Találatok a következő kifejezésre: Holnap megyek és kapok (7 db)

Ma voltam dokinál, holnap megyek vérvételre amin megcsinálják az Afp-t meg a HbSag-t! Tudom hogy két hét alatt jön meg az eredmény, de melyiket kapja meg a védőnő és melyiket én és melyiket kell vinnem a következő ultrahangra ha megyek nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Nem fogjuk tudni neked megmondani mert mindenhol másképpen van. Nem tudod megkérdezni a dokid vagy a védõnõd? Én anno a laborban kérdeztem és ott is megmondták, mondjuk nem volt nehéz dolguk mert nálunk nem küldik sehová én mentem érte de itt 1 hét alatt megvolt. Ahány ház annyi szokás.

Nem fogjuk tudni neked megmondani mert mindenhol másképpen van. Nem tudod megkérdezni a dokid vagy a védõnõd? Én anno a laborban kérdeztem és ott is megmondták, mondjuk nem volt nehéz dolguk mert nálunk nem küldik sehová én mentem érte de itt 1 hét alatt megvolt. Ahány ház annyi szokás.
Szia, Csak csodálkozok, és ennek hangot adok. Nálunk Bp Zuglói SZTK, egy hét után a kezembe kaptam a terhesgondozáson az eredményeket... Semmi rohangálás, semmi hetekig várakoztatás... Ezt nem értem, hogy ezt miért nem lehet egységesíteni? Amit vinni kell, az az AFP, de szerintem ha a másik lelet is ott van, nem fogja félrelökni...
Én eleve azt nem értem, h. minek van még egyáltalán ez az AFP?
a védõ kapta mindkettõt az én esetemben, s minden egyes eredményt a dokidnak is kell látnia, na meg ha mész 18 hetes genetikára, oda is vinni kell
A kérdező hozzászólása: Ez a nagy kérdés, mert õk értik a korházba csak én nem annyira, hisz az elõ gyerekem!valaki segítsen kérem aki mostanába jár ilyen cipõbe!köszike
Nekem az eredmények a védõnõhöz érkeztek és mindent vinni kell a dokihoz, õ dönti el hogy jók e.
Mindenhol más a szokás, a laborban kérdezd meg holnap. Nálunk nem küldték sehová az eredményt, én mentem érte és nekem 1 lapon voltak a leletek azt vittem UH-ra.
Az eredményt a dokid kapja ez esetben szerintem, mivel õ írta a beutalót. Így aztán õ is fogja értékelni, ha legközelebb mész hozzá. A 18. heti uh-hoz fog kelleni az AFP eredménye. Nálam úgy volt, hogy az AFP-s eredményt kiadta a labor nekem, de azért, mert a védõnõ írta a beutalót. A hepatitist meg a doki kapta. Nálunk nem kellett 2 hétet várni, pár nap alatt meglett!
A kérdező hozzászólása: húha, hát már nem értek semmit!én szerintem az Afp-t megkapom a laborba, a HbSag-t meg a védõnõ?

Ha az orvosomnál nincs UH, akkor még a vizsgálat után átküld UH-ra, vagy időpontot kell kérnem? És ha időpontot kell kérni, akkor kb. milyen hamar kapok, ha holnap megyek?

7+3 hetes vagyok. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez orvosfüggõ. Az én orvosomnak van a rendelõjében uh, de mivel nem látott vele szívhangot, ezért másnap be kellett mennem a kórházba egy megbeszélt idõpontban, és akkor soron kívül megnézett a kórházi géppel.

Ez orvosfüggõ. Az én orvosomnak van a rendelõjében uh, de mivel nem látott vele szívhangot, ezért másnap be kellett mennem a kórházba egy megbeszélt idõpontban, és akkor soron kívül megnézett a kórházi géppel.
õ a maszek dokid? Mert nem nagyon értem miért választ valaki olyan maszekot akinek nincs UH gépe... vagy rosszabb mint a kórházi... :/
Én is így járok magánrendelésre, nincs uh. Õ ad beutalót a kórházba, megbeszélünk egy idõpontot, amikor ott vagyok, felhívom, és soron kívül fogad. Nekem eddig nem volt ezzel gondom, leszámítva azt, hogy duplán kell Pestre mennem vidékrõl.
Még annyi, hogy a kórházban nem kell idõpontot kérnem, de be kell jelentkeznem a betegfelvételen. Utolsó vagyok.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, nem volt egyértelmû a kérdésem... :S :) Bocsánat! De köszönöm a válaszokat! Nem a magán orvosom, sajnos arra nincs pénzünk, kórházi rendelésre megyek a MÁV-ba. Csak az õ szobájában nincs UH, ezért érdekelne, hogy ilyenkor hogy csinálják? Ott helyben átküld UH-ra, vagy másnap kell visszamenjek, vagy idõpontot kell kérni, ami jó, ha 1 hét múlvára van...? Egyébként, ha jónak találom az orvost (most megyek hozzá elõször), majd felkérem a szülésre, de azt hiszem, erre még azért van idõm. :)
Ja, értem. Lehet, hogy már túl vagy rajta. :) Én csak elmennék az orvoshoz, ott úgyis kiderül minden.

8. -ik hétben járok. Barnázok, de nem intenzíven. Miért van ez? És holnap megyek dokihoz, mit kapok rá?

Aki járt így,segítene? Köszi Amúgy azért megyek van-e szívverés,és a barnázás miatt. De nem görcsölök. Megírnátok ilyen id?sen mit lát a doki majd uh-n?

Legjobb válasz: nem írtad volt-e már szívhang mikor legutóbb voltál uh-án ha nem volt akkor most már lennie kel és biztos lesz is a barnázásra utrogestan vagy duphaston és rutascorbint szoktak ajánlani én az utóbbi 2-õt szedtem ha nem görcsölsz az jó pihenj sokat minden ok lesz

nem írtad volt-e már szívhang mikor legutóbb voltál uh-án ha nem volt akkor most már lennie kel és biztos lesz is a barnázásra utrogestan vagy duphaston és rutascorbint szoktak ajánlani én az utóbbi 2-õt szedtem ha nem görcsölsz az jó pihenj sokat minden ok lesz
Gratulálok!!! :)
Nagyon örülök! És még valami, amire érdemes majd gondolnod a terhesség alatt: ha bármilyen eredményt kapsz bármely vizsgálat kapcsán ami nem "tökéletes" és a doki újabb vizsgálatokra küld, ne ijedj meg. Nagyon igyekeznek biztosra menni, inkább akkor is elküldenek újabb vérvételre, uh-ra stb. ha nincs semmi gond, csak nem akarják kockáztatni, hogy valamit elnéznek (legalább is az én dokim így volt). Én egy rakás plusz vizsgálaton voltam a terhesség alatt, "inkább nézzük meg a biztonság kedvéért" címmel. Elõször berezeltem, tiszta ideg voltam, míg meg nem lett az eredmény. (Elsõ ideg a barnázás volt, utána vérvételek, genetikai uh...) Aztán a végére "belejöttem" és nem voltam hajlandó idegelni magam. Végül is az a babának és nekem sem jó. Vigyázz magatokra, boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Van szívhang!!!!Elsírtam magam:) Minden rendben van, már nincs barna folyásom sincs, de kaptam B6-ot, meg a gyomromra is szirupot. Jüövõhéten megyek vissza a véreredménnyel, remélem az is oké lesz! Azt mondta a doki, hogy ezzel a terhességgel nincs semmi gond:) )))))
A kérdező hozzászólása: Persze, megírom! Én is gratulálok Neked!:) Olyan jó megosztani másokkal/Veletek a gondomat, bajomat! Köszönöm!
Tuti ott lesz a drágád és minden rendben lesz!!!:-))) Írj ám mit láttál és gratulálok a csodádhoz! 10hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Drága Istenkém!Vannak még aranyos segítõkész emberek???Azért írtam mert évek óta próbálkozunk, és az midenki azt mondta nekünk úgysem fog összejönni, ha eddig nem sikerült:( Köszönöm szépen, hogy segítettetek, nem hiszitek el, de könnybe lábadt a szemem!ááááá Szóval 2 hete még nem volt csak petezsák--de én azt is nagyon boldogan figyeltem a monitoron.Most holnap kell visszamennem, hüvelyi uh-ra. Örülnék, ha nekem is azt látná a doki, amit Te, kedves 2.-ik, feltöltöttél! A bogyót amit kiír, szedni fogom, mert látom Nektek is segített:) Sok boldogságot Nketek, és MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
Kevés a sárgatest hormon a szervezetedben!Nyugi Utrogesztánt fog írni vagy hasonló hormon gyógyszert.Nállam mind 3-nál ez volt.
Szia! Én is barnáztam egy kicsit, Rutascorbint javasolt a doki, recept nélkül kapható. Én az elejétõl használtam még 3x3 utrogestánt is. Szerintem már fogtok szívverést látni :) Gratula
Pihenj sokat, kapsz rá egy kis progeszteront és minden rendben lesz!
Nagyon valószínû, hogy nincs miért aggódnod. Sok kismama szokott barnázni. Ilyenkor még nem kapaszkodott meg olyan erõsen a baba, ezért vigyázni kell a fizikai terheléssel. Én a 7. héten kezdtem barnázni, utaztunk, valószínûleg az autó rázása okozta. Egy hétig a biztonság kedvéért itthon maradtam pihenni, Rutascorbint és MagneB6-ot kellett szednem. Késõbb 1-2-szer még kevés barna elõfordult, úgyhogy nagyon figyeltem, ne terheljem túl magam. Ne aggódj, biztosan minden rendben lesz.
Szia Én utrogestant kaptam. Ez a 8. heti uh kép :) Ha a képre kattintasz akkor nagyba már tök jól látszik egy csomó mindene :) http://kepfeltoltes.hu/view/100331/8.h_t0003_www.kepfeltolte..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nem baj, ha lesz ismétlõdõ vizsgálat, csak minden rendben legyen! Köszönöm, hy ezt megosztottad velem, mert megnyugat:) Sok boldogságos kívánok Nektek--akik segítenek nekem!


Holnap megyek fogorvoshoz és kapok érzéstelenitő injekciót! Fáj a fogam! Árthat az injekció illetve milyen fájdalomcsillapitót szedhetek be? Algoflexet?

Legjobb válasz: Gondolom babas vagy...szolj a dokinak( ha nem venne eszre)..:-))) tudja o mit adhat es mit nem.

Gondolom babas vagy...szolj a dokinak( ha nem venne eszre)..:-))) tudja o mit adhat es mit nem.
Nem írtad hány hetes terhes vagy. A fogorvos a 20 hét leleltéig nem tömi be a fogad. Engem legalább is nem válalt el mert azt mondta a 20 hét után injekciózhat. Paramax Rapidot 500mg bevehetsz.
Szia! Én azt hallottam, hogy egyáltalán nem árt a babának a fogorvos által használt érzéstelenítõ!!!Ezt egyébként a védõnõtõl kapott anyagban olvastam.De ezt majd biztos az orvos is el fogja mondani neked.Ne aggódj! 10 hetes kismami
Én is úgy tudom, hogy ézéstelenítõt kaphatsz, csak röntgenezni nem röntgenetzehet.!!!ez fontos!
Én is úgy tudom, helyi érzéstelenítés van, vagyis a babának nem lesz baja tõle, de ha bemész mindenképp szólj neki.A gyszerrõl meg szintén a dokit kérdezd, fontos hogy hanyadik hétben vagy.Jobbulást!
Én 10 hetesen voltam elõször fogorvosnál, kaptam érzéstelenítõt, és a fogamat is betömték. A fogorvos szerint, az injekcióban lévõ anyagok nem jutnak el a babához. Persze elõtte mindenképpen jelezd, hogy kismama vagy, én is azt csináltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
Injekciót kaphatsz, nem árt a babának!! De a dokinak szólni kell, hogy babás vagy.) Algopyrint javasolnak csak az orvosok, azt is indololt esetben és max napi 2dbot. Próbáld meg inkább tabi nélkül átvészelni:)
Szia! Én pont azelõtt voltam fogdokinál, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Mivel már voltak furcsa tüneteim, mondtam neki, hogy lehet, hogy terhes vagyok. Végül nem kellett érzéstelenítés, mert csak egy kicsi, régi tömést cserélt ki. Viszont azt elmondta, hogy ha kellett volna érzéstelenítés, akkor sem ártott volna a babának! (Úgy fúrt, hogy mondta, jelezzek, ha fáj, mert akkor ad injekciót.) A fájdalomcsillapítóról pedig a fogdokit kérdezd, neki tudnia kell, mit lehet és mi az ami használ is fogfájásra.
Szerintem, igen, végül kaptál rá?
A kérdező hozzászólása: igen 2hétre :-)
Szerbiába nem jó az ideiglenes személyi! Gyorsított eljárásban kell útlevelet kérned.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi a segítséget!
Nekem is két hetem volt személyit csináltatni. Kb másfél hét alatt kész lett. Szóval mázlim volt. Persze ez nem garancia rá, hogy neked is meglesz. Sajnos a gyorsított útlevél elég drága. Két fajta van (legalább is nekem ezeket mondták) 15ezer és 30ezer forint. Utóbbit egy nap alatt megkapod. A 15ezres azt hiszem egy hét.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem, hogy nekem is mihamarabb elkészül és nem kell 20 000 Ft-ot kifizetnem. Hány éve történt veled ez az eset? Hogy te megkaptad másfél hét alatt? Egyébként köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Budapesti vagy?
Pont egy éve augusztusban, és Budapesten a központi okmányirodában voltam.
A kérdező hozzászólása: Nem. Komárom.

Első oltásra megyünk holnap a 2 hós kisfiammal. Ettől a szurtól be fog lázasodni? Vagy mire figyeljek? Hova kapja? Milyen vizes borogatást tegyek rá? Egy kis zsepit és kössem le vagy ruhapelust? Egyáltalán kell borogatás?

Legjobb válasz: szia, a combjába fogja kapni, egy kis nedves vattapamacsot ha ráteszel és körbetekered egy textilzsepkendõvel az jó lesz borogatásnak, így nem fog becsomósodni neki az oltás helye. Ezektõl a modern oltásoktól már nem valószínû, hogy belázasodik, de az oltás után 3napig étvágytalanság, nyûgösség elõfordulhat, egyes esetekben még enyhe láz is, de ha 3napnál tovább tartanak ezek a tünetek, akkor az nem az oltástól van. Az én fiamnak semmi nem volt. Mintha mi se történt volna. Õ a 3hós oltás után volt nyûgös.

szia, a combjába fogja kapni, egy kis nedves vattapamacsot ha ráteszel és körbetekered egy textilzsepkendõvel az jó lesz borogatásnak, így nem fog becsomósodni neki az oltás helye. Ezektõl a modern oltásoktól már nem valószínû, hogy belázasodik, de az oltás után 3napig étvágytalanság, nyûgösség elõfordulhat, egyes esetekben még enyhe láz is, de ha 3napnál tovább tartanak ezek a tünetek, akkor az nem az oltástól van. Az én fiamnak semmi nem volt. Mintha mi se történt volna. Õ a 3hós oltás után volt nyûgös.
A lányom nem lázasodott be, csak pici hõemelkedése lett. Mind a két combjába kapott. A védõnõm is ajánlotta, hogy borogassam, kössek rá vizes ruhazsepit, de olyan föntre kapta a szurikat, hogy nem tudtam rákötni semmit. Pelusozáskor tettem csak rá vizes ruhát. Ha piros, duzzadt, kemény a szuri helye, akkor valószínûleg ennyi borogatás nem lesz elég. A halántékán érzed, ha felmegy a hõmérséklete, ill. a szemein is látszik, de mérd meg egyszer-kétszer, mert ha lázas, egy fél kúpot adj neki. Kicsit nyûgösebb lehet még.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Remélem nem lázasodik be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!