Találatok a következő kifejezésre: Holnap megyek első (36 db)

6 hetes terhes vagyok, holnap megyek első vizsgálatra, nagyon izgulok, remélem rendesen beágyazodott stb. Miért van az, hogy állandóan fáj a hasam, mintha tele ettem volna olyan érzés, valakinek volt ilyen?

Legjobb válasz: Szerintem fel vagy puffadva, ez ilyenkor normális, nyugi. :) Majd holnap említsd meg a dokinak a vizsgálat során, lehet, hogy fog rá adni valamit, hogy ne legyen ilyen kellemetlen érzésed.

Szerintem fel vagy puffadva, ez ilyenkor normális, nyugi. :) Majd holnap említsd meg a dokinak a vizsgálat során, lehet, hogy fog rá adni valamit, hogy ne legyen ilyen kellemetlen érzésed.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam, remélem csak ez a baj, már alig várom az orvos mit mond, ez a második baba, teszteltem kb 2 hete és pozítiv lett, nem is jött meg, ugyhogy a számításaim szerint 6 hetes már biztos vagyok, novemberben 16-án volt utoljára meg.izgulok, és még az a kérdésem, a gyes, mert nincs bejelentett munkám, alanyi jogon jár?
http://www.terheskalkulator.hu, itt meg tudod nézni, hogymennyi idõs vagy. (28 napos ciklust feltételezve.) egyébként normális a puffadás, én kb. attól is puffadok ha levegõt veszek...
Szia. Igen, a gyes alanyi jogon jár.

Holnap megyünk első UH ra! Ha ikrek lesznek az már látszani fog? 5+6 leszek holnap (6hetes)

Nagyon izgulunk....:)))

Legjobb válasz: Szerintem látszania kéne. Nekem ekkor a petezsák látszódott benne egy pici pöttyel. Ebbõl lett a fiam. Iker terhességnél lehet két peteszák, vagy egy, de két pöttyel. Persze ilyenkor még bármi történhet, nem mindig marad életben mindkét kis pötty. Sõt, ha jobban belegondolok, nekem ilyenkor már a kis szíve is dobogott, azt is lehetett látni. :)

Szerintem látszania kéne. Nekem ekkor a petezsák látszódott benne egy pici pöttyel. Ebbõl lett a fiam. Iker terhességnél lehet két peteszák, vagy egy, de két pöttyel. Persze ilyenkor még bármi történhet, nem mindig marad életben mindkét kis pötty. Sõt, ha jobban belegondolok, nekem ilyenkor már a kis szíve is dobogott, azt is lehetett látni. :)
igen ilyenkor meg petezsakot lehet latni nagyon nagy elmenybe lesz reszed en mikor meglattam a petezsakot, a draga kicsi lanyom volt benne sirva fakadtam a ferjemmel egyutt:)
nem bitos, hogy látja. a tuti az amikor van szívhang akkor kiderül, hogy hány dobog!
A kérdező hozzászólása: szóval akkor a doki már látni fogja, ha ikrek... nem vágyom rá nagyon, de az sem baj, ha egyszerre 2 lesz:) )) elõs baba:) ))

Holnap megyek első nőgyógyászati vizsgálatomra. Ha kérdezi a doki, hogy miért jöttem akkor mit válaszoljak?

Szeretném tudni, hogy minden rendben van -e. De viszont már nem vagyok szűz. AZt megkérdezni, de elmondjam előtte én neki??

Legjobb válasz: Akkor ezt válaszold, hogy tudni szeretnéd minden oké-e, egy általános vizsgálatra jöttél. Igen meg fogja kérdezni a sexuális életed,õszintén válaszolj neki.

Akkor ezt válaszold, hogy tudni szeretnéd minden oké-e, egy általános vizsgálatra jöttél. Igen meg fogja kérdezni a sexuális életed, õszintén válaszolj neki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Tudom, nem is akartam titkolni, csak hogy amikor kérdezi az okot, akkor megemlítsem -e. De gondolom leesik neki, ha azt akarom tudni, hogy minden rendben van -e.
Én szimplán azt mondanám, hogy rákszûrésre jöttem és szeretném megbeszélni a fogamzásgátlást.
A kérdező hozzászólása: hát a fogamzásgátlásban nincs mit megbeszélni, mivel óvszerrel védekezünk, nem akarok még tabit szedni

Miért félek ennyire? 3. gyermekemet várom, nem volt semmi baj az első kettővel, most mégis rettegek... Holnap megyek a 12. heti UH-ra, szeretném, ha minden rendben lenne... Miért költözött belém az aggódás?

Legjobb válasz: Én is holnap megyek. Én is aggódom, habár tudom, hogy minden rendben van. Nálad is minden ok! Ne gondolj negatív dolgokra. Te is írtad, hogy semmi gond nem volt az elsõ kettõvel sem. Boldog babavárást!

Én is holnap megyek. Én is aggódom, habár tudom, hogy minden rendben van. Nálad is minden ok! Ne gondolj negatív dolgokra. Te is írtad, hogy semmi gond nem volt az elsõ kettõvel sem. Boldog babavárást!
Szia, én is ugyanígy voltam a harmadikkal, pedig az elsõ kettõ terhességem is probléma mentes volt. Ráadásul a 3.-nál már 36 éves voltam, így mindenki a Down-kórral riogatott, meg a magzatvíz mintavétellel. Nem csináltattam meg az amniocentézist, és a vérvételes genetikai vizsgálat pedig negatív lett, de még így is végig kételkedtem. Mivel egyre többet tudtam a problémás terhességekrõl, állandóan féltem, hogy baja lesz a babónak. Ami nekem segített az az, hogy megpróbáltam sokat "meditálni" és elképzeltem, hogy teljesen egészséges babát fogok szülni, és semmilyen baj nem érheti õt. Próbáld ki! Sok sikert!
Valószínûleg azt gondolod, hogy eddig minden rendben volt TEHÁT most már kell történnie valami rossz dolognak :) )) Nyugi, nem kell történnie!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a biztatásokat, valószínûleg ilyesmi okok állhatnak szorongásaim hátterében, amiket leírtatok, dehát megpróbálom legyõzni õket!
Szia! Én is a harmadik babócát várom és már 15 hetes vagyok. Én is ugyanígy voltam vele, de a 12.heti uh megnyugtatott, hogy minden rendben van. Nekem nemsokára jön az afp szûrés, most majd amiatt aggódhatok... Tudod, mindig van miért. Ne aggódj, biztosan minden rendben lesz! A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg minden rendben volt, annyira boldog vagyok!

Holnap megyek először szoliba. Miket vigyek magammal? Mennyi pénzt? Nem gáz, hogyha elsőnek megyek?

14/L vagyok. félek kicsit.

Legjobb válasz: Hát hogy mennyi pénzt ez szolitól függ, de 500 alatt kell lennie mert általában 350-450 között mozognak az árak ha egy egységnyit megy valaki, ami némely szoliban 5, 6 perc, vagy ha turbo akkor 4, illetve simában 10. Smink ne legyen rajtad és dezodor sem mert foltos leszel, tiszta, friss fehérnemûben legyél és bugyin kívül mindent levehetsz. Én bugyit nem veszem le soha de állóban azt is le szokták sokan. Elõtte érdemes lefürdeni, radírozni is akár, de utána pár óráig nem ajánlott! Bekenheted elõtte magad szolikrémmel, ezt ott tudsz venni, egy zacsi általában két alkalomra elég a legtöbb fajtából és 400 körül van az ára.

Hát hogy mennyi pénzt ez szolitól függ, de 500 alatt kell lennie mert általában 350-450 között mozognak az árak ha egy egységnyit megy valaki, ami némely szoliban 5, 6 perc, vagy ha turbo akkor 4, illetve simában 10. Smink ne legyen rajtad és dezodor sem mert foltos leszel, tiszta, friss fehérnemûben legyél és bugyin kívül mindent levehetsz. Én bugyit nem veszem le soha de állóban azt is le szokták sokan. Elõtte érdemes lefürdeni, radírozni is akár, de utána pár óráig nem ajánlott! Bekenheted elõtte magad szolikrémmel, ezt ott tudsz venni, egy zacsi általában két alkalomra elég a legtöbb fajtából és 400 körül van az ára.
Ilcsi paradicsomos napozókrémet tudom ajánlani hozzá. Egyébként minden jó, amit az elsõ leírt. :) Ja, és dehogy gáz, hát egyszer mindenki volt "elõször" ;)
A kérdező hozzászólása: Jújj de aranyosak vagytok! Nagyon szépen köszönöm mindkettõtöknek!.:)
én is mostanában voltam elöször, és alig mertem bemenni :"D, de rendes volt a "eladó(?), mindent elmaagyarázott 15/l

Holnap megyek először életemben nőgyógyászhoz, milyen az első kivizsgálás?

Eléggé szégyenl?s vagyok,mennyit kell fizetni?

Legjobb válasz: Szia nem kell félned nekem is nem régen volt az elsõ a doktor rendes és mindent el magyaráz.:)Nekem nem kellett fizetnem bár nem magán nõgyógyászhoz mentem.

Szia nem kell félned nekem is nem régen volt az elsõ a doktor rendes és mindent el magyaráz.:) Nekem nem kellett fizetnem bár nem magán nõgyógyászhoz mentem.
amúgy valami hosszabb felsõt vegyél fel:) elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Hosszabb felsõt azt azért kell, mert a nõvérnél le kell már vetkõzni és megesik, hogy egyszerre többen vannak bent?
Hátén tavaly voltam elõször gomba miatt. Akkor alul le kellett vetkõzni egy függönnyel eltakart helyen, majd felfeküdni az ágyra. A helységben csak az orvos meg az asszisztense van. Nálam egy kis pálcikával vett mintát és kb. 5 perc volt az egész. Ja és nem kell fizetni érte, legalábbis én nem vagyok még 18.
elsõ kivizsgáláson szoktak ultrahangot csinálni vagy hasad megnézik többet sztem nem mivel elsõ alkalom.
Én magánorvosnál jártam, de nem tudom elképzelni, hogy bugyi nélkül kelljen mások elõtt mutatkoznod. Azért kell a hosszabb felsõ, hogy amint tudod, takarhasd magad. Én pl szoknyában mentem, azt le se kellett vennem. Melleidet is meg fogják vizsgálni, lehet. Én rettenetesen féltem, 21 voltam mire rávettem magam.. De nem volt olyan rossz, szinte kellemes csalódás volt ahhoz képest, amit vártam. :) Hajrá!!
Már egyszer válaszoltam egy ilyen tipusú kérdésre. :) Bemásolom ide neked!:) Bementem, elõször megkérdezte, hogy mi a problémám. Elmondtam neki, hogy gyógyszert szeretnék, mire Õ mondta, hogy akkor megvizsgálna. Kérdezte, hogy korábban voltam-e már nõgyógyásznál, és, hogy élek-e már szexuális életet... Válaszoltam neki, majd megkért, hogy menjek be, öltözzek le alulról, és feküdjek le a vizsgálószékre. Leültem, szóltam neki, hogy készen vagyok. Bejött, leült a székre, és elõször csak kívülrõl nézett meg. Közben próbálta oldani a feszültséget. Beszélgetett velem, kérdezgetett. Majd szólt, hogy kicsit lazítsak... És akkor megnézett kacsával. Nem fájt, és nem is volt rossz... :) Kellemetlen, hogy mégiscsak ki kellett tárulkoznod, egy idegen ember elõtt, de nincs benne semmi rossz. És ekkor vett le "kenetet" A kenet a rákszûréshez kell. Egy kis pálcikaféleséget, amíg még bent van a kacsa, behelyez, és picit elkezdi kapargatni. Talán itt érezhetsz egy kis szúró érzést, de nem vészes. :) Majd egy-két ujját felvezette a hüvelelybe, és nyomogatta közben a hasam. Majd ultrahanggal is megvizsgált. Ezek után mondta, hogy végeztünk, öltözzek fel, és kint beszélgetünk majd. Felöltöztem, és mivel még nem vagyok 18 éves, ezért mondta, hogy örülne annak, ha bejönne anyukám, hogy beszéljen vele. (Nem tudom, hogy mennyire veszik komolyan azt, hogy szülõ is ott legyen, tudtommal, már szülõ nélkül is felírják, de ajánlatos szülõvel megbeszélni. :) )

Első baba, faros, 38. hét, császár. Holnap megyek orvoshoz. Mit mondott a dokitok?

2 hete mikor voltam nála elmondta hogy normál esetben ha beindul a szülés akkor mi a teend?. Ilyen esetben is meg kellett várnotok a 4-5 perces fájásokat, és csak utána kórház, vagy egyb?l kórház. El?re is köszi. Egy aggódó kismama

Legjobb válasz: sziasztok.nekem a jövöhétre igérte a doki a császárt, 2 okból.Farfekvéses valamint kevés a magzatvizem, pedig én vártam volna januárig, 15re lettem volna kiirva, de még reménykedem.amugy nekem is elsö baba 38 pocis

sziasztok.nekem a jövöhétre igérte a doki a császárt, 2 okból.Farfekvéses valamint kevés a magzatvizem, pedig én vártam volna januárig, 15re lettem volna kiirva, de még reménykedem.amugy nekem is elsö baba 38 pocis
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Elsõ válaszolónak : szerintem már egyre kevesebb remény van hogy megfordul.:-( Nagyon sokat dolgozik rajta, de nem jön össze neki, szerintem már nagy hozzá. 3. válaszolónak: Én is 15.-ére vagyok kiírva. Sok boldogságot a kicsihez, és Mindenkinek B.U.É.K.!
Szia! Ezt a kérdést akár én is feltehettem volna:) Mi is holnap megyünk dokihoz, kíváncsi vagyok mit mond, majd leírom. Jan.12-re vagyok kiírva.
A kérdező hozzászólása: Szia!És fiú vagy lány? Én holnap töltöm a 38.hetet, de engem 15.-ére írt ki a dokim..
Szia, Én ugyan nem járok ebben a cipõben, de anyósom járt, 4gyönyörû faros babát szült meg 3rendesen, a negyediket császárral... Õ bent volt a kórházban már, óvatosságból, de semmi baj sem volt. Amúgy semmi esélye sincs, hogy megforduljon a babád?
Ugyan nem a kérdésre válaszolok, de ne félj a császártól! Én is túlestem rajta, szülés közben derült ki, hogy kell. Akkor én is féltem (elõtte még soha nem voltam még kórházban sem, nemhogy mûtve!), de így utólag döbbenetesen gyors és "egyszerû" volt a dolog! Mire feleszméltem felsírt a lányom, mire rendbetették és odahozták már össze is vartak és robogtunk a kórterem felé - rendesen kapaszkodnom kellett. :) Este már zuhanyoztam (segítséggel ugyan), de sokkal rosszabbra számítottam! Fájt utána persze, de az érzés, hogy túl vagyok rajta szárnyakat adott! Remélem nem haragszol, hogy ezt megosztottam Veled! Ügyes légy!! :)
A kérdező hozzászólása: Nálunk is kisfickó :-) Rettegek a császártól, nem tudom te hogy vagy vele. Hajnalban csak forgolódok és ezen jár az eszem. Szeretnék már túlleni rajta, és csak a babámra koncentrálni. B.U.É.K!!
Kisfiú. Elsõ baba nekünk is és már nagyon-nagyon várjuk, csak ez a szülés dolog igazán nem hiányzik, bár valahogy ki kell jönnie:)
Utolsó vagyok, szia! Január 12.Pont ma vagyunk 38 hetesek:) )
A kérdező hozzászólása: Szia Kedves Utolsó! Én is most értem haza, ugyanezt mondta a dokim.Te mikorra vagy kiírva?
Szia! Az elõzõ vagyok. A dokim azt mondta, hogy akkor kell azonnal menni, ha elfolyt a magzatvíz, vagy vérzek. Ha kezdõdnek a fájások, türelem, hívjam, de nem kell egybõl rohanni, el kell kezdõdnie a vajúdásnak, aztán a kh-ban meglátjuk, hogy mi lesz, ha nem fordul be akkor sem, ill. ha elhúzódik a vajúdás úgyis kiveszi.
én 2farosat szültem simmán de ne várd meg a 4-5perces fájást, nekem legalább is azt mondták nem nagyon szabad a farosokal sétálni mert bármi közbe jöhet, én mentem rögtön
Én hasonló helyzetben voltam. Nekem azt mondta az orvosom, hogyha hamarabb jönne a baba akkor hívjam a mentõt mihelyt elfolyt a magzatvíz, vagy rendszeres fájások vannak. Vagyis eszembe ne jusson megvárni az 5-10 perces fájásokat. Nekem volt konzílium (a császármetszésre vonatkozóan).A véleményt is vinni kellett. Holnap azért kérdezd meg, mert minden orvos, kórház más.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a bíztatást, remélem én is hamar túlesek rajta, és minden rendben lesz. Minden jót, és B.U.É.K!

8 hetes kismama vagyok és holnap megyek az első vérvételre lehet reggel inni esetleg egy kis kakaót vagy tejeskávét? Reggel rosszul vagyok ha nem eszem.

Legjobb válasz: Bar az elso labor nem a terheleses cukor, de megnezik az ehgyomri vercukorszintet. En is rosszul voltam, ezert ittam egy tejeskavet es ettem par szem kekszet, igy a cukro ertek 5.5 lett, ami jelezte, h ettem, de a hatarerteken belul volt. Mivel itt csak mellekesen nezik meg a cukrot, mas fontos dolgoat vizsgalnak inkabb, nem volt gond, h ettem kicsit, hisz kismama vagyok. Szerintem igyal kis kakaot, egy kekszel, neh rosszul legyel. Es igyal elotte fel litert, en nem ittam (vizet) es alig tudtak levenni a vert, mert suru volt nagyon. Minden jot!

Bar az elso labor nem a terheleses cukor, de megnezik az ehgyomri vercukorszintet. En is rosszul voltam, ezert ittam egy tejeskavet es ettem par szem kekszet, igy a cukro ertek 5.5 lett, ami jelezte, h ettem, de a hatarerteken belul volt. Mivel itt csak mellekesen nezik meg a cukrot, mas fontos dolgoat vizsgalnak inkabb, nem volt gond, h ettem kicsit, hisz kismama vagyok. Szerintem igyal kis kakaot, egy kekszel, neh rosszul legyel. Es igyal elotte fel litert, en nem ittam (vizet) es alig tudtak levenni a vert, mert suru volt nagyon. Minden jot!
Bármilyen nehéz ki kéne bírnod éhgyomorral.Sokan kibírjuk!Márcsak azért is, hogy a vércukrod valós legyen, mert ha gond van már az elején a cukorral akkor ez kijön itt is..és tudják kontrollálni.Hidd el.Próbálj meg ne ezen agyaln és menni fog, ha rosszul vagy inkább kérd meg mehess be elõbb, ha nincs soron kívüli ellátás a kismamáknak.sok sikert 32hetes kismama
Vizet igyál nagy mennyiségben , nekem ezt ajánlotta a védõnõ. Jó lenne ha kibirnád a valós értékek miatt, de persze ha úgy érzed nem birod igyál mondjuk max egy kakaót. Jó korán menjél és akkor hamar túl leszel rajta. A cukorterhelésnél 3 órát ki kell birnod majd étel nélkül, mert leveszik a véred kapsz utána cukorszirupot amit meg kell innod, és 2 óra múlva leveszik megint. Kikell bírni sajnos a pontos értékek miatt. De a cukorterhelést kb a 2.-3. vérvételnél nézik majd. Most még hamar túlleszel. És ne izgulj , ne idegeskedj majd mert attól bekeményedik a vénád, és nem tudják levenni. Ezt a nõ mondta nekem aki levette elõszõr. Én is nagyon izgulos vagyok vérvételnél, fõleg éhgyomorra, de muszály sajnos.
Szia AMikor En voltam 12.hetesen akkor ehgyomorra mentem, es jol tettem azt mondtak.Szeritnem vigyel egy kis szenyot magaddal, viszont azt mondtak nekem, h mivel nem latszik a venam, igyak otthon meg egy fel liter vizet, es akkor az jobban kihozza a venamat, ezt majd penteken probalom ki. Boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Inni csak vizet, azt is keveset. Próbálj minél elõbb elmenni, és vigyél magaddal kaját, amit a vérvétel után azonnal megehetsz. Ha tud, valaki kísérjen el, nehogy rosszllegyeél.

Holnap megyek elõször nõgyógyászhoz, nagyon félek, szinte rettegek. Ti mivel nyugtattátok magatokat az elsõ alkalom elõtt?

Nagyon sokáig halogattam, már rég mennem kellett volna (25 éves vagyok, aktív nemi élettel), de eddig semmi bajom nem volt, most viszont ki kell vizsgáltatni egy rendszeresen visszatérõ hólyaghurutot, valamint rákszûrést is meg kell ejteni.

Legjobb válasz: ne félj ne fog fájni ha ellazitod magadat. ha ez nem sikerül akkor kicsit kellemetlen lehet de semmiképp nem fáj. elég nagy baj hogy eddig nem voltál ilyen komoly dologgal. Azt ugye tudod hogy eómeddöségi proboblémát okozhat igy?

ne félj ne fog fájni ha ellazitod magadat. ha ez nem sikerül akkor kicsit kellemetlen lehet de semmiképp nem fáj. elég nagy baj hogy eddig nem voltál ilyen komoly dologgal. Azt ugye tudod hogy eómeddöségi proboblémát okozhat igy?
Szerintem nem a fizikai fájdalom aggasztja, hanem a helyzet maga. Én is közel 30 voltam, amikor elõször elmentem. Magánhoz mentem. Nem cseszett le, hogy addig miért nem voltam, blablabla... Ekkor kivizsgáltattam magam azon a részen teljesen. (Hál' Istennek) minden rendben van. Elõször én is beparáztam a helyzettõl, de egyébként amikor már ott vagy és csinálni kell a dolgokat, idõd sincs aggódni. Akkor rájössz, hogy a doki már örül, ha a nap végén arcot lát... :D
Azzal, hogy más is túlélte... Mondjuk én ragaszkodtam ahhoz, hogy nõi dokihoz menjek, nem is bántam meg. Túl leszel te is rajta, a második már könnyebb lesz.
szia! Menj el rákszûrésre, de hólyaghuruttal nem oda kell menni :) . Az az urológus dolga. Oda sem kell beutaló!
én 27 éves voltam mikor elõször mentem, elõtte volt egy 2 éves kapcsolatom, soha nem volt panaszom, de rájöttem hogy a rákszûrés milyen fontos fõleg azoknál akik élnek nemi életet.ne halogasd MOST MENJ EL!! amíg nincs panaszod, én is nagyon féltem de aztán rájöttem felesleges volt..viszont minden évben kötelezõen járj rákszûrésre
21 éves voltam, nagyon paráztam én is. Kerestem egy 50 körüli doktornõt, szerencsémre kedves volt és megértõ. Amikor túl estem a dolgon, nagy megkönnyebbülés volt, szinte nem is értettem, hohy miért izgultam annyira. (igaz, hogy azóta is nõi orvoshoz járok.)
Na mi volt az orvosnál?
Mindenképp nõi dokihoz menj
A másik gonddal tényleg az urológiára kéne menned Majd adnak beutalót laborvizsgálatra

Csuklón tetoválás mennyire fáj? ( a szöveg nem hosszú ) elsõ tetoválásom, szóval kicsit parázok. :D Holnap megyek megcsináltatni. És igaz, hogyha cukros vizet iszok elõtte, akkor jobban bírom?

Segítségre lenne szükségem..akinek van a csuklóján tetkó, az írja le nekem a tapasztalatait.. a felírat: Never lose hope . Azért, mert ez ösztönöz!!!! segítségeteket elõre is köszönöm!:)

Legjobb válasz: Egy ilyen rövid feliratot szinte meg sem fogsz érezni, hamar meg lesz. A cukros víz legfeljebb arra jó, hogy nem ájulsz el olyan könnyen.

Egy ilyen rövid feliratot szinte meg sem fogsz érezni, hamar meg lesz. A cukros víz legfeljebb arra jó, hogy nem ájulsz el olyan könnyen.
Nekem szinte az egész kezem varrva van nekem csuklón meg a felkarom belsõ részén fájt a legjobban, de teljesen elviselhetõ :)
Bár nekem a csuklómon van, de gondolom már hiába írom le milyen volt.. :D Megmutatod hogy sikerült?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!