Találatok a következő kifejezésre: Holnap megyek vizsgálatra (42 db)

Holnap megyek mri vizsgálatra, de félek hogy terhes vagyok, holnap reggel akartam csinálni a tesztet, de pont holnapra kaptunk Budapestre az MRI vizsgálatra időpontot. Ez káros lehet a magzatomra?

Legjobb válasz: Miért nem tudod megcsinálni holnap a tesztet mielõtt elindultok, úgyis reggeli elsõ vizeletbõl kell! Ha nincs otthon teszted, pisilj pohárba, tedd tiszta száraz üdítõs üvegbe, a kórházak mellett tuti van patika, ott veszel egy tesztet, és megcsinálod ott! Így tuti megtudod terhes vagy-e, és ha nem megcsináltatod a vizsgálatot, ha pedig pozitív, akkor átmész a nõgyógyászatra:)

Miért nem tudod megcsinálni holnap a tesztet mielõtt elindultok, úgyis reggeli elsõ vizeletbõl kell! Ha nincs otthon teszted, pisilj pohárba, tedd tiszta száraz üdítõs üvegbe, a kórházak mellett tuti van patika, ott veszel egy tesztet, és megcsinálod ott! Így tuti megtudod terhes vagy-e, és ha nem megcsináltatod a vizsgálatot, ha pedig pozitív, akkor átmész a nõgyógyászatra:)
Szia! Pont egy éve én is MRI vizsgálatra menetem, ahol ki kell tölteni 1 kérdõívet. Ott szerepel, hogy terhesség, esetleges terhesség esetén nem végzik el, csak saját felelõsségre. A 12. hétig ártalmas...azt mondják. Én akkor nem vállaltam be a vizsgálatot, mert pont elõtte kezdtünk próbálkozni. ...és milyen jó, hogy nem csinálták meg! :) Azóta itt szuszog mellettem a 3 hónapos kisfiam! Szerintem halaszd a vizsgálatot, ha nem túl sürgõs!
Én kb 2 hete voltam CT-n, az ha jól tudom ugyanolyan mágneses sugárzás mit az MR, csak kisebb felbontású a kép. Sõt, van, hogy kontrasztanyagot is fecskendeznek az emberbe, az meg pláne nem jó. Nekem alá kellett írnom egy apírt, hogy tuti nem vagyok terhes!!! Tudom, hogy nehéz döntés, mert sokat kell várni egy ilyen vizsgálatra, de inkább kérdezz rá, bár valószínû azt fogják mondani, hogy akkor nem csinálják meg. Szerintem nem vállalják a felelõsséget. Muszáj az a vizsgálat?
A CT röntgensugárzással dolgozik, az MR mágneses rezonanciával. Ha terhes vagy, inkább hívd fel õket új idõpontért.
A kérdező hozzászólása: Már vettem tesztet, csak az a baj hogy egy kicsit menstruálok, de úgy tudom hogy az elsõ menzesz még megjöhet úgy hogy csak kicsit vérzik, és most ma jött meg és allig vérzik, pedig máskor nagyon erõsen szokott.
MR-t csinálunk terhességben. A kontrasztanyag nem mindegy, de arról a radiológus tud dönteni. Lehet, hogy nem is kell. :) Nyugalom, fõleg ha megjött. Ha megemlíted az orvosodnak, hogy vannak terhességi gyanújeleid, akkor vsz õ is meg fog nyugtatni. Én elmennék mindenképp, és elõtte felhívnám az orvosom. Jó egészséget Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megjött rendesen, úgyhogy elmentem a vizsgálatra.

Holnap megyek a 16-hetes vizsgálatokra. Vesznek vért, akkor elsö pisit kell vinni. Ezek milyen vizsgálatok? és ha én jól érzem magam akkor milyen eredményekre számithatok?

Nincs a családban fogyatékos,vagy valami súlyos betegség hálistennek!!!!!!én is egészséges vagyok.De azért nagyon félek!Fogantatástol kezdve szedem az elevitet

Legjobb válasz: szia ez összetett genetikai vérvétel is nézik pl vércsoportot, afp(down kór szûrés), nyitottgerinc meg még egy két dolgot, 5 kémcsõ vért vesznek kb, itt vesznek a legtöbbet ezen vizsgálaton. Az h mire számíthatsz...reméljük csupa jóra...kb két hét míg eredmény megjön.

szia ez összetett genetikai vérvétel is nézik pl vércsoportot, afp(down kór szûrés), nyitottgerinc meg még egy két dolgot, 5 kémcsõ vért vesznek kb, itt vesznek a legtöbbet ezen vizsgálaton. Az h mire számíthatsz...reméljük csupa jóra...kb két hét míg eredmény megjön.
Nálam a 16 hetesen AFP-t, nemi betegséget, hepatitist nézték és 1 hét alatt megvolt az eredmény, hála Istennek, minden rendben volt. Ne aggódj, nálatok sem lesz semmi baj! Sok boldogásot!

Mindenkit elküldenek belgyógyászatra EKG vizsgálatra? 9 hetes vagyok és holnap megyek.

Még soha nem voltam ilyenen, mit csinálnak ott?

Legjobb válasz: szia! a védõnõm azt mondta ,mindenkinek kell mennie.mivel én még nem voltam, pedig 26.hetes vagyok, holnap megyek. azt mondta, ekg-t és vérnyomást mérnek és ennyi...

szia! a védõnõm azt mondta , mindenkinek kell mennie.mivel én még nem voltam, pedig 26.hetes vagyok, holnap megyek. azt mondta, ekg-t és vérnyomást mérnek és ennyi...
Szia Kötelezõ vizsgálat, felfexel az ágyra ellazulsz, rádraknak kb 6 tappancsot, 2 percet mérnek és készvagy. Nem fáj, rutin vizsgálat. Gratulálok a babóhoz 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Holnap megyek első nőgyógyászati vizsgálatomra. Ha kérdezi a doki, hogy miért jöttem akkor mit válaszoljak?

Szeretném tudni, hogy minden rendben van -e. De viszont már nem vagyok szűz. AZt megkérdezni, de elmondjam előtte én neki??

Legjobb válasz: Akkor ezt válaszold, hogy tudni szeretnéd minden oké-e, egy általános vizsgálatra jöttél. Igen meg fogja kérdezni a sexuális életed,õszintén válaszolj neki.

Akkor ezt válaszold, hogy tudni szeretnéd minden oké-e, egy általános vizsgálatra jöttél. Igen meg fogja kérdezni a sexuális életed, õszintén válaszolj neki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Tudom, nem is akartam titkolni, csak hogy amikor kérdezi az okot, akkor megemlítsem -e. De gondolom leesik neki, ha azt akarom tudni, hogy minden rendben van -e.
Én szimplán azt mondanám, hogy rákszûrésre jöttem és szeretném megbeszélni a fogamzásgátlást.
A kérdező hozzászólása: hát a fogamzásgátlásban nincs mit megbeszélni, mivel óvszerrel védekezünk, nem akarok még tabit szedni

Szerintetek az nem baj, ha holnap megyek cukorterheléses vizsgálatra és befaltam egy nagy doboz csokis kekszet?

Ettől még nem fog más értéket mutatni a vizsgálat,mint amit egyébként mutatna,ha nem ettem volna meg ezt?köszi előre is.

Legjobb válasz: szerintem már ennyit nem lett volna szabad,de mostmár nem tehetsz semmit. Ha kijön az eredmény,és magas lesz a cukrod(nem lesz éhgyomri az éhgyomri érték),akkor lehet emiatt kell majd egy másik idõpontban az egész vizsgálatot megismételni)...

szerintem már ennyit nem lett volna szabad, de mostmár nem tehetsz semmit. Ha kijön az eredmény, és magas lesz a cukrod(nem lesz éhgyomri az éhgyomri érték), akkor lehet emiatt kell majd egy másik idõpontban az egész vizsgálatot megismételni)...
A kérdező hozzászólása: Értem, mondjuk én általában sajnos szinte minden nap eszem ilyenek, és van, hogy ekkora mennyiségben is.Valahol azt olvastam, hogy ugyanúgy kell elõtte enni az embernek, mintha nem is menne semmilyen vizsgálatra.Szóval én ilyeneket eszem, azért gondoltam, hogy talán nem olyan nagy baj. És még azt megkérdezhetem, hogy mennyivel elõtte nem szabad enni?Mer errõl megoszlanak a vélemények, van , aki azt mondja, hogy este 7, van , aki 8-at és olyan is , aki a 9 órát mondja. Inni meg, ugye szabad?Köszönöm, hogy válaszoltál!:)
A vizsgálat elõtti 8 órában nem lehet semmit enni. Ha nem vagy benne a 8 órában, akkor emiatt biztosan nem lesz rossz az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Jó okés, köszönöm szépen a segítséget!:)

Holnap megyek az első nőgyógyászati vizsgálatomra, és van néhány problémám. (lent) Mit szokott csinálni ha gyógyszert szeretnék?

holnap megyek dokihoz, szeretnék gyógyszert, de elég rendszertelen a mensim...:S félévente 1-szer kb :S :( félek hogy vmi bajom van...:( milyen vizsgálatokra küld el a vérvételen kívül? és ha gyógyszert akarok, és nem jön meg, mit fog csinálni, csak el kell kezdenem szedni egyb?l, és majd kialakul vagy kapok vmi injekciót? annyira félek...

Legjobb válasz: Szia! Elõször is jó lenne tudni, hogy hány éves vagy és mióta menstruálsz. Nem mindegy, hogy 14 vagy, most jövöget meg elõszür és azért rendszertelen, vagy 18 vagy és már megvan egy ideje... Én elképzelhetõnek tartom, hogy elküld ultrahangra. Unokatesómnak is volt ilyen gondja, õ azt hitte terhes, de kiderült hogy valami miatt nem tudott kiürülni a szervezetébõl a vér, ezért bent gyülemlett. Kapott egy gyógyszert, megjött neki. Egyébként fogamzásgátlót fel szktak írni arra is, ha valakinek nem jön meg rendszeresen a menstruációja. Szóval szerintem felírja, aztán vártok, hogy ez rendbe teszie-e a ciklusodat. Ha nem, akkor szerintem további vizsgálatokra számíthatsz.

Szia! Elõször is jó lenne tudni, hogy hány éves vagy és mióta menstruálsz. Nem mindegy, hogy 14 vagy, most jövöget meg elõszür és azért rendszertelen, vagy 18 vagy és már megvan egy ideje... Én elképzelhetõnek tartom, hogy elküld ultrahangra. Unokatesómnak is volt ilyen gondja, õ azt hitte terhes, de kiderült hogy valami miatt nem tudott kiürülni a szervezetébõl a vér, ezért bent gyülemlett. Kapott egy gyógyszert, megjött neki. Egyébként fogamzásgátlót fel szktak írni arra is, ha valakinek nem jön meg rendszeresen a menstruációja. Szóval szerintem felírja, aztán vártok, hogy ez rendbe teszie-e a ciklusodat. Ha nem, akkor szerintem további vizsgálatokra számíthatsz.
Ha fogamzásgátlót akarsz feliratni, addig nem fogja felírni, amig nem rendezõdik a mensesed. Laborvizsgálaton kívül esetleg egy hüvelyultrahangot is csinálhat. Lehet hormonális problémád van, nem tudom hány éves vagy, de ha még nagyon fiatal, 16 alatti, akkor még nem állt be rendesen a ciklusod. Nem kell félni, semmi durva dolog nem fog történni, viszont mindenképpen meg kell tudni, hogy mi okozza a rendellenességet.
A kérdező hozzászólása: 18 vagyok, köszi :) picit megnyugodtam, de azért mégse :) csak ha tudom mi van...:(
A kérdező hozzászólása: ja, és 14 évesen jött meg elõször, azóta van így, csak anyum nem akart elvinni, mert neki is volt vmi problémája, és kapott vmi olyan hormontablettát(akkor még csak kísérleteztek) amitõl csak rosszabb lett...és mondta h engem nem akar elvinni 18 éves koromig...félek h vmi bajom is lehet h késõn megyek :S
sztem a te problémádat mindenképpen orvosolni kell, 18 éves korban már normális az h félévente egyszer menstruálsz. de ezt lehet h megoldja annyival h felír egy foggátlót, mnert vannak olyanok amik erre specializálódtak.
Elõször is olyan tabit fog felírni amitõl megjön és beáll, aztán jöhet a fog.tabi.
A kérdező hozzászólása: azt mondta a dokim, hogy lehet PCOS, vagy valami hormonzavar, elküldött vérvételre, és majd kell mennem ultrahangra hozzá nemsokára...félek, hogy komolyabb bajom van, de egy kicsit meg is nyugodtam, mert egy nagyon rendes dokinõm van, kedves, stb...végül is a legjobb barátnõim ajánlották :) aki kiváncsi mi lett szóljon, írok privibe. köszi az eddigi válaszokat, segítségeket! :)

6 hetes terhes vagyok, holnap megyek első vizsgálatra, nagyon izgulok, remélem rendesen beágyazodott stb. Miért van az, hogy állandóan fáj a hasam, mintha tele ettem volna olyan érzés, valakinek volt ilyen?

Legjobb válasz: Szerintem fel vagy puffadva, ez ilyenkor normális, nyugi. :) Majd holnap említsd meg a dokinak a vizsgálat során, lehet, hogy fog rá adni valamit, hogy ne legyen ilyen kellemetlen érzésed.

Szerintem fel vagy puffadva, ez ilyenkor normális, nyugi. :) Majd holnap említsd meg a dokinak a vizsgálat során, lehet, hogy fog rá adni valamit, hogy ne legyen ilyen kellemetlen érzésed.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam, remélem csak ez a baj, már alig várom az orvos mit mond, ez a második baba, teszteltem kb 2 hete és pozítiv lett, nem is jött meg, ugyhogy a számításaim szerint 6 hetes már biztos vagyok, novemberben 16-án volt utoljára meg.izgulok, és még az a kérdésem, a gyes, mert nincs bejelentett munkám, alanyi jogon jár?
http://www.terheskalkulator.hu, itt meg tudod nézni, hogymennyi idõs vagy. (28 napos ciklust feltételezve.) egyébként normális a puffadás, én kb. attól is puffadok ha levegõt veszek...
Szia. Igen, a gyes alanyi jogon jár.

Holnap megy a férjem sperma vizsgálatra, de ma eléggé be van rúgva. Holnapi eredményt befolyásolhatja?

Legjobb válasz: :) Még sokat kívánok neki... szóval nem lesz ott gond. Mindenesetre azért majd kérdezze meg a vizsgálat elõtt, hogy nem jött-e feleslegesen.

:) Még sokat kívánok neki... szóval nem lesz ott gond. Mindenesetre azért majd kérdezze meg a vizsgálat elõtt, hogy nem jött-e feleslegesen.
A spermaszámot nem befolyásolja, de a spermiumok mozgékonyságát csökkentheti az alkohol. Tessék kijózanodni!
:) Nem hiszem, hogy befolyásolná... de miért rugott be... még csak 7 óra van... holnap meg meló...
A kérdező hozzászólása: Szülinapja van :-)
A megtermékenyítést egyértelmûen megnehezíti, ha elõtte 24 órával alkoholt fogyasztott. A spermaszámra ténylegesen nem tudom, de hatással lehet arra is.

Még soha nem voltam nőgyógyásznál holnap megyek először. Kicsit félek. Milyen vizsgálatokra számítsak?

Volt aki azt mondta h ne féljek egy 5-10 perc az egész és nem lesz semmi bajom,viszont volt olyan is aki azt mondta h 2-3 óra hosszáig is eltarthat..most akkor mi az igazság?milyen vizsgálatok lesznek?köszönöm a választ

Legjobb válasz: Nyugi nem kell félni! Én is nem rég voltam elõször és én is nagyon féltem de azóta teljesen nyugodtam megyek a dokihoz mintha háziorvoshoz mennék! bemész hozzá leültet megkérdezi mi a panaszod meg kérdezi hogy elõször vagy e nála akkor bevisz a gépbe utána felteszi az általános kérdéseket h mikor menstruálsz születési dátum van e párod stb... aztán mondja hogy le lehet vetkõzni alul zokni maradhat aztán befekszel a kengyelbe berakod a lábad megtapogat felnyúl valószínû akkor most fogsz átesni az elsõ méhnyakrák szûrésen kicsit kellemetlen lesz de nem fog fájni túlzottan ne ijedj meg aztán megnyomkod felírja a gyógyszert meg ultrahangoz és kész is

Nyugi nem kell félni! Én is nem rég voltam elõször és én is nagyon féltem de azóta teljesen nyugodtam megyek a dokihoz mintha háziorvoshoz mennék! bemész hozzá leültet megkérdezi mi a panaszod meg kérdezi hogy elõször vagy e nála akkor bevisz a gépbe utána felteszi az általános kérdéseket h mikor menstruálsz születési dátum van e párod stb... aztán mondja hogy le lehet vetkõzni alul zokni maradhat aztán befekszel a kengyelbe berakod a lábad megtapogat felnyúl valószínû akkor most fogsz átesni az elsõ méhnyakrák szûrésen kicsit kellemetlen lesz de nem fog fájni túlzottan ne ijedj meg aztán megnyomkod felírja a gyógyszert meg ultrahangoz és kész is
Maga a vizsgálat és a beszélgetés (már , ha van) az tényleg pár perc . Viszont a várakozás ! Ha magándokihoz mész elõre bejelentkezve akkor természetesen nem kell várakozni . Én sose jártam magándokihoz (elvi okokból) 3 gyerekem lett és apró kellemetlenségektõl eltekintve mindig meg voltam elégedve az engem ellátó orvosokkal .
Szia! Én is nemrég voltam elõször. :) Amikor leveszi a kenetet az egy picit kellemetlen, de ha el tudsz lazulni kellõen meg sem érzed. Nekem azt mondták, hogy a doki ügyes kezétõl is függ. Nekem hüvelyi UH-n cisztát is nézett, hogy van e(nem volt), az abszolút nem fájt. Igazából én azért voltam kicsit gátlásos, mert egy tök idegen férfinek kell terpeszteni de ezt is leküzdöttem azzal, hogy neki ez a munkája. Szóval ne félj. Amúgy én SZTK-s nõdokinál voltam.
A vizsgálattól csak úgy nem indul be, az természetes. Császár oka lehet rossz áramlás, szívhang, baba fekvése pl.
Hüvelyi szülést kizáró ok ha a méhlepény a méhszájon van-de ezt eddig is látnia kellett volna- vagy harántfekvéses a baba. Van olyan durva doki aki erõszakos méhszájvizsgálattal próbálja beindítani a szülést. Ha ezt nem akarod, és ilyen irányban nem megbízható a doki akkor írasd vele alá azt, hogy ehhez nem járulsz hozzá.
A kérdező hozzászólása: A mehlepeny nincs a mehszajon es a baba is befordult mar egy par hete. A doki pedig nem csinalna ilyet nagyon rendes es nem hinnem h megakarna inditani a szulest. Felek a term.szulestol de a csaszartol megjobban.
Én 5 napot hordtam túl, addig természetes szülésre készültem, mégis császár lett. Szóval császárrá változhat bármikor, mint életmentõ beavatkozás. Tény, hogy meg tud úgy vizsgálni, hogy beinduljon a szülés, de azt éreznéd szerintem, egybõl állítsd le, ha bármi fájdalmat érzel.
csâszârosként mondom hogy ne félj tõle! (könnyen beszélek, de én is nagyon be voltam tojva, mikor terhes lettem már tudtam hogy hanyadik héten születik) de hamar megvan és ha mindent betartasz akkor nem lesz baj! nem tudom mire alapozza a tervét, de ha uh-n nagynak látja a babát amiatt is lehet csâszár, meg azok miatt amit elõttem leirtak

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!