Találatok a következő kifejezésre: Holnap megyünk barimmal (3 db)

Holnap megyünk a barimmal nyaralni, a szállás felesbe fog menni. A szállás fejenként 10.500. De a barim már 5000-et előlegnek átutalt (tehát ő már 5ropit kifizetett). Ma vett üdülési csekket 7500 forintért, 15ezer forint értékben. Mennyit fizessek?

Nem tudom kiszámolni olyan béna vagyok. Holnap megyünk a barimmal nyaralni, a szállás szigorúan felesbe fog menni. A szállás fejenként 10.500. De a barim már 5000-et el?legnek átutalt (tehát ? már 5ropit kifizetett). Ma vett üdülési csekket 7500 forintért, 15ezer forint értékben. Most akkor mennyit kell fizetnünk hogy felesbe menjen??? Olyan sík vagyok matekból, segítsetek :(

Legjobb válasz: Jaj jaj... Nem kell matematika hozzá. Össze kell adni, hogy mennyit fogsz fizetni: 1. A szállás 2 x 10.500 Ft= 21.000 Ft 2. A barátod már átutalt 5000 Ft-ot (1), és vett üdülési csekket 15.000 Ft értékben 7.500 Ft-ért (2). A 15.000 Ft üdülési csekk és a már átutalt 5.000 Ft összege 20.000 Ft. Vagyis még 1.000 Ft-ot (3) kell készpénzben hozzátennetek, hogy a szállás fizetve legyen. Vagyis amennyi kp-t kifizettek erre: (1): 5.000 Ft (2): 7.500 Ft (3): 1.000 Ft Azaz összesen: 13.500,- Ft. Ennyibe kerül kp-ben a szállás. Ennek a fele 6.750,- Ft, azaz ez a /fõ. Vagyis neked 6.750,- Ft-ot kell adni a barátodnak. A barátod viszont már átutalt 5.000 Ft-ot (1) és vásárolt üdülési csekket 7.500,- Ft-ot (2), azaz õ ebbe már beletett 12.500,- Ft-ot, holott csak 6.750,- Ft lett volna az õ része, így õ már "túlfizetett", de adsz neki 5.750,- Ft-ot. A nálad megmaradó 1.000 Ft-ot pedig az üdülési csekk mellé kell még a szállásra kifizetned. Így vagytok egálban.

Jaj jaj... Nem kell matematika hozzá. Össze kell adni, hogy mennyit fogsz fizetni: 1. A szállás 2 x 10.500 Ft= 21.000 Ft 2. A barátod már átutalt 5000 Ft-ot (1), és vett üdülési csekket 15.000 Ft értékben 7.500 Ft-ért (2). A 15.000 Ft üdülési csekk és a már átutalt 5.000 Ft összege 20.000 Ft. Vagyis még 1.000 Ft-ot (3) kell készpénzben hozzátennetek, hogy a szállás fizetve legyen. Vagyis amennyi kp-t kifizettek erre: (1): 5.000 Ft (2): 7.500 Ft (3): 1.000 Ft Azaz összesen: 13.500, - Ft. Ennyibe kerül kp-ben a szállás. Ennek a fele 6.750, - Ft, azaz ez a /fõ. Vagyis neked 6.750, - Ft-ot kell adni a barátodnak. A barátod viszont már átutalt 5.000 Ft-ot (1) és vásárolt üdülési csekket 7.500, - Ft-ot (2), azaz õ ebbe már beletett 12.500, - Ft-ot, holott csak 6.750, - Ft lett volna az õ része, így õ már "túlfizetett", de adsz neki 5.750, - Ft-ot. A nálad megmaradó 1.000 Ft-ot pedig az üdülési csekk mellé kell még a szállásra kifizetned. Így vagytok egálban.
6750-et. Az összköltségetek készpénzben 13500.
A kérdező hozzászólása: ezt nem értem, kifejtenéd?
nos ügyebár ketten mentek. fejenként 10.500-ért, ami 21.000 ebbõl átutalt a barátod 5.000-et, marad ügye 16.000, ebbõl 15.000 megy üdülési csekkel, marad 1.000 Tahát kp-ban fizettek 6.000-et és üdülési csekkben 15.000-et. a 6.000 fele 3.000 ezt neked kell fizetned, 15.000 üdülési csekk csak 7.500-ba került, ennek a felét is neked kell fizetned, ami 3.750. azaz összesen fizetsz 3.000 + 3.750 = 6.750-et
A kérdező hozzászólása: Oké, és õ mennyit fizet?
Szerintem a "barid" mindent megtett, hogy a lehetõ legolcsóbban üdüljetek! Én, a Te helyedben megkérdezném tõle, hogy mennyivel tartozom? Kívánok jó üdülést, és hagyd otthon a zsebszámológépet! Remélem a jó tanácsért, jó pontot kapok!
Ha tudnátok, mennyire irigylem a 3. válaszoló türelmét . . .
fogadd õszinte részvétem :( XD

Holnap szóbeli beszélgetésre megyek bár tételt is kell húznom és kérdeznek de azt írják : beszélhetsz önmagadról de mit?

Legjobb válasz: Hogy hivnak, hol laksz, melyik sulibol jottel, hobbid, csaladod, tesok, szulok, esetleg ha van versenyeredmenyeid, miert akarsz ide jarni, hol talaltal ra a sulira, kedvenc tantargy, mi szeretnel lenni, stb.. Nagyon sok mindenrol beszelhetsz. Szerintem probald el otthon hogy mit fogsz mondani, hogy ott mar folyamatosan tudj beszelni. En is ezt csinaltam :-)

Hogy hivnak, hol laksz, melyik sulibol jottel, hobbid, csaladod, tesok, szulok, esetleg ha van versenyeredmenyeid, miert akarsz ide jarni, hol talaltal ra a sulira, kedvenc tantargy, mi szeretnel lenni, stb.. Nagyon sok mindenrol beszelhetsz. Szerintem probald el otthon hogy mit fogsz mondani, hogy ott mar folyamatosan tudj beszelni. En is ezt csinaltam :-)
Egy pillanat. Olyan "tételek" vannak amiben magadról kell beszélni?
A kérdező hozzászólása: hát nekem azt írták hogy magamról kell beszélni meg a hobbimról és a kedvenc idõtöltésem
A kérdező hozzászólása: meg még mások magyar töri matek fizika tétel meg ilyen

14 éves Fiú kaphat szívinfarkust? Mert nekem van 1 rá utaló jelem, , bár holnap megyek orvoshoz, mert félek. A jel: a Mellkasom fáj a szívemnél, a szegycsont felett, de más nem Írj?

Legjobb válasz: A mellkas fájdalom nem feltétlen az infarktus jele. Mindenképpen nézesd meg magad orvossal, de azért ne mindjárt a legrosszabbra gondolj.

A kérdező hozzászólása: Oké, köszi, kicsit elkezdtem köhögni, de nem úgy fáj mint ha szét küdügtem volna magam, de sajnos én ilyen pánikos srác vagyok vmiért..
Látom, érdekel az orvostudomány. Szeretsz orvosok között lenni és vizsgálatokra menni, ugye?:) :) Általában olyan súlyos légúti fertõzésekre adjuk, amit valószínû, hogy klaritromicinre érzékeny kórokozók okoznak.
A mellkas fájdalom nem feltétlen az infarktus jele. Mindenképpen nézesd meg magad orvossal, de azért ne mindjárt a legrosszabbra gondolj.
A kérdező hozzászólása: Köszi srácok, kicsit meg nyuogdtam! akkor ha a klacid nem gyulladáscsökkentõ, akkor milyen antibiotikum?
Tavaly feküdt nálunk (ITO) egy srác 16 évesen, hátsó fali infarktussal... Úgyhogy ne mondjátok, hogy ilyen fiatalon nem lehet. Az viszont biztos, hogy nem gyakori és nagyban hajlamosító tényezõ, ha szét-extasi-za az ember magát... De nyugi, nem hiszem, hogy neked az van...
A kérdező hozzászólása: Bocsi a fogalmazásért, de nagyjából érthetõ!
Lehet, hogy pszichés okok miatt fáj.
Ha pánikolós típus vagy, akkor amiatt is fájhat.A szorongás miatt.De a megfázással is lehet összefüggésben.A szívinfarktus a legkevésbé valószínû.De ha aggódsz, az a legjobb, ha megkérdezed az orvostól is, õ biztos jobban megnyugtat.
@ ITO-s: Természetesen lehetséges, nem mondtam, hogy nem. De hogy a kérdezõnek nincsen, az nagyon valószínû. Fõleg, mivel semmilyen más rá utaló tünete nincs és az infarktus nem fáj, (miért is tudna fájni egy érelzáródás?) "csak" szorít, kisugároz a karokba, stb.
A Klacid nem gyulladáscsökkentõ, hanem antibiotikum, ettõl függetlenül ha ezt szedted, akkor tényleg nem valószínû, hogy tüdõgyulladásod lenne. Viszont a szívinfarktus még kevésbé valószínû :) Ha holnapra nem múlik a fájdalom, menj orvoshoz.
A Klacid nem gyulladáscsökkentõ, hanem antibiotikum... és ha nem klaritromicinre érzékeny kórokozó támadott meg, akkor lehet, hogy nem volt hatásos, de az teljesen biztos, hogy nincs infarktusod. Az orvosod meghallgatja majd a légutaidat, aztán eldönti, mi van, sajnos ez annyira alapvetõ, hogy semmit nem tudok mondani. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: tüdõgyulladásom nemhiszem hogy lenne, 1 hétig KLACID-ot sztedtem, orvosi utasításra( gyulladáscsökketõ )
A kérdező hozzászólása: de mégcsak tegnap délután jött rám
A kérdező hozzászólása: Néha szokott fájni, mikor mozdulok vagy ilyesmi, de mindenképp elmegyek orvosomhoz, már akkor eldöntöttem mikor ezt a kérdést feltettem
Kedves Kérdezõ! 99, 9%, hogy nem szívinfarktusod van. A szív nem tud fájni, szívinfarktusnál szorító érzést éreznél, mintha a szíved egy satuban lenne. Mindenesetre ajánlom, hogy menj el háziorvosodhoz, akár tüdõgyulladásod is lehet és nem tudom neten keresztül meghallgatni a mellkasodat. Nyugi, infarktusod nagyon valószínû, h nincs.:) Jobbulást:)
A megfázás mellett lehet tüdõgyulladásod is, majd az orvos megmondja.
A kérdező hozzászólása: már mondtam, anyának is, de õ aztmondta ne pánikoljak raja, mincs semmi baj, de é attól még félek tõle.. és mit mondjak az orvosnak? Bár most gyógyultam meg nagyából 1 megfázásból és maradt még váladék, de azér köszi! Írjatok.
Akármi lehet. Menj el orvoshoz, õ majd megvizsgál.
A kérdező hozzászólása: jahg pszichés a a doki elmondta, szivem, tüdõm rendben, szorongós, stresszes vagyok... a miatt fáj, volt aki itt eltalálta, doki is azt mondta. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!