Találatok a következő kifejezésre: Holnap megyek vércukor (3 db)

Lehet enni és inni? Holnap megyek az utolsó, 36. heti nagylaborra. Éhgyomorra menjek, vagy lehet enni-inni? Terheléses vércukor 2 hete volt.

Legjobb válasz: elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?

elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?
Szerintem lehet enni, inni, legalábbis nálunk lehet, a doki mondta.(Miskolc)Kivéve a terheléses vércukornál, de te azon már túl vagy.Kérdezz rá azért.(24h)
Szia!Nekem a múlt héten csinálták, nem éhgyomorra voltam, direkt megkérdeztem azt mondták cukrot nem néznek.37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! A holnapi nap: ctg, orvosi vizsgálat és ott kapom a beutalót a laborra. A terheléses cukor ismétlõ volt, mert a védõnõ cukrot talált a vizeletemben.

Holnap megyek terheléses (vércukor) vérvételre. Miért mondta az asszisztens, hogy vigyek zsemlét és tejet?

Legjobb válasz: Vigyél, és örülj neki, hogy az elsõ vérvétel után nem a cukorszirupot kell meginnod -mint sokaknak-, hanem zsemlét és tejet kell fogyasztanod. Utána is nézik majd a vércukrodat. De éhgyomorra menj, elõtte ne egyél.

Vigyél, és örülj neki, hogy az elsõ vérvétel után nem a cukorszirupot kell meginnod -mint sokaknak-, hanem zsemlét és tejet kell fogyasztanod. Utána is nézik majd a vércukrodat. De éhgyomorra menj, elõtte ne egyél.
Nekem a terheléses cukorvizsgálatom volt ilyen. Meg kellett enni a zsemlét kockasajtot és a tejet. Utána vért vettek majd 3 óra mulva megint és elõtte almát v joghurtot kellet ennem. De várd meg mit mondanak!!Mert nekem megmondták hogy mennyivel elõtte ehetem és csak utána vették a vért.
Azért az a cukorszirup sem volt olyan borzasztó...
Van olyan, aki kihányja a cukorszirupot. :) Rokonom így járt. Nekem nem csinálnak, nem is fognak, így saját tapasztalatom nincs. De a "káka" gyomromat ismerve, éhgyomorra cukorszirup tuti émelyítene, lehet ki is jönne. :)
A húgom azt javasolta nekem, hogy a cukorsziruphoz vigyek egy kis citromlevet. Majdnem olyan lesz így, mint egy tömény limonádé. Legalábbis így kisebb az esélye annak, hogy visszajön. 23 hetes kismami
én is kihánytam a cukor szirupot.:) undorító ize volt... egésznap rosszul voltam utána:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Holnap megyek terheléses vércukor vizsgálatra. Mind két eredmény azonnal kész lesz? Mennyi vért vesznek?

Legjobb válasz: Mindenképp éhgyomorra menjél. Nálunk vesznek egy éhgyomrit, utána fél óra mulva megint, majd fél óra mulva megint és egy óra mulva megint. De valahol csak kettõt vesznek, az éhgyomrit, meg a 2 órást. Mindegyik egy-egy nem teljsesen teli üveg volt, abszolut ki lehet bírni. Nálunk ugye reggel leveszik a vért, és délutánra meg is van az eredmény, de ezt laborja válogatja. A 2 órában nem ehetsz, nem ihatsz, de nem is fog hiányzoni a sok cukor eltelíti a gyomrod. Azért vigyél magaddal, hogy mikor végzel, tudj enni:-)

Mindenképp éhgyomorra menjél. Nálunk vesznek egy éhgyomrit, utána fél óra mulva megint, majd fél óra mulva megint és egy óra mulva megint. De valahol csak kettõt vesznek, az éhgyomrit, meg a 2 órást. Mindegyik egy-egy nem teljsesen teli üveg volt, abszolut ki lehet bírni. Nálunk ugye reggel leveszik a vért, és délutánra meg is van az eredmény, de ezt laborja válogatja. A 2 órában nem ehetsz, nem ihatsz, de nem is fog hiányzoni a sok cukor eltelíti a gyomrod. Azért vigyél magaddal, hogy mikor végzel, tudj enni:-)
Attól függ, hogy csak a terheléses vércukor vizsgálatra mész-e, illetve kórháza válogatja. Nekem a glükózos vizet kellett meginnom (vittem hozzá citromot), levettek reggel éhgyomorra egy ampullával, meg utána 1 és 2 óra múlva megint 1-1-t. Ki lehet bírni a sok cukor tényleg eltelít.
szia. elvileg nem lesz azonnal eredmény. vagy még aznap délután vagy másnap. nálunk legalább is így van. nekem csak tejet és zsömlét kellett fogyasztanom. és így csak 1 órával késõbb vettek még vért. boldog babavárást! :) 30 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!