Találatok a következő kifejezésre: Holnap mennék első (4 db)

Holnap mennék nőgyógyászhoz, az első tabimat feliratni. Mit fog kérdezni, és csinálni velem a nőgyógyász?

Milyen vizsgálatot fog elvégezni? Voltam már n?dikonál de akkor csak kellemetlen volt.De hallottam már azt is, hogy ráksz?rés, vérvétel.A ráksz?rés az milyen? Fájdalmas? A tabinak milyen mellékhatásaira kell felkészülnöm? Hizás...stb ilyenekre?

Legjobb válasz: Nos, ha voltál már, akkor tudod milyen a vizsgálat (gondolom nem vagy szûz, mert akkor nem is csináltak volna). Azért volt fájdalmas, mert túlságosan izgultál, görcsösek voltak az izmaid. Ugyanezt a vizsgálatot fogja elvégezni, illetve a rákszûrést, ami abból áll, hogy egy fém eszköz (spekulum) segítségével kenetet vesz a méhszájról. Ez nem kellemes érzés, de nem fájdalmas. Utána elképzelhetõ nagyon enyhe vérzés, mert az eszköz megkaristolhatja a méhszájat. Lelkiismeretes orvos a tabletta felírása elõtt vérvizsgálatot kér, illetve ultrahanggal megvizsgál. (Nálam ez még nem fordult elõ) A tablettával kapcsolatban olyat fog kérdezi, hogy volt-e a családban trombózis, embólia, dohányzol-e, mert ezek kockázaati tényezõk, nem szabad letagadni õket. Megkérdezi az utolsó vérzés idejét. Mást talán nem. Ha Te is szeretnél kérdezni valamit, bátran írdd fel egy papírra, mert ha izgulsz csak elfelejted. A tablettának minimális mellékhatásai vannak. Nem fogsz hízni tõle (az esetleg a megnövekedett étvágy miatt van, de ez sem jelentkezik mindenkinél - a hízás amúgy is alkat kérdése), szõrösebb sem leszel. Az elején biztosan feszülni fog a melled, ha nõ akkor keveset. Elõfordulhat hányinger, pecsételõ vérzés, stb, de ezek mind benne lesznek a tájékoztatóban. Ja és ne ijedj meg a tájékoztatótól, mert vannak benne ijesztõ dolgok. Az sem biztos, hoy az elsõ tabletta megfelelõ lesz számodra, lehet, hogy váltanod kell.

Nos, ha voltál már, akkor tudod milyen a vizsgálat (gondolom nem vagy szûz, mert akkor nem is csináltak volna). Azért volt fájdalmas, mert túlságosan izgultál, görcsösek voltak az izmaid. Ugyanezt a vizsgálatot fogja elvégezni, illetve a rákszûrést, ami abból áll, hogy egy fém eszköz (spekulum) segítségével kenetet vesz a méhszájról. Ez nem kellemes érzés, de nem fájdalmas. Utána elképzelhetõ nagyon enyhe vérzés, mert az eszköz megkaristolhatja a méhszájat. Lelkiismeretes orvos a tabletta felírása elõtt vérvizsgálatot kér, illetve ultrahanggal megvizsgál. (Nálam ez még nem fordult elõ) A tablettával kapcsolatban olyat fog kérdezi, hogy volt-e a családban trombózis, embólia, dohányzol-e, mert ezek kockázaati tényezõk, nem szabad letagadni õket. Megkérdezi az utolsó vérzés idejét. Mást talán nem. Ha Te is szeretnél kérdezni valamit, bátran írdd fel egy papírra, mert ha izgulsz csak elfelejted. A tablettának minimális mellékhatásai vannak. Nem fogsz hízni tõle (az esetleg a megnövekedett étvágy miatt van, de ez sem jelentkezik mindenkinél - a hízás amúgy is alkat kérdése), szõrösebb sem leszel. Az elején biztosan feszülni fog a melled, ha nõ akkor keveset. Elõfordulhat hányinger, pecsételõ vérzés, stb, de ezek mind benne lesznek a tájékoztatóban. Ja és ne ijedj meg a tájékoztatótól, mert vannak benne ijesztõ dolgok. Az sem biztos, hoy az elsõ tabletta megfelelõ lesz számodra, lehet, hogy váltanod kell.
A kérdező hozzászólása: ok.köszi a bõ leirást:)
Szia. nekem holnap irja fel a doki. Vérvétel volt, és csak uh. mivel megvizsgálni nemtudott, mert megvan. elõször voltam. amugy csak vérvétel lessz. nállam az volt. és mi nem védekezés szempontjából hanem a havi baj miatt.
bocsi, azt elfelejtettem, hogy a doki mondta, hogy csak jobblessz minden. még fél kilót se fogok hízni, de jobblessz az étvágyam. és hogy a közérzetem is jobblessz, mert nemkell majd mindenhova tamponnal mászkálni, nehogy bajlegyen.
a rákszûrés...:kacsával benyúlnak és kenetet vesznek...ennyi
Ne örüljetek annyira, hogy a gyógyszer elmulasztja a fájdalmat... Nem akarom elvenni a kedveteket, de kábé másfél évig. Aztán szépen fokozatosan visszatérnek. Sajnos. (elsõ válaszadó)
Tegnapelõtt voltam nõgyógyásznál, nálam csak a gumikesztyûs dolog történt.Semmi vérvétel...

11 hetesen kicsit letaknyosodtam, fáj a tokrom. Ehetek homeopátiás homeogene és coryzalia nevű tablettákat? Holnap mennék az első vérvételre, ettől még jó lehet a vérképem? Lázam nincs.

Legjobb válasz: MInden homeos cuccot beszedhetsz, nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon jók!! Semmit sem befolyásol a vérképeden, nyugodj meg!

MInden homeos cuccot beszedhetsz, nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon jók!! Semmit sem befolyásol a vérképeden, nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nekem ugyan ez volt 10-12 hetesen, azt mondta a doki hogy meleg tea, méz ilyesmik, semmi gyógyszer homeos se!
Én is beteg lettem annyi idõsen, de én csak gyümõlcs, mézes tea.és citromnak a leve.a lázra kell csak figyelni. Szerintem ne szedj be semmit nem azért mert a vérképed más lesz ahoz semmi köze ha nem mert 12 hetes kor alatt nem ajánlanak semmi féle gyógyszert. Jobbulást üdv 32hkm
A homeopátiás szerek nem gyógyszerek, végig szedhetõek. Itt egy kiskönyv, töltsd le, nekem már többször segített!! http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&..

Elég durván felhajtottam egy padkára, csak az autó jobb oldala ment fel (jobb első és jobb hátsó kerék) Holnap indulok egy 600km-es útra, esetleg sérülhetett-e meg vmi belsőleg, lehet gond az út során? (mintha kicsit remegne az autó néha)

Gumishoz elvittem, gumik nem sérültek meg.

Legjobb válasz: Milyen autó, mennyivel mentél rá és hány cm magas padkára? Ezek kellenek azért. Egyébként vidd el futómûveshez is, hogy nézzen alá. De valószínû h nincs baj, csak beképzeled az eset miatt a remegést. Max a felni még kaphatott, azt majd javítani kell maximum azt kész. De egyébként ha akkora gáz lenne, az látszódna ne félj. Én felmart úton hülye fejjel 90-nel mentem még pár évvel ezelõtt és egy jó nagy szint különbséggel kiágaskodó csatornafedélnek, meg ugye a hozzá tartozó beton körül akármi szarnak mentem neki. Iszonyat nagyot ütött, de csak a felnit kellett centirozni mikor át tetettem a téli gumikat, akkor lett észre véve a gumisnál.

Milyen autó, mennyivel mentél rá és hány cm magas padkára? Ezek kellenek azért. Egyébként vidd el futómûveshez is, hogy nézzen alá. De valószínû h nincs baj, csak beképzeled az eset miatt a remegést. Max a felni még kaphatott, azt majd javítani kell maximum azt kész. De egyébként ha akkora gáz lenne, az látszódna ne félj. Én felmart úton hülye fejjel 90-nel mentem még pár évvel ezelõtt és egy jó nagy szint különbséggel kiágaskodó csatornafedélnek, meg ugye a hozzá tartozó beton körül akármi szarnak mentem neki. Iszonyat nagyot ütött, de csak a felnit kellett centirozni mikor át tetettem a téli gumikat, akkor lett észre véve a gumisnál.
A kérdező hozzászólása: Kia picanto az autó, olyan 25-el mehettem fel rá és olyan 10cm körül lehetett a padka.
Vidd el futómûveshez, mert egy ekkora ütéstõl már simán elmászhatott a futómû!
Na hát attól lehet, hogy lett egy apró rendellenesség, de ne számíts drága dologra. Nem volt ahhoz elég nagy a sebesség. Mintha egy kátyúba mentél volna bele, abból meg minden autó kibír jó párat. Szerintem nem lett semmi baja, de azért menj el futómûveshez az út elõtt biztos ami biztos.
Szerintem tévesen látjátok a dolgot.A kolega lehet hogy valós rázkódást érez, sok esetben ilyenkor szövetszakadás történhet, amit még szétszerelésnél sem biztos hogy könnyü észrevenni. Javaslomm a pótkereked legyen hadrafogható, esetleges vizsgálat föképp centirocás! -után egy darabig figyeld nem-e elkezd rázkodni, esetleg ujjal körbesimitani a gumi oldalfalát , ugyanis némi rutinnal meg lehet érezni ha netalán megpattant valemelyik drótszál. Amugy veszélyes játék, durdefekt a vége.
A kérdező hozzászólása: Értem, figyelni fogom. Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!