Találatok a következő kifejezésre: Holnap megyek terheléses (6 db)

Holnap megyek terheléses (vércukor) vérvételre. Miért mondta az asszisztens, hogy vigyek zsemlét és tejet?

Legjobb válasz: Vigyél, és örülj neki, hogy az elsõ vérvétel után nem a cukorszirupot kell meginnod -mint sokaknak-, hanem zsemlét és tejet kell fogyasztanod. Utána is nézik majd a vércukrodat. De éhgyomorra menj, elõtte ne egyél.

Vigyél, és örülj neki, hogy az elsõ vérvétel után nem a cukorszirupot kell meginnod -mint sokaknak-, hanem zsemlét és tejet kell fogyasztanod. Utána is nézik majd a vércukrodat. De éhgyomorra menj, elõtte ne egyél.
Nekem a terheléses cukorvizsgálatom volt ilyen. Meg kellett enni a zsemlét kockasajtot és a tejet. Utána vért vettek majd 3 óra mulva megint és elõtte almát v joghurtot kellet ennem. De várd meg mit mondanak!!Mert nekem megmondták hogy mennyivel elõtte ehetem és csak utána vették a vért.
Azért az a cukorszirup sem volt olyan borzasztó...
Van olyan, aki kihányja a cukorszirupot. :) Rokonom így járt. Nekem nem csinálnak, nem is fognak, így saját tapasztalatom nincs. De a "káka" gyomromat ismerve, éhgyomorra cukorszirup tuti émelyítene, lehet ki is jönne. :)
A húgom azt javasolta nekem, hogy a cukorsziruphoz vigyek egy kis citromlevet. Majdnem olyan lesz így, mint egy tömény limonádé. Legalábbis így kisebb az esélye annak, hogy visszajön. 23 hetes kismami
én is kihánytam a cukor szirupot.:) undorító ize volt... egésznap rosszul voltam utána:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Holnap megyek terheléses vércukor vizsgálatra. Mind két eredmény azonnal kész lesz? Mennyi vért vesznek?

Legjobb válasz: Mindenképp éhgyomorra menjél. Nálunk vesznek egy éhgyomrit, utána fél óra mulva megint, majd fél óra mulva megint és egy óra mulva megint. De valahol csak kettõt vesznek, az éhgyomrit, meg a 2 órást. Mindegyik egy-egy nem teljsesen teli üveg volt, abszolut ki lehet bírni. Nálunk ugye reggel leveszik a vért, és délutánra meg is van az eredmény, de ezt laborja válogatja. A 2 órában nem ehetsz, nem ihatsz, de nem is fog hiányzoni a sok cukor eltelíti a gyomrod. Azért vigyél magaddal, hogy mikor végzel, tudj enni:-)

Mindenképp éhgyomorra menjél. Nálunk vesznek egy éhgyomrit, utána fél óra mulva megint, majd fél óra mulva megint és egy óra mulva megint. De valahol csak kettõt vesznek, az éhgyomrit, meg a 2 órást. Mindegyik egy-egy nem teljsesen teli üveg volt, abszolut ki lehet bírni. Nálunk ugye reggel leveszik a vért, és délutánra meg is van az eredmény, de ezt laborja válogatja. A 2 órában nem ehetsz, nem ihatsz, de nem is fog hiányzoni a sok cukor eltelíti a gyomrod. Azért vigyél magaddal, hogy mikor végzel, tudj enni:-)
Attól függ, hogy csak a terheléses vércukor vizsgálatra mész-e, illetve kórháza válogatja. Nekem a glükózos vizet kellett meginnom (vittem hozzá citromot), levettek reggel éhgyomorra egy ampullával, meg utána 1 és 2 óra múlva megint 1-1-t. Ki lehet bírni a sok cukor tényleg eltelít.
szia. elvileg nem lesz azonnal eredmény. vagy még aznap délután vagy másnap. nálunk legalább is így van. nekem csak tejet és zsömlét kellett fogyasztanom. és így csak 1 órával késõbb vettek még vért. boldog babavárást! :) 30 hetes kismami

Lehet enni és inni? Holnap megyek az utolsó, 36. heti nagylaborra. Éhgyomorra menjek, vagy lehet enni-inni? Terheléses vércukor 2 hete volt.

Legjobb válasz: elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?

elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?
Szerintem lehet enni, inni, legalábbis nálunk lehet, a doki mondta.(Miskolc)Kivéve a terheléses vércukornál, de te azon már túl vagy.Kérdezz rá azért.(24h)
Szia!Nekem a múlt héten csinálták, nem éhgyomorra voltam, direkt megkérdeztem azt mondták cukrot nem néznek.37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! A holnapi nap: ctg, orvosi vizsgálat és ott kapom a beutalót a laborra. A terheléses cukor ismétlõ volt, mert a védõnõ cukrot talált a vizeletemben.


Holnap megyek a terheléses cukor mérésre. vizet sem ihatok reggel? vénábol vagy ujhegyböl veszik a vért?

Legjobb válasz: Szia!Újhegybõl veszik.Én úgy tudom ihatunk vizet.Nekem azt mondták ihattam volna keveset,de csak vizet.

Szia!Újhegybõl veszik.Én úgy tudom ihatunk vizet.Nekem azt mondták ihattam volna keveset, de csak vizet.
Szia! Nem újbegybõl veszik, az biztos! Vénából és az a lagjobb, ha nem iszol semmit elõtte. Ne aggódj, semmi különös.
Mindenhol vénából veszik, én úgy tudom.Vizet azt ihatsz
Nekem az ujjamból vették!Elötte ihattam vizet, a két mérés közt nem.
Az ujjamból vették nekem is, pedig vérképet is néztek akkor.Egyszerübb lett volna onnan, nem böktek volna mégegyszer, de mégis.Azt mondták ne igyak semmit, így vizet sem ittam.
Ez olyan fura, minden soki mast mond? :) Nekem ket pohar vizet le kellett loknom meg otthon, h ne legyen suru a ver, nehez akkor levenni. Ne egyel, de vizet ihatsz, ha szomjas vagy.
Nálunk is vénából veszik és sem enni, sem inni nem szabad elõtte. Utánna is csak akkor, ha már teljesen kész vagyunk.
Nálunk szintén újbegybõl és ihattam vizet.Kérdezd meg a védõnõdet esteleg, vagy ne igyál az a biztos.Úgy tûnik ez mindenhol máshogy mûködik.

Voltam terheléses cukorvizsgálatom. Az éhgyomri vérvétel az jó lett: 4.5. Megittam a cukrosvizet, 2 óra múlva az eredmény: 8.1. Holnap megyek a tesztebédre. Utána vérvétel. Ugye nem lesz baj?

Azt mondták ha jó lesz az eredmény, akkor 3 hetenete kell majd menni. Kinek milyen diétát javasoltak?Akinek van ebben tapasztalata az írjon egy pár jó tanácsot, légyszi. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia. köszi a választ. megadom az e-mail címemet: [email protected] Jó lenne tudni a tied is és akkor írnék inkább oda neked. Köszi. Szia.

A kérdező hozzászólása: Szia. köszi a választ. megadom az e-mail címemet: [email protected] Jó lenne tudni a tied is és akkor írnék inkább oda neked. Köszi. Szia.

Terheléses cukorvizsgálatra megyek holnap. Ma de. Még ehetek egy kis édességet? Olvastam, hogy receptre adják a glükózt viszont nekem azt mondták recept nélkül. Nem szeretnék kétszer menni.

Legjobb válasz: Szia! Én recept nélkül vettem meg 230ft volt a glükoz. Én ettem édességet de lehet nem kellett volna. Utólag hallottam, hogy nem jó ha eszik valaki elõtte édességet. Még nem tudom az eredményt. Üdv! 25 heteske

Szia! Én recept nélkül vettem meg 230ft volt a glükoz. Én ettem édességet de lehet nem kellett volna. Utólag hallottam, hogy nem jó ha eszik valaki elõtte édességet. Még nem tudom az eredményt. Üdv! 25 heteske
Én elõtte való napon " két pofára" zabáltam a csokit, mert kiment a fejembõl a másnap. Az eredmény tökéletes lett. Elvileg pont az a lényeg, hogy ha sok cukrot viszel be, akkor azt a szervezeted, ha jól mûködik pár órán belül rendezi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!