Találatok a következő kifejezésre: Holnap lesz első órám (4 db)

Hogyan haggyam ki az elsõ órát? A szüleim is itt lesznek holnap, nem akarok ellógno valahová. Csak az elsõ órát kellene kihagynom mit tegyek?

Legjobb válasz: Miért akarod kihagyni? Ha már ennyire fontos, akkor indulj el a suliba, ha buszos vagy akkor késd le, "véletlenül". Ha gyalog jársz, akkor meg útközben ülj le egy padra, és ha majd 2. órára bemész elmondod, hogy rosszul lettél útközben, de el jönni akartál és semmi bajod.

Miért akarod kihagyni? Ha már ennyire fontos, akkor indulj el a suliba, ha buszos vagy akkor késd le, "véletlenül". Ha gyalog jársz, akkor meg útközben ülj le egy padra, és ha majd 2. órára bemész elmondod, hogy rosszul lettél útközben, de el jönni akartál és semmi bajod.

Holnap szeretnék elmenni pár osztálytársammal reggel a Mekibe, mert nem lesz első 3 órám. Félek, hogy anyám nem enged el. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk, hogy mit tegyél, tudnunk kellene, hogy mitõl félsz, hogy mi az oka, hogy szereinted nem fog elengedni.

Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk, hogy mit tegyél, tudnunk kellene, hogy mitõl félsz, hogy mi az oka, hogy szereinted nem fog elengedni.
Na látom megint voltak akik nem a kérdésre válaszoltak hanem csak okoskodtak :) Tehát: szerintem állj elé egyszerûen és mondd meg neki elmennétek beülni oda reggel, hogy együtt igyatok egy narancslevet/tejeskávét stb., és dumáljatok egy jót suli elõtt. Cserébe suli után (mivel reggel kibeszélgettétek magatokat) megígérheted édesanyádnak hogy egybõl hazamész és elmosogatsz, stb. Nekem így mûködtek anno a dolgok :) 26 éves anyuka
De hát miért ne engedne? Nem éjszakai bulihelyrõl van szó, ahol kábítóznak. Ha egy sajtburgert veszel 250 Ft-ért, az nem fog senkinek megártani anyagilag sem talán.
Szerintem meg hazudozz. Ez az oldal veszélye, hogy kiskamaszok hazudozásra buzdítják egymást meg átcseszésre. Ha normális a kapcsolatod anyukáddal akkor mondd meg neki. Nem lesz kivetnivalója az ellen hogy együtt reggelizel a barátaiddal, hiszen nem kocsmába kéreszkedsz el és nem este 10-kor...
Elmész otthonról, mintha suliba mennél - ja, bent derült ki, hogy nem elmarad az elsõ 3 óra. Nem kell mindenáron az orrára kötni, hogy Mekibe mész!
Ne mond meg hogy nem lesz 3 órád, lépj le otthonról mintha suliba mennél.
Miért ne engedne?
Hogy mit tegyél? Csomagolj Te magadnak tizórait. nem maradsz éhes és nem leszel HAZUG!
Szerintem meg ne menj "Mekibe".Nem laktat, totál mûanyag, ha rászoksz dagadt leszel tõle.Akkor menjetek valami normális étterembe.Ugyan ott vagy anyagilag.
Baromi érdekes megnyilvánulás az ha valaki egy ilyen kérdésre azt írja hogy mondd el anyukádnak. Igen, ez a mai világban már sajnos tényleg az "érdekes" kategória. Mert manapság hazudozásra bíztatni kell a kamaszokat, mert az nem számít gáznak. Azt senki nem kiscsajozza le, aki azt monmdja hogy hazudjál anyádnak! Nyilván azért mert okos tanácsnak tartjod. Gratulálok a neveltetésedhez, mert az ami igazán érdekes.
Lehet azonos volt a százalékunk az illetõvel, aki azt mondta, hogy hazudjon.Az nem én voltam.Én azt mondtam, hogy akkor már inkább rendes étterembe menjen enni. Nem baj.Okoskodjatok még. :D
Szia, elõször is nem éri meg egy "mekizés" miatt hazudni anyukádnak. Másodszor pedig szerintem ne járjatok oda, ott tényleg nem étel van... (én is láttam a Super Size Me-t)
A kérdező hozzászólása: Szerintem az lesz, amit már korábban írt valaki, hogy ha véletlenül 'probléma' lenne, akkor azt mondom, hogy a suliban derült ki, hogy elmaradtak az órák.
Szerintem mond el az anyukádnak, hogy hova akarsz menni, mert biztosan meg fogja engedni.És még véletlenül se vegyél ki pénzt a táskájából(ahogy azt tanácsolták), mert el fogod veszíteni a bizalmát és a bizalom a legfontosabb minden kapcsolatban.
nekem van egy ötletem: "Anyu, holnap az osztálytársaimmal a mekiben találkozunk, mert elmarad két óra. Tudnál adni egy kis pénzt hogy én is ehessek velük valamit? " ..ennyi.. ha tényleg olyan tipus aki nem engedne el, hát ne szólj semmit csak menj el szokott idõben suliba és kész... mi sokszor mentünk errre arra, ha volt pár lyukasóránk, nem hiszem hogy anyut annyira érdekelte volna, hogy mindenrõl beszémoljak. Ha meg igen, milyen volt a suli? elmaradt pár óra, ennyi. Nem kell ebbõl nagy ügyet csinálni. nem barlangtúrára készülsz hanem megenni egy hamburgert... hány éves vagy? kedves válaszolók!! a kérdezõ NEM táplálkozási tanácsokat kért. Azt eszik, amit akar. Miért ne mehetne néhanapján mekibe. Anyukám nagyon egészségesen fõz és úgy is él (bio stb), mégis néhanapján beül egy hamburerre, vagy salátára, mi abban a rossz. Semmi közötök hozzá, hogy mit eszik, nem ez volt a kérdés. Semmi baja nem lesz tõle.
Jézusom, még ilyenbe is beleszólnak, hogy ne egyél mekis kaját. Mekkora nyomik vagytok. Miért kell külön engedély hozzá? Nem bulizni mész. Bejelented, aztán annyi. Csak van 250 ft-od egy szendvicsre.
Voltaképpen én sem rajongok a mekis kajáért, de ha nagyon rá vagyok kényszerülve, üsse kõ, legyen... De itt alapból a kaja szerintem a leglényegtelenebb része a dolognak... Fontosabb, hogy hol, mikor, kivel... Mondjuk én inkább egy pizzériát javasolnék, de nem ez a lényeg... Mond meg anyudnak, hogy "X" "Y" "Z" meg én megbeszélük, hogy mivel holnap nem lesz elsõ 3 óránk, beülnénk kicsit dumcsizni és harapni valamit a mekibe... Szeretném ha elengednél... És ígérd meg, hogy az elsõ megtartott órára pontosan beértek...
még annyi, hogy ne hallgass azokra, akik arra bíztatnak, hogy hazudj! ha lebuksz, utána anyukád nem fog bízni Benned, és tényleg nem fog elengedni sehova...egy mekis reggeliért nem érdemes a bizalmát eljátszanod, mert késõbb meg fogod bánni. az meg, hogy másra kérj pénzt, mint ahogy itt valamelyik iq-bajnok javasolta, különösen undorító.
Én megírtam hogy mondja el az édesanyjának. Ez válasz volt a kérdésére. És nem én kezdtem az anyukázást....azt hogy 26 éves anyuka, mindenhova oda szoktam írn, mert én is szeretem tudni hogy 12 éves kiskamasztól kaom a választ vagy idõsebbtõl, tahát egyfajta azonosítás, megszokás, ennyi.
Van pénzed? mert akkor nem kell megmondani hogy mekibe mész. ha nincs mondd hogy a suliba kell fizetni egy könyvre vagy osztálypénz vagy valami mi igy szoktuk az osztálytársaimmal
Egyél rendes kaját, ne azt a szemetet amit ott adnak.
A meki igenis finom kaja kedvencem és nem vagyok elhízva mikor kupon van hetente 3x megyek
:DD Ámúgy én egyetértek abban, hogy szemét amit ott adnak, de szerintem havonta egyszer ha beugrik semmi baja nem lesz..
Annyira engem sem érdekel, elvégre nem rólam bizonyítvány ez a viselkedés. :D
elõször is amit a Mekiben adnak sz tényleg szemét a szó szoros értelmében (képzeljétek mi lehet abban a "húspogácsában", ami hónapok alatt nem romlik meg szobahõmérséleten...nyammm :P:D). ettõl függetlenül gimis koromban mi is jártunk néha, attól nem lesz semmi baja, csak nem kell rákapni, mert tleg sertés leszel tõle (ld. Super Size Menu, érdemes megnézni). de a kérdésre: mondd el, hogy szeretnél emnni. valamit lép rá...
Nem azért okoskodtál kedves felháborodott, mert megírtad hogy ne egyen mekis kaját, hanem azért, mert NEM az volt a kérdés hgy egyen-e ott. Az okoskodás az, amikor az ember nem a feltett kérdésre válaszol. Nem azért vagyok bölcs mert anyuka vagyok hanem azért mert ha megkérdezi valaki hogy melyik irányba menjen pl. a vonatállomásra, akkoûr megmondom, nem pedig azt válaszolom hogy menjél inkább busszal.... mert ez NEM válasz a kérdésre.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 15:16 Ez oké, viszont azt nem értem, mi köze van az egésznek ahhoz hogy te most anyuka vagy-e vagy sem. A válaszod szempontjából teljesen irreleváns, így viszont azt a hatást kelti, hogy te anyuka vagy ergó mindent jobban tudsz, és nyugodtan leszólhatod más válaszát. Pedig a kérdésre az sem válasz, ha te egy másikat kritizálsz.
Ne a hazugságot válaszd! Annyien írtuk már hogy mondd meg neki õszintén, miért azt kell megfogadni aki hazugságra, ferdítésre buzdít? Mert ebben az esetben nem is értem a kérdésed.....hiszen hazudni egyedül is tudtál volna, ahhoz nem kellett a sok okos kisgyerek hogy buzdítson is rá.... Inkább állj elé és mondd meg: anyu holnap a barátaimmal együtt reggeliznnénk a mekiben, mert elmarad 3 órám, szabad?" Ennyi.

Holnap lesz az első órám vezetésből. Mit csinálok majd? Elronthatom?

Eddig kresz volt csak.De nem vezettem még kocsit.Mire kell számitanom,mit fogok csinálni? és hol? rutin pályán? és miket? létszi irjatok mert parázok,hogy nem fog sikerülni:) amugy 21vagyok,és lány.és kb mennyi ideig? 11re kell mennem.köszi a választ

Legjobb válasz: hát túl vagyok rajta.de azt nem mondtátok hogy egybõl vezetni fogok forgalomba:) de amugy ment simán;)

A kérdező hozzászólása: hát túl vagyok rajta.de azt nem mondtátok hogy egybõl vezetni fogok forgalomba:) de amugy ment simán;)
Olyan jól indultál, hogy rögtön kivitt az oktatód :-)
Az alapoknál kezded a rutinpályán. Indulás megállás, kuplung gáz fék kezelése, kanyarodás meg ilyesmik. Ott ül majd melletted az oktatód és ha normális akkor mindent el fog magyarázni. Ne parázz, inkább mond neki, hogy még teljesen kezdõ vagy és segíteni fog midenben. Neki ez a dolga. Meg fogod tanulni, csak ne félj, mert az a leg roszabb, akkor elmegy a kedved a vezetéstõl. Ha lesz egy kis sikerélményed már élvezni is fogod, hogy vezetsz.
Rövid ismerkedés után be kell indítani a kocsit. Ne felejtsd elõtte üresbe tenni! Kéziféket kiengedni! Utána kuplungot megnyomni, sebességváltót egyesbe tenni (lehetõleg ne tolatásba) - majd óvatosan fölengedni ÉS közben egy kis gázt adni. Ezzel el is fog menni az elsõ óra, mire lefulladás vagy komolyabb ugrándozás (darabos benzin) nélkül elindulsz. Ha legfullad, sebességváltót vissza üresbe és fék. Ne idegeskedj, ez természetes. Szépen, türelmesen és figyelmesen (figyelj a pedálokra és az oktatóra is) csináld. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi hogy leirtátok:) az elsõ válaszolónak üzenem, ari vagy Petikém, de hogy jön ide a szippantó?? Nem tom milyen lehet olyat vezetni:) De ha gondolod irj privitbe, tuti válszolok;) csak egy kcsit messze lax tõlem:) Na cuppp:D


Milyen volt az első napotok milyen óráitok lesznek holnap?

Legjobb válasz: hosszú, 7 órával... és holnap ugyanilyen lesz. =/

hosszú, 7 órával... és holnap ugyanilyen lesz. =/
rémes, na jó, inkább vicces:) , nekem ma volt az évnyitóm, és aztán 4 óra ofõ :) két új fiú jött hozzánk ;) és holnap lesz: német, matek, fizika, kémia, tesi, és még valami...:) de csak holnap kaplyuk meg a könyveket:)
4 óránk lett vna de hát...zsoldos szentes... 2 lett belõle megbeszéltük a tanárral :D holnap gyakorlatom lesz + egész ezen a héten. 17/F 12edikes :P
juj, hát, olyan, mintha nem is telt el volna 2 és fél hónap, hanem csak egy hosszú-hosszú hétvége..ugyanúgy ülünk a 2. padban, ugyanaz a terem, suli, minden..ugyan..az :O 3 ofõ, bizonyítvány beszedés, beszélgetés, elõrehozott érettségik és fakultációk megtárgyalása, ellenörzõ kiosztása stb stb az ilyenkor szokásos dolgok. utána egy matek, azon beszélgettünk, meg megbeszéltük hogy miket fogunk tanulni. az 5. óra biosz, új tanár, tök rendes, jófejnek tûnik (: és lett volna még irodalom de az szerencsére elmaradt :D holnap: infó, matek, töri, német, biosz, angol :D nem lesz vészes nap ^^ 17/L
Elment. Nagyon sokat nevettünk. :) Holnap 4 angol órám lesz, 1 magyar, meg 2 tanulásmódszertan. :/ 9.-es vagyok. 15/l
nagyon tetszett az elsõõ nap az új suliban. ma 3 oszifõnk volt. holnap viszont már 7 óránk lesz :O
14/L bocsi lemaradt
Amint már írtam, nekem 13 -án kezdõdik a suli..Viszont, holnap megyek a barátnõmmel íratkozni:DD
Ma volt az évnyitó, unalmas volt.5óránk volt mindegyik ofõ..:S Holnap is 5 órám lesz köztük: 1.óra:Matek, 2.Töri, 3.Angol, 4.Tesi, 5.Matek..-.- 13/L
ma 6 órám volt holnap 5...
nagyon jó!!! kirándulni voltunk Pesten:) holnap csak osztályfõnökink lesz megkapjuk az ellenõrzõket, órarendet stb. :)
elsõ nap.. nagyon jó:D holnap 5 óra kémia biosz angol irodalom info:D
1órát voltunk ma, holnap gyakszi lesz.
holnap vizsga:-S:(((((( (egyetem)
jó volt az elsõ nap :) sok új arcot ismertem meg, holnap 7 óránk lesz de még nem tanulunk :)
Egész jó volt. Nagyon szimpi az új lány, jót beszélgettünk.Az új srác pedig...még nem volt alkalmunk beszélgetni, de kíváncsi vagyo, hogy milyen. Jó volt látni megint a többieket, már ma nagyon sokat nevettünk;) A matek felmérõ kegyetlenség volt, de hát ez van. Elvileg nem kapunk rá jegyet, de tavaly is ezt mondták és kaptunk rá jegyet szóval...xD Holnap pedig 7órám lesz és nem akarok menni.Azon gondolkozok, hogy csak füzetet viszek, meg tolltartót és kész.Végül is van akinek még meg sincs a könyve:D Tesire meg pláne nem viszek még cuccot.Tesizek majd eleget a tanévben, holnap nem akarok még:P 15/L
ma hosszú és unalmas volt.5 óra, ebbõl 3 ofõ..:S holnap meg 6 órám lesz köztük magyar, töri, kémia....
Majd beszámolok 13 -án:> Jajj úgyváároom:D 13/L
bocsi: kaplyuk=kapjuk, é s am 13/L 8osztályos gimiben 8.-os:)
Mai nap.õõõ majdnem megfagytam :D De már most kikészítettük az ofõt.:D Holnap 5 órám lesz.Elsõ tesi.Szóval fuuuj. De legalább csak 5óra ^^
ma 7 órám volt, nem volt rossz csak nagyon hosszúnak tünt. Holnap 5 órám lesz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!