Találatok a következő kifejezésre: Honan lehet tudni, (14 db)

Honét lehet tudni, hogy valaki miben tehetséges, mi az amiben jó eredményeket érhet el?

Egy barátomra alapozva kezdtem el ezen gondolkodni, le is írnám röviden a történetét.

Legjobb válasz: Tulajdonképpen leírtad a választ. Aki tehetséges valamiben, abban kitûnik a többi közül. Mert érdekli, könnyen és szívesen tanulja. Persze ez igaz azokra a tantárgyakra, amelyeket az iskolában oktatanak. Ezen kívül lehetnek olyan dolgok is amelyekhez kézség vagy tehetség kell. Ez egy extrém példa lesz: pl. nem tudodhatod hogy egy gyermekbõl tehetséges kötéltáncos lesz mindaddig amíg nem adod meg neki a lehetõséget, hogy kipróbálja magát. Ezért kell addig próbálkozni amíg csak lehet, és elõbb utóbb valami biztosan bejön. Mert olyan nincs, hogy egy embert semmi se érdekeljen.

Tulajdonképpen leírtad a választ. Aki tehetséges valamiben, abban kitûnik a többi közül. Mert érdekli, könnyen és szívesen tanulja. Persze ez igaz azokra a tantárgyakra, amelyeket az iskolában oktatanak. Ezen kívül lehetnek olyan dolgok is amelyekhez kézség vagy tehetség kell. Ez egy extrém példa lesz: pl. nem tudodhatod hogy egy gyermekbõl tehetséges kötéltáncos lesz mindaddig amíg nem adod meg neki a lehetõséget, hogy kipróbálja magát. Ezért kell addig próbálkozni amíg csak lehet, és elõbb utóbb valami biztosan bejön. Mert olyan nincs, hogy egy embert semmi se érdekeljen.
sehonnan, az élet szopás

Honan lehet tudni hogy a a hal a fenekezön mikor van rajta mikor le ereszti a kapás jelzöt vagy mikor fel huza akapás jelzöt?

Legjobb válasz: Én eddig úgy tudtam, hogy .: Mindkét esetben rajta lehet. Ha lefelé ereszti nagyon látványosan,akkor az azért van,mert pont feléd úszik így meglazul a damil ezért látod süllyedni a kapásjelzõt. Ha pedig ellenkezõ irányba úszik,akkor megfeszül = emelkedik a jelzõ. Viszont ha csak minimálisan mozog a kapásjelzõd akkor egyik esetben sem szabad berántani.:)

Én eddig úgy tudtam, hogy .: Mindkét esetben rajta lehet. Ha lefelé ereszti nagyon látványosan, akkor az azért van, mert pont feléd úszik így meglazul a damil ezért látod süllyedni a kapásjelzõt. Ha pedig ellenkezõ irányba úszik, akkor megfeszül = emelkedik a jelzõ. Viszont ha csak minimálisan mozog a kapásjelzõd akkor egyik esetben sem szabad berántani.:)
Hát szerintem is mindkét esetbeben. Én amikor biznytalan vagyok mert csak kicsit visszi megvárom a 3 rántást.
Fõleg a rendesebb dévérek, ragadozók közül meg a süllõ szokott "behozós" kapást produkálni.
Mindkét esetben igaz én úgy szoktam berántani hogyha a kapásjelzõ teljesen fent van vagy ha szépen lassan engedi le a kapásjelzõt akkor gyorsan berántok neki.
Mindkét esetben kapás van, ha folyamatosan lefelé engedi akkor feléd, ha felfelé húzza akkor a veled ellenkezõ irányba úszik.Ha csak egy picit szünetenként rángatja a kapásjelzõt akkor ne vágj be!Ilyenkor kicsi az esély hogy rajta van a hal.Ilyenkor csak akkor szabad bevágni ha a hal már 10-15 esetleg 20 perce szórakozik veled, ezért is mondják hogy a horgászat türelem.Velem már volt olyan hogy egy kárász fél órán keresztül szórakozott velem és csak ezután harapott rá a horogra és lett rendes kapás.Szóval megéri várni!de az is megtörténhet hogy a hal ránt a kapásjelzõn egy picit és abba is hagyja, ilyenkor megeshet az is hogy rajta van a horgon a hal csak nem mozog de az is megeshet hogy ott hagyja a csalit.Ha ezután 1 vagy fél óra elteltével nem lesz egy mozdítás sem akkor ki kell húzni a szereléket!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek aki válaszolt hasznos volt :D


Honan lehet tudni melyik a facantyuk es a kaka amikor meg kis csibek? Mirol lehet azt megtudni?

Legjobb válasz: Sztem ugyan úgy mint a házityúknál. Amikor a pehelytollai kezdenek erõsödni akkor a kakas taraja nagyobb lesz, vagy nem tudom... :D

Sztem ugyan úgy mint a házityúknál. Amikor a pehelytollai kezdenek erõsödni akkor a kakas taraja nagyobb lesz, vagy nem tudom... :D
Erre én is kíváncsi lennék! Nekem már majd' 10 éve vannak fácánjaim, de én még eddig nem csináltam ilyet! Ha megnõtt általában meglátszott, de úgy is jártam, hogy tyúknak nézett ki, nem tojt, levágtuk és heréje volt.De ugyan úgy nézett ki mint egy tyúk.
Elméletig a madár fajok nagy részénél, különbség van már napos korban a szárnytollak hosszúságai között, tehát a kakasnál pl a szárnytollak vége (naposkorban) nem egyforma hosszúak a tyúknál meg nyilván igen. De az ürülékükból is elméletileg meg lehet mondani, Aranyfácánnál nekem így sikerült behatárolni , meg fürjnél is, de rendes vad fácánnál nem tudom(már ha errõl van szó.
A kérdező hozzászólása: koszonom az informaciot mindenkinek

Honnal lehet tudni azt hogy, veszek egy használt autót milyen felszereltség, extrák vannak a kocsiban, valahova le van írva?

Legjobb válasz: Igen adott márkanév utáni szó: pl fresh, confort, eleganc ilyesmi majd google.hu

Igen adott márkanév utáni szó: pl fresh, confort, eleganc ilyesmi majd google.hu
Nem tudom, a mostani kocsiknál hogy van, de az én régi autómnál az adattáblán fel van tüntetve a színkód mellett a felszereltségi szint. Az enyém egy Polo II, mellé van írva, hogy Fox, tehát a legalapabb. Nézd meg, hátha a kiszemelt kocsin is rá van írva, utána meg neten rákeresve biztos megtalálod a szintnek megfelelõen a felszereltséget.
Nem tudom más autóknál hogy van, de pl az Opelnél a felszereltségi szintbõl nem tudsz meg sokat, csak nagyjából. Ugyanis a szinten felül is lehett hozzá rendelni ezt-azt. Pl két "Cosmo" felszereltségû Opel között lehetnek hatalmas különbségek is akár. De pl vannak weboldalak, ahol alvázszám alapján kapsz egy listát hogy annó konkrétan az az autó milyen felszereltséggel jött ki a gyárból. És ebben benne vannak a plusz külön rendelt extrák is. Más márkáknál nem tudom van-e ilyen. De talán márkaszervizben ott is le tudnak kérni egy ilyen gyári listát. Érdemes is egyébként utánajárni, mert használt autó hirdetésekben én is találkoztam már sokszor olyannal, hogy felsorolnak olyanokat, ami nincs is az autóban.
A legtöbb autónál van a felszereltségi szint, de mindenhez van opciós felszereltség, amit vagy kérsz (pénzért) vagy nem. Azt hogy egy használt autóban mik vannak a tulaj tudja elmondani. De a legtöbb extra vagy látható (klíma, elektromos ablakok), vagy van valami visszajelzõje (ABS, kipörgésgátló)
Persze, de van olyan extra is ami nem igazán szembetûnõ. Most télen egy ilyen szívatott meg elég rendesen. Tudni illik ugyanis hogy quickheat rendszer van az autómban. Ez egy olyan kényelmi eszköz, aminek segítségével az autóban indítás után fél percen belül van fûtés, még akkor is ha kint állt napokig -20 fokban. Úgy mûködik hogy a fûtõventillátor után van egy bazi nagy 1kW-os elektromos fûtõszál. Így amíg hideg a radiátorban a hûtõvíz, gyakorlatilag árammal fût. Na, errõl nekem nem volt tudomásom. Az autóm kiírja egy digitális kijelzõn az éppen aktuális töltést. Az volt gyanús, hogy indítás után egy negyed órán keresztül nagyon alacsony volt a töltés. Indul 12, 5V körékérõl, majd stabilizálódik 11, 7 körül járó motornál. A töltés lámpa természetesen nem világított, de a normál töltés ugyebár 14V körül van. Nem hagyott nyugodni a dolog, elvittem az autómat szervizbe. Egy hétig volt márkaszervizben az autó, cseréltek rajta feszültségszabályozót, diódahidat, de csak nem "javult meg". Még a szerelõknek sem esett le, hogy mi miatt "nincs" töltésem. Végül mikor elhoztam a kocsit azt mondták, hogy még a komplett generátort tudják kicserélni 150.000Ft-ért. De nem hagytam. Aztán a neten akadtam rá arra az oldalra, ahol alvázszám alapján meg lehetett nézni az autóm részletes felszereltségét. Itt akadt meg a szemem egy ilyen tételen: "Quickheat system". Rá is kerestem mi a túró ez és láss csodát, ez az extra fogyasztó, ami elviszi a generátorból a kraftot. Ki is próbáltam, letekertem a fûtést és egybõl felugrott a töltésem 14, 2V-ra. A fûtést ráadva meg 11, 7. Kényelmesnek nagyon kényelmes, hogy szinte azonnal van fûtés, de az akksinak nem egy életbiztosítás, fõleg ha az ember rövid távokat megy és nincs ideje a hûtõvíz bemelegedése után visszatöltõdnie.

Honan lehet tudni hogy valaki nem magyar származásu?

Legjobb válasz: szerintem is kérdezd meg ;) vagy vmi hátsó szándékod van vele?

szerintem is kérdezd meg ;) vagy vmi hátsó szándékod van vele?
Ha folyékonyan beszéli az urdu nyelvet, én gyanakodnék.
megkérdezed tõle?
a kérdésed ehhez a válaszhoz volt elegendõen informatív
Megvizsgálod adott személy családfáját
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!!A gyerek nagyon fekete de nem cigány és Muskovics-nak hivják.
lelóg a töke a földig !
Figyeld meg, lovon jár-e.
Eggyik munkatársam (dánszentmiklósi)(azt mondta nekem a Magyar név az S vagy I(Y) betükkel végzõdik. Õ Galambos én Szabó...õ szerinte õ Magyar de én nem... Amugy a két világháboru közbe/után rengeteg sperma maradt Magyarországon is.
hát ha pl.: fekete a szine akkor biztos hogy nem magyar, ha akcentusa van .. akkor se :D
Az ám! De ki a magyar egyáltalán?! Petõfi, Kertész, avagy egy Lövenberger, Pecsovics - mondjuk ?!
A kérdező hozzászólása: atom vicces gyerek:d
Kinézetileg szinte sehonnan. De ha elkezd magyarul beszélni, akkor megtudod. Például pont most láttam egy szlovákot, aki a 'csinálja meg'-et 'csinnájjá má meeeg'-nek mondta. Vagy ott van az a Fekete Pákó. Hát az meg az 'ö' betût nem tudja kimondani. Azt mondjuk 'ruhát ölt' erre elkezdi, hogy 'ruhát olt'.. -?????-

Hona lehet tudni hogy mi a mai Divat?

Linkeket is külld hettek.

Legjobb válasz: Újságosnál veszel egy divatújságot.

Újságosnál veszel egy divatújságot.
gondolom hatodikos vagy, jól tippelek?
Pl errõl az oldalról, hogy megkérdezed, hogy az xy divatos-e Vagy femina.hu vagy retikul.hu vagy beírod google-ba hogy 2013 tavasz divat
Nézegeted a high-end illetve a fast fashion üzletek honlapjait, esetleg be is mész ezekbe az üzletekbe. Követed a fashion blogokat, divatlapokat vásárolsz.
A kérdező hozzászólása: Hát be kell valom 2. , hogy nem amugy meg 7. vagyok A többinek meg köszönöm szepen amugy még ír hatok.

Honan lehet tudni a plusz információkat? ( Death Note)

Olyan infókra gondolok mint például hogy, Matt is egy Wammy house-os árva volt vagy hogy L miért választotta pont Neart és Mellot... Valaki tud valamit??? Esetleg egy plusz könyv vagy riport az íróval???

Legjobb válasz: Olvasd el a mangát és ezt mind megtudod belõlle .

Olvasd el a mangát és ezt mind megtudod belõlle .
A kérdező hozzászólása: A mangát és az animét is olvastam/láttam. De lehet hogy rosszul fogalmaztam. Tehát van valami olyasmi törtténet hogy L pont azért választotta ki Neart és Mellot mert egyszer visszament az árvaházba és a gyerekek kérdezhettek tõle, de csak Near és Mello nem kérdeztett õk csak figyeltek. Vagy ha másik kell, honnan lehet tudni L igazi nevét? ( L Lawliet) ezt sehol sem említették, mégis ha az ember rákeres ezt dobja ki.
Konkrétan nem tudom hogy hol említik azt, hogy miért választotta õket L, de azt tudom hogy a 2.ova-ban mutatják azt, mikor L-tõl kérdeznek a gyerekek, de Mello és Near csak hallgat. L igazi nevét pedig, ha jól tudom (ebben nem vagyok teljesen biztos) a 2.live action film vége felé mondják
Egyszerû: olvasd el a manga 109. fejezetét, ott van minden. Innen kezdõdik: http://www.mangareader.net/113-4125-9/death-note/chapter-109.. Ja, és az a hivatalos oka L választásának, amit mindenki ismer, azaz hogy a srácok nem kérdezõsködtek. Ha mélyebben érdekel a dolog, itt a Death Note wikia oldala. Ha tudsz angolul, mindenképpen ajánlom: http://deathnote.wikia.com/wiki/Main_Page

Honan lehet tudni hogy egy hal fiú vagy lány?

Legjobb válasz: az attól függ, hogy milyen fajta...

az attól függ, hogy milyen fajta...
Általában méret és színezetbeli különbségbõl, a gonopódium meglétébõl, anciknál az "antennás" fejrõl, de van, ahol külsõ jelei nincsenek az ivaroknak.
Az attól függ hogy milyen halról beszélünk.
attol függ hogy milyen fajta halról beszélünk.
ó bocsi h azt irtam mint te , nem láttam:SS
Sõt! Attól hogy valamelyikrõl megállapítod, hogy lány, még nem biztos, hogy az úgy is marad.:)

36 hetes vagyok honan lehet tudni hogy császárral szülök -e? Ha nem fej végü fekvésben van akkor császár ugye? ! Ugy látom mint ha menne össze a hasam vagy csak azért mert majd most fordul meg?

Most megyek majd 38 hetesen uh-ra de szerintem nincs fej végben mert kinyomja magát és érzem a fejét meg a seggét is. Hosszában fekszik érzem.

Legjobb válasz: én kettö farost szültem simán és nagyok voltak azt mondták ez a farosoknál nagynak számit,az egyik 3.25 a másik 3,55,ugy volt hogy már vissznek császározni de az utolso pilanatba meg lett,sok sikert neked is hozzá!nekem az elejétöl fogva faros volt nem fordult meg

én kettö farost szültem simán és nagyok voltak azt mondták ez a farosoknál nagynak számit, az egyik 3.25 a másik 3, 55, ugy volt hogy már vissznek császározni de az utolso pilanatba meg lett, sok sikert neked is hozzá!nekem az elejétöl fogva faros volt nem fordult meg
Ha elso baba, es faros, akkor altalaban csaszar. Masodikat, orvosa valogatja, van, aki megszuleszti. Sogornomre ez var, a doki azt mondta, egyszer szult mar, kijon ez a gyerek. Kicsit aggodik.
Nekem az elsõ baba faros volt. Próbálkoztak vele, hátha meg tudom szûlni, de sajnos nem ment. Nagyon nem. Császár lett a vége. A mostani orvosom szerint, elsõ babánál nagyon "merész" dolog vállalni a hüvelyi úton történõ szülést.
Szia!Nekem is faros és a dokim nem vállalja a hüvelyi szülést és ahogy én is olvasgattam utánna én sem engedném.Én sok embertõl kérdezgettem a neten , igazából megnyugodtam-beletörõdtem a császárba bár bízok még a természetes szülésben.Még hátha befordul neked is.Az enyém is hol keresztbe fekszik, hol fenn van a feje.Sztem ne vállald természetesen..nekem mondjuk nagy babát saccolnak az is hátrány.37hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!