elteveszteni.
Én nem éreztem semmit, "mintha bepisiltem volna" olyan volt, de nem a kádban ültem!Volt aki azt mondta hogy hallott egy halk pukkanást és aztán folyt neki.Mibõl gondolod hogy elfolyt???
Én élesen fájó pattanást éreztem, és azonnal hatalmas mennyiségben zúdult a víz, éppen az ágyamba másztam vissza éjszaka.Azonnal lelappadt a hasam, és jöttek a görcsök.Egyáltalán nem volt sem véres, sem rózsaszínes, víztiszta volt, meg a bugyimon felfogódva egy jó adag fehér trutyi.

Honnét tudom, hogy elfolyt a magzatvíz? Igaz, hogy észre se lehet venni?

Legjobb válasz: Olyan, mintha bepisilnél, de nem tudod visszatartani.

Olyan, mintha bepisilnél, de nem tudod visszatartani.
Igen, olyan furán folyik, és én megdörzsöltem a magzatvizes ujjaimat, és egy kicsit olajos volt.
Én is aggódtam, hogy észreveszem-e. Lehet kapnigyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi, ha a magzatvíz szivárog. Nem emlékszem, mennyibe kerül, de arra igen, hogy hamar kifordultam a gyógyszertárból és úgy döntöttem, inkább remélem, hogy észreveszem. És észrevettem :) Ne aggódj, de ha megnyugtat és van rá keret, vegyél ilyen betétet, a gyógyszertárban biztos tudni fogják a nevét.
Én is paráztam, hogy nem veszem észre, de hidd el felismered :) ) Csak arra ne számíts, hogy elmegy és kész, mert ha egyszer megindul jön folyamatosan amig a baba kint nincs. Tehát ebbõl is rá lehet jönni.
Felismered.De nem is biztos, hogy a magzatvi´z folyik el elözször.Nekem fájások jöttek, és a doki fakasztotta ma´snap el a vizet.
Én már a mennyiség miatt is észrevettem. Fõleg a második babánál. Az tisztára Niagara volt :D
hát nem tudom, én azt a 8 betétet 10 perc alatt nem tudtam nem észre venni.:) a vizelfolyását észre venni.nyugi.:)
Én is féltem attól, hogy nem fogom észrevenni, ha folyik, de nem így történt. Pedig nekem csak szivárgott. Olyan, mintha pisilnél, de nem tudod visszatartani, folyik magától. Fõleg, ha felállsz.
Nekem el sem folyott az orvos fakasztotta ki. A fályásokból viszont rájöttem hogy megidúlt a szülés.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!